Jump to content

Ξένες πινακίδες και Ελλάδα

ollram
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ζω και εργαζομαι εκτος Ελλαδος τα τελευταια 2 χρονια.

εδω που ειμαι εχω ενα αυτοκινητο με το οποιο θελω να ταξιδεψω στην Ελλαδα για μικρο χρονικο διαστημα, δηλαδη περιπου μια εβδομαδα.

Τι χαρτια πρεπει να εχω στο τελωνειο για να με αφησουν να το περασω?

Πηρα τηλεφωνο χθες βραδυ το τελωνειο και ο τυπος ηταν "ελα και βλεπουμε", ημαρτον δηλαδη!

το διαβατηριο αρκει που φαινονται οι εξοδοι απο τη χωρα? βεβαιωση εργοδοτη? βεβαιωση απο το ελληνικο προξενειο?

πρεπει να αποδειξω οτι ζω και εργαζομαι και πληρωνων φορους εδω. Ε, αυτο πως το δεχεται το ελληνικο κρατος?

http://renaultcarclub.phpbb24.com/forum/viewtopic.php?t=225

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Παίδες στο συγκεκριμένο θέμα πολλά μπορούν να ειπωθούν και λίγα θα ισχύουν. Σαφώς και το καλύτερο είναι η ενημέρωση από τους αρμοδίους.

Εδώ είναι το ερώτημά μου: ποιοί είναι αυτοί? Το υπουργείο μεταφορών? Το οικονομικών? Το εσωτερικών?

Το ένα κάνει ταξινομήσεις, το άλλο εκτελωνισμούς, το παράλλο ασκεί τον έλεγχο (τροχαία).

Ποιός μπορεί να πεί υπεύθυνα υπό ποιές προυποθέσεις κυκλοφορεί αυτοκίνητο στη χώρα μας με ξένες πινακίδες? Και ποιές προυποθέσεις θα πρέπει να έχει ο οδηγός του?

Οι γονείς μου έστω ότι κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό. Αν οδηγήσω το αυτοκίνητό τους, πες ότι ο τροχονόμος θα δείξει κατανόηση σε έναν έλεγχο. Αν όμως τρακάρω, θα με καλύψει η ασφαλιστική? ;)

:polarbear:

• 1 year later...

Για να μην ανοιγω αλλα θεμα....

Εχω δει σε δυο αυτοκινητα στην Αττικη πινακιδες της ΕΕ σαν τις δικες μας αλλα εκει που οι δικες μας λενε GR εγραφαν EU και ακολουθουσε συπλεγμα λατινικων γραμματων και αριθμων οχι ομως σαν τις δικες μας.

Για παραδειγμα EU W25H548 (τυχαιο αλλα τετοιου τυπου)

Τι πινακιδες ειναι αυτες ?

Απο απλη περιεργεια...Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.