Jump to content

Προβληματα στα ΧP Home

Dimitris79
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα.Εβαλα τα ΧΡ Home,διατηρωντας ομως τα παλια ΧΡ Professional.Το περιεργο ειναι πως μετα την καινουρια εγκατασταση,δημιουργηθηκαν ορισμενα...προβληματακια:

1)Ολα τα αρχεια μου διατηρηθηκαν,μονο οσα ειχα στα My Documents σβηστηκαν!Υπαρχει καποιος τροπος να τα ανακτησω?

2)Οταν κανω scrolling σελιδες ή στο ιντερνετ ή ακομα & μεσα στα προγραμματα των,δεν μου κατεβαζει/ανεβαζει τη σελιδα μονοκομματη οπως θα πρεπε,αλλα την...επαναλαμβανει καπως μεχρι να σταματησω.Ειναι σα να κανει...κυματα (δεν ξερω αν καταλαβαινετε).

3)Δεν μπορω ν'αλλαξω το refresh rate ωστε η οθονη να μην τρεμοπαιζει.Η μοναδικη επιλογη που μου εχει ειναι το use hardware default settings,σε αντιθεση με τα ΧΡ ,ειναι

Ιδεες?

:)

1) Ίσως με κάποιο πρόγραμμα για data recovery αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο.

2), 3) Έχεις βάλει τους drivers της κάρτας γραφικών σου;

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Παιδια καλησπερα.Εβαλα τα ΧΡ Home,διατηρωντας ομως τα παλια ΧΡ Professional.Το περιεργο ειναι πως μετα την καινουρια εγκατασταση,δημιουργηθηκαν ορισμενα...προβληματακια:

1)Ολα τα αρχεια μου διατηρηθηκαν,μονο οσα ειχα στα My Documents σβηστηκαν!Υπαρχει καποιος τροπος να τα ανακτησω?

Ιδεες?

:)

Κατα πάσα πιθανότητα τα έχασες οριστικά (σε προειδοποιει το setup :!: )

Ψάξε για το όνομα του user σου μήπως υπάρχουν ακόμα μέσα στο documents and settings

Το όποιο πρόγραμμα undelete πιθανότατα δεν θα σε βοηθήσει γιατί με το setup των win έγινε πανικός στον σκληρό σου

Λυπάμαι...

Tα 2 τελευταια προβληματα λυθηκαν με εγκατασταση των drivers της καρτας γραφικων...:)

Πυθαγορα,υπαρχει ενας φακελος στα Documents με το ονομα μου & τα documents των προηγουμενων windows,αλλα δε μου επιτρεπεται η προσβαση...δε γινεται τιποτα?

Δοκίμασε να αλλάξεις τον owner με δεξί κλικ στο folder: C:\Documents and Settings\[user]\My Documents (όπου [user] το username που έχεις) και --> Properties --> Security --> Advanced --> Owner

Δοκίμασε να αλλάξεις τον owner με δεξί κλικ στο folder: C:\Documents and Settings\[user]\My Documents (όπου [user] το username που έχεις) και --> Properties --> Security --> Advanced --> Owner

mcde για να είμαι ειλικρινής ούτε κι εγώ μπορώ να το βρω αυτό το μενού που αναφέρεις (XP Professional). :stupid: Πάντως δεν νομίζω το σύστημα να του επιτρέψει αλλαγή owner.

Δημήτρη ο φάκελος στον οποίο δεν σου επιτρέπεται η πρόσβαση τι όνομα έχει;

Το πρόβλημα του διαφορετικού owner είναι συνηθισμένο. Εφόσον το folder my documents προέρχεται από διαφορετικό setup, τότε αναγκαστικά είναι διαφορετικό το account άρα και ο owner. Το username δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι το ίδιο, το account έτσι κι αλλιώς είναι διαφορετικό όμως. Για να μην εμφανίζεται το tab security, ίσως ο δίσκος να είναι FAT32 και όχι NTFS.

Guest valeria
Από περιέργεια επειδή δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο,πήγα και δεν βρήκα πουθενά αυτή την επιλογή.Και το format είναι NTFS :wacko:

Πηγαινε στα folder options -> καρτελα view και ξετικαρε την τελευταια επιλογη που λεει Use simple file sharing(Recomended).

Αφου το κανεις λογικα στα properties του φακελου θα σου εχουν εμφανιστει οι επιλογες για το ownership.

"Dimitris" λεγεται...;)

mcde,NTFS ειναι...καποιος τροπος για ν'αλλαξω τον owner στα Home?

Λοιπόν Dimitris79 ;) ... Μπες εδώ και φαντάζομαι ότι θα βγάλεις άκρη.

Πηγαινε στα folder options -> καρτελα view και ξετικαρε την τελευταια επιλογη που λεει Use simple file sharing(Recomended).

Αφου το κανεις λογικα στα properties του φακελου θα σου εχουν εμφανιστει οι επιλογες για το ownership.

Επειδή απενεργοποιώ πάντα το simple file sharing ξέχασα ότι μπορεί να ευθύνεται και γι'αυτό... Όντως, χωρίς αυτό εμφανίζεται το tab security και επομένως μπορεί να αλλάξει ο owner.

Εμενα,εκει που λετε,μου βγαζει μονο το "Hide Protected Operating System Files (Recommended)"...να το αλλαξω αυτο?Γραφει οτι μπορει να παρουσιαστουν προβληματα στα Windows...:worry:

Εμενα,εκει που λετε,μου βγαζει μονο το "Hide Protected Operating System Files (Recommended)"...να το αλλαξω αυτο?Γραφει οτι μπορει να παρουσιαστουν προβληματα στα Windows...:worry:

Οχι ειναι πιο κατω απο αυτο που λες.Το τελευταιο στη λιστα.

Τι να σου πω..Και εγω στο ενα pc που εχω xp home υπαρχει αυτη η επιλογη.Μιλστα επειδη ειναι ελληνικα λεει:"Χρηση απλης κοινης χρησης αρχειων(Συνισταται)".

Τι να σου πω..Και εγω στο ενα pc που εχω xp home υπαρχει αυτη η επιλογη.Μιλστα επειδη ειναι ελληνικα λεει:"Χρηση απλης κοινης χρησης αρχειων(Συνισταται)".
Να μπεις σε safe mode για να το δεις στα home