dimgeo Δημ. June 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2013 (edited) Έχω πιάσει και έχω δει παρά πολλά φίδια...σκορπιός με τσίμπησε ..σαύρες παρά πολλές έχω και στο σπίτι..από αράχνες..έχω βαρεθεί....και από ακρίδες σε μέγεθος 45 παπουτσιού.κάποιες οχιες της σκοτοναμε με οινόπνευμα και της βάζαμε σε βαζο με οινόπνευμα για να διατηρούνται,βάζοντας μέσα στον οισοφάγο μια καρφίτσα ώστε να μένει το στόμα ανοιχτό και να φαίνονται τα δόντια..τυλιγμενες μέσα στο βάζω με ανοιχτό στόμα ειναι ωραίο θεαμα. Edited June 20, 2013 by dimgeo Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. June 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 20, 2013 Οινόπνευμα? Με υδροχλωρικό οξύ να δεις τι γίνεται! Δοκιμασμένο... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. June 21, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2013 Ποτέ δεν θα σκότωνα...ακόμα κι αυτά έχουν ψυχή...τα δίποδα φίδια να φοβάται κανείς. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
one_tree_hill Δημ. June 21, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2013 Ποτέ δεν θα σκότωνα...ακόμα κι αυτά έχουν ψυχή...τα δίποδα φίδια να φοβάται κανείς. Από τα πιο ωραία posts! Παράθεση Galaxy S5: Root και αναβάθμιση σε Android 5.0 με Knox 0x0 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jstllucky Δημ. June 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2013 Ποτέ δεν θα σκότωνα...ακόμα κι αυτά έχουν ψυχή...τα δίποδα φίδια να φοβάται κανείς. xoxoxo πόσο δίκιο! εγώ βέβαια φοβάμαι και τα άποδα :) Μιας και δεν το κατέχω το θέμα, να καταθέσω μια εμπειρία και την απορία που μου δημιουργήθηκε.. Βολτάροντας με το πορδήλατό μου προς Παπάγου μεριά, περνόντας από ένα χωράφι που δεν είχε καθόλου χόρτα, λόγο της χρήσης του ως πάρκινγκ και ενώ ήταν άδειο από αυτοκίνητα εκείνη τη στιγμή, πήγαινα αμέρινος και εντελός στην κοσμάρα μου, αντιλαμβάνομαι κάτι να έρχεται κατά πάνω μου! Την επόμενη στιγμή ακούω ένα ςςςςςςς και βλέπω ένα πράσινο από πάνω, χρυσό από κάτω φίδι να παιρνά με 'ολα' κάτω από το ποδήλατο!!! Μάλλον δεν το πάτησα.. ή δεν ξέρω μπορεί λιγάκι στην ουρά, συνέχισε ακάθεκτο πάντος. Όταν σας λεω ότι τα έκανα όλα καφετιά, απλά το εννοώ! Βασικά οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από μία..όποιος έχει διάθεση..:) 1) Τι μάρκα ήταν ο όφης? 2) Όταν σε αντιλαμβάνονται, ήξερα ότι απομακρίνονται..τι πήγε στραβά με κεινο? :confused: 3) Υπάρχει κάποιο αντίδοτο που μπορώ να έχω μαζί μου-ας πουμε, για να μπορέσω να ξανά κάνω βόλτα χωρίς αγχος? Παράθεση Παντασουζα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. June 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2013 Είσαι σίγουρος ότι ήταν φίδι κι όχι λιακονι? Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. June 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2013 xoxoxo πόσο δίκιο! εγώ βέβαια φοβάμαι και τα άποδα :) Μιας και δεν το κατέχω το θέμα, να καταθέσω μια εμπειρία και την απορία που μου δημιουργήθηκε.. Βολτάροντας με το πορδήλατό μου προς Παπάγου μεριά, περνόντας από ένα χωράφι που δεν είχε καθόλου χόρτα, λόγο της χρήσης του ως πάρκινγκ και ενώ ήταν άδειο από αυτοκίνητα εκείνη τη στιγμή, πήγαινα αμέρινος και εντελός στην κοσμάρα μου, αντιλαμβάνομαι κάτι να έρχεται κατά πάνω μου! Την επόμενη στιγμή ακούω ένα ςςςςςςς και βλέπω ένα πράσινο από πάνω, χρυσό από κάτω φίδι να παιρνά με 'ολα' κάτω από το ποδήλατο!!! Μάλλον δεν το πάτησα.. ή δεν ξέρω μπορεί λιγάκι στην ουρά, συνέχισε ακάθεκτο πάντος. Όταν σας λεω ότι τα έκανα όλα καφετιά, απλά το εννοώ! Βασικά οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από μία..όποιος έχει διάθεση..:) 1) Τι μάρκα ήταν ο όφης? 2) Όταν σε αντιλαμβάνονται, ήξερα ότι απομακρίνονται..τι πήγε στραβά με κεινο? :confused: 3) Υπάρχει κάποιο αντίδοτο που μπορώ να έχω μαζί μου-ας πουμε, για να μπορέσω να ξανά κάνω βόλτα χωρίς αγχος? Πορδηλατο??? :lol::lol::lol::rotfl::rotfl: Sorry για το off-topic αλλα δεν κρατηθηκα. Ειδες φιδι μεσα σε παρκινγκ στην Αθηνα?Πολυ περιεργο να εμφανιστει σε τετοιο μερος και μαλιστα χωρις χορτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jstllucky Δημ. June 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2013 Είσαι σίγουρος ότι ήταν φίδι κι όχι λιακονι? Εντελώς! Πορδηλατο??? Ε ναι! Τι δεν καταλαβαίνεις??:lol: :lol::lol::lol::rotfl::rotfl: Sorry για το off-topic αλλα δεν κρατηθηκα. Ειδες φιδι μεσα σε παρκινγκ στην Αθηνα?Πολυ περιεργο να εμφανιστει σε τετοιο μερος και μαλιστα χωρις χορτα. Κοίτα, Αθήνα δεν το λες .. Κατεβαίνοντας Λ Αλίμου-Κατεχάκη (κατεύθυνση προς 401 δλδ), στο ύψος της Κοκκινοπούλου (που πάει προς Ζωγράφου), στο δεξί σου χέρι έγινε το meeting! Tη λέξη παρκινγκ καταχρηστικά την χρησιμοποίησα, βασικά ένα χωράφι είναι που επειδή μπαίνουν κάποια αυτοκίνητα (σε ένα τμήμα του), έ, δεν έχει σε όλη την έκτασή του χόρτα, έχει ένα κενό ας πούμε 30 μέτρα.. Παράθεση Παντασουζα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikospir Δημ. July 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2013 Έχω εντυπωσιαστεί από το χρονικό διάστημα που έχει μείνει ανοιχτό αυτό το θέμα... Παράθεση Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. July 7, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2013 Έχω εντυπωσιαστεί από το χρονικό διάστημα που έχει μείνει ανοιχτό αυτό το θέμα... Γιατί όχι συζητάμε για ενδιαφέροντα πράγματα... Θα καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου, κάνοντας έναν απολογισμό: Μένοντας στον Διόνυσο βόρεια της Αθήνας, - Σκορπιούς δεν έχω δει αλλά δεν με φοβίζουν κιόλας, ξέρω ότι παρά το δηλητήριο τους δεν είναι θανατηφόροι για τον άνθρωπο - Φίδια έχω δει κάτι μικρά μόνο, αυτά που βγαίνουν όταν γιορτάζει η Παναγία αλλά δεν θυμάμαι που (νησί;). Δεν με φοβίζουν, συμπαθή μου είναι. - Ποντίκια έχω δει (2) στο παρελθόν, το ένα πήδηξε μάλιστα μπροστά μου και μου ξέφυγε εκπληκτικά γρήγορα όταν προσπάθησα να το πιάσω, τελικά έβαλα μια φάκα και το σκότωσα! - Κατσαρίδες έχω δει σε διάφορα μέρη στρατόπεδα κ.α. ούτε αυτές με φοβίζουν και δεν μου προκαλούν αηδία. Είχα ακούσει κάτι πάντως και δεν ξέρω αν ισχύει, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει: Άμα οι γάτες κυνηγούν και διώχνουν πέρα από τα ποντίκια, και τα φίδια και τις κατσαρίδες; Ισχύει κάτι τέτοιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. July 8, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2013 ... - Σκορπιούς δεν έχω δει αλλά δεν με φοβίζουν κιόλας, ξέρω ότι παρά το δηλητήριο τους δεν είναι θανατηφόροι για τον άνθρωπο ... Αν, χτύπα ξύλο, σε τσιμπήσει θα νοιώσεις τέτοιο πόνο που θα αλλάξεις γνώμη. Αν είσαι αλλεργικός δε ίσως δεν αλλάξεις μόνο γνώμη. :lol: :) ... - Κατσαρίδες έχω δει σε διάφορα μέρη στρατόπεδα κ.α. ούτε αυτές με φοβίζουν και δεν μου προκαλούν αηδία. Είχα ακούσει κάτι πάντως και δεν ξέρω αν ισχύει, μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει: Άμα οι γάτες κυνηγούν και διώχνουν πέρα από τα ποντίκια, και τα φίδια και τις κατσαρίδες; Ισχύει κάτι τέτοιο; Αν υπάρχει γάτα στο σπίτι όλα τα παραπάνω δύσκολα θα της ξεφύγουν. Τα σκοτώνει για να παίξει (ναι ο γάτος, αυτό το αξιαγάπητο και παιχνιδιάρικο, για πολλούς ζωάκι, είναι ο μόνος θηρευτής που δε σκοτώνει μόνο για να τραφεί, αλλά και για να παιχνίδι). Γενικότερα πάντως είμαι της ίδιας άποψης με του Ποτέ δεν θα σκότωνα...ακόμα κι αυτά έχουν ψυχή...τα δίποδα φίδια να φοβάται κανείς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maevius77 Δημ. July 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2013 Στο χωριό μου στην Ήπιερο έχει πολλούς σκορπιούς. Και έτσι τους έχω συνθίσει... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. July 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2013 Στο χωριο μου οποτε παμε και μπαινουμε στην ολοκαινουρια νεοχτιστη πριν 2 χρονια τουαλετα μας, βλεπουμε και απο 2-3 μικρουλιδες σκορπιους. Τρυπωνουν στο σιφωνι μαλλον και απο κει βγαινουν. Αλλα δεν με ενοχλουν προσοπικα ουτε τους φοβαμαι, αν και δεν εχω δοκιμασει να αγγιξω καποιον γιατι φοβαμαι αν εχουν εστω και μικρες ποσοτητες δηλητηριου. 2-4cm ειναι κυριως. Ειναι και το ζωδιο μου απ την αλλη.. Φιδια εχω χρονια να δω ζωντανα, αν και προχτες ειδα ενα γυρω στα 6-7 cm στο βουνο της Πετρουπολης και "ετρεχε" απο μπροστα μου να κρυφτει στις πετρες. Ποδια δεν ειδα οποτε δεν θα ηταν σαυριτσα. Επισης πριν μια βδομαδα περιπου στον Βοτανικο, στη σταση λεωφορειου και περιμενα τον Ηλεκτρικο. (Πλακα κανω). Και ακουγα κατι μεσα στους θαμνους διπλα. Ηταν και βραδυ. Ξαφνικα βλεπω στα 3-4 μετρα ενα βατραχι να τρεχει πηδωντας προς τους θαμνους. Κρυφτηκε. Λεω απο μεσα μου, τι διαολο βατραχια στο κεντρο της Αθηνας? Μετα καταλαβα.. Ποντικακι ηταν.. Τα μονα ζωηφια που σιχενομαι ειναι οι μεγαλες κατσαριδες στην Αθηνα, που κανουν ανατριχιαστικο θορυβο οταν τις πατας, που πετανε κιολας οι κολοφαδρες, και οι πρασινες τεραστιες ακριδες στην Επαρχια, για τους ιδιους ακριβως λογους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. July 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2013 ^^^ Έχει βουνό ή Πετρούπολη;;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. July 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2013 Εγω που μεγαλωσα σε πολη ολοι οι ψηλοι λοφοι βουνα μου φαινονται..:p Στα ανατολικα προαστια εχουνε για βουνο τον Υμμητο. Στα δυτικα εχουμε νοτιως τον Ορος Αιγαλεο (που στην κορυφη βρισκεται και ενα στρατοπαιδο) και βορεια το Πύκιλο ορος που περιβαλει το Χαιδαρι, το Περιστερι, την Πετρουπολη, το Καματερο, το Ζεφύρι και τα Λιοσια. Οποτε ναι ειναι βουνο. Βουνο δεν ειναι τα Τουρκοβουνια, ο Λυκαβητος και το Φιλοπαππου. By the way η Πετρουπολη ειναι χτισμενη πανω σε βουνο..;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. July 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2013 Βουνά είναι η Πεντέλη και η Πάρνηθα, όλα τα υπόλοιπα είναι λοφίσκοι....Απορώ πως δεν ανέβηκες στα κανονικά Βόρεια προάστια...Σιγά μη χιονίζει κιόλας στο υψηλό υψόμετρο της Πετρούπολης! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. July 13, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2013 Το Oppo find 5 ειναι κινητό ή smartphone?:p Για να ειναι κατι βουνο πρεπει να χιονιζει πανω του κιολας? Εδω πριν μερικα χρονια χιονισε στην ταρατσα μου σε υψομετρο απο την θαλλασσα 50 μετρα. Και επειδη δεν το λεω μονο εγω διαβασε λιγο βικιπαιδεια.. Το Ποικίλο Όρος είναι χαμηλό βουνό (465 m) της Αττικής..... + Ένα βουνό ή όρος είναι ένα γεωλογικό ύψωμα της επιφάνειας της γης πού ξεπερνά τα 300 μ.. Συνήθως το βουνό έχει μια αναγνωρίσιμη κορυφή...... Εσυ παρεπιπτωντως εχεις δει ποτε σου φιδι/σκορπιο/αραχνη και γενικα ερπετα?.....:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. July 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2013 Το Oppo find 5 ειναι κινητό ή smartphone?:p Για να ειναι κατι βουνο πρεπει να χιονιζει πανω του κιολας? Εδω πριν μερικα χρονια χιονισε στην ταρατσα μου σε υψομετρο απο την θαλλασσα 50 μετρα. Και επειδη δεν το λεω μονο εγω διαβασε λιγο βικιπαιδεια.. Το Ποικίλο Όρος είναι χαμηλό βουνό (465 m) της Αττικής..... + Ένα βουνό ή όρος είναι ένα γεωλογικό ύψωμα της επιφάνειας της γης πού ξεπερνά τα 300 μ.. Συνήθως το βουνό έχει μια αναγνωρίσιμη κορυφή...... Εσυ παρεπιπτωντως εχεις δει ποτε σου φιδι/σκορπιο/αραχνη και γενικα ερπετα?.....:p Το Ποικίλο "όρος" είναι βουνό με 460μ ύψος; Εδώ στο Διόνυσο μένω σε τέτοιο υψόμετρο και δεν το θεωρώ βουνό! Αλίμονο δηλαδή! Αυτά τα πρότυπα για βουνά έχετε εσείς; Εγώ έχω τον Ψηλορείτη! Ότι είναι κάτω από χιλιόμετρο, δεν νοείται βουνό! Τύφλα να έχουν και κάποιοι αμμόλοφοι στα Κανάρια δηλαδή! Είναι όπως τα λες "υψώματα", όχι Όρη! Και ανέφερα νωρίτερα τι έχω δει από κοντά. Φίδια/αράχνες/σκορπιοί που τους είδα πίσω από βιτρίνες ή ακούμπησα κιόλας σε ειδικού χώρους δεν τα υπολογίζω σε αυτά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. July 14, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2013 Το Ποικίλο "όρος" είναι βουνό με 460μ ύψος; Εδώ στο Διόνυσο μένω σε τέτοιο υψόμετρο και δεν το θεωρώ βουνό! Αλίμονο δηλαδή! Αυτά τα πρότυπα για βουνά έχετε εσείς; Εγώ έχω τον Ψηλορείτη! Ότι είναι κάτω από χιλιόμετρο, δεν νοείται βουνό! Τύφλα να έχουν και κάποιοι αμμόλοφοι στα Κανάρια δηλαδή! Είναι όπως τα λες "υψώματα", όχι Όρη! Δεν το θεωρεις βουνο γιατι μπορει εκει που μενεις να μην εχει αποτομες ανηφορες κτλ. Δεν παει ομως να πει οτι δεν ειναι χαμηλο βουνο. Οτι εχει υψος πανω απο 300 μετρα και εχει αναγνωρησιμη κορυφη ειναι βουνο. Διαβασε λιγο βικιπαιδεια, δεν ειναι δικα μου λογια αυτα. Επισης.. Ο Διόνυσος (...) είναι οικοδομημένος στους βόρειους πρόποδες του Πεντελικού Όρους. Και δεν ειναι προτυπο μου τα ορη/χαμηλα βουνα. Αλλα ειναι ενα κοντινο βουνο που βρισκεται πολυ κοντα στην περιοχη μου και παω και ξεσκαω. Το οτι εσυ μενεις πανω σε βουναλακι η υψωματακι η προποδα δεν σημαινει κατι. Υπαρχουν μικρα μεσσαια και μεγαλα βουνα. Σαν να μου λες Ψιλορρητης vs Ιμαλάία.. :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MarkPalios19_96 Δημ. July 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2013 Μια φορά όταν φτιάχναμε το καινούριο μας σπίτι ήμαστε εγώ ο αδερφός μου και ο πατέρας μου...Και βάφαμε τα κάγκελα στην αυλή.Διπλα στην αυλη υπάρχει ενας μικρος λοφος απο χωμα γιατι υπαρχουν χωραφια τριγυρω.Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου είχαν γυρίσει την πλάτη προς το "λόφο" αλλά εγώ καθόμουν αντίθετα από αυτούς.Ξαφνικά ακούω στο χορταρι ενα χχ....πολυ γρηγορο και ηταν ενα φιδι που κυνηγουσε ενα ποντικι.Δεν προσπαθησα να το σκοτωσω καθως μου αρεσε το θεαμα...αλλα μετα εξαφανιστηκε.Από τότε δεν έχω ξαναδεί φίδι ζωντανό στη ζωή μου.Μόνο ψόφια μια δεκαριά...Επίσης έχω και μερικά πουκάμισα κρεμασμένα στο δωμάτιο μου.... Παράθεση Τη θάλασσα την αγαπώ...... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pappous_Vatraxos Δημ. August 5, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2013 Έχοντας εξοχικό σπίτι στην Βόρεια Εύβοια, έχω βαρεθεί φίδια, κάθε λογής, ακίνδυνα και μη, σκορπιούς και αράχνες, σε μεγάλη ποικιλία... Όταν δεν τα ενοχλώ, δεν με ενοχλούν... Αν όμως παραβιάσουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, τότε... φωτιά και τσεκούρι...:knife: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
egodemis Δημ. August 6, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2013 εχω δει εχω πιάσει (και δηλητηριώδεις φίδια ακόμη...... το άφησα μετά) και τι δεν εχω δει :p γενικός τα περισσότερα είναι αν δεν πειράξεις δεν σε πειράζουν (δεν είναι δλδ σαν άνθρωποι αν δεν των πειράξουν θα πει είναι αδύναμος ας των ξεσκίσουμε :lol::lol: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts