Jump to content

Άλλος ένας που θέλει τα φώτα σας για Serial ATA δίσκο

rallyman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Paidia sorry gia ta greeklish alla exw problima me to PC.Diabasa ola ta proigoumena themata alla den me kalypse kapoio opote thelete den thelete tha me akousete!:p :p

Loipon arxizw:

Pira simera ena SATA 2 skliro disko kai thelw na ton ballw mazi me ton IDE mou gia na metaferw ta pragmata mou ston SATA epeidi thelw na poulisw ton IDE.Exw balei panw kai toys dyo sklirous alla o SATA tpt.Den to blepoun oute ta Windows(XP Professional SP2) oute to BIOS.Piga sti diaxeirisi diskwn kai sti diaxeirisi syskeywn alla tpt.:blink: H mitriki moy einai ayti kai ypostirizei mono SATA 1 sklirous alla nomizw pws kai o SATA 2 douleuei me taxytita SATA 1 omws.Rwtiste me an den exw ballei kati pou xreiazetai mpas kai bgalw akri.Perimenw tis idees sas oso pio grigora ginetai gt o symforistas perimenei.

kai paly sorry gia ta greeklish alla...

Btw dokimasa kai mono to SATA panw alla pali tpt.

iphone 3G & Nokia N82 owner

Sata 1 σκληρός σε Sata 2 controller παίζει.

Sata 2 σκληρός σε Sata 1 controller δεν παίζει.

Μια χαρά παίζουν και τα δύο! Στην δεύτερη περίπτωση είτε προσθέτεις jumperάκι στην κατάλληλη θέση για να θέσεις τον δίσκο που είναι SATA 2 σε SATA1 mode, είτε ο δίσκος αναγνωρίζει τον τύπο ελεγκτή αυτόματα και λειτουργεί αντίστοιχα (auto negotiation).

Ωχ,όντως λάθος έκανα!:wacko:

Μόνο κάποια αρχικά VIA chipsets είχαν κάτι μικροπροβλήματα συμβατότητας.

Ναι, κι εγώ κάτι τέτοιο έχω ακούσει, ότι τα VIA είχαν κάποια προβλήματα.

Rallyman, κοίτα λίγο εδώ αν θέλεις: http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/sata_lock.html

Οι Seagate μπορούν με jumper να τεθούν σε λειτουρία SATA1 αν δεν δουλεύει το auto negotiation, οπότε βάλε το jumper στο δίσκο σου όπως φαίνεται στο σχήμα και δοκίμασε αν φαίνεται ο δίσκος στην διαχείριση δίσκων στα XP.

Παιδια ευχαριστω που ασχοληθηκατε αλλα αλλα δεν υπαρχει πλεον αυτο το προβλημα.Καηκε το σχεδον ολο το pc(γραφικων,2χpci καρτες,mobo) και αφου εκανα μια απροσμενη αναβαθμηση δουλευουν τα παντα και γενικα το συστημα ΠΕΤΑΕΙ!!!:) Οποιος θελει "ανοιγουμε" κιολας!:p :p :p

Παιδια ευχαριστω που ασχοληθηκατε αλλα αλλα δεν υπαρχει πλεον αυτο το προβλημα.Καηκε το σχεδον ολο το pc(γραφικων,2χpci καρτες,mobo) και αφου εκανα μια απροσμενη αναβαθμηση δουλευουν τα παντα και γενικα το συστημα ΠΕΤΑΕΙ!!!:) Οποιος θελει "ανοιγουμε" κιολας!:p :p :p

Μια ερώτηση... Μα καλά πως κάηκαν όλα αυτά...?

Life Is Good

Οι ******** πληρωνονται φιλε μου!!!Αυτο συνεβει σε μια εβδομαδα απιστευτης γκαντεμιας.Μου ειχαν τυχει φοβερα πραγματα και μαζι με ολα τα αλλα και αυτο.Τεσπα.Ειχα ανοιξει το κουτι για να κανω το καθαρισμο που κανω παντα τουλαχιστον μια φορα το διμηνο.Το καθαρισα με ενα πραγματακι που κολλαει η σκονη πανω του και με τη σπουπα οσο πιο χαμιλα παει.Μετα ενα το εχω κανει πολλες φορες αυτο ανοιγε και εδειχνε το Matrix!!:p Ειχε καει η γραφικων και εδειχνε ακριβος οπως η ταινια.Αφου εβαλα τη παλια και δουλευε κανονικα ησυχασα αλλα ξαφνικα...κλεινει.Μετα δοκιμασα να δω αν ειναι οι RAM καμμενες και τελικα δεν ηταν.Οποτε δεν ηταν αυτες και ηταν το mobo.Και μαζι με το mobo παει και h CPU!!:D :)

Ναι, κι εγώ κάτι τέτοιο έχω ακούσει, ότι τα VIA είχαν κάποια προβλήματα.

Rallyman, κοίτα λίγο εδώ αν θέλεις: http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/sata_lock.html

Οι Seagate μπορούν με jumper να τεθούν σε λειτουρία SATA1 αν δεν δουλεύει το auto negotiation, οπότε βάλε το jumper στο δίσκο σου όπως φαίνεται στο σχήμα και δοκίμασε αν φαίνεται ο δίσκος στην διαχείριση δίσκων στα XP.

Καλησπέρα...

Να ρωτήσω ρε παιδιά κάτι εγώ έχω δύο Segate αλλά κανένας δεν έχει τέτοια δυνατότητα...:wacko:

Πως γίνεται...?

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"