Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Xaireto ta paidia!

Exo ena desktop me auta ta specs:

MOBO:ASUS P5VD2-MX

CPU:Intl®Core2 CPU 6300@1.866GHz

RAM: Geil 2X512 ddr2

HDD: Western Digital 250 GB SATA2

GPU:Albatron 256Mb 7600 gs

PSU:350W 24PIN FORTON

DVDRW:NEC+/-

MONITOR:SAMSUNG SyncMaster 225mw

Skeftomai na kano mia anavathmisi vlepontas ta paixniadia pou

vgikane(Crysis)kai pou tha vgoun (Far Cry2).

Mipws kserei kapoios an tha mporousa na valo ton Q6600 kai mia 8800 gt se autin tin Moterboard?

I anavatmisi an ginetai den thelo na ksepairnaei ta 400 euro.

Για καρτα γραφικων σιγουρα θα μπορεις να βαλεις αλλα θα χρειαστεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο.Για επεξεργαστη μπες στη σελιδα της μητρηκης και δες ανα το συγκεκριμενο μοντελο υποστιριζει τετραπυρινο.Παντως αν βαλεις ολα αυτα(επεξεργαστη,τροφοδοτικο,καρτα γραφικων) θα βγει σιγουρα πανω απο 430 ευρω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Xaireto ta paidia!

Exo ena desktop me auta ta specs:

MOBO:ASUS P5VD2-MX

CPU:Intl®Core2 CPU 6300@1.866GHz

RAM: Geil 2X512 ddr2

HDD: Western Digital 250 GB SATA2

GPU:Albatron 256Mb 7600 gs

PSU:350W 24PIN FORTON

DVDRW:NEC+/-

MONITOR:SAMSUNG SyncMaster 225mw

Skeftomai na kano mia anavathmisi vlepontas ta paixniadia pou

vgikane(Crysis)kai pou tha vgoun (Far Cry2).

Mipws kserei kapoios an tha mporousa na valo ton Q6600 kai mia 8800 gt se autin tin Moterboard?

I anavatmisi an ginetai den thelo na ksepairnaei ta 400 euro.

Τον επεξεργαστή που έχεις μη τον αγγίξεις είναι 1 χαρά;), αυτό που χρειάζεσαι είναι κάρτα γραφικών 8800 g92 πάντα και οπωσδήποτε 1gb μνήμη ακόμα. Το τροφοδοτικό λογικά σε καλύπτει οριακά :cool:

ερώτηση. έχω πάνω σε ένα πισί τον E6550. μπορώ να τον αλλάξω και να βάλω πχ τον E8500?

μπορώ να το κάνω μόνος μου (όπως τις μνήμες πχ) ή πρέπει να επέμβει ειδικός?

και το βασικότερο: όταν εκκινήσω το πισί θα δουλεύουν ρολόι τα windows (όπως μετά από προσθήκη ram, hdd etc) ή θα τα παίξουν?

ευχαριστώ

Υ.Γ. εννοείται αναβαθμίζω το bios στην τελευταία έκδοση για να σηκώνει Peryn

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Εφόσον στο επιτρέπει η μητρική σαφώς μπορείς να βάλεις τον E8500.

Όχι δε θα έχει πρόβλημα με τα Windows :) Είναι όπως όταν βάζεις επιπλέον ram.Δε δημιουργεί πρόβλημα όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις αλλαγής μητρικής με διαφορετικό chipset οπου ορισμένες φορές απαιτήται format :)

Eτσι ακριβως,αν το υποστιριζει η μητρηκη δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα,δεν χρειαζεται καποιος ειδικος.Απλα προσεχε την αναβαθμιση των bios μην κανεις κανα λαθος.
[sIGPIC][/sIGPIC]

ερώτηση. έχω πάνω σε ένα πισί τον E6550. μπορώ να τον αλλάξω και να βάλω πχ τον E8500?

μπορώ να το κάνω μόνος μου (όπως τις μνήμες πχ) ή πρέπει να επέμβει ειδικός?

και το βασικότερο: όταν εκκινήσω το πισί θα δουλεύουν ρολόι τα windows (όπως μετά από προσθήκη ram, hdd etc) ή θα τα παίξουν?

ευχαριστώ

Υ.Γ. εννοείται αναβαθμίζω το bios στην τελευταία έκδοση για να σηκώνει Peryn

απλά να προσέχεις μην στραβώσεις κανένα ποδαράκι απο τον καινούριο επεξεργαστή...και να μην ξεχάσεις να του βάλεις θερμοαγώγιμη παστούλα(κεραμική κατα προτίμηση)

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

κάνουμε μια σούμε :p :

1. αναβάθμιση bios

2. ανοίγουμε πισί και...?

φαντάζομαι ότι στο manual της mobo ή της cpu θα λέει πώς?

Alex = the best!

Tι πως θα βαλεις τον επεξεργαστη????Ειναι πολυ απλο,σηκωνεις κατα πανω τα κλιπσακια του ανεμιστηρα και τον αφαιρεις απο τις 4 βασεις που κρατιεται.Μετα σηκωνεις κατα πανω το κλιπσακι του επεξεργαστη και τον αφαιρεις.Μετα κοιτας τη γωνια του επεξεργαστη που εχει λιγοτερα ποδαρακια(σιγουρα θα εχει και βελακι) και το εφαρμοζεις αναλογα στη μητρικη(μην ακουμπησεις με το χερι το κατω μερος επεξεργαστη).
[sIGPIC][/sIGPIC]

ευχαριστώ πολύ.

όσο για την "θερμοαγώγιμη παστούλα"?

Alex = the best!

Συνήθως τα manuals έχουν σχήματα που δείχνουν πως γίνεται. Άλλωστε ο επεξεργαστής μπαίνει με ένα μόνο τρόπο. Θερμοαγώγιμη θα βρεις στο κατάστημα που θα πάρεις τον επεξεργαστή. H Arctic silver ας πούμε είναι καλή. Βάζεις ένα λεπτό στρώμα πάνω στον επεξεργαστή αφού τον βάλεις στη μητρική και πριν βάλεις την ψύκτρα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ωστόσο αν δεν το έχεις ξανακάνει, καλύτερα να έχεις κάποιον μαζί σου που έχει σχετική εμπειρία.

Ναι κατα την τοποθετηση του επεξεργαστή πρεπει να εισαι πολυ προσεχτικος.Κατ αρχας να διαβασεις καλα ολα τα manuals!Nα προσεξεις στην τοποθετηση του συστηματος ψυξης αν κουμπωνει στην μητρικη΄.Ο επεξεργαστης μπενει κατα 1 μονο τρόπο και προσεξε αν κεντρρει θα μπει μονος του μην τον πιεσεις θα σταβωσουν τα πινς!επισης κοιτα κανα tutorial και στο youtube ;)
[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 weeks later...

Γεια σας παιδια!

Ετοιμαζομαι να ανοίξω νεο φαρμακειο και θα χρειαστω σε ενα μηνα περιπου νεο desktop.Αυτα που ζηταω ειναι:

Μια 19-20αρα οθονη,με οσο το δυνατον καλυτερη εικονα και θα ελεγα ξεκούραστη..μιας και θα δουλευω ωρες εκει πανω.

Επισης θα θελα να εχει καρτα τηλεορασεις για τα δυσκολα βραδια των εφημεριών!

Τελος το pc θα πρεπει να μπορει να συνδεθει με ταμιακή και με bar code πιστολακι.:)

Φανταζομαι οτι για ενα τετοιο συστημα δεν θα χρειαζοταν να ξεπαραδιαστώ,μιας και δεν χρειαζεται(φανταζομαι)μια καταπληκτικη καρτα γραφικων η ο καλυτερος-γρηγοροτερος επεξεργαστης.

Εχω κοιταξει κατι προσφορες στο νετ και προσανατολιζομαι σε καποια μηχανηματα των 500-600 ευρω.Τα φωτα σας θα παρακαλουσα!:)

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Ριξε μια ματια σε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912006 .Παιχνιδια εννοειται πως δεν θα μπορεις να παιξεις αλλα για τα αλλα που λες δηλαδη για συνδεση με ταμιακη και bar code δεν ξερω τι αλλο χρειαζεται.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτο ειναι που ειχα δει!Βασικα μου αρεσει...και με εξυπηρετει!

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

παιδια ζητω την βοηθεια σασ. θελω να αγορασω ενα desktop με καλη καρτα γραφικων. παιζω strategy games.εχετε να μοθ προτεινετε cpu,ram,κτλ?

παιδια ζητω την βοηθεια σασ. θελω να αγορασω ενα desktop με καλη καρτα γραφικων. παιζω strategy games.εχετε να μοθ προτεινετε cpu,ram,κτλ?

Eγω θα σου προτεινα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912167Ειναι βεβαια 160 ευρο πιο ακριβο απο αυτα που δινεις αλλα νομιζω πως αξιζει.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Hello 2 Everyone:)

Μέσα στον μήνα σκέφτομαι να αλλάξω κουτί και έφτιαξα αυτήν την σύνθεση.

http://www.imageshack.gr/files/r1ihufhz6kbemzxra620_thumb.jpg

θα ήθελα αρχικά την γνώμη σας για την σύνθεση, η χρηση του θα είναι λίγο απο όλα office,matlab,labview ίσως και λίγο autocad και για μερικά παιχνιδάκια. Θα μπορεί να αντέξει το Crysis?εχω απορία να δω πώς είναι:D

Έπειτα έχω μερικές απορίες σχετικά με τα κομμάτια...

α) το τροφοδοτικό λέει οτι είναι SLI certified, αν αργότερα θέλω και δεύτερη γραφικών σε crossfire θα έχω πρόβλημα?

β) η μνήμη είναι εντάξει ή καλύτερα να πάω σε 800Mhz με χαμηλότερο CAS?

Tο budget είναι στα 1.400€ περίπου. Α και κάτι ακόμα αυτή η σύνθεση θα "αντέξει" 3-4 χρόνια αξιοπρεπώς με μερικές αναβαθμίσεις ή θα πρέπει να να στραφώ πρός Χ48, και τις φθηνές DDR3:lol::lol:?

Πολύ καλός υπολογιστής.Το Crysis σε τί ανάλυση θές να το παίζεις;Εγώ πάντως με υπολογιστή παραπλήσιων χαρακτηριστικών το παίζω άνετα σε high details και 1280*1024..Δές όμως και την 8800GT για κάρτα γραφικών..Είναι καλύτερη σε κάποια παιχνίδια σε σχέση με την 3870 (αν κι εγώ προτίμησα την 3870 :p )Όσο αφορά τα α) και β):

α)άνετα σηκώνει crossfire..850W τροφοδοτικό είναι και μάλιστα απ' τα καλύτερα :D

β)μια χαρά είναι η μνήμη.Δε θα δείς ιδιαίτερες διαφορές βέβαια και να πάς σε 800άρες με CAS4.

Προσωπικά θεωρώ πως ακόμα οι DDR3 έχουν πολύ μέλλον.Οι υλοποιήσεις είναι πολύ ακριβές χωρίς ουσιαστικό όφελος.Οι διαφόρες είναι μικρές και δύσκολα γίνονται αντιληπτές..Μόνο στα bench απ' ότι έχω διαπιστώσει.Άρα κατ' εμέ καλύτερα καλό DDR2 hardware παρά φτηνό DDR3..Δεν αξίζει αν δεν είσαι hardcore user...

Για ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε :)

Πολύ καλός υπολογιστής.Το Crysis σε τί ανάλυση θές να το παίζεις;Εγώ πάντως με υπολογιστή παραπλήσιων χαρακτηριστικών το παίζω άνετα σε high details και 1280*1024..Δές όμως και την 8800GT για κάρτα γραφικών..Είναι καλύτερη σε κάποια παιχνίδια σε σχέση με την 3870 (αν κι εγώ προτίμησα την 3870 :p )Όσο αφορά τα α) και β):

α)άνετα σηκώνει crossfire..850W τροφοδοτικό είναι και μάλιστα απ' τα καλύτερα :D

β)μια χαρά είναι η μνήμη.Δε θα δείς ιδιαίτερες διαφορές βέβαια και να πάς σε 800άρες με CAS4.

Προσωπικά θεωρώ πως ακόμα οι DDR3 έχουν πολύ μέλλον.Οι υλοποιήσεις είναι πολύ ακριβές χωρίς ουσιαστικό όφελος.Οι διαφόρες είναι μικρές και δύσκολα γίνονται αντιληπτές..Μόνο στα bench απ' ότι έχω διαπιστώσει.Άρα κατ' εμέ καλύτερα καλό DDR2 hardware παρά φτηνό DDR3..Δεν αξίζει αν δεν είσαι hardcore user...

Για ό,τι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε :)

Το Crysis δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτίμηση για την ανάλυση, να φανταστείς στο pc που έχω τωρα επαιζα το nfs carbon σε 1024Χ768 με ψιλοκολλήματα, οποτε η 1280Χ1024 θα είναι κάτι παραπάνω απο τέλεια:).

Αν πήγαινα σε nvidia θα έπερνα την 8800GTS αλλά το θέμα είναι οτι δεν θα μπορώ να αναβαθμίσω το σύστημα γραφικών αργότερα (να βάλω δλδ δεύτερη 8800GTS) οποτε θα πρέπει να πετάξω την 8800GTS και να βάλω την 10800GTS πχ, ενω με την 3870 βάζω μια δεύτερη σε crossfire.

Για το τροφοδοτικό σκεφτόμουν μήπως είχα πρόβλημα με τα καλωδια όχι με τα watt. Δλδ εφόσον λέει SLI certified να έχει καλώδια σύνδεσης τύπου SLI και συνεπώς να μην κάνει για σύνδεση σε crossfire, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ίσχυει... ε?

Για τις μνήμες οκ θα βάλω της DDR2 :)

Σας ευχαριστώ και τους δυο για το ενδιαφέρον σας :)

Όχι όχι δεν υπάρχει διαφορά στα καλώδια του SLI με του CrossFire :) Ίδια είναι :) Καλορίζικο :D

ποιος ειναι καλυτερος επεξεργαστης?

intel pentium D935 3.2 Ghz 4mb cache 800 fsb

h

INTEL CORE 2 DUO E4500 2.20 GHZ- 800 FSB - 2 mb cache

υπαρχει μεγαλη διαφορα?

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

Μακράν ο δεύτερος.Ο πρώτος είναι βασισμένος στην παλιά αρχιτεκτονική της Intel (πυρήνας Presler) ενώ ο δεύτερος στην καινούργια Core 2 με πυρήνα Conroe :) Υπάρχει διαφορά ναι.Δεν υπάρχει λόγος πλέον να πάς σε Pentium :)