Jump to content

Συζήτηση για τις πανεπιστημιακές καταλήψεις

haris84
 Κοινοποίηση

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?  

189 members have voted

1. 1. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?

• Ναι
      80
    • Οχι
      109

Recommended Posts

Eπειδη μερικοι δεν καταλαβαινουν,επαναλαμβανω:η υπουργος σημερα ειπε οτι το νομοσχεδιο δημοσιοποιειται στους φορεις σε 1 εβδομαδα,και κατατιθεται στη βουλη το σεπτεμβριο,το πολυ οκτωβριο.

"Η Μ.Γιαννάκου, μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, την Τρίτη, δήλωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα (δεν θα κατατεθεί) το προσχέδιο του νόμου για τα ΑΕΙ και θα τεθεί σε διάλογο, ο οποίος θα διαρκέσει όσο καιρό χρειαστεί.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο θα περάσει εν Ολομελεία, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί εσπευσμένης ψήφισής του στη διάρκεια των Θερινών Τμημάτων της Βουλής. Ερωτηθείσα, δε, εάν η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνει το Σεπτέμβριο, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Γιατί όχι; Δεν έχουμε εμείς κανένα πρόβλημα»."

(Απο το in.gr, το bold δικο μου)

Σε ποια δηλωση της ακριβως βλεπεις οτι λεει για Σεπτεμβριο, το πολυ Οκτωβριο; Ειπε, μετα απο ερωτηση δημοσιογραφου, "γιατι οχι Σεπτεμβριο"; Και προσωπικως σου εξηγησα γιατι θεωρω οτι μπορει να καθυστερησει η καταθεση του νομοσχεδιου.

Στοχος εξαρχης ηταν η ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδιου(οχι αναβολη καταθεσης για 2 μηνες),η η τροποποιηση του σε καιρια σημεια(που δεν γινεται).

Γιατι ηταν αυτος ο στοχος; Ειναι λογικο και καλο για την παιδεια αυτο;

Η τροποποιηση σε καιρια σημαια ειναι λιγοτερο εφικτη απο την εξολοκληρου αποσυρση του;;; :blink: :X

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

EDIT:

Υ.Γ: Και αποψη μου ειναι οτι οντως θα προσπαθησουν να το περασουν Οκτωβριο - Νοεμβριο, ωστε να γινει μετα απο τις δημοτικες εκλογες και την εξεταστικη, και αφου θα εχει "ξεχαστει" το θεμα (απο την πλειονοτητα των φοιτητων τουλαχιστον)

Αυτο ακριβως δειχνει οτι δεν υπαρχει προθεση για γονιμο και ουσιαστικο διαλογο,αλλα για παραπλανηση και κερδος χρονου για να περαστουν οσα θελουν 'αναιμακτα'και πλαγιως και για να αποφευχθει το οποιο πολιτικο κοστοςαν ηθελαν πραγματικα διαλογο,θα το εκαναν εξαρχης φανταζομαι.Αλλα ουδεις μαλλον περιμενε τετοια αντιδραση.Και δεν το θετω κομματικα,προς Θεου.Ολα τα κομματα τελικα στην Ελλαδα,αριστερα,δεξια,εξωκοινοβουλευτικοι,αναρχικοι κλπ τα ιδια #$%@3@@#@8~ ειναι,με λιγες εξαιρεσεις ελαχιστων,μεμονωμενων ατομων,σε καθε χωρο.

Ερωτηθείσα, δε, εάν η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνει το Σεπτέμβριο, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «Γιατί όχι; Δεν έχουμε εμείς κανένα πρόβλημα»."

Εκει το βλεπω.Αλλα υπαρχουν και αλλα πραγματα στα οποια δεν μπορω να επεκταθω...

Για μενα,αν ρωτας τη γνωμη μου χρειαζεται οριστικη αποσυρση του νομοσχεδιου,γιατι προκειται για ενα εωλο,προχειροφτιαγμενο κατασκευασμα.Τα προβληματα δεν λυνονται με δραστικα μετρα,αλλα με γονιμο διαλογο και καλη προθεση.Και δυστχως,απο την πλευρα των πολιτικων ποτε δεν υπηρξε και ουτε υπαρχει.

Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed.

James Bond:And the second?

Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg

τελικά τι απόφαση πάρθηκε στις συνελεύσεις??η κατάληψη συνεχίζεται??

στον πειραιά πάντως πάει μέχρι δευτέρα και νέα γενική συνέλευση.

η απόφαση πάρθηκε πριν γίνουν γνωστές οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας.

τελικά τι απόφαση πάρθηκε στις συνελεύσεις??η κατάληψη συνεχίζεται??

στον πειραιά πάντως πάει μέχρι δευτέρα και νέα γενική συνέλευση.

η απόφαση πάρθηκε πριν γίνουν γνωστές οι δηλώσεις της υπουργού παιδείας.

Εξαρταται απο καθε σχολη.Σ'εμας εχει αυριο συνελευση.δεν ειναι απαραιτητο αυτο,στο οικονομικο της νομικης για παραδειγμα η αποφαση παρθηκε αφου ειχαν ηδη γινει γνωστες οι δηλωσεις της υπουργου...

Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg

Εξαρταται απο καθε σχολη.Σ'εμας εχει αυριο συνελευση.δεν ειναι απαραιτητο αυτο,στο οικονομικο της νομικης για παραδειγμα η αποφαση παρθηκε αφου ειχαν ηδη γινει γνωστες οι δηλωσεις της υπουργου...

εννοώ άλλαξε τίποτα με τις δηλώσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα???

ή συνεχίζεται επ αόριστο η κατάληψη μέχρι να αποσυρθεί εντελώς ο νέος νόμος???οι φοιτητές πώς αντιμετώπισαν αυτή τη κίνηση,καθώς και οι καθηγητές.δε κατέβηκα σήμερα στον πειραιά και δεν είδα κανέναν.

γιαυτό ρωτάω.

εννοώ άλλαξε τίποτα με τις δηλώσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα???

ή συνεχίζεται επ αόριστο η κατάληψη μέχρι να αποσυρθεί εντελώς ο νέος νόμος???οι φοιτητές πώς αντιμετώπισαν αυτή τη κίνηση,καθώς και οι καθηγητές.δε κατέβηκα σήμερα στον πειραιά και δεν είδα κανέναν.

γιαυτό ρωτάω.

γενικη εκτιμηση δεν μπορω να κανω.αλλα εκτονωση δεν βλεπω να υπαρχει.ηδη γινονται ετοιμασιες κανονικα για πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο την Πεμπτη και αν ειδα καλα ο ΜΑιστρος(γ.γ. της ΠΟΣΔΕΠ)ειπε οτι οι κινητοποιησεις συνεχιζονται.

Συμφωνειτε με τις καταληψεις?Αν καποιος συμμετεχει ας πει γιατι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που φροντιζετε για το μελλον μας.

PALEOKOSTAS AIRWAYS

LIVE YOUR MYTH IN PRISON:ninja:

To blog μου http://http://telefteothranio.blogspot.com//

Συμφωνειτε με τις καταληψεις?Αν καποιος συμμετεχει ας πει γιατι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που φροντιζετε για το μελλον μας.

Τα χουμε πει και τα χουμε αναλυσει 100 φορες στα παραπανω ποστς

Να κάνω λοιπόν μια ρητορική ερώτηση; Τόσα χρόνια όλους τους πειράζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και δεν θέλουν την ίδρυση τους. Γιατί δεν ξεσηκώθηκε κανείς όταν παιδία που δεν μπήκαν στα "δωρεάν", "αψογα και οργανωμένα" ελληνικά πανεπιστήμια, την έκαναν για το εξωτερικό και γύρισαν έχοντας full επαγγελματικά δικαιώματα πλήρη αναγνώριση κλπ....Αυτο δηλα΄δη δεν πειράζει κανένα, αλλά το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην έλλαδα μας πείραξε δηλαδή; Καθίστε και σκεφτείτε και μετά κάντε καταλήψείς....Όποιος δεν μπεί στα ελληνικά πανεπίστήμια έχει ένα σωρώ επιλογές του εξωτερικού....γιατί λοιπόν να πρέπει να μπεί σε τόσα έξοδα κλπ και να μην σπουδάσει εδώ....Γιατί θα πρέπει να τον βάλλουν σε τόσα έξοδα....και στην τελική αν ήταν ατυχος και δεν μπήκε..τον ρώτησε κανείς αν βαστάει ή τσέπη του να σπουδάσει έξω;

Τα προβληματα υπηρχαν υπαρχουν κ θα υπαρχουν.Συμφωνω να γινει καταληψη κ απεργιες αλλα να μη φτασουμε στο σημειο να βλαπτουμε το ιδιο μας το δικαιωμα για εξετασεις....γιατι δεν ξεκινησαν οι απεργιες-καταληψεις πριν το Πασχα? γιατι δεν σταματαμε τις καταληψεις πριν την εξεταστικη? παμε να βγαλουμε τα ματια μας για να αποδειξουμε τι? Πιστευεις κανεις οτι θα λυθουν τα προβληματα,με το να χασουμε την εξεταστικη?

Εάν ακολουθούσαμε αυτή την τακτική θα θύμιζε λυκειακή κατάληψη της δεκαετίας του 90, οι οποίες ξεκινούσαν πρίν τα χριστούγεννα απλά και μόνο για να παραταθεί ο χρόνος των διακοπών.

Αν θες να πετύχεις κάτι, πρέπει να θυσιάσεις και ορισμένα πράγματα.Κατανοώ την αγωνία των τεταρτοετών και επι πτυχίω, αλλά για όλους τους υπόλοιπους το να δώσουμε διπλή εξεταστική το Σεπτέμβριο είναι το λιγότερο.

Επίσης οι καταλήψεις δεν ξεκίνησαν τυχαία τέλη Μαίου.Το ΥΠ.Ε.Π.Θ είχε αποφασίσει να ψηφίσει το νόμο στο θερινό τμήμα της Βουλής, οπότε οι αντιδράσεις έπρεπε να υπάρξουν πρίν την κατάθεση του νομοσχεδίου.

.

Παίδες....όσο εσείς χάνετε τον χρόνο σας με καταλήψείς, κάποιοι άλλοι σπουδάζουν στο εξωτερικό αφού αυτό τους έμεινε ως επιλογή, γυρνούν και χτυπάνε στο φτερό τις θέσεις εργασίας, γιατι πολλοί έχουν και προϋπηρεσία μόλις επιστρέψουν......Φάτε εσείς και άλλα χρόνια στην κατάληψη για δικαιώματα και άλλα τέτοια που ποτέ δεν θα κερδίσετε και όταν βγείτε στην αγορά εργασίας θα ακούσετε το ωραίο..."φίλε δεν έχεις εμπειρία"....και τότε αυτούς που βρίζετε τώρα θα τους πάρετε τηλέφωνο μπας και έχουν κανα γνωστό να σας βάλλει κάπου......

Να κάνω λοιπόν μια ρητορική ερώτηση; Τόσα χρόνια όλους τους πειράζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και δεν θέλουν την ίδρυση τους. Γιατί δεν ξεσηκώθηκε κανείς όταν παιδία που δεν μπήκαν στα "δωρεάν", "αψογα και οργανωμένα" ελληνικά πανεπιστήμια, την έκαναν για το εξωτερικό και γύρισαν έχοντας full επαγγελματικά δικαιώματα πλήρη αναγνώριση κλπ....Αυτο δηλα΄δη δεν πειράζει κανένα, αλλά το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην έλλαδα μας πείραξε δηλαδή; Καθίστε και σκεφτείτε και μετά κάντε καταλήψείς....Όποιος δεν μπεί στα ελληνικά πανεπίστήμια έχει ένα σωρώ επιλογές του εξωτερικού....γιατί λοιπόν να πρέπει να μπεί σε τόσα έξοδα κλπ και να μην σπουδάσει εδώ....Γιατί θα πρέπει να τον βάλλουν σε τόσα έξοδα....και στην τελική αν ήταν ατυχος και δεν μπήκε..τον ρώτησε κανείς αν βαστάει ή τσέπη του να σπουδάσει έξω;

1.Οταν το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε να εφαρμόσει ως βάση το 10 για την εισαγωγή στις πανεπιστημιακές σχολές πολλοί συμφώνησαν καθώς θεωρούσαν ανεπίτρεπτο να μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο με βαθμό κάτω απο 10.Τη μία δηλαδή αποκλείουμε ανθρώπους απο την είσοδο στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, και απο την άλλη μας πιάνει ο πόνος για όσους δεν τα κατάφεραν.

2.Δηλαδή τα ιδιωτικά ΑΕΙ, τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση των δημοσίων ΑΕΙ και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα, θα στελεχωθούν απο όσους δεν κατάφεραν να μπούν στα δημόσια;Αυτό θα είναι το υψηλό επίπεδο φοιτητών σε σχέση με τους "μετρίου επιπέδου" φοιτητές των δημοσίων ΑΕΙ;

Και τελικά ποιές θα είναι οι προυποθέσεις για να εισαχθεί κανείς στα ιδιωτικά ΑΕΙ και να πάρει πτυχίο;Απλά και μόνο να αντέχει η τσέπη του να το αγοράσει;

.

Νομίζω πως όσοι "ξερουν τι θέλουν" δεν πάνε να χτυπήσουν σχολές με βάση 10....Θα πήγαινες εσύ κλωστουφαντουργία; όχι βεβαια....

Όσον αφορά το μέτριο επίπεδο μην ξεχνάς οτι κι εσύ πιθανότατα μέσα σε πανεπηστήμιο είσαι...θεωρείς τον εαυτό σου μέτριο; Επίσης το να θέλω εγώ να γίνω αρχιτέκτονας (σχολή με μέσο όρο 17 και βάλλε) και να αποτύχω γιατί οκ άνθρωπος είμαι και απέτυχα...δεν σημαίνει οτι είμαι αποτυχημένος μέτριος κλπ....

Αυτό που λέω όμως εγώ είναι καθαρό.....όσοι δεν μπούν αναγκάζονται να πληρώσουν (λίγα ή πολλα) σε IEK κολλέγια εξωτερικά....γιατί ξαναλέω να μην υπάρξει ένα καθεστώς ιδιωτικών εδώ στην ελλάδα και να τους κρατήσει όλους εδώ.....

Δηλαδη στην τελική οι Άγγλοι είναι πιο έξυπνοι που κάνουν εισαγωγή φοιτητών; Το ξέρεις οτι είμαστε στις πρώτες θέσεις εξαγωγής φοιτητών παγκοσμίως.....

Νομίζω πως όσοι "ξερουν τι θέλουν" δεν πάνε να χτυπήσουν σχολές με βάση 10....Θα πήγαινες εσύ κλωστουφαντουργία; όχι βεβαια....

Όσον αφορά το μέτριο επίπεδο μην ξεχνάς οτι κι εσύ πιθανότατα μέσα σε πανεπηστήμιο είσαι...θεωρείς τον εαυτό σου μέτριο; Επίσης το να θέλω εγώ να γίνω αρχιτέκτονας (σχολή με μέσο όρο 17 και βάλλε) και να αποτύχω γιατί οκ άνθρωπος είμαι και απέτυχα...δεν σημαίνει οτι είμαι αποτυχημένος μέτριος κλπ....

Αυτό που λέω όμως εγώ είναι καθαρό.....όσοι δεν μπούν αναγκάζονται να πληρώσουν (λίγα ή πολλα) σε IEK κολλέγια εξωτερικά....γιατί ξαναλέω να μην υπάρξει ένα καθεστώς ιδιωτικών εδώ στην ελλάδα και να τους κρατήσει όλους εδώ.....

Δηλαδη στην τελική οι Άγγλοι είναι πιο έξυπνοι που κάνουν εισαγωγή φοιτητών; Το ξέρεις οτι είμαστε στις πρώτες θέσεις εξαγωγής φοιτητών παγκοσμίως.....

Προφανως ορισμενοι νομιζουν οτι ζουμε στην Αγγλια.Οταν οι μισθοι και το βιοτικο επιπεδο της Ελλαδας ανεβουν και οι τιμες των προιοντων ερθουν σε πληρη αναλογια με αυτα,τοτε θα μπορουμε να μιλησουμε σε νεα βαση.Επιπλεον,τα πανεπιστημια στην Αγγλια δεν ειναι ιδιωτικα,αλλα ημικρατικα,υποκεινται σε κρατικο ελεγχο.οσο για το τελευταιο:ποια ακριβως ερευνα το λεει αυτο??

Το μέτριοι ήταν εντός εισαγωγικών γιατί ακριβώς ήταν με ειρωνική διάθεση.Το γεγονός οτι είμαστε πρώτοι στην εξαγωγή φοιτητών οφείλεται σε πολλούς λόγους, και ένας απο αυτούς είναι η ψευδαίσθηση του νεοέλληνα οτι ένα πτυχίο ανώτατης σχολής θα του εξασφαλίσει μία πλουσιοπάροχα αμειβόμενη διευθυντική θέση και θα αποτελεί την αυριανή άρχουσα τάξη.

Εάν σήμερα μιλάμε για την ανεργία που μαστίζει τους πτυχιούχους, πώς η "μαζική παραγωγή" και νέων πτυχιούχων θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης;

Εχετε σκεφθεί ποτέ τι κεφάλαια απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία ενός πανεπιστημίου;Υπάρχει κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο το οποίο να έχει παραρτήματα;Πως λοιπόν διάφορα μαγαζάκια που θα παριστάνουν τα πανεπιστήμια και θα μοιράζουν πτυχία επι πληρωμή θα συμβάλουν στην δημιουργία υψηλού επιπέδου επιστημονικού προσωπικού;

.

Να κάνω λοιπόν μια ρητορική ερώτηση; Τόσα χρόνια όλους τους πειράζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και δεν θέλουν την ίδρυση τους. Γιατί δεν ξεσηκώθηκε κανείς όταν παιδία που δεν μπήκαν στα "δωρεάν", "αψογα και οργανωμένα" ελληνικά πανεπιστήμια, την έκαναν για το εξωτερικό και γύρισαν έχοντας full επαγγελματικά δικαιώματα πλήρη αναγνώριση κλπ....Αυτο δηλα΄δη δεν πειράζει κανένα, αλλά το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην έλλαδα μας πείραξε δηλαδή; Καθίστε και σκεφτείτε και μετά κάντε καταλήψείς....Όποιος δεν μπεί στα ελληνικά πανεπίστήμια έχει ένα σωρώ επιλογές του εξωτερικού....
.Ναι,ειναι τοσο ανθηρα οικονομικα τα πραγματα στην Ελλαδα που μπορει καθενας να παει να σπουδασει εξω.
γιατί λοιπόν να πρέπει να μπεί σε τόσα έξοδα κλπ και να μην σπουδάσει εδώ....Γιατί θα πρέπει να τον βάλλουν σε τόσα έξοδα....και στην τελική αν ήταν ατυχος και δεν μπήκε..τον ρώτησε κανείς αν βαστάει ή τσέπη του να σπουδάσει έξω;

Δηλαδη αν καποιος σπουδασει εδω σε ιδιωτικο πανεπιστημιο,δεν μπαινει καθολου σε εξοδα.Τα αντεχει ολα η τσεπη του.Εξαλλου,στο εξωτερικο πανε και σπουδαζουν,κατα συντριπτικη πλειονοτητα,γονοι μεγαλοοικογενειων η ανθρωποι με μεγαλη οικονομικη ανεση,οποτε δεν υπαρχει θεμα προβληματος οικονομικης επιβαρυνσης τους.Ειναι καθαρα επιλογη τους,την οποια μπορουν να αντεξουν.

Αυτό το "Στο εξωτερικό πάνε οι πλούσιοι βλάκες και στην Ελλάδα σπουδάζουν οι έξυπνοι" είναι από τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχω ακούσει και ακούω χρόνια.

Δεν είμαι πλούσιος, στα 18 μου δεν είχαμε ούτε φροντιστήριο να πάω, και σήμερα που μπορώ να πληρώσω για να σπουδάσω (για δικούς μου λόγους) αυτό μου το απαγορεύει "η γενική συνέλευση" και "οι πλατιές λαϊκές μάζες" που δεν θέλουν να σπουδάσω όπου γουστάρω.

Κάνω εγώ κουμάντο στο πώς θα σπουδάσει ο καθένας?? Γιατι δηλαδή οι φοιτητές των δημόσιων αγωνίζονται για να διατηρηθεί μια απαγόρευση απολύτως άδικη, για μια δραστηριότητα απολύτως νόμιμη σε κάθε χώρα της ΕΕ??

Το δικαίωμά μου να σπουδάσω όπου γουστάρω ό,τι γουστάρω δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Η σχιζοφρένεια είναι ότι μπορώ να σπουδάσω οπουδήποτε στον κόσμο θέλω ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα. Και αυτό επειδή σε κάποιους δεν τους φτάνει να κάνουν κουμάντο στις σχολές τους, θέλουν να μην αποκτήσει σχολές ο άλλος. Ακατανόητο...

Εγώ, ο στούρνος που δουλεύω από τα 18 και θέλω σήμερα να πάρω ένα πτυχίο ΔΕΝ μπορώ να το πάρω στην Ελλάδα (εκτός φυσικά αν δώσω πανελλαδικές). Αν όμως πάω και το αγοράσω στο Βουκουρέστι, τότε είναι ΟΚ. Δεν πειράζει αυτό τους φοιτητοπατέρες.

Το σκίζεις το πτυχίο σου ή όχι με αυτά που συμβαίνουν??? :lol::lol:

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Αυτό το "Στο εξωτερικό πάνε οι πλούσιοι βλάκες και στην Ελλάδα σπουδάζουν οι έξυπνοι" είναι από τις μεγαλύτερες ανοησίες που έχω ακούσει και ακούω χρόνια.

Δεν είμαι πλούσιος, στα 18 μου δεν είχαμε ούτε φροντιστήριο να πάω, και σήμερα που μπορώ να πληρώσω για να σπουδάσω (για δικούς μου λόγους) αυτό μου το απαγορεύει "η γενική συνέλευση" και "οι πλατιές λαϊκές μάζες" που δεν θέλουν να σπουδάσω όπου γουστάρω.

Κάνω εγώ κουμάντο στο πώς θα σπουδάσει ο καθένας?? Γιατι δηλαδή οι φοιτητές των δημόσιων αγωνίζονται για να διατηρηθεί μια απαγόρευση απολύτως άδικη, για μια δραστηριότητα απολύτως νόμιμη σε κάθε χώρα της ΕΕ??

Το δικαίωμά μου να σπουδάσω όπου γουστάρω ό,τι γουστάρω δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Η σχιζοφρένεια είναι ότι μπορώ να σπουδάσω οπουδήποτε στον κόσμο θέλω ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα. Και αυτό επειδή σε κάποιους δεν τους φτάνει να κάνουν κουμάντο στις σχολές τους, θέλουν να μην αποκτήσει σχολές ο άλλος. Ακατανόητο...

Εγώ, ο στούρνος που δουλεύω από τα 18 και θέλω σήμερα να πάρω ένα πτυχίο ΔΕΝ μπορώ να το πάρω στην Ελλάδα (εκτός φυσικά αν δώσω πανελλαδικές). Αν όμως πάω και το αγοράσω στο Βουκουρέστι, τότε είναι ΟΚ. Δεν πειράζει αυτό τους φοιτητοπατέρες.

Το σκίζεις το πτυχίο σου ή όχι με αυτά που συμβαίνουν??? :lol::lol:

Εντελως εκτος.αμα διαβαζεις ποστς σαν αυτο το σκιζεις,και με τα 2 χερια.

.Ναι,ειναι τοσο ανθηρα οικονομικα τα πραγματα στην Ελλαδα που μπορει καθενας να παει να σπουδασει εξω.

Δηλαδη αν καποιος σπουδασει εδω σε ιδιωτικο πανεπιστημιο,δεν μπαινει καθολου σε εξοδα.Τα αντεχει ολα η τσεπη του.Εξαλλου,στο εξωτερικο πανε και σπουδαζουν,κατα συντριπτικη πλειονοτητα,γονοι μεγαλοοικογενειων η ανθρωποι με μεγαλη οικονομικη ανεση,οποτε δεν υπαρχει θεμα προβληματος οικονομικης επιβαρυνσης τους.Ειναι καθαρα επιλογη τους,την οποια μπορουν να αντεξουν.

εντελως αστειο αυτο που γραφεις συγγνωμη κι ολας...

γιατι τοσο καιρο δεν φωναζατε που μεχρι κ πριν 2 χρονια ερχοντουσαν με μεταγραφες ελληνες απο βουλγαριες , ρουμανιες κτλπ????

Παίδες....όσο εσείς χάνετε τον χρόνο σας με καταλήψείς, κάποιοι άλλοι σπουδάζουν στο εξωτερικό αφού αυτό τους έμεινε ως επιλογή, γυρνούν και χτυπάνε στο φτερό τις θέσεις εργασίας, γιατι πολλοί έχουν και προϋπηρεσία μόλις επιστρέψουν......Φάτε εσείς και άλλα χρόνια στην κατάληψη για δικαιώματα και άλλα τέτοια που ποτέ δεν θα κερδίσετε και όταν βγείτε στην αγορά εργασίας θα ακούσετε το ωραίο..."φίλε δεν έχεις εμπειρία"....και τότε αυτούς που βρίζετε τώρα θα τους πάρετε τηλέφωνο μπας και έχουν κανα γνωστό να σας βάλλει κάπου......

φιλε συμφωνω απολυτα

:D

Ναι,ειναι εντελως αστειο και αβασιμο αυτο που λεω.Εντελως ανεδαφικο και δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση.Και ποιος σου ειπε οτι δεν υπαρχουν διαμαρτυριες για το θεμα των πανεπιστημιων Βουλγαριας,Ρουμανιας,κλπ.?Εκει ομως,οπως ισως να ξερεις,ειναι και εμα ΔΙΚΑΤΣΑ,οχι των ελλ.πανεπιστημιων.

Ναι,ειναι εντελως αστειο και αβασιμο αυτο που λεω.Εντελως ανεδαφικο και δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση.Και ποιος σου ειπε οτι δεν υπαρχουν διαμαρτυριες για το θεμα των πανεπιστημιων Βουλγαριας,Ρουμανιας,κλπ.?Εκει ομως,οπως ισως να ξερεις,ειναι και εμα ΔΙΚΑΤΣΑ,οχι των ελλ.πανεπιστημιων.

σου λεω για απευθειας μεταγραφες στο αντιστοιχο ελληνικο τμημα και οχι για δικατσα , εχει διαφορα .

ο καθενας μας κατι εξυπηρετει ... δυστυχως ετσι ειναι η ελληνικη κουλτουρα

:D

Το μέτριοι ήταν εντός εισαγωγικών γιατί ακριβώς ήταν με ειρωνική διάθεση.Το γεγονός οτι είμαστε πρώτοι στην εξαγωγή φοιτητών οφείλεται σε πολλούς λόγους, και ένας απο αυτούς είναι η ψευδαίσθηση του νεοέλληνα οτι ένα πτυχίο ανώτατης σχολής θα του εξασφαλίσει μία πλουσιοπάροχα αμειβόμενη διευθυντική θέση και θα αποτελεί την αυριανή άρχουσα τάξη.

Εάν σήμερα μιλάμε για την ανεργία που μαστίζει τους πτυχιούχους, πώς η "μαζική παραγωγή" και νέων πτυχιούχων θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης;

Εχετε σκεφθεί ποτέ τι κεφάλαια απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία ενός πανεπιστημίου;Υπάρχει κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο το οποίο να έχει παραρτήματα;Πως λοιπόν διάφορα μαγαζάκια που θα παριστάνουν τα πανεπιστήμια και θα μοιράζουν πτυχία επι πληρωμή θα συμβάλουν στην δημιουργία υψηλού επιπέδου επιστημονικού προσωπικού;

Καλά μεγάλε απόλυτο χάος......Την μία μου λες ζήτω τα δημόσια πανεπιστήμια και την άλλη γιατί τελικά να πάμε σε οποιδήποτεέιδους πανεπιστήμιο.....

Όσον αφορά του φοιτητές εξωτερικού, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως εκτός απο τους πλούσιους πάνε και πολλά άτομα που το πρωί είναι φοιτητές και το απογέυμα δουλεύουν για να βγάλουν λεφτά και να συντηρηθούν ενώ εδω οι ελληνάρες αντι να πάνε στο μάθημα την κάνουν για καφεδάκι κλπ κλπ. Επίσης κάποιοι άτυχοι που έτυχε να πανε εξωτερικό για σπουδές στο τρίτο έτος τους στέλνουν σε εταιρείες κολοσούς με επιδοτούμενα προγράμαμτα δουλεύουν και αποκτούν προυπηρεσία και ευκαιρείες που τα πλικάρια εδω ουτε στα ονειρά τους δεν θα δουν αν συνεχίζουν έτσι...

Όσο για τα "αγοραστα" πτυχία....δεν είδα πουθενά στην Ελλάδα να σου λέει, μεγάλε αν χάσεις το χ μαθήματα δεύτερη φορά έφυγες απο το πανεπηστήμιο....έτσι λοιπόν βλέπεις εδώ 30αρηδες φοιτητές και καλά πολιτικοποιημένοι για να την περνούν λούφα και να έχουν τα conne και τους πετυχαίνεις έξω στην δουλειά και δεν ξέρουν που παν τα τεσσερα....

Το είπα και θα το ξαναπω.....γιατί σας πειράζουν τα ιδιωτικά στην Ελλάδα και δεν σας πειράζει το ότι ο άλλος παει αγγλία....Αυτα δηλαδή δεν είναι κακό για εσας.....

Ξέρετε τι καταλαβαίνω εγώ....Πως αν γίνουν τα ιδιωτικα....θα σφίξουν πολλοί κ....και επειδή ο ανατγωνισμός θα έρθει μέσα στην πόρτα σας, κάποιοι θα πρέπει να δουλέψουν για να δικαιολγησουν αυτά που κάνουν οπότε τέρμα οι φραπέδες κλπ κλπ...

Πέστα ρε Ovelix.....

Καλά μεγάλε απόλυτο χάος......Την μία μου λες ζήτω τα δημόσια πανεπιστήμια και την άλλη γιατί τελικά να πάμε σε οποιδήποτεέιδους πανεπιστήμιο.....

Συμφωνώ.Απόλυτο χάος.Η παραπάνω πρόταση δεν βγάζει νόημα.Βέβαια είμαι φοιτητής σε δημόσιο ελληνικό Α.Ε.Ι, οπότε μπορεί έτσι να εξηγείται η αδυναμία μου να κατανοήσω το νόημα της παραπάνω πρότασης:rolleyes:

Όσον αφορά του φοιτητές εξωτερικού, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως εκτός απο τους πλούσιους πάνε και πολλά άτομα που το πρωί είναι φοιτητές και το απογέυμα δουλεύουν για να βγάλουν λεφτά και να συντηρηθούν ενώ εδω οι ελληνάρες αντι να πάνε στο μάθημα την κάνουν για καφεδάκι κλπ κλπ. Επίσης κάποιοι άτυχοι που έτυχε να πανε εξωτερικό για σπουδές στο τρίτο έτος τους στέλνουν σε εταιρείες κολοσούς με επιδοτούμενα προγράμαμτα δουλεύουν και αποκτούν προυπηρεσία και ευκαιρείες που τα πλικάρια εδω ουτε στα ονειρά τους δεν θα δουν αν συνεχίζουν έτσι...

Όσο για τα "αγοραστα" πτυχία....δεν είδα πουθενά στην Ελλάδα να σου λέει, μεγάλε αν χάσεις το χ μαθήματα δεύτερη φορά έφυγες απο το πανεπηστήμιο....έτσι λοιπόν βλέπεις εδώ 30αρηδες φοιτητές και καλά πολιτικοποιημένοι για να την περνούν λούφα και να έχουν τα conne και τους πετυχαίνεις έξω στην δουλειά και δεν ξέρουν που παν τα τεσσερα....

Το είπα και θα το ξαναπω.....γιατί σας πειράζουν τα ιδιωτικά στην Ελλάδα και δεν σας πειράζει το ότι ο άλλος παει αγγλία....Αυτα δηλαδή δεν είναι κακό για εσας.....

Σοβαρά, ε;:confused: Μπράβο, πραγματικά σας θαυμάζω.Δίχως να είστε φοιτητές γνωρίζετε απόλυτα την κατάσταση στα ελληνικά Α.Ε.Ι. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να την γνωρίζετε καλύτερα ακόμα και απο τους ίδιους τους φοιτητές.Είδες τι έγκυρη ενημέρωση προσφέρει το ράδιο αρβύλα;Δίχως να έχετε βρεθεί σε Γ.Σ γνωρίζεται πολύ καλά ποιοί παρίστανται σε αυτές και ποιοί είναι υπέρ της κατάληψης. Αφού σας ενδιαφέρει τόσο πολύ να μάθετε ποιοί είναι οι αλητήριοι που ψηφίζουν υπέρ των καταλήψεων, περάστε να δείτε.Οι Γ.Σ είναι ανοιχτές σε όλους, και μην φοβάστε δεν δαγκώνουμε.

Αφού μάλιστα είναι τόσο καλύτερα τα πράγματα στο εξωτερικό, γιατί να περιορίσουμε τα παιδιά στην ψωροκώσταινα και να μην τα αφήσουμε να αναπτύξουν τις γνωριμίες τους με τους αυριανούς leaders;

Ξέρετε τι καταλαβαίνω εγώ....Πως αν γίνουν τα ιδιωτικα....θα σφίξουν πολλοί κ....και επειδή ο ανατγωνισμός θα έρθει μέσα στην πόρτα σας, κάποιοι θα πρέπει να δουλέψουν για να δικαιολγησουν αυτά που κάνουν οπότε τέρμα οι φραπέδες κλπ κλπ...

Αποκαλύφθηκε το καλά κρυμμένο δόλιο σχέδιο των ελλήνων φοιτητών.Φόβος και τρόμος σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα απο τα "πανεπιστήμια" που θα συστεγάζονται με σουβλατζήδικα.Οποιος αντιδρά στα πτυχία επι πληρωμή φοβάται τον ανταγωνισμό.Λέτε το princeton, το yale, ή το harvard, ενώ δεν έχει ανοίξει πουθενά αλλού στον κόσμο παράρτημα, να το κάνει στην Ελλάδα;

Πέστα ρε Ovelix.....

Α, εδώ συμφωνούμε...:lol: :lol: :lol:

.