kergaz Δημοσιεύτηκε April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 6, 2006 Θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε windows xp professional, όταν κάνω chkdsk για bad sectors, το σύστημα κάνει restart και πριν φορτώσει τα windows, κάνει τον έλεγχο σε όλον τον σκληρό για αρκετή ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι μετά, δεν προλαβαίνω να δω την οθόνη που έχει τα στοιχεία για το αν βρήκε πρόβλημα ή όχι. Ξέρει κανείς αν κρατάει κάπου log file? Εγω όσο έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο software που να κάνει την ίδια δουλεία (scandisk) με καλύτερο τρόπο; Ευχαριστώ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 Θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε windows xp professional, όταν κάνω chkdsk για bad sectors, το σύστημα κάνει restart και πριν φορτώσει τα windows, κάνει τον έλεγχο σε όλον τον σκληρό για αρκετή ώρα. Το πρόβλημα είναι ότι μετά, δεν προλαβαίνω να δω την οθόνη που έχει τα στοιχεία για το αν βρήκε πρόβλημα ή όχι. Ξέρει κανείς αν κρατάει κάπου log file? Εγω όσο έψαξα δεν κατάφερα να βρω κάτι. Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο software που να κάνει την ίδια δουλεία (scandisk) με καλύτερο τρόπο; Ευχαριστώ! Ρίξε μια ματιά εδώ και νομίζω ότι θα πάρεις απάντηση. Προσωπικά χρησιμοποιώ το System Mechanic για αυτές τις δουλειές. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kergaz Δημ. April 6, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 Ρίξε μια ματιά εδώ και νομίζω ότι θα πάρεις απάντηση. Ευχαριστώ για την απάντηση! ροσωπικά χρησιμοποιώ το System Mechanic για αυτές τις δουλειές. To scandisk ειναι ενσωματωμένο utility των windows ή ξεχωριστό; To system mechanic το έχω και εγω στην έκδοση 5, αλλά δεν έχει επιλογη για έλεγχο bad sectors (scandisk). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest valeria Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 Nα ρωτήσω κι εγώ κάτι για το chkdsk.Όταν το τρέχω με command έχει κάποια διαφορά;Δηλαδή αν έχει bad sectors μου λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί είναι σε read-only mode,αν όμως δεν έχει,μου αναλύει το σύστημα και όλα ok.Δηλαδή μπορώ να το τρέχω σε read-only που είναι και πιο γρήγορο,και μόνο αν μου βρίσκει bad sectors να το τρέχω κανονικά,ή μπορεί να έχει bad sectors και να μην τους βρίσκει σε read-only;:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 Ρίξε μια ματιά εδώ και νομίζω ότι θα πάρεις απάντηση. Προσωπικά χρησιμοποιώ το System Mechanic για αυτές τις δουλειές. Ξέρω πως η απάντηση μου είναι εκτός θέματος.... Μα νομίζω πως τα link που δίνουμε εδώ μέσα καλό είναι να τα ελέγχουμε λίγο ;) Εκτός αν εμένα το AntiVirus που χρησιμοποιώ είναι τόσο δυνατό...;) Δεν είναι και τόσο αξιόπιστη η σελίδα που έδωσες... Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 To scandisk ειναι ενσωματωμένο utility των windows ή ξεχωριστό; To system mechanic το έχω και εγω στην έκδοση 5, αλλά δεν έχει επιλογη για έλεγχο bad sectors (scandisk). To scandisk είναι ενσωματωμένο στα windows. Δεξί κλικ πάνω στο σκληρό σου Properties -> Tools και μετά Check now. Το System Mechanic δεν έχει εργαλείο που να κάνει απευθείας έλεγχο. Αν όμως κάνεις defrag και σου βρει bad sector τότε σε ενημερώνει. Nα ρωτήσω κι εγώ κάτι για το chkdsk.Όταν το τρέχω με command έχει κάποια διαφορά;Δηλαδή αν έχει bad sectors μου λέει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει γιατί είναι σε read-only mode,αν όμως δεν έχει,μου αναλύει το σύστημα και όλα ok.Δηλαδή μπορώ να το τρέχω σε read-only που είναι και πιο γρήγορο,και μόνο αν μου βρίσκει bad sectors να το τρέχω κανονικά,ή μπορεί να έχει bad sectors και να μην τους βρίσκει σε read-only; valeria δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε αυτό. Λογικά όταν το τρέχεις από command θα σου βρίσκει τα bad sectors. Ξέρω πως η απάντηση μου είναι εκτός θέματος.... Μα νομίζω πως τα link που δίνουμε εδώ μέσα καλό είναι να τα ελέγχουμε λίγο Εκτός αν εμένα το AntiVirus που χρησιμοποιώ είναι τόσο δυνατό... Δεν είναι και τόσο αξιόπιστη η σελίδα που έδωσες... Πιστεύεις ότι αν το δικό μου Antivirus (Kaspersky) έβγαζε προειδοποίηση για ιό ή κάτι άλλο θα έδινα το link και θα έθετα σε κίνδυνο κι άλλους υπολογιστές εν γνώσει μου; Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 To scandisk είναι ενσωματωμένο στα windows. Δεξί κλικ πάνω στο σκληρό σου Properties -> Tools και μετά Check now. Το System Mechanic δεν έχει εργαλείο που να κάνει απευθείας έλεγχο. Αν όμως κάνεις defrag και σου βρει bad sector τότε σε ενημερώνει. valeria δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε αυτό. Λογικά όταν το τρέχεις από command θα σου βρίσκει τα bad sectors. Πιστεύεις ότι αν το δικό μου Antivirus (Kaspersky) έβγαζε προειδοποίηση για ιό ή κάτι άλλο θα έδινα το link και θα έθετα σε κίνδυνο κι άλλους υπολογιστές εν γνώσει μου; Ίσως να είναι και έτσι... Πάντως στο δικό μου pc λειτούργησαν αμέσως τόσο το firewall όσο και το antivirus...:wacko: Δεν πειράζει... Φιλικά πάντα...;) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 Ίσως να είναι και έτσι... Πάντως στο δικό μου pc λειτούργησαν αμέσως τόσο το firewall όσο και το antivirus...:wacko: Δεν πειράζει... Φιλικά πάντα...;) Εννοείται πάντα φιλικά! :) Άβυσσος η ψυχή των υπολογιστών! :lol: :lol: Υ.Γ.: Με έβαλες πάντως σε σκέψεις σχετικά με τα security του pc μου... Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. April 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2006 Εννοείται πάντα φιλικά! :) Άβυσσος η ψυχή των υπολογιστών! :lol: :lol: Υ.Γ.: Με έβαλες πάντως σε σκέψεις σχετικά με τα security του pc μου... Πάντως δεν έχω λόγο να κρύψω ή να σαμποτάρω κάποιον αλλά το firewall που έχω είναι των windows και antivirus χρησιμοποιώ το nod32 *και το λέω γιατί στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί:p Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts