Jump to content

Εχετε δει ποτέ φίδι/σκορπιό/αράχνη και γενικά ερπετά;

Mitsos15
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επίσης η δεντρογαλιά αν και δεν είναι δηλητηριώδες φίδι, επιτίθεται εύκολα, ακόμα και στον άνθρωπο.

Όντως οι μόνες ιστορίες που έχω ακούσει για ανθρώπους που τους πήραν στο κυνήγι ήταν για δενδρογαλιές. Αλλά πάντα συμπληρώνουν "θα είχε γεννήσει εκεί κοντά" ;)

KCB

• Απαντήσεις 171
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εγω εχω δει σκορπιους !

στο ταβανι του εξοχικου μου εναν την ωρα που ξυπνησα πανω απο το κεφαλι μου!

και αλλον ενα στην αυλη.

«Έφυγα,ψάχνοντας το σήμερα...και χάθηκα....

»

Τα πιο κοινά φίδια πάντως που μπορείτε να συναντήσετε στους περιπάτους στην εξοχή είναι 2, και είναι ακίνδυνα.

1. Το πιο τρομακτικό ίσως, λόγω μεγέθους. Το μεγαλύτερο φίδι στην Ελλάδα.

Ο λαφιάτης ή λαφίτης (Elaphe longissima).

Το φίδι-σύμβολο του θεού της ιατρικής Ασκληπιού, Έχει λαδί-καφέ χρώμα και είναι από τα πιο μεγάλα φίδια της Ευρώπης, με μήκος που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2,30 μ. Αφθονεί σε άγονα μεσογειακά περιβάλλοντα. Δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας και τρέφεται με τρωκτικά, πουλιά αλλά και με σαύρες. Η θηλυκιά γεννά 5-12 αυγά.

http://www.gianniskofinas.com/hlorida_panida/deoudis/Elaphe_longissima.jpg

2. Το πιο συνηθισμένο και πιο άκακο.

Ο Τυφλίτης (Ophisaurus apodus).

Βασικά δεν πρόκειται καν για φίδι.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άποδη σαύρα της Ευρώπης. Μοιάζει με φίδι αλλά ξεχωρίζει από τα κινητά βλέφαρα, τις οπές των αυτιών και το σχήμα του κεφαλιού με το μεγάλο στόμα και τα δόντια σε σειρά. Δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας και τρέφεται με έντομα, τρωκτικά, σαύρες. Ενήλικο μπορεί να φτάσει και το 1,20 μ. αλλά το συνηθέστερο είναι μέχρι 1 μ. Έχει κίτρινο-καφέ χρώμα ή σκούρο καφέ. Η θηλυκιά γεννάει 8-10 αυγά.

http://www.gianniskofinas.com/hlorida_panida/deoudis/Ophisaurus_apodus.jpg

Είναι ερπετό που σκοτώνουν (κακώς) οι άνθρωποι πολύ συχνά αφού ζει κοντά σε κήπους και κατοικίες και είναι ωφέλιμο γενικώς.

Στην Αίγινα είχα δει τελευταία ένα φιδάκι το οποίο το είχε σκοτώσει η γάτα μιας φίλης μου που ήμασταν μαζί εκεί! Περίπου 50 εκατοστά ήταν.

Αράχνες βλέπω συχνά αλλά ένας οικογενειακός φίλος μας είχε πει ότι βρήκε μια ταραντούλα (!!) στο ντουλάπι του. Απο πού ξέφυγε ένας θεός ξέρει, πάντως λέει την έβαλε σε ένα βάζο για να την πουλήσει ή κάτι τέτοιο και πέθανε απο ασφυξια...

3o Λύκειο Ν. Σμύρνης Ολέ!

--- ;)

mono an tin eixe kapoios anthrwpos kai tin exase.

etsi ena gnwstos mou eixa mania me tarantules.

menei Papagou-xolargo.

kapote exase mia, epsakse olo to spiti kai itan afanti.

ypethese oti tha pige pros ton Ymitto na meinei.

(agnwsto an tha epiviwse)

http://memimage.cardomain.com/member_images/4/web/700000-700999/700852_28.jpg

• 1 month later...
Έχω δει απ' όλα, αλλά το πιο σιχαμερό είναι ο σκορπιός...μπιαχχχχχχχ
mobile προβληματισμοί...

εχω δει και σκορπιο και αραχνη και φιδι.

ο σκορπιος οντως ειναι λιγο αηδιαστικος ομως Ok εχει την φαση του.

η αραχνη ειναι αποκρουστικη τελειος,την ειχα δει σε ενα μαγαζι ηταν μαυρη τριχωτη και μεγαλη.

το φιδι ομως ειναι ολα τα λεφτα,προσωπικα δεν θα πειραζα ποτε φιδι για να το σκοτωσω,μου αρεσουν πολυ και τα θεωρω απαραιτητα για την φυση.

καποια στιγμη σκεφτομουν να παρω ενα απο καταστημα αλλα μου ειπε η μανα μου οτι αν δει φιδι στο σπιτι θα με βγαλει στο παγκακι εξω απο το σπιτι μαζι με το pc και το φιδι οποτε καταλαβαινετε.

την πρωτη φορα που επιασα φιδι πραγματικα αηδιασα στην αρχη εχει πολυ παραξενο δερμα και ειναι πολυ γλυστερο,μετα ομως δεν ηθελα να το αφησω.

αυτα παντως που θεωρω παρα πολυ επικυνδυνα ειναι τα λιακονια,εχουν την μορφη σαυρας αλλα ειναι λεπτα σαν ενα μικρο φιδι και ειναι πολυ γρηγορα,το δαγκωμα τους ειναι πολυ επικυνδυνο και θανατηφορο.οταν τα βλεπω δεν τους χαριζω αν φυσικα τα προλαβω.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

τα εχω δει ολα αυτο πυ με αηδιάζει είναι η κατσαρίδα

κανένα από τα άλλα

Κι εγώ τα έχω δει όλα αυτά. Δεν μπορώ να πω ότι με αηδιάζει κάτι από όλα αυτά, αλλά όχι ότι μου αρέσουν κιόλας! Μια φορά θα με τσιμπούσε κιόλας φίδι, αλλά τη γλύτωσα (κακό σκυλί...) :p
Τhe end of an era...

τα εχω δει ολα!!! και μια μαυροκιτρινη αραχνη στα χωραφια, μεγεθος ταραντουλας, ανεβηκε μεχρι το γονατο και κοντευε να με τσιμπησει
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420Χ150 και 16Κ

Έχω δει απ' όλα, αλλά το πιο σιχαμερό είναι ο σκορπιός...μπιαχχχχχχχ

Ο σκορπιος κανει ενα ωραιο "κραααακ", οταν τον πατησεις με το παπουτσι και το τριψεις αριστερα-δεξια στο εδαφος μεχρι να το λιωσεις! :lol:

ΠΡΟΣΟΧΗ, μην προσπαθησετε να τον λιωσετε με τιποτα λεπτα παπουτσια οπως πανινα κλπ η παντοφλες, γιατι μπορει να μπορεσει να περασει το κεντρι και μετα ... :O

Εγω ειχα λιωσει εναν μεγαλο σκορπιο στο στρατο, με την αρβυλα που δεν περναει τιποτα απο εκει, και θυμαμαι αυτο το κραααααακ... ειχε κρατησει πολυ ωρα. Και ειχε βγαλει και ενα ζουμι μετα.... :lol:

No Rest for the Wicked

Καλοκαίρι 1994 ή 1995 (δε θυμάμαι με ακρίβεια) στο πατρικό της μάνας μου, ένα χωριό πιο κάτω απ'το Ξυλόκαστρο, παραθαλάσσιο. Ξυπνάμε το πρωί και με το που ανοίγουμε την πόρτα, να σου το φίδι.Το σκοτώνει ο πατέρας μου και βάζουμε φάρμακο παντού. Την επόμενη μέρα εγώ με τον αδερφό μου βλέπαμε τηλεόραση. Σε απόσταση 3 μέτρων μέσα στο σπίτι είναι το φίδι και πίνει γάλα με δηλητήριο. :X.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Συνεχεια.Θα σας πω κατι αλλα να το ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕΤΑΙ ελαφρα την καρδια.Πιαστε ενα σκορποιο και βαλτε ολογηρα του φωτια.ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΕΙ

Καλοκαίρι 1994 ή 1995 (δε θυμάμαι με ακρίβεια) στο πατρικό της μάνας μου, ένα χωριό πιο κάτω απ'το Ξυλόκαστρο, παραθαλάσσιο. Ξυπνάμε το πρωί και με το που ανοίγουμε την πόρτα, να σου το φίδι.Το σκοτώνει ο πατέρας μου και βάζουμε φάρμακο παντού. Την επόμενη μέρα εγώ με τον αδερφό μου βλέπαμε τηλεόραση. Σε απόσταση 3 μέτρων μέσα στο σπίτι είναι το φίδι και πίνει γάλα με δηλητήριο. :X.

Με την γλωσσιτσα του σαν τα σκυλια, σλουρπ σλουρπ? :lol:

Δεν καταλαβα :stupid:

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Nταξει πηρα απαντηση:

http://video.google.com/videoplay?docid=5604807243574102709 :ooch:

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Ο σκορπιος κανει ενα ωραιο "κραααακ", οταν τον πατησεις με το παπουτσι και το τριψεις αριστερα-δεξια στο εδαφος μεχρι να το λιωσεις! :lol:

ΠΡΟΣΟΧΗ, μην προσπαθησετε να τον λιωσετε με τιποτα λεπτα παπουτσια οπως πανινα κλπ η παντοφλες, γιατι μπορει να μπορεσει να περασει το κεντρι και μετα ... :O

Εγω ειχα λιωσει εναν μεγαλο σκορπιο στο στρατο, με την αρβυλα που δεν περναει τιποτα απο εκει, και θυμαμαι αυτο το κραααααακ... ειχε κρατησει πολυ ωρα. Και ειχε βγαλει και ενα ζουμι μετα.... :lol:

Εχεις φαση φιλαρακο!

Με εκανες και γελασα!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D

Το πήγες το ζουμί μετά για ανάλυση; Να μας πούν τι περιέχει.:lol: :p

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

μετά απο μιά εξόρμηση στην ύπαιθρο της Ηπείρου,ο απολογισμός ήταν δυνατός για 10 μέρες που έμεινα εκεί.

2 οχιές,1 δενδρογαλιά.

απο αράχνες το αφήνα καλύτερα γιατί μετά την 50η έχασα το μέτρημα :p

την δενδρογαλιά με το αυτοκίνητό, μήκος 2 μέτρα και κάτι. τις οχιές με πέτρες και ξύλα.

Τραγικότερο όλων τα άλλα ζωάκια που βρήκα πατημένα :(.Πάνω απο 30 σκαντζόχοιρους,10 χελώνες 40 τουλάχιστον αλεπούδες,ένα κουνάβι και ένας ασβός.

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τραγικότερο όλων τα άλλα ζωάκια που βρήκα πατημένα :(.Πάνω απο 30 σκαντζόχοιρους,10 χελώνες 40 τουλάχιστον αλεπούδες,ένα κουνάβι και ένας ασβός.

Ειδικά με τους σκαντζόχοιρους δεν ξέρω τι γίνεται. Ειδικά φέτος. Ανα 2-3 χιλιόμετρα βλέπεις κάποιον πατημένο στον δρόμο. Τώρα αν αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκε ο αριθμός τους δεν ξέρω.

exo dei fidi,skorpio,araxnh.

mia fora eixame kapsi ena skorpio,alla perase kairos apo tote kai den thimamai pos eixe ginei.araxnes kai fidia exo dei polla sto xwrio!

Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

simera to prwi gyrnaw ksimerwmata kai tyfla,vlepw sto dromo ena fidi akinito prepei na itan pethameno,den itan megalo to poly 30 pontous,to koitaw to ksanakoitaw,lew pseytiko tha einai mes sto methysi mou,tou pataw to kefali me to papoutsi kai paw na to piasw na dw an einai lastixenio,molis epiasa to derma kai eida poso malako itan giati zoumpixtike molis to epiasa,pira ena dromo.eytixos pou itan nekro giati mes sto methysi mou kai zwntano na itan tha prospathousa na to piasw.
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, Nokia 8310,Nokia , Sony Erricson W800i, Siemens SX1, Motorola Razor v3, Samsung U100, Samsung U600,iphone 3G(για 5χρονια!), Iphone 4, Samsung Galaxy s3

simera to prwi gyrnaw ksimerwmata kai tyfla,vlepw sto dromo ena fidi akinito prepei na itan pethameno,den itan megalo to poly 30 pontous,to koitaw to ksanakoitaw,lew pseytiko tha einai mes sto methysi mou,tou pataw to kefali me to papoutsi kai paw na to piasw na dw an einai lastixenio,molis epiasa to derma kai eida poso malako itan giati zoumpixtike molis to epiasa,pira ena dromo.eytixos pou itan nekro giati mes sto methysi mou kai zwntano na itan tha prospathousa na to piasw.

:lol: :lol: :lol: