dinosss Δημοσιεύτηκε July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 1, 2006 Μετα απο πολυ σκεψη εδω, καταληξα να αγορασω μια 6800ΧΤ. (καλα ως εδω) Το προβλημα ειναι οτι τις ελαχιστες απαιτησεις της καρτας αναφερει οτι χρειαζεται τροφοδοτικο τουλαχιστον 300W, ενω το δικο μου ειναι μολις 230W!! Τι να κανω? Πρεπει να αγορασω υποχρεωτικα νεο τροφοδοτικο ή μπορω να το λειτουργησω και ετσι? Ποιος ο κινδυνος? Το θεμα ειναι οτι θα αλλαξω υπολογιστη σε 1-2 χρονια, και ειναι κριμα να δινω τοσα λεφτα. Αν το ηξερα θα περιμενα λιγο ακομα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stergianos Δημ. July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 Αλλαξε το τροφοδοτικό.Εγώ πριν απο 3 χρονια αλλαξα καρτα γραφικών και ήθελε μεγαλυτερο τροφοδοτικό αλλά δεν το πρόσεξα.Τελικά κάηκαν τα πάντα εκτός απο τον P3(ο οποίος αντέχει μεχρι σημερα!) Παράθεση http://img.userbarz.com/46/9081.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. July 1, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 Και τι πρεπει να προσεξω στην αγορα νεου τροφοδοτικου? Ποσα Watt ειναι καλα ωστε να ειμαι ησυχος και να μου κρατησουν αν θελω να το μεταφερω στο μελοντικο PC? Επισης τι διαφορες υπαρχουν απο ενα τροφοδοτικο σε ενα αλλο? Πχ αυτο ειναι των 550W στα 38ευρω, ενω αυτο ειναι στα ιδια Watt και κοστιζει 140ευρω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 OMG!Προς θεου φιλε οχι Qtec!Εχουν μια ταση να "πεθαινουν" και να παιρνουν και τα υπολοιπα μερη του pc μαζι.Δωσε οσα παραπανω μπορεις για ενα καλο και ΕΠΩΝΥΜΟ τροφοδοτικο. Υπολογισε εδω ποσα Watt χρειαζεσαι: http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp Το τροφοδοτικο ειναι το πιο σημαντικο μερος ισως του pc.Απο τις καλες μαρκες ειναι Enermax,Tagan,Heroichi,Fortron,Hiper.Οτι παρεις απ' αυτα θα εισαι καλυμμενος :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. July 1, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 . :oops: Sorry παιδια, το 230 που ειδα γραμμενο στο τροφοδοτικο αναφεροταν στα Volts, οχι στα Watts!! . :stupid: Αλλα και παλι το τροφοδοτικο που εχω το αγορασα πριν 5 χρονια, οποτε μπορει να μην ειναι και τοσο δυνατο. Πως μπορω να δω τα Watt που εχει? Ανοιξα τον υπολογιστη αλλα δεν γραφει τιποτα πανω του, μονο τα Volts. . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jbele Δημ. July 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 Κοιταξε δοκίμασε να λειτουργήσεις το μηχάνημα σου όπως είναι τώρα.Αν οι απαιτήσεις είναι τόσο μεγαλύτερες από οτι μπορει να δώσει το τροφοδοτικό απλά θα σου κλείσει.Αν η κάρτα ήθελε παραπάνω ρεύμα θα κολούσε ή δεν θα άνοιγε.Δοκίμασε το και με καποιο παιχνιδι με απαιτησεις σε γραφικα και θα το καταλαβεις ευκολα μόνος σου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. July 2, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 Αυτο ομως δεν ειναι επικινυδινο? Ο φιλος stergianos στο 2ο μηνυμα αναφερει οτι μια τετοια ενεργεια, του εκαψε ολο το συστημα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stergianos Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Αυτο ομως δεν ειναι επικινυδινο? Ο φιλος stergianos στο 2ο μηνυμα αναφερει οτι μια τετοια ενεργεια, του εκαψε ολο το συστημα! Ακριβώς!2 φορές κιολας μεχρι να καταλαβω τι εφταιγε! Παράθεση http://img.userbarz.com/46/9081.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Ακριβώς!2 φορές κιολας μεχρι να καταλαβω τι εφταιγε! Τι δυο φορες?Σου εκαψε το συστημα δυο φορες?:confused: Φιλε δεν προκειται να σου καψει το συστημα αν δεν αρκει να καλυψει τις αναγκες τροφοδοσιας.Μου φαινεται περιεργο.Οταν εβαλα την υδροψυξη και ειχα ενα 400αρι psu και δεν αρκουσε,απλα δεν δουλευε ειτε ο σκληρος ειτε η αντλια της υδροψυξης.Μολις εβαλα το 550 ολα δουλεψαν μια χαρα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stergianos Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Τι δυο φορες?Σου εκαψε το συστημα δυο φορες?:confused: Φιλε δεν προκειται να σου καψει το συστημα αν δεν αρκει να καλυψει τις αναγκες τροφοδοσιας.Μου φαινεται περιεργο.Οταν εβαλα την υδροψυξη και ειχα ενα 400αρι psu και δεν αρκουσε,απλα δεν δουλευε ειτε ο σκληρος ειτε η αντλια της υδροψυξης.Μολις εβαλα το 550 ολα δουλεψαν μια χαρα :) Ναι.Έβαλα καινουρια καρτα γραφικών και μου κάηκε μητρικη δισκος καρτα γραφικών και ήχου, Μετά τα άλλαξα με την ιδια πάλι κάρτα χωρίς να αλλάξω τροφοδοτικό, ώσπου ξανακαηκαν και αλλαξα και τροφοδοτικό. Παράθεση http://img.userbarz.com/46/9081.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Και αφου ηταν καμμενη η μητρικη πως αναψε για να ξανακαει?Μπας και δεν ηταν καμμενη after all? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AquaSonic Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 sorry gia greeklish alla pou na vazw ellhnika sto palio... :p Analogos to psu, eidika ama einai kana savoura e.p.e exeis poly megales pi8anothtes ama den mporei na dwsei, na prospa8isei na kalypsei thn paroxh, alla me to poly dwse na paradwsei pneuma, kai na sou steilei polla perissotera (isws kai ta 240 oloklhra) kai na sto kanei to pc tzi tzi. Mallon auto epa8e o filos poio panw... gia auto den protinontai no name psu, alla kai psu panw apo 400watt me katw apo 50euro. Παράθεση http://www.metalplanet.gr/templates/smartDark/images/logo_phpBB.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stergianos Δημ. July 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2006 Και αφου ηταν καμμενη η μητρικη πως αναψε για να ξανακαει?Μπας και δεν ηταν καμμενη after all? Δε σε πιανω!Την αλλαξα την μητρική πάλι και μετα ξανακάηκε, αν εννοείς αυτό. Παράθεση http://img.userbarz.com/46/9081.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arfi-gorgona Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 Φιλε μου αν δεν έχεις πάρει ήδη τροφοδοτικό,αγόρασε ένα Tagan 430W,κάνει γύρο στα 82E και θα είσαι μια χαρά.Μην πάρεις φτηνή μάρκα,έτσι την πάτησα εγώ και πήρα φτηνό 500W,και επειδή ήταν passive έκαιγε τα κερατα του.. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/10396meerjungfrau.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 Φιλε μου αν δεν έχεις πάρει ήδη τροφοδοτικό,αγόρασε ένα Tagan 430W,κάνει γύρο στα 82E και θα είσαι μια χαρά.Μην πάρεις φτηνή μάρκα,έτσι την πάτησα εγώ και πήρα φτηνό 500W,και επειδή ήταν passive έκαιγε τα κερατα του.. Συμφωνώ απολύτως...:D ΜΟΝΟ αξιόπιστα τροφοδοτικά...:p Tagan Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bororo Δημ. July 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2006 tagan +1 σε όλα τα forums του εξωτερικού αυτό είναι στα τοπ 5 των προτιμήσεων, δεν είναι τυχαίο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ReaperX Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Τagan -1 Aρκετά είχαν ακουστεί με τις προβληματικές παρτίδες,όπως και με τα Enermax.. Καλύτερα προτίμησε κάτι σε Hiper,FSP (Fortron),Chieftech,Seasonic.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Τagan -1 Aρκετά είχαν ακουστεί με τις προβληματικές παρτίδες,όπως και με τα Enermax.. Καλύτερα προτίμησε κάτι σε Hiper,FSP (Fortron),Chieftech,Seasonic.. Καλημέρα... Εμένα πάντως είναι άψογο και δεν έχω ακούσει κάτι γι αυτό που λες...;) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ReaperX Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Καλημέρα... Εμένα πάντως είναι άψογο και δεν έχω ακούσει κάτι γι αυτό που λες...;) Δεν είπα ότι όλα σκάνε..παρτίδες είπα,οπότε λογικό να είναι μια χαρά το δικό σου. Απλά εγώ δεν θα το διακινδύνευα όταν υπάρχουν τόσες εταιρίες για να διαλέξω.:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. July 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Ναι.Έβαλα καινουρια καρτα γραφικών και μου κάηκε μητρικη δισκος καρτα γραφικών και ήχου, Μετά τα άλλαξα με την ιδια πάλι κάρτα χωρίς να αλλάξω τροφοδοτικό, ώσπου ξανακαηκαν και αλλαξα και τροφοδοτικό. Υπαρχουν και προστατευτικα για την καρτα γραφικων: Picture Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pathos Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 γεια χαρα...ξερω οτι ισως εδω δεν ειναι το καταληλοτερο μερος για την ερωτηση μου αλλα ισως επειδη το προβλημα μου να σχετιζεται με αυτο που συζητατε ρωταω..προκαταβολικα συγνωμη παντως αν κανω λαθος...εδω και καμια δεκαρια μερες το pc ρχισε να κλεινει μονο του..δεν υπηρχε στανταρ χρονος μπορει επειτα απο 10 λεπτα μπορει και επειτα απο 8 ωρες...κατεβασα ενα προγραμματακι για την θερμοκρασια (speedfan) και μου ξεκιναει με fan 2 γυρω στους 63 βαθμους και ανεβαινει συνεχεια μεχρι που αν αφησω να φτασει στους 90 σβηνει!!! αν δεν κανω εργασιες κι ανοιγω παραθυρα η θερμοκρασια παραμενει σταθερη αν ανοιγω παραθυρα και πολλες εργασιες ταυτοχρονα ανεβαινει κατακορυφα!! καμια ιδεα ρε παιδια??? ευχαριστω πολυ!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ReaperX Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 γεια χαρα...ξερω οτι ισως εδω δεν ειναι το καταληλοτερο μερος για την ερωτηση μου αλλα ισως επειδη το προβλημα μου να σχετιζεται με αυτο που συζητατε ρωταω..προκαταβολικα συγνωμη παντως αν κανω λαθος...εδω και καμια δεκαρια μερες το pc ρχισε να κλεινει μονο του..δεν υπηρχε στανταρ χρονος μπορει επειτα απο 10 λεπτα μπορει και επειτα απο 8 ωρες...κατεβασα ενα προγραμματακι για την θερμοκρασια (speedfan) και μου ξεκιναει με fan 2 γυρω στους 63 βαθμους και ανεβαινει συνεχεια μεχρι που αν αφησω να φτασει στους 90 σβηνει!!! αν δεν κανω εργασιες κι ανοιγω παραθυρα η θερμοκρασια παραμενει σταθερη αν ανοιγω παραθυρα και πολλες εργασιες ταυτοχρονα ανεβαινει κατακορυφα!! καμια ιδεα ρε παιδια??? ευχαριστω πολυ!!! Το πρόβλημά σου φίλε μου είναι η αύξηση της θερμοκρασίας. Απλα ο υπολογιστής κλείνει μόνος του όταν ξεπεράσει μια θερμοκρασία έτσι ώστε να προστατευτεί από το ενδεχόμενο να καεί κάτι. Κοίταξε να βλελτιώσεις την ψύξη.. Δλδ,τακτοποιημένα καλώδια,κουτί με καλή ροή αέρα έχοντας τοποθετήσει ανεμιστήρες,τοποθέτηση πάστας στον επεξεργαστή,ή τέλος εάν χρειαστεί αλλαγή της ψύκτρας του επεξεργαστή με κάποια καλύτερη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts