Jump to content

Επεξεργασμένη Φωτογραφία

cosco
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πως μπορώ να αναγνωρίσω με το photoshop αν μια φωτογραφία έχει επεξεργαστή ή αλλοιωθεί σε κάποιο σημείο?

Αν μπορεί κάποιος να μου περιγράψει την διαδικασία και ο,τι άλλο πιστεύει ότι θα μου φανεί χρήσιμο θα του ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

Δεν μπορείς να το ξέρεις. Αν έχουν αλλάξει π.χ. τα χρώματα με ένα από τα πολλά εργαλεία που έχει το photoshop, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Περίπου το ίδιο συμβαίνει και αν έχει πειραχτεί κάτι προσεκτικά και σε μικρή έκταση π.χ. με το clone tool. Πάντα εξαρτάται από αυτόν που το έκανε και από αυτό που πείραξε. Μια επέμβαση σε φωτογραφία, μπορεί να μην φαίνεται καθόλου ή να βγάζει μάτι. Είναι πολύ γενικό αυτό που ρωτάς.

mcde εχω ακούσει ότι με "sharper more", παίζοντας με το "RGB" και μεγένθυση κάτι μπορείς να καταλάβεις αλλα δοκιμάζοντας τα δεν έχω βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

Πρόκειται για φωτογραφίες αρκετά καλής ανάλυσης που έχουν αφαιρεθεί κάποια αντικείμενα και φαίνεται το φόντο :)

Η το βλέπεις ή όχι!!!

Πρόγραμμα που να σου λέει αν έχει δουλευτεί πουθενά η φωτογραφία δεν νομιζω να υπάρχει...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/45941shmaia.gif

Στις χαρές και στις λύπες μαζί...

Η το βλέπεις ή όχι!!!

Πρόγραμμα που να σου λέει αν έχει δουλευτεί πουθενά η φωτογραφία δεν νομιζω να υπάρχει...

Λογικά υπάρχει...απλά απόσο καταλαβαίνω κανείς μας δεν το ξέρει και πάνω απ'όλα ακόμα και να υπήρχε και να το ξέραμε θα ήταν ΠΟΛΥ επαγγελματικό (αν δεν φαίνεται με το μάτι) , άρα και ΠΟΛΥ ακριβό!

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Λογικά υπάρχει...απλά απόσο καταλαβαίνω κανείς μας δεν το ξέρει και πάνω απ'όλα ακόμα και να υπήρχε και να το ξέραμε θα ήταν ΠΟΛΥ επαγγελματικό (αν δεν φαίνεται με το μάτι) , άρα και ΠΟΛΥ ακριβό!
Όταν αλλάζουν μερικά pixels και δεν έχεις την αρχική εικόνα, γιατί να μπορεί κάποιος με κάποιο τρόπο να σου πει ότι αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι πειραγμένο; Μόνο αν υπήρχε και η αρχική εικόνα θα μπορούσε να βγει κάποιο συμπέρασμα.

Όταν αλλάζουν μερικά pixels και δεν έχεις την αρχική εικόνα, γιατί να μπορεί κάποιος με κάποιο τρόπο να σου πει ότι αυτό που έχεις στα χέρια σου είναι πειραγμένο; Μόνο αν υπήρχε και η αρχική εικόνα θα μπορούσε να βγει κάποιο συμπέρασμα.

Ε καλά δεν ξέρω για λίγα pixels...αλλά αν θέλει πχ. να δει αν τα μάτια του ατόμου στην εικόνα είναι αληθινά ή φωτομοντάζ, λογικά κάτι θα υπάρχει...

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Τα μάτια δηλαδή μερικά pixels δεν είναι; Σκέψου αν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λες χωρίς να υπάρχει κάποια σύγκριση. Χρειάζεται software που να μπορεί να αναγνωρίσει τι είναι αυτά τα σχήματα που έχει η εικόνα και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πολύ περισσότερο όταν θέλεις να βρει την x,y,z διαφορά που ούτε εσύ ξέρεις ποιά είναι και αν υπάρχει. Software για αναγνώριση προσώπων υπάρχει σε πειραματικό στάδιο και πάντως μακριά από εμπορική διάθεση.

προς το παρων δεν νομίζω να υπάρχει πρόγραμμα.Οτι καταλαβαίνεις είναι με το μάτι.Τωρα αν το photoshop σε βοηθάει με το sharpen,αμφιβάλλω.

Υπάρχουν παράγοντες να δεις οτι ειναι "fake" μια φώτο

Χάλια ποιότητα(για να μην ξεχωρίζει το επεξεργασμένο σημείο)&Μικρή ανάλυση

Clone tool(αναφέρθηκε)το οποιο ειναι πολύ καλη τεχνική

(μπορει)Μεγάλο μέγεθος εικόνας(kb)

Αν δεν έχεις την αρχική φωτογραφία, πολύ καλό μάτι και κάποιες γνώσεις πάνω στο PhotoShop τότε μάλλον είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατο να καταλάβεις τις διαφορές.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

τίποτα δεν γίνετε..

μάλλον το καλύτερο εργαλείο είναι ένα καλά εξασκημένο μάτι..

Καλό μάτι και να έχεις ασχοληθεί ο ίδιος αρκετά με επεξεργασία φωτογραφίας. Έτσι μπορείς να ξέρεις σε ποιό από τα δύσκολα να επεξεργαστούν σημεία, θα φαίνεται το λάθος. Πάντως όσο πιο μεγάλη η ανάλυση τόσο πιο δύσκολα κρύβονται οι επεμβάσεις. Το sharpen είναι άσχετο.