Jump to content

Bluetooth PAN

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκέφτομαι να βάλω ένα bluetooth usb στο Pc ώστε να συνδέω το κινητό με το Internet...Το πρόβλημα είναι πως θέλω να μοιράζω bluetooth σχεδόν σε όλο το σπίτι...:O

Τι προτείνετε να πάρω(Οικονομική πρόταση...)?

Το σπίτι είναι 90τμ...

Life Is Good

Opoiodipote apo auta pou kukloforoun stin agora na pareis, den nomizw na exeis provlima!Egw exw ena tis Tornado, arketa palio k otan katevenw stin auli tou spitiou mou den diakoptetai h sundesi apo ton 3o orofo!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Θα μπαίνω στο νετ χρησιμοποιώντας την συνδεση του Η/Υ... Thanx... Παράγγειλα ενα σήμερα... Την Δευτέρα πιστεύω να το έχω... Θα σας πω εντυπώσεις...:happy:
Life Is Good

• 1 month later...
re si de tha nai grhgorh h sindesi.sto blootooth einai giro sta 40 kb/sec downstream kai upstream.se merika xronia de tha sou arkei an oxi tora.asxeta me to ti sindesi exeis spiti.to blootooth einai limited.alla na mou peis..tha katevazeis song??kana message na stelneis h kana email na vlepeis kathos arzeis sto kipo..aouaaaaa:P

• 1 month later...

παιδιά έχω μια ερώτηση...

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το bluetooth αντί για το wi-fi για χώρους όπως αεροδρόμια, σταθμοί τρένων, κλπ, κλπ ?

Αν ναι, πόσες συσκευές θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσωενός τετοιου δικτύου; Το PDA μου έχει ρυθμίσεις για δίκτυο, αλλάτα απλά κινητά (Samsung, NEC, SonyEricsson, Nokia, etc) μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο? Έχει σχέση με τα bluetooth profiles που υποστηρίζει κάθε συσκευή ?

Thanks !!

Το bluetooth, είναι ποιό αργό από το wifi, έχει μικρότερη εμβέλεια, και μπορούν να δουλέψουν λιγότεροι clients σε ένα χώρο.

Γι' αυτό και δεν χρησιμοποιείτε σε hot spots.

Ένας bluetooth "server" μπορεί να σηκώσει μέχρι και 7 ενεργούς "client".

Η πρακτική ταχύτητα είναι περίπου 20kbps και ακόμα και class1 να χρησιμοποιήσει κάποιος, η εμβέλεια δεν ξεπερνά τους 3 τοίχους (maximum).

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις μέχρι τώρα πληροφορίες...

Αυτο που θέλω να διευκρινήσω είναι το εξής:

πόσο ποσοστό από τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι compatible με ένα τετοιο πράγμα?

Δηλαδή απευθύνεται σε high-end συσκευές ή μπορούν όλες οι συσκευές να συνδεθούν στον router και να μπουν από εκεί στο internet ?

• 2 weeks later...
Σας ευχαριστώ παιδιά για τις μέχρι τώρα πληροφορίες...

Αυτο που θέλω να διευκρινήσω είναι το εξής:

πόσο ποσοστό από τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι compatible με ένα τετοιο πράγμα?

Δηλαδή απευθύνεται σε high-end συσκευές ή μπορούν όλες οι συσκευές να συνδεθούν στον router και να μπουν από εκεί στο internet ?

Οι περισσότερες high end συσκευές είναι συμβατές, αλλά και πάλι δεν πολυκυκλοφωρούν στην αγορά για να έχει κανείς αρκετή εμπειρία. Εχω δει συνήθως συστήματα παραγγελειοληψίας με bluetooth και pda.

Δεν ξέρω τι θες να κάνεις, αλλά o προορισμός του bluetooth ΔΕΝ είναι τα hot spots, είναι αργό, έχει μικρή εμβέλεια, και λειτουργεί σε επίπεδο Μac και όχι ΙΡ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει QoS αλλά και δύσκολη διαχείρηση, καθότι οι υλοποιήσεις σε Layer 2 δεν είναι μέσα στο πρωτόκολλο αλλά είναι μετά υλοποίηση με ότι μειονεκτήματα συμβατότητας και όχι μόνο μπορεί να φέρει.