haris_led Δημοσιεύτηκε May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε May 27, 2006 Όπως το λέει ο τίτλος! Ένας φίλος μας μου έδωσε ένα laptop καινούριο fujitsu-siemens amilo Si 1520L Core Duo, το οποίο έχει εγκατεστημένα τα Windows XP Home τα ελληνικά και επίσης έχει έναν SATA σκληρό! :blink: Θέλω να του βάλω τα XP Home τα αγγλικά, και αφού ξεκινήσει από το cd, Μου βγάζει το εξής: setup did not find any hard disk drives installed in your computer make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. this way involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program. Τι να κάνω? Τι προτείνετε? Πείραξα λιγάκι τις ρυθμίσεις από το bios, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Περιμένω βοήθεια! :geek: :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Όπως το λέει ο τίτλος! Ένας φίλος μας μου έδωσε ένα laptop καινούριο fujitsu-siemens amilo Si 1520L Core Duo, το οποίο έχει εγκατεστημένα τα Windows XP Home τα ελληνικά και επίσης έχει έναν SATA σκληρό! :blink: Θέλω να του βάλω τα XP Home τα αγγλικά, και αφού ξεκινήσει από το cd, Μου βγάζει το εξής: setup did not find any hard disk drives installed in your computer make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. this way involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program. Τι να κάνω? Τι προτείνετε? Πείραξα λιγάκι τις ρυθμίσεις από το bios, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Περιμένω βοήθεια! :geek: :) http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-022226.htm http://www.windowsreinstall.com/winxphome/nohdd/indexfullpage.htm Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-022226.htm http://www.windowsreinstall.com/winxphome/nohdd/indexfullpage.htm Δεν κατάλαβα πως με βοηθάει αυτό που είπες, ευχαριστώ πάντως :) What you will require to do this walkthrough is 1. A Windows XP Home CD 2. A Computer with CD-ROM access 3. A Computer with a floppy drive 4. A Blank floppy disk. Είναι λαπτοπ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Αρχικά πρέπει να βρεις το μοντέλο μητρικής που φοράει ο Η/Υ και μετά τους οδηγούς για τον ελεγκτή SATA. Κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται στο cd που είχε ο φορητός, οπότε απλά τους αντιγράφεις σε μια δισκέτα. Όταν ξεκινά η εγκατάσταση των windows, πρέπει να πατήσεις F6 για να ψάξει για ελεγκτές SATA κτλ. Βάζεις και τη δισκέτα με τους οδηγούς του ελεγκτή που έχει η μητρική και μετά το πρόγραμμα εγκατάστασης θα προχωρήσει. Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Αρχικά πρέπει να βρεις το μοντέλο μητρικής που φοράει ο Η/Υ και μετά τους οδηγούς για τον ελεγκτή SATA. Κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται στο cd που είχε ο φορητός, οπότε απλά τους αντιγράφεις σε μια δισκέτα. Όταν ξεκινά η εγκατάσταση των windows, πρέπει να πατήσεις F6 για να ψάξει για ελεγκτές SATA κτλ. Βάζεις και τη δισκέτα με τους οδηγούς του ελεγκτή που έχει η μητρική και μετά το πρόγραμμα εγκατάστασης θα προχωρήσει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει floppy drive το laptop!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Α, δεν το είπες αυτό στην αρχή! Τότε αντιγράφεις τον οδηγό του ελεγκτή σε κάποιο USB stick και απ' το bios πρέπει να έχει κάποια ρύθμιση για να το δει στην εκκίνηση συστήματος. Μετά προχωράς κανονικά. Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEjB Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει floppy drive το laptop!! Το έχω ξανακούσει.Το cd των windows δεν έχει τους drivers για τους sata δίσκους.Αυτό είναι το πρόβλημα.Και η λύση που σου πρότεινε ο ibaxevan είναι η συνήθης.Αλλά χωρίς δισκέτα το laptop....:( Παράθεση Άρθρο 5 παρ.4 εδ.2 του Ν.2251/94: "Σε περίπτωση αντικατάστασης του προιόντος ή ανταλλακτικού του , η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προιόν ή το ανταλλακτικό ." :up: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Α, δεν το είπες αυτό στην αρχή! Τότε αντιγράφεις τον οδηγό του ελεγκτή σε κάποιο USB stick και απ' το bios πρέπει να έχει κάποια ρύθμιση για να το δει στην εκκίνηση συστήματος. Μετά προχωράς κανονικά. Πολύ ωραία! Μήπως ξέρεις να μου πεις πως θα βγάλω τον επιθυμητό driver απο το dvd της fujitsu-siemens? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Τώρα μπαίνει στην προηγούμενη εγκατάσταση των windows; Αν ναι, πήγαινε στις πληροφορίες συστήματος για να δεις ποιον ελεγκτή SATA φοράει (πχ. silicon image ktl) και μετά ψάξε στα περιεχόμενα του dvd για κάποιο φάκελο με την ίδια ονομασία. Ο οδηγός του ελεγκτή είναι ένα αρχείο inf, αλλά για καλό και για κακό αντίγραψε όλα τα περιεχόμενα του φακέλου που θα βρεις. Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Τώρα μπαίνει στην προηγούμενη εγκατάσταση των windows; Αν ναι, πήγαινε στις πληροφορίες συστήματος για να δεις ποιον ελεγκτή SATA φοράει (πχ. silicon image ktl) και μετά ψάξε στα περιεχόμενα του dvd για κάποιο φάκελο με την ίδια ονομασία. Ο οδηγός του ελεγκτή είναι ένα αρχείο inf, αλλά για καλό και για κακό αντίγραψε όλα τα περιεχόμενα του φακέλου που θα βρεις. Μάλλον παρέλειψα να αναφέρω ότι έχει εγκατεστημένα τα windows xp home τα ελληνικά, απλά αυτός ο φίλος μας θέλει τα αγγλικά! Να πάω να δω από τον device manager?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Ναι, εκεί θα φαίνεται κάτι σαν SATA SCSI, SATARaid κτλ ελεγκτής. Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 27, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 Ναι, εκεί θα φαίνεται κάτι σαν SATA SCSI, SATARaid κτλ ελεγκτής. Σου είμαι ευγνώμων για την άμεση απάντηση και τη βοήθεια, αλλά το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται. Βρήκα και άλλη μια ρύθμιση του bios που δεν είχα δει μέχρι τώρα, και από ότι βλέπω τον αναγνωρίζει τον σκληρό! Χίλια ευχαριστώ :grin: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. May 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2006 φανταζομαι οτι βαζεις ΧΡ χωρις SP, ετσι; αν βαλεις SP2 δε θα εχεις προβλημα, αρκετα ευκολοτερη διαδικασια. δες εδω, ειχα το ιδιο προβλημα :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1370860#post1370860 το οτι εφταιγε αυτο δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου βεβαια, αλλα ρωτησα στο φορουμ της κατασκευαστριας εταιρειας και μου εδωσαν δυο απαντησεις, μια αυτη με το floppy και μια με τα SP..:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2006 φανταζομαι οτι βαζεις ΧΡ χωρις SP, ετσι; αν βαλεις SP2 δε θα εχεις προβλημα, αρκετα ευκολοτερη διαδικασια. δες εδω, ειχα το ιδιο προβλημα :) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1370860#post1370860 το οτι εφταιγε αυτο δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου βεβαια, αλλα ρωτησα στο φορουμ της κατασκευαστριας εταιρειας και μου εδωσαν δυο απαντησεις, μια αυτη με το floppy και μια με τα SP..:O Όχι, το cd έχει τα γνήσια Windows XP Home SP2 Αγγλικά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2006 Τώρα μου δημιουργήθηκε καινούριο πρόβλημα, αν μπορεί ας βοηθήσει κάποιος!! Αφού έχω εγκαταστήσει τα windows, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τον driver της κάρτας ήχου (μάρκα connexant) που έχει ενσωματωμένη:( Ξανακατέβασα τους drivers από το site της fujitsu-siemens, και τίποτα πάλι :cry: Επίσης ενώ ανοίγει το exe και πατάω το κουμπί next ή Install κάτι τέτοιο, κλείνει για λίγη ώρα το παράθυρο, και μετά ξανα πετάγεται και μου εμφανίζει failure! Από το bios είναι ενεργοποιημένη η κάρτα ήχου! Τι να κάνω?:blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. May 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2006 Πρέπει να περάσεις ενα service pack που υπάρχει στο cd με τους drivers πριν εγκαταστήσεις τους οδηγούς για την κάρτα ήχου! Οτι χρειάζεσαι είναι μεσα στο cd που σου δίνει ο κατασκευαστης και σου αναφέρει επίσης και με ποια σειρά πρέπει να περάσεις τους οδηγούς των συσκευών. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2006 Πρέπει να περάσεις ενα service pack που υπάρχει στο cd με τους drivers πριν εγκαταστήσεις τους οδηγούς για την κάρτα ήχου! Οτι χρειάζεσαι είναι μεσα στο cd που σου δίνει ο κατασκευαστης και σου αναφέρει επίσης και με ποια σειρά πρέπει να περάσεις τους οδηγούς των συσκευών. Δεν κατάλαβα, ποιό service pack? σαν αυτό των windows? δεν το βρίσκω μέσα στο cd! :( Επίσης στο manual δεν λέει ότι πρέπει να ακολουθήσω κάποια σειρά! Αν μπορείς, γίνε σε παρακαλώ πιο συγκεκριμένος! :grin: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
21century Δημ. May 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2006 Εισαι σιγουρος οτι περασες τα σωστα service pack2? Τωρα κοιταξε τους dreivers της καρτας ηχου αν ειναι σωστα περασμενοι και κοιταξε στη Διαχειριση συσκευων αν αναγνωριζονται σωστα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. May 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2006 Οχι απλά είναι ενα αρχείο patch το οποιο πρέπει να εγκαταστήσεις πριν περασεις τους οδηγούς της κάρτας ήχου. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris_led Δημ. May 29, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2006 Οχι απλά είναι ενα αρχείο patch το οποιο πρέπει να εγκαταστήσεις πριν περασεις τους οδηγούς της κάρτας ήχου. Ξέρεις πως θα το βρω αυτό το patch?? Ευχαριστώ!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts