Jump to content

Forthnet ή Altecnet στην βόρεια Ελλάδα;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μέχρι αύριο θα αλλάξω πάροχο Internet. Είμαι ανάμεσα στην Forthnet και την Altecnet γιατί αυτό τον καιρό έχουν καλές προσφορές (για ADSL μιλάμε). Από ταχύτητα στην βόρεια Ελλάδα πως πάνε;

Shake my body release my soul

Punish my senses lose control

THE JAMES

Η εμπειρία μου με την altecnet σε ταχύτητα 512 είναι κακή. Άσχημα pings σε online games και αργό browsing. Παρόλαυτα οι ταχύτητες που πιάνω όταν κατεβάζω κάτι είναι πολύ καλές και όλα τα speedtests δείχνουν αρκετά καλά αποτελέσματα. Περίεργος συνδιασμός αλλά για μένα παίζει σημαντικό ρόλο πόσο γρήγορα ανοίγει μια σελίδα και εκεί η altecnet τα πηγαίνει πολύ χάλια.

Αντιθέτως με γραμμή 512 και σύνδεση 384 Forthnet όλα πάνε ρολόί.

Οι γραμμές είναι στην Β. Ελλάδα αλλά σε διαφορετικά dslams , οπότε δεν μπορώ να βγάλω 100% ασφαλής συμπεράσματα.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Εξαρτάται απο το DSLAM στο οποίο είσαι και αν είναι φορτωμένο ή όχι. Εγώ εχω FORTHnet 512 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Πάρε ενα demo και δοκίμασε να δεις πως πάει αν και αν είσαι σε DSLAM πίτα γύρο που λέμε, οποια και να βάλεις τα ίδια αποτελέσματα θα έχεις.
Phantom Of The Opera

Αν μενεις κεντρο, οτι και να βαλεις... :down::down:

τα dslam ειναι πιτα (γυρο)

Εχω Forthnet και ενω σε downloads πιανω γυρω στα 40kb/s (με 384 - πολυ καλα δηλαδη), σε online games αστα να πανε...

Απλά την τελευταία φορά που είχα δοκιμάσει forthnet (πριν ενάμιση χρόνο) δεν είχα εντυπωσιαστεί. Η altecnet (ACN τότε) μου είχε αφήσει καλύτερες εντυπώσεις.

THE JAMES

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις demo πριν κάνεις κάποια σύνδεση είτε με τη Forthnet είτε με την Altecnet και να δεις πως συμπεριφέρεται η κάθε εταιρία στη δική σου γραμμή.

Αυτό που λες ή να πάρω 2 κάρτες για να κάνω δοκιμή και αναλόγως μετά να επιλέξω τον καλύτερο για να κάνω συνδρομή;

THE JAMES

Για την forthnet δεν χρειάζεται να πάρεις κάρτα, μπορείς να πάρεις στο τηλέφωνο 801-100 8000 και να ζητήσεις demo για την σύνδεσή σου. Ενεργοποιείται άμεσα (μετά από 15 λεπτά) και έχει συνήθως διάρκεια 3~5 ημερών.

Η εμπειρία μου με την altecnet σε ταχύτητα 512 είναι κακή. Άσχημα pings σε online games και αργό browsing. Παρόλαυτα οι ταχύτητες που πιάνω όταν κατεβάζω κάτι είναι πολύ καλές και όλα τα speedtests δείχνουν αρκετά καλά αποτελέσματα. Περίεργος συνδιασμός αλλά για μένα παίζει σημαντικό ρόλο πόσο γρήγορα ανοίγει μια σελίδα και εκεί η altecnet τα πηγαίνει πολύ χάλια.

Αντιθέτως με γραμμή 512 και σύνδεση 384 Forthnet όλα πάνε ρολόί.

Οι γραμμές είναι στην Β. Ελλάδα αλλά σε διαφορετικά dslams , οπότε δεν μπορώ να βγάλω 100% ασφαλής συμπεράσματα.

+1 και από μένα κανονικές ταχύτητες 52-52,5 κατέβασμα, αλλά μεγάλο ping στα παιχνίδια ~50 με acn, με 30-35 forthnet (στην ίδια γραμμή, με το ίδιο router και στον ίδιο server)

Εγώ πάω πολύ καλα με altec. 384 γραμμή-νετ και πιάνω 40-41. Βέβαια το DSLAM είναι άδειο (35 απο 48 πόρτες ελεύθερες):lol: . Σε online δεν έχω δοκιμάσει, μόνο στο battlefield 2 που είχα μπει έπαιζε σαν να έπαιζα με CPU. Πολύ καλά πάω και μόλις τελειώσει το πακέτο πάω σε 512.......:)