Jump to content

Προβλημα με εξωτερικο σκληρο δισκο

ntanny
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω εναν 2ο δισκο 200 Mb της Matrox τον οποιο χρησιμοποιω (-ουσα), ως αποθηκη για εναν μεγαλο ογκο αρχειων και μουσικης.

Ο,τι περιεχει ειναι αποτελεσμα αναζητησεων και εργασιων μετα απο 9 χρονια χρησης του internet και οπως μπορει ο καθενας να καταλαβει,το προβλημα ειναι μεγαλο.

Επειδη εχει χρησιμοποιηθει και απο αλλο ατομο μεσα στο σπιτι και δεν ξερω τον τροπο μεταχειρησης του,υποθετω οτι το προβλημα προηλθε απο εστω καποια μικρη πτωση μιας και δεν υπαρχουν εμφανει σημαδια πτωσης.

Εψαξα στο internet για προγραμματα ανακτησης αρχειων,βρηκα μερικα,τα περισσοτερα demo,trial κλπ και 2-3 τα οποια θελουν κατι μερες για να ψαξουν τον δισκο ωστε να δω και τι μπορουν να κανουν.Καποια αλλα,δειχνουν οτι βλεπουν τα αρχεια,δεινω εντολη recovery,αλλα ο φακελος που μεταφερεται ειναι κενος(ακομη και οι υποφακελοι).Για καποια αλλα,θελουν εναν ακομη χωρο 200Mb για να κανουν την μεταφορα κλπ.

Η βοηθεια που ζηταω ειναι ,εαν και καποιος αλλος ειχε τετοιο προβλημα και το ελυσε,η ξερει σχετικα,να μου πει ενα προγραμμα που πραγματικα να κανει σωστη ανακτηση,να ειναι free, και κυριως να μην μου ονομαζει τα αρχεια στην μεταφορα ως αρχειο 1,αρχειο2 κοκ.Να μην αλλαζει δηλαδη την ονομασια των αρχειων που εχω γιατι αν το κανει αυτο στα 80 Gbit ραγουδια που εχει ο δισκος μεσα,θα ειναι ολικη καταστροφη !

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

http://www.iolo.com

εχει ενα αξιοπιστο συστημα ανακτησης δοκιμασε το και δεν θα χασεις

αν παλι δεν βρει τιποτα τοτε βρες μια εταιρεια που να μπορει να κανει back up στον δισκο

http://www.iolo.com

τοτε βρες μια εταιρεια που να μπορει να κανει back up στον δισκο

Εννοεις να του κανει recovery?Απ'οτι ξερω χρεωνουν υπερβολικα ακριβα!

www.iolo.com

εχει ενα αξιοπιστο συστημα ανακτησης δοκιμασε το και δεν θα χασεις

αν παλι δεν βρει τιποτα τοτε βρες μια εταιρεια που να μπορει να κανει back up στον δισκο

hydro ,συμφωνω μαζι σου μια και ηδη εχω δοκιμασει την 3.0d εκδοση αυτου του προγραμματος και εδειξε κατι να μπορει.Σταματησα ομως γιατι ανηκει στα χρονοβορα προγραμματα.Γι`αυτο ισως και η εταιρεια το δινει με ελευθερη χρηση 30 ημερων.

Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι στον υπολογιστη φαινεται ως τοπικος δισκος,αλλα οταν κλικαρω πανω του,μετα απο λιγο μου λεει οτι δεν ειναι δυνατη η προσβαση και οτι παρουσιαστηκε σφαλμα κατα την λειτουργεια inpage,κατι που δεν ξερω τι σημαινει.Απλα θεωρω οτι εχει γινει καποια μεταβολη των ρυθμισεων εξαρτηματων εσωτερικα και υπαρχει δυσκολια στην αναγνωση.

Οσο για το κοστος ανακτησης μεσω καποιας εταιρειας.......το μηνιατικο δεν φθανει !!!

Δοκίμασε το GetDataBack απλά χρειάζεσαι αντίστοιχο χώρο σε άλλο δίσκο για το recovery
.

Νομιζω εννοεις το Runtime`s GetDataBack for NTFS.Θελει και αυτο πολυ χρονο.Και extra δισκο φυσικα.

Κατι μου λεει απο τις 2 προτασεις σας οτι μπηκα σε καλο δρομο.:)

Αν καταφερω κατι θα σας ενημερωσω.

κοιτα δεν προκειται να κανεις τιποτα μεσα σε 1 ωρα.... αυτα πανε αναλογικα με τον δισκο σου surface scan κανουν φαντασου σε 40 giga που πηρε 13 ωρες...

κοιτα δεν προκειται να κανεις τιποτα μεσα σε 1 ωρα.... αυτα πανε αναλογικα με τον δισκο σου surface scan κανουν φαντασου σε 40 giga που πηρε 13 ωρες...

Συμφωνω ,μονο που τα ξημερωματα δοκιμαζοντας ενα προγραμματακι 5.83 Mbit,μπορω να πω οτι βρηκα το "σωσιβιο" για τετοιες καταστασεις.

PC Inspector File Recovery. Ειναι ελευθερας χρησης.Γρηγορο στο ψαξιμο.Και στην μεταφορα,εκανε 50 λεπτα για 1,8 Gbit.

Οσα αρχεια δεν βρισκονται σε κατεστραμμενους τομεις,μεταφερονται κανονικα,χωρις καμμια μεταβολη στην κωδικοποιηση γραμματοσειρας.Εικονες βλεποντε κανονικα,τραγουδια παιζονται επισης,μενει μονο να δω για τα κλιπακια βιντεο.

Θα κανω την μεταφορα σημερα (και εγγραφη σε dvd)και αν παρατηρησω κατι θα σας πω.

Να σημειώσω ότι στην δική μου περίπτωση με το GetDataBack for NTFS έκανα recover 120GB data σε 5-6 ώρες χωρίς καν να χρειαστεί να κάνω surface scan στον δίσκο. Με την απλή αναζήτηση το GetDataBack μου βρήκε όλα τα αρχεία που είχα χάσει που μάλιστα ήταν περί το 100% της χωρητικότητας του δίσκου και επιπλέον μου είχε βρεί σε επαναφέρσιμη κατάσταση αρχεία που είχα διαγράψει πάνω από ένα χρόνο πριν...

Δεν ξερω NikTG αν εννοεις για αρχεια που για καποιο λογο διαγραφτηκαν.Σε τετοια περιπτωση , ναι γινεται καλη ανακτηση και μαλιστα οπως λες φθανει και μεχρι ....τον Τρωϊκο πολεμο !!! Στην περιπτωση μου ο δισκος ειχε ελευθερη πτωση.

Σε 4 ωρες εκανα ανακτηση 7 Giga δεδομενων.Ολα τα εγγραφα,τις εικονες,αρχεια απο διαφορα βοηθητικα προγραμματα και το 98% σχεδον των Mp3 ενος μονο φακελλου απο τους δεκαδες που εχω.Στα βιντεο δυστυχως δεν υπηρξε αποτελεσμα μια και οι φακελλοι ηταν κενοι.Λιγο το κακο μια και ολα ηταν αστεια - κουφα βιντεο απο το internet.ομως θα συνεχισω την προσπαθεια ανακτησης των με αλλα προγραμματα αν βρω.

Το pc inspector file recovery με ικανοποιησε. Ολα οσα θεωρω σημαντικα τα ανεκτησε.Σημειωσεις,οικογενειακες φωτος,τραγουδια κλπ.

Χαλαλι το οτι πρεπει να εισαι παρον και να κλικαρης στην επιλογη παρακαμψη οταν συναντα σφαλματα κατα την ανακτηση.Κουραστικο η βαρετο μιας και δεν εχει επιλογη για παραβλεψη - παρακαμψη ολων δεν εχει οπως αλλα προγραμματα,αλλα αξηζει τον κοπο.Αλλωστε ετσι κανουν και την διαφημιση της εταιρειας.

Ελπιζω ολοι σας να μου επιτρεψετε να πω ενα ευχαριστω στην ομαδα της CONVAR Deutschland GmbH για την προσφορα σε ελευθερη χρηση αυτου του προγραμματος.

Η συνεχεια εχει ακομη ωρες - μερες για ανακτηση μιας και απομενουν ακομη 82 Giga με Mp3.