Jump to content

Νεο PC και SATA


Dragonheart
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπον ακουστε ποιο ειναι το προβλημα μου.. Πηρε ενας φιλος μου καινουργιο PC απο τα Multirama αλλα δεν αγορασε λειτουργικο, του ειπα να του περασω τα δικα μου να μην δωσει τζαμπα 100 ευρω. Ολα καλα, βαζω μεσα το cd εγκαταστασης των windows xp pro και ολα γινονται κανονικα. ΟΜΩΣ τα windows αναγνωριζουν τον σκληρο ως 130 gb ενω ειναι 250 gb!! Γιατι συμβαινει αυτο? Χρειαζεται καποιους drivers μεσω τις μητρικης? Μου φαινεται ο σκληρος ειναι SATA II.. Και το κρισιμοτερο ερωτημα: Μπορω να κανω κατι τωρα για να τον αναγνωρισει κανονικα η μηπως θελει παλι εγκατασταση τα windows?

Πρεπει να αναφερω παντως οτι μεσω του windows installer στην αρχη (η μπλε οθονη οταν ηταν να κανω format) μου τον αναγνωριζε το σκληρο απο την αρχη 130 και οχι το σωστο του μεγεθος. Παιδια please help!!

Link to comment
Share on other sites

εγκατέστησε το sp2 αν δεν το έχεις εγκαταστήσει. οι καινούριοι δίσκοι sataII για να τους "δουν" ολόκληρους τα xp θέλει υποχρεωτικά sp2. :)
cypherth
Link to comment
Share on other sites

Τα Windows χωρίς το Service pack μπορούν να δουν σωστά δίσκους μέχρι 137GB. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο forum μπορείς να βρεις τα topics με την Αναζήτηση. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες στο site της Microsoft: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Ben-us%3B303013
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...