Jump to content

Πάγωμα ολόκληρου του συστήματος

dimangelid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τις 2 τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να παγώνει ολόκληρο το σύστημα. Ότι και να κάνω (ακόμα και σε κατάσταση αναμονής) μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να παγώσει εντελώς και να θέλει reset. Επίσης πολλές φορές όταν παγώνει ανάβει στιγμιαία το λαμπάκι της δισκέτας και του dvd recorder και παγώνει επιτόπου.

επεξεργαστής: AMD 3200 SOCKET 939

motherboard: MSI K8N-NEO4F

λειτουργικό: Windows XP Professional Αγγλικά, Service Pack 2

Έχω κάνει έλεγχο για σφάλματα, έλεγχο και ανασυγκρότηση του μητρώου με το TuneUp Utilities 2006 αλλά δεν γίνεται τίποτα. Αναβάθμιση στο bios δεν έχω κάνει γιατί θέλει μεγάλη διαδικασία (με boot από δισκέτα κ.λ.π.) και 1) δεν έχω καμιά όρεξη να κάνω 100 ώρες για ένα απλό πράγμα, 2) δεν θέλω να γίνει καμιά στραβή και να καταστρέψω το motherboard.

Επίσης κάτι άλλο: έχω και μια pci κάρτα που βγάζει υποδοχές IDE και έχω συνδέσει εκεί έναν σκληρό δίσκο 250GB της Western Digital. Όταν περνάω εκεί ταινίες με το dvd shrink σχεδόν όλη την ώρα που περνιέται η ταινία (20-30 λεπτά) ακούω τον δίσκο σαν να απενεργοποιείται και να ενεργοποιείται ξανά. Σε αυτό τον δίσκο κάνω check disk από το command prompt (chkdsk [το γράμμα του δίσκου και :] /f) και βρίσκει ένα σωρό σφάλματα. Ο δίσκος είναι 2-3 μηνών. Τι συμβαίνει; Υπάρχει περίπτωση να κάνει την ζημιά το τροφοδοτικό; Είναι 550 watt, το έχω ενάμιση χρόνο και έχει φάει πολύ σκληρή χρήση (ειδικά πέρσι που δεν είχα air condition και μέσα στο σπίτι είχε 46 βαθμούς... ) . Υποπτεύομαι το τροφοδοτικό και για τους εξής λόγους: πολλές φορές κολλάει το pc και μένει συνεχόμενα αναμένο το λαμπάκι του δίσκου. Το κλείνω, το ανάβω ξανά και δεν βρίσκει κάποιον δίσκο (όχι συγκεκριμένα κάποιον, μπορεί να συμβεί για οποιονδήποτε από τους 3) . Το ξανακλείνω, πειράζω λίγο τα καλώδια του ρεύματος στους δίσκους και τότε δουλεύει. Τα καλώδια σίγουρα δεν φταίνε. Έχω και κάποιες διακλαδώσεις γιατί τα εργοστασιακά ρεύματα του τροφοδοτικού δεν μου έφταναν αλλά είναι καινούργιες. Σκέφτομαι ούτως ή άλλως να αλλάξω τροφοδοτικό γιατί πλέον οι απαιτήσεις σε ισχύ είναι αυξημένες. Λέω για αυτό http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=916&Nav_Section_Id=916&Catalog_Id=1&Product_Id=305621&Merchant_Id=1&sts_cid=3 που είναι 650 WATT και 24pin (η motherboard μου είναι για 24pin τροφοδοτικό αλλά το τροφοδοτικό μου είναι 20pin. σύμφωνα με το manual της μητρικής δεν υπάρχει πρόβλημα) .

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Το τροφοδοτικο που εχεις τι μαρκα ειναι? Μηπως φταιει η μνημη για το παγωμα?

Πρωτα δοκιμασε την μνημη. Αν εχεις 2, βγαλε την μια και δοκιμασε. Μετα την αλλη.

Αφου σιγουρευτεις για την μνημη, βγαλε τα παντα (ρευματα και καλωδια) και αφησε τα βασικα στον υπολογιστη (καρτα γραφικων, τον σκληρο με το λειτουργικο, μνημες). Αν δουλευει, αρχισε να βαζεις ενα-ενα τα υπολοιπα και δοκιμαζε παλι.

Ειναι αρκετα χρονοβορο αλλα ισως να μην φταιει το τροφοδοτικο.

Το τροφοδοτικο που εχεις τι μαρκα ειναι? Μηπως φταιει η μνημη για το παγωμα?

Πρωτα δοκιμασε την μνημη. Αν εχεις 2, βγαλε την μια και δοκιμασε. Μετα την αλλη.

Αφου σιγουρευτεις για την μνημη, βγαλε τα παντα (ρευματα και καλωδια) και αφησε τα βασικα στον υπολογιστη (καρτα γραφικων, τον σκληρο με το λειτουργικο, μνημες). Αν δουλευει, αρχισε να βαζεις ενα-ενα τα υπολοιπα και δοκιμαζε παλι.

Ειναι αρκετα χρονοβορο αλλα ισως να μην φταιει το τροφοδοτικο.

Έχω 3 μνήμες στα 266MHZ. Όταν αγόρασα την καινούργια μητρική, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, δεν είχα λεφτά για να πάρω μνήμες στα 400MHZ. Με τις μνήμες δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα γιατί γενικά δεν έχω αντιληφθεί οτιδήποτε που να έχει σχέση με την μνήμη (το pc στην αρχή δεν έχει κάνει ποτέ τα μπιπ που είναι θέμα μνήμης) . Στην αρχή όταν έστησα το μηχάνημα (το συναρμολόγησα μόνος μου. όλες οι συνδέσεις έγιναν σύμφωνα με το manual του motherboard. καινούργια ήταν μόνο ο επεξεργαστής, το motherboard και η κάρτα γραφικών. τα υπόλοιπα, δηλ. σκληρούς κ.λ.π. τα πήρα από το προηγούμενο pc) δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα τελευταία μου τα κάνει αυτά. Και τώρα που μιλάμε έχω σχεδόν μια εβδομάδα που του έκανα format. Το τροφοδοτικό είναι της EZ COOL. Διάβασε λίγο στο αρχικό μου μήνυμα τι γίνεται με τον ένα δίσκο όταν περνάω ταινίες και γενικότερα ξαναδιάβασέ το προσεκτικά. Γράφω ακριβώς το τι συμβαίνει.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Στα τροφοδοτικα μην κοιτας τα watt ... δεν σημαινει τιποτα τα watt ... Κοιτα την ποιοτητα του τροφοδοτικου. Για παραδειγμα κοιτα κατι σε Tagan, enermex ή έστω κάτι σε chieftech ... Προσωπικα εχω chieftech και δουλευει αψογα ... εχω και διπλο πυρηνα επεξεργαστη εχω και 2gb ram εχω και 3 δισκους και 3 dvd driver και με 550w τροφοδοτικο δεν εχω κανενα προβλημα

Το τροφοδοτικό είναι της EZ COOL. Διάβασε λίγο στο αρχικό μου μήνυμα τι γίνεται με τον ένα δίσκο όταν περνάω ταινίες και γενικότερα ξαναδιάβασέ το προσεκτικά. Γράφω ακριβώς το τι συμβαίνει.

Το διαβασα φιλε μου. Εγω σου ειπα τι να κανεις για να σιγουρευτεις οτι ειναι το τροφοδοτικο και οχι κατι αλλο. Μπορει να φταιει ο δισκος που περνας τις ταινιες ή η καρτα pci που εχεις και να παγωνει στο συστημα.

Ειχα αντιμετωπισει και εγω παρομοιο προβλημα με παγωμα του υπολογιστη. Τελικα ηταν η καρτα ηχου, η οποια δουλευε ομως κανονικα. Για καποιο λογο ομως κολλαγε. Ειχα δοκιμασει 3 format σε 1 εβδομαδα και αφου εβγαλα ολες τις συσκευες, βρηκα την αιτια.

Διακλαδώσεις παιδιά στα ρεύματα δεν βάζουμε... όχι οτι θεωρητικα υπάρχει καποιο πρόβλημα, αλλά για να υπάρχουν πχ 4 μολεξ κοννέκτορες, κατι παει να πει αυτό, δηλαδή οτι το τροφοδοτικο δεν θα σηκώνει χαλαρα πανω απο 4 συσκευές (δισκους ή cdrom) κάποια τροφοδοτικά, έχουν ξεχωριστές γραμμές για τους δίσκους, ενα καλώδιο δηλαδή, με πυκνωτάκια απάνω, που εχει ενα μολεξ βυσμα απάνω, όχι δυο, όπως τα υπόλοιπα... Το τροφοδοτκο ειναι η βάση του συστήματος αν το καλοσκεφτείτε... Ειναι καλό να έχετε ενα ποιοτικο, με εγγύηση, το οποίο αν παθει κατι θα ξερετε οτι θας σας το αλλάξουν. (ΑΝ παθει κατι) Εγώ έχω ενα Tagan 480w, το ειχα πάρει 120ε. Αν έπρεπε να παρω τωρα τροφοδοτικο, θα έπαιρνα το Tagan με τα αφιρούμενα καλώδια, καθώς το δικο μου εχει 4 κοννεκτορες για σατα ρευμα, 1 ξεχωριστό για PCI-x 1 ξεχωριστό για HDD, 1x 20/24pin για τη μιτρηκη, 1x 4pin για τον επεξεργαστή, 6 μολεξ και 2 δικσέτας... Μπάχαλο που λεμε :D Διαλέξτε κατι καλό για το pc σας...
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Παγώματα από το πουθενά και χάσιμο σκληρών στο boot. Νόμιζα πως ήταν τροφοδοτικό, αλλά τελικά άλλαξα τις IDE καλωδιοταινίες και όλα δουλεύουν άψογα. Για δοκίμασέ το.

Το πάγωμα κυρίως ωφείλεται στις μνήμες. το μπιπ στο boot είναι από τις μνήμες όταν δεν τις βλέπει το bios δηλαδή δεν λειτουργούν καθόλου. όταν όμως δεν λειτουργούν σωστά συμβαίνει το πάγωμα. Αν δεν φτάινε οι μνήμες τότε κοιτάς την κάρτα γραφικών και τους δίσκους σου

oresti$:

Έχω 1 dvd rom, 1 cd recorder, 1 dvd recorder και 3 δίσκους IDE. Αν δεν έβαζα τις διακλαδώσεις δεν θα μπορούσα να τα συνδέσω όλα αυτά. Και δυστυχώς ή ευτυχώς είναι απαραίτητα.

gkr41:

Θέλω και εγώ να τις αλλάξω γιατί είναι του 2001-2002. Το θέμα είναι όμως ότι δεν βρίσκω στο μέγεθος που θέλω!!!! Βρίσκω κάτι καλωδιοταινίες που είναι κυκλικές και κάνουν 6-7 ευρώ η μία (εννοείται μια υποδοχή για το motherboard και δύο για συσκευές) . Εγώ όμως θέλω τις κλασσικές. Επίσης το κουτί μου είναι λίγο περίεργο ( αυτό εδώ είναι ) και χρειάζεται μεγάλες καλωδιοταινίες (περίπου 60-70 εκατοστά) .

jbele:

Ο δίσκος με το λειτουργικό είναι ο πιο καινούργιος (τον άλλαξα γιατί χτύπησε ο προηγούμενος) . Τον ελέγχω σχεδόν καθημερινά για σφάλματα ( με το άθλιο chkdsk /f . είχα ρωτήσει παλιότερα για πρόγραμμα ελέγχου και διόρθωσης σφαλμάτων αλλά δεν απάντησε κανένας... ) και κάνω και ανασυγκρότηση. Για έναν άλλο μου δίσκο με απασχολεί το εξής (που αναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα) :

Επίσης κάτι άλλο: έχω και μια pci κάρτα που βγάζει υποδοχές IDE και έχω συνδέσει εκεί έναν σκληρό δίσκο 250GB της Western Digital. Όταν περνάω εκεί ταινίες με το dvd shrink σχεδόν όλη την ώρα που περνιέται η ταινία (20-30 λεπτά) ακούω τον δίσκο σαν να απενεργοποιείται και να ενεργοποιείται ξανά. Σε αυτό τον δίσκο κάνω check disk από το command prompt (chkdsk [το γράμμα του δίσκου και :] /f) και βρίσκει ένα σωρό σφάλματα. Ο δίσκος είναι 2-3 μηνών.

Αν ο δίσκος έχει bad blocks, τότε είναι πιθανό να οφείλονται σ'αυτόν τα κολλήματα. Επίσης αυτό που λες ότι κάνει θόρυβο ο δίσκος (απ'ότι κατάλαβα spin-up, spin-down) είναι πολύ ανησυχητικό. Στη θέση σου αρχικά θα έβγαζα τον δίσκο εντελώς και θα έβλεπα τι γίνεται.

χωρις πλακα, τον τελευταιο καιρο επαθε ενα τρελο το δικο μου, που οταν εμενε μεσα στο internet (ενω ηταν καθαρο απο ιους/spyware) μου παγωνε... δοκιμασε το...

@oresti$ : Στον παλιο μου που στην κυριολεξια το κουτι δεν χωραει τιποτα (οντας AT) με 235w psu εχω πανω CDrom DVDrw HDD Tape drive VooDoo 5 5500 (Πιστεψε με... τραβαει πολυ) και ολες τις PCI - ISA γεματες. CPU 400@450 κ6-ΙΙΙ. Εχει 3 διακλαδωσεις πανω, και 3 ανεμιστηρια να τραβανε απο molex... Αμα το δεις θα παθεις πλακα... Πιστεψε με... Δεν καταλαβαινει χριστους κλεινε 24ωρα noname psu 10ετιας που σε psu calculators θεωρειται ανεπαρκες :P κατα 30w!!!

Αν ο δίσκος έχει bad blocks, τότε είναι πιθανό να οφείλονται σ'αυτόν τα κολλήματα. Επίσης αυτό που λες ότι κάνει θόρυβο ο δίσκος (απ'ότι κατάλαβα spin-up, spin-down) είναι πολύ ανησυχητικό. Στη θέση σου αρχικά θα έβγαζα τον δίσκο εντελώς και θα έβλεπα τι γίνεται.

Τον θόρυβο τον κάνει μόνο όταν περνάω ταινίες με το dvd shrink. Δεν τον κάνει σε καμία άλλη περίπτωση και επίσης δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα σε αυτό τον δίσκο. Στον έλεγχο σφαλμάτων που κάνουν τα windows δεν έχει βγάλει bad sectors σε κανέναν δίσκο. Πως μπορώ να καταλάβω σίγουρα αν έχει; Ξαναλέω ότι ο δίσκος που κάνει τον θόρυβο αυτό είναι western digital 250BG IDE και είναι συνδεδεμένος σε κάρτα PCI που βγάζει IDE υποδοχές. Δεν είναι δίσκος με λειτουργικό, μόνο με δεδομένα.

Προτεινω να αποσυνδεσεις αρχικα την PCI card αφου bootαρει απο αλλο σκληρο.αν το προβλημα συνεχιζεται κανε αυτο που ειπε ο Viper.Ειναι η μονη σιγουρη λυση!

Πρώτα από όλα απο ότι καταλαβαίνω το μηχάνημα σου είναι αρκετά φορτωμένο Να έισαι σίγουρος οτι αναπνέει σωστά δηλαδη έχει σωστή ειισαγωγή και εξγωγή αέρα.Μπορεί να είναι θέμα θερμοκρασίας.Για το δίσκο που έχεις προβλημα είναι βέβαιο οτι το dvd-shrink στο ripping θα σου αφηνει σφάλματα στην επιφάνεια του σκληρού.Αν έχεις χώρο κάνε κάπου backup και κάνε low-level format zero fill drive με κάποιο boot utilities, mini PE κτλ.Νομίζω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα.Τώρα αν ο ήχος είναι χτυπήματα της κεφαλής κάλα θα κάνεις να γίνει backup και να αλλαχτει γιατι είναι ετοιμος για τίναγμα

• 4 months later...

παιδιά μπορείται να με βοηθήσετε και εμένα! λοιπον το πρόβλημα μου είναι το ίδιο με τον ΄τιτλο! αλλα το ποστ είναι μεγάλο και κουράζομαι:O . λοιπον έχει κάτι εβδομάδες τώρα που το κομπούτερ μου κολλάει ξαφνικά το άφησα 5 έξι λεπτά αλλά μένει έτσι και αναγκάζομαι να το κάνω ρεσετ. επίσης μπορεί μετά το ρεσετ να ξανακολλήσει για ακόμα μια ή δύο φορές. δηλαδή πριν αρχίζει να δουλεύει για τα καλά. το παθαίνει επίσης όταν το έχω stand by και το ανοίγω μέτα απο 2 3 ώρες. γιαυτό υποθέτω φταίει κάτι στην θερμοκρασία?

κάποιες άλλες πληροφορίες για να σας δείξω την εικόνα του κομπούτερ.

• windows xp home edition
  • pentium 4 1,9 ghers
  • o σκληρός μου είναι νέος 80 gb
  • 256 ram
  • 32 mb ΄κάρτα γραφικών

στο κομπούτερ δεν μπαίνει κανένας έχτος απο μένα και λίγο ο πατέρας μου στο word, εν του έχω βάλει μεγάλα προγράμματα μέσα ούτε το έχω φορτώσει. το κάνω συχνά defragment, και είχα σβήσει κάτι free edition antivirus και lime wire γιατί νόμιζχα πως έφταιγαν αλλα πάλι κόλλαγε!!

σας είμαι ευγνόμων όποιοι βοηθήσετε στην κατάσταση!:worry:

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: