Jump to content

Μπαταρία σε laptop

jokulsarlon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο laptop με κακή μπαταρία η οποία κάνει το εξής :

Απο το 100% μέχρι το 50% δουλεύει 1 ώρα και μόλις φτάσει στο 50% πέφτει σε 5 λεπτά στο 5% και θέλει φόρτιση.

Ειναι λογικό αυτο; Ετσι κάνουν οι τελειωμένες μπαταρίες ή έχει πρόβλημα το μηχάνημα;

Είναι λίγο περίεργο αυτό που κάνει, αλλά γενικά από μπαταρία φορητού που έχει ήδη ένα χρόνο χρήσης (και μάλλον κακή χρήση) δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Μου φαίνεται δηλαδή μάλλον φυσιολογική η διάρκεια της μπαταρίας.

Η μπαταρίι σου είναι δύο στοιχείων και το ένα εχει πρόβλημα οπότε ανττιδρά λογικά

Τι θα πει ειναι δυο στοιχείων? Το καθε στοιχειο εχει 2V, οποτε αν χρειαζονται 12V τοτε υπαρχουν 6 στοιχεια.

Δηλαδη ετσι οπως τα λες, δουλευει πρωτα η μιση μεχρι να φτασει το 50% και μετα περνει μπρος η αλλη μιση???

Οταν ειναι παλια η μπαταρια, ναι μεν αποθηκευει ρευμα (V) αλλα δεν μπορει να αποθηκευσει ενταση/αντοχη(A).Ο Υ/Η μετραει την διαρκεια της μπαταριας αναλογα τα Αmper, κι ετσι επειδη η μπαταρια ειναι σκωτομενη, δεν μπορει να υπολογισει σωστα.

Δεν σας εχει τυχει σε κινητο?

Παρε μια καινουρια.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

εχω ηδη παραγγειλει

Ποσο σου πηγε το μαλλι???

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

75 ευρώ από Αγγλία αυθεντική Toshiba

Στην Ελλάδα την έβρισκα 150€ και δεν ήταν και η αυθεντική !!!!!

Εμενα στο δικο μου το Laptop η μπαταρια του ειναι για πεταμα!!!!!! Ουτε 20 λεπτα δεν κραταει.....οποτε το χρησιμοποιω αποκλειστικα και μονο με μπριζα!!!!! Στην Hp που ρωτησα για μπαταρια μου ειπαν γυρω στα 140Ε:mad: :mad: :mad: :mad:

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!