Jump to content

Έλεγχος απόρρητου στο gmail

lisa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά, καλησπέρα,

προσπάθησα να ψάξω στο forum για να μη σας παιδεύω μα δεν κατάφερα να βρω άκρη σχετικά με αυτό που με απασχολεί, γι'αυτό θα ρωτησώ συγκεκριμένα μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα να μου πει.

Έχω έναν λογαριασμό στο gmail και υποψιάζομαι ότι τελευταία κάποιος μπορεί να έχει βρει το password και να διαβάζει τα mail μου.

Μιας και το gmail δεν έχει ακόμα - κακώς βέβαια - ιστορικό σύνδεσης για να βλέπεις πότε συνδέθηκες τελευταία φορά, υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω αν όντως συμβαίνει αυτό που φοβάμαι; μπορώ να κοιτάξω κάπου; να ψάξω κάτι;

να σημειώσω ότι το άτομο που υποψιάζομαι είναι στην Αμερική... κι αν όντως συμβαίνει τί μπορώ να κάνω;

πουθενά δεν είσαι ασφαλής πια... δηλαδή το password δεν είναι αδιάβλητο, και ακόμα κι αν το αλλάξω, πάλι κινδυνεύω να μπορεί να το βρει;

Μπορείτε να μου απαντήσετε και pm, με νοιάζει λίγο όμως, όποιος μπορεί να βοηθήσει, ευχαριστώ

'cause somewhere in the crowd there' s you!..

Μήτσο, δεν νομίζω αγόρι μου...

Αν τα όσα υποψιάζεται η Λίζα υφίστανται και στην πραγματικότητα, τότε... όποιος βρήκε τον κωδικό μία φορά, αργά η γρήγορα θα βρει και τον δεύτερο. Όλα αυτά φυσικά αν υποθέσουμε πως εσύ Λίζα τηρείς τους κανόνες ασφαλείας για μια τέτοια περίπτωση. Δεν έχεις δώσει δηλαδή κάπου τον κωδικό σου, κάθε φορά που μπαίνεις από net cafe θυμάσαι να κάνεις logout...

Σε κάθε περίπτωση Λίζα, make your passwords strong. Τουτέστιν, προτίμησε π.χ έξι ψηφία και όχι λέξεις ή μόνο αριθμούς αλλά κάτι πιο σύνθετο. Τουλάχιστο, θα ξέρεις πως έχει κάνει ότι περνά απο το χέρι σου.

:)

ax Globy, ευχαριστώ... αλλά ουσιαστικά μου λες αυτό που φοβάμαι, ότι είμαι μάλλον ανίσχυρη...όχι δε το έχω δώσει ούτε χρησιμοποιώ internet cafe, κάποιος απλά θέλει να κάνει τον hacker για να μου μπει στο μάτι... πάντως δεν υπάρχει τρόπος να το δω ή να το βρω από κάπου για να ξέρω τι συμβαίνει όντως; στο gmail, τον υπολογιστή μου...

Λίζα, αν υπήρχε κενό ασφαλείας στο GMail ικανό να προδώσει τον κωδικό σου τότε θαρρώ πως κάτι τέτοιο θα είχε ηδη μαθευτεί. Και αν η μνήμη μου δεν με απατά, είχε αναφερθεί κάποτε κάτι αλλά.. Α. παει καιρός (και αυτό έχει σημασία), Β. Δε νομίζω πως αφορούσε τους κωδικούς. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και έτσι, κενά ασφαλείας σε τέτοιες υπηρεσίες διορθώνονται το συντομότερο δυνατόν από τις ίδιες τις εταιρίες που τις παρέχουν.

Edit: Για του λόγου το αληθές δυο ήταν τα σημαντικά προβλήματα.

Το πρώτο ήταν τον Μάρτιο που μας πέρασε, και διορθώθηκε άμεσα, το αλλο τον Γενάρη του 2005 και αυτό διορθώθηκε.

Έτσι από περιέργεια αν μη τι άλλο γιατί δεν ρωτάς και "επισήμως" το gmail? Απλώς να δεις τι θα πουν...

Πάντως με ένα password όπως αναφέρθηκε παραπάνω με πολλούς και ειδικούς χαρακτήρες θα έχεις κάνει αρκετά βήματα.

KCB

καλημέρα, κοίτα key logger δε νομίζω γιατί κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί το pc μου και μ'ένα ψάξιμο που έκανα χθες με ένα anti key logger δε βρήκε τίποτα, εγώ σίγουρα δεν έχω βάλει - αν φτάνει αυτό...δεν ξέρω... έχω antivirus, firewall, anti spyware... τι άλλο να κάνω, δε νομίζω ότι φτάνει αυτό...αν κάποιος θέλει επιτούτου να σπάσει τον κωδικό απ' ό,τι έχω καταλάβει μπορεί να το κάνει έτσι δεν είναι; μπορεί μόνο στελνοντάς μου trojan χωρίς να το καταλάβω ή και αλλιώς, χωρίς να φαίνεται πουθενά; μπορώ εγώ κάπως να βρω αν το email-gmail έχει παραβιαστεί; με κάτι; πρόγραμμα ή κάπως αλλιώς;

αχ, παιδιά, εκτός του ότι έχω αγχωθεί μου τη δίνει τρελά που νιώθω τόσο ανίσχυρη πια...

Αν δεν υπάρχει κάποιο keylogger ή κάποιο trojan στον υπολογιστή σου είναι δύσκολο (ως αδύνατον να βρει κάποιος το password) αν το αλλάξεις τώρα. Επομένως άλλαξε το και βάλε ένα αρκετά δύσκολο, δηλαδή να έχει 8 χαρακτήρες τουλάχιστον, να μην είναι κάποια συγκεκριμένη λέξη, να έχει γράμματα και αριθμούς και κάποιους ειδικούς χαρακτήρες, π.χ. $%&.

άμα στείλεις μειλ στο team του gmail δεν θα μπορούν να σου πουν ποιά είναι η τελευταία φορά που μπήκες στο ακάουντ σου;

καλημέρα, κοίτα key logger δε νομίζω γιατί κανείς άλλος δεν χρησιμοποιεί το pc μου και μ'ένα ψάξιμο που έκανα χθες με ένα anti key logger δε βρήκε τίποτα, εγώ σίγουρα δεν έχω βάλει - αν φτάνει αυτό...δεν ξέρω... έχω antivirus, firewall, anti spyware... τι άλλο να κάνω, δε νομίζω ότι φτάνει αυτό...αν κάποιος θέλει επιτούτου να σπάσει τον κωδικό απ' ό,τι έχω καταλάβει μπορεί να το κάνει έτσι δεν είναι; μπορεί μόνο στελνοντάς μου trojan χωρίς να το καταλάβω ή και αλλιώς, χωρίς να φαίνεται πουθενά; μπορώ εγώ κάπως να βρω αν το email-gmail έχει παραβιαστεί; με κάτι; πρόγραμμα ή κάπως αλλιώς;

αχ, παιδιά, εκτός του ότι έχω αγχωθεί μου τη δίνει τρελά που νιώθω τόσο ανίσχυρη πια...

Λίζα, καλησπέρα και πάλι.

Θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω πως την ίδια στιγμή που το να χρησιμοποιείς μονάχα εσύ τον υπολογιστή σου είναι ένας παράγων που μειώνει κινδύνους (αν και εσύ είσαι προσεκτική), ωστόσο.. δεν σημαίνει κάτι. Πάμε στην υπηρεσία GMail. Όχι, τα πράγματα για τους κωδικούς τέτοιων υπηρεσιών δεν είναι τόσο εύκολα για όποιον θελήσει να το παίξει «Θεός των κωδικών». Υπάρχουν δύο τρόποι, και οι δυο προαπαιτούν την ύπαρξη κάποιου κενού ασφαλείας στην υπηρεσία. Ο πρώτος είναι ο επιτιθέμενος χρήστης να είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σου χωρίς να απαιτείται να γνωρίζει τον προσωπικό σου κωδικό, ο δεύτερος είναι να κλέψει αν θέλεις τον κωδικό. Τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν υφίσταται κάποιο κενό ασφαλείας στην υπηρεσία GMail. Και αυτό... δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

Αν αφήσουμε την υπηρεσία και έρθουμε στην ασφάλεια του προσωπικού σου υπολογιστή, ναι, εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Οι keyloggers που καταγράφουν κάθε πλήκτρο που χτυπά το πληκτρολόγιό σου (δεν έκανα αναφορά πριν, δεν ήθελα να σε αγχώσω περισσότερο), κάποιο άλλη εφαρμογή -Δούρειος ίππος- που υποκλέπτει κωδικούς που συμπληρώνονται σε online φόρμες (π.χ Sinowal - αν και αυτοί εξειδικεύονται σε τραπεζικά ιδρύματα κυρίως), κ.α. Τέλος, όχι, προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο να μάθεις αν ο GMail λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί, εκτός κι αν επικοινωνήσεις με την εταιρία και οι ίδιοι σου το επιβεβαιώσουν / διαψεύσουν.

xmmmm.. γεια σου και απο μενα λιζα.. δεν μου λες.. θυμασαι καμια φορα αν ειχες αποτυχημενη εισοδο λογω κωδικου η κατι αλλο στο gmail παρολο που ησουν σιγουρη οτι ειχες γραψει σωστα τα στοιχεια σου;

δες αυτο:

http://e-mails.freehostia.com/ ειναι ενα παραδειγμα ψευτικης σελιδας.. μοιαζει με το sign in toy msn και ολα τα σχετικα, δεν εχει ομως καμια σχεση με Microsoft klp.. υπαρχουν και αντιστοιχες σελιδες για gmail... οταν επισκεφτεσαι μια τετοια σελιδα, πας κανονικα να εισελθεις, επειδη ομως δεν ειναι συνδεδεμενη με τον λογκιν σερβερ του μσν, δεν μπορει, οποτε σου βγαζει οτι εγραψες λαθος κωδικο. και τοτε σε πεταει στην πραγματικη σελιδα ωστε με την δευτερη προσπαθεια να μπεις και να μην υποψιαστεις τιποτα... εντωμεταξυ, εχει καταγραψει οτι πληκτρολογησες, και... ποιος τον πιανει τον τυπο που εχει στησει την ψευτικη σελιδα... θυμασαι μηπως περασες απο κατι τετοιο;...........

προσθεση: με καταλληλα scripts Μπορεις και να πλαστοποιησεις την διευθυνση ωστε να μην φαινεται το εμαιλσ.φρεεχοστια.κομ αλλα να φαινεται πχ η επισηση διευθυνση, οποτε την πατας ακομα πιο ευκολα...