Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά η ερώτηση που έχω είναι η εξής. Έχω μια ATI RADEON και την έχω patchάρει και στην TV μου με HDMI. Βλέπω κανονικά στην ΤV όταν γυρνάω την κάρτα εκεί. Όμως όταν της βάζω να μου κάνει extend το desktop ναι μεν μου βγάζει στην TV το wallpaper αλλά σκέτο και δεν μπορώ να πάω το ποντίκι στην TV. Οι αναλύσεις που βάζω όταν το κάνω αυτό είναι για την TV 1024x768 και στο monitor 1280x1024. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος και να μου πει τι ακριβώς να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
I LOVE MY BABIES

Kανένα καλό site με μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών?

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Μολις αγορασα μια ατι 4870 και θα ηθελα να μου πειτε εαν ειναι φυσιολογικο σε ενα παλιο παιχνιδι οπως το Assasins creed τα γραφικα να μην εμφανιζονται κατευθειαν αλλα σιγα σιγα οπως προχωραω, δηλαδη λες και δημιουργουνται αναλογα με το που ειμαι πιο κοντα, ρωταω γιατι εχω ακομα δικαωμα να την αλλαξω...

Δες αν στις επιλογες του παιχνιδιου, εχει καποια επιλογη viewing distance ή draw distance. Αν εχει, αλλαξε το σε καποιο μεγαλυτερο νουμερο και δοκιμασε.

Αμα δεν εχει επιλογη, ετσι θα ειναι το παιχνιδι:p

Επισης βαλε και οποιο Patch εχει βγει.

ΥΓ: Το εχω παιξει σε PS3 οποτε δεν γνωριζω τι ρυθμισεις εχει.

Ρε παιδια κοντευω να σκασω με την καρτα γραφηκων μου xfx 7900GS 512 AGP(ξερω ειμαι απο τους ξεχασμενους με την AGP,αλλα τι να κανω αφου σεν παιζει μια!!!)την πηγα στο e-shop και μου την επεστρεψαν πισω μετα απο ενα μηνα λεγοντας μου οτι δεν εχει τιποτα γιατι και καλα περασε 2 φορες 3DMark.

το συστημα μου ειναι P4 3.00Ghz, 2Gb ram, winxp sp2, 500watt psu και η καρτα απο πανω

Το προβλημα ειναι πως παιζω το pro2009 σε 1280x1024 σε medium γραφηκα με τις ωρες χωρις κανενα προβλημα με κανονικες θερμοκρασιες

και οταν το βαζω στα high με το που ξεκιναει το παιχνιδι παγωνει ολο το pc καπως ετσι (βλεπε photo) και μετα μονο reset(αυτο σημβαινει στα περισοτερα παιχνιδια και σε 3Dmark)ενω παλια δεν ειχε κανενα προβλημα,και μετα απο format παλι τα ιδια!

ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ???????????????????

• 2 weeks later...

καλησπερα παιδια. θελω να αγορασω μια καρτα γραφικων σε agp(ναι και γω ειμαι απο τους ξεχασμενους). το πι-σι μου: pentium 4, 2.4ghz,ram ddr 512mb(μαλλον θα γινει 1gb ή 1.5gb), geforce 4 mx-420 64mb.

οπως καταλαβαινεται η καρτα γραφικων ειναι πολυυυυυ παλια...

ετσι θελω να την αλλαξω και να παρω καποια καλυτερη απο αυτην που ηδη εχω. απαιτησεις σε παιχνιδια δεν εχω πολλες. και με την καρτα που εχω τωρα παιζουν αυτα που θελω. απλα θα ηθελα να παρω μια καλυτερη απο αυτην που εχω. εχετε να προτεινεται καμια? προτιμω eshop, πλαισιο ή καποιο αλλο φυσικο καταστημα(π.χ. multirama). επισης, να ειναι οικονομικη. οσο πιο οικονομικη γινεται, αλλα καλυτερη απο την δικια μου.

ευχαριστω

Δυστηχώς δεν υπάρχει και μεγάλη ποικιλία σε AGP.

Ωστόσο υπάρχουν μερικές προτεινόμενες και σε προσιτές τιμές

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1217836&HYKARTAGRAFIKONSINDESI=AGP+8x&category=69977735&catalog=20

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512538

thanx Nagata! γυρω στα 30-40 θα ηθελα να δωσω...

ποια απο τις 2 που προτεινες ειναι "καλυτερη"? η μητρικη μου υποστηριζει agp 4x. αυτες απο οτι βλεπω ειναι 8x. θα εχω προβλημα λες?

(ξεχασα να το αναφερω στο προηγουμενο ποστ)

Ποιά μητρική έχεις?

Πάντως σε αρκτές motherboard κουμπώνουν και οι κάρτες 4x/8x.Συνήθως υποστηρίζουν και τα δύο.

Τότε μάλλον η GAINWARD NVIDIA GF 5500 PRO/685 256MB,είναι η καλύτερη λύση.

Αναμεσα σε αυτες τις 2 ποια ειναι καλυτερη????

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516164

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=10852&cat=5

Οποιαδηποτε αλλα προταση στο ιδιο κοστος ευπροσδεκτη.Το θελω κυριως για το GTA IV σε μηχανιμα core2duo 2.33Ghz

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Αρκετά ζόρικα.

Καλύτερα θα δουλέψει με κάποιο που έχει 550 και πάνω.

Τι τροφοδοτικο εχεις? Αν ειναι επωνυμο και ποιοτικο θα αντεξει. Επισης πρεπει να κοιταξεις τι ρευμα δινει στην 12αρα.

innovator...Δεν νομιζω να αντεξει αλλα ποτε δεν ξερεις.

Εγω στην θεση σου θα αλλαζα τροφοδοτικο ανεξαρτητως καρτας γραφικων;)

Στην θέση σου θα άλλαζα και εγώ τροφοδοτικό.Με 120ευρώ βρίσκει κάποιο αξιόλογο με 600w.

Μονο που δεν θελω να δωσω τοσα λεφτα.Βρηκα μια μεταχιρσμενη 9600GT για να κανω την δουλεια μου μιας και η δικια μου ειναι στα 256MB.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τί λέτε ρε παίδες? :) Φυσικά και θα λειτουργήσει 9600GT σε 450W psu :) Το συνολικό φορτίο δεν πρόκειται να ξεπερνάει τα 350W...Εμένα ένα ταπεινό 620άρι κρατούσε GTX295 και i7 965 στα 4GHz..Και τώρα κρατάει τον ίδιο επεξεργαστή με 4870X2 (πιο ενεργοβόρα απο τη 295) και δεν κάνει κιχ... :)