Jump to content

Γίνεται αυτό; (VoIP)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καταρχήν συγχαρητήρια για το πολύ χρήσιμο forum!!..Ως αρχάριος στη χρήση της VoIp τεχνολογίας θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια...

Θέλω να εποικοινωνώ μεταξύ 3 σημείων σε 3 διαφορετικές πόλεις ..Και τα 3 σημεία διαθέτουν σύνδεση ADSL 384/128 με router..Το 1 σημείο διαθέτει pc ενώ τα άλλα 2 όχι..Με ενδιαφέρει κυρίως η εποικοινωνία μεταξύ των 3 σημείων δωρεάν και σε δεύτερη φάση η εποικοινωνία προς τα "έξω" και απο τα 3 σημεία..Στο 1ο σημείο (pc) έχω ένα USR USB Phone...1ον)Αγοράζοντας 2 phone adapters (1 για το κάθε σημείο που δέν διαθέτει pc παρά μόνο router με ADSL)θα είναι δυνατή η δωρεάν εποικοινωνία "εσωτερικά" των 3 σημείων μέσω Skype ας πούμε?...2ον)'Οσον αφορά την επιλογή του phone adapter οι κορυφαίοι αυτή την στιγμή είναι οι LinkSys SPA-3000 και LINKSYS Phone Adapter PAP2...Η διαφορά τους είναι μόνο στο ότι ο 1ος τα κάνει όλα με μια τηλεφωνική συσκευή ενώ ο δεύτερος δεν κάνει κλήσεις μέσω ΟΤΕ και πέρνει δυο συσκευές για χρήση 2 VoIP provider, σωστα? ...Περιμένω την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Laughing (3ον)Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για ξεκλίδωμα του PAP2..Tι σημαίνει αυτό?)

(και κάτι ακόμη..Εαν γίνεται εποικοινωνία μέσω skype, θα πρέπει να πάρω αριθμούς?..Δεν γίνεται μέσω contacts?)

Καταρχήν συγχαρητήρια για το πολύ χρήσιμο forum!!..Ως αρχάριος στη χρήση της VoIp τεχνολογίας θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια...

Θέλω να εποικοινωνώ μεταξύ 3 σημείων σε 3 διαφορετικές πόλεις ..Και τα 3 σημεία διαθέτουν σύνδεση ADSL 384/128 με router..Το 1 σημείο διαθέτει pc ενώ τα άλλα 2 όχι..Με ενδιαφέρει κυρίως η εποικοινωνία μεταξύ των 3 σημείων δωρεάν και σε δεύτερη φάση η εποικοινωνία προς τα "έξω" και απο τα 3 σημεία..Στο 1ο σημείο (pc) έχω ένα USR USB Phone...1ον)Αγοράζοντας 2 phone adapters (1 για το κάθε σημείο που δέν διαθέτει pc παρά μόνο router με ADSL)θα είναι δυνατή η δωρεάν εποικοινωνία "εσωτερικά" των 3 σημείων μέσω Skype ας πούμε?...2ον)'Οσον αφορά την επιλογή του phone adapter οι κορυφαίοι αυτή την στιγμή είναι οι LinkSys SPA-3000 και LINKSYS Phone Adapter PAP2...Η διαφορά τους είναι μόνο στο ότι ο 1ος τα κάνει όλα με μια τηλεφωνική συσκευή ενώ ο δεύτερος δεν κάνει κλήσεις μέσω ΟΤΕ και πέρνει δυο συσκευές για χρήση 2 VoIP provider, σωστα? ...Περιμένω την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Laughing (3ον)Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για ξεκλίδωμα του PAP2..Tι σημαίνει αυτό?)

(και κάτι ακόμη..Εαν γίνεται εποικοινωνία μέσω skype, θα πρέπει να πάρω αριθμούς?..Δεν γίνεται μέσω contacts?)

Τα λες αρκετα σωστα, μερικες διορθωσεις :

Καταρχην απ'οσο ειμαι σε θεση να ξερω δεν μπορεις ταυτοχρονα να μιλας με τους αλλους 2, δηλαδη να κανεις conference.

1&2) Το skype ειναι "κλειστο" προγραμμα, δηλαδη δε μπορεις να παρεις 2 adapters να περασεις τις ρυθμισεις και τελος. Η λυση που σου προτεινω εγω ειναι, παιρνεις 2 PAP2 για τις 2 συνδεσεις που δεν εχουν υπολογιστη και γραφεστε ολοι στο http://www.icall.gr . Το icall σας δινει εναν εικονικο αριθμο στον καθενα, καλωντας αυτο τον αριθμο μπορεις να μιλησεις δωρεαν με εναν απο τους φιλους σου.

Για να μιλας σε σταθερα τηλεφωνα, θα γραφτεις στο http://www.sipdiscount.com και με 10 ευρω εχεις δωρεαν τηλεφωνηματα προς σταθερα σε Ελλαδα και αλλες χωρες. Δηλαδη στη μια γραμμη του pap2 θα βαλεις το icall για να μιλατε μεταξυ σας δωρεαν και στην αλλη το sipdiscount για να περνετε τηλεφωνα σε σταθερα/κινητα.

Το ξεκλειδωμα του pap2 ειναι οταν αγοραζεις κλειδωμενο pap2 σε καποιο sip provider. Απο τη στιγμη που θα αγορασεις το pap απο την Ελλαδα (στο play247.gr εχει 77 Ευρω με δωρεαν μεταφορικα) δεν θα ειναι κλειδωμενο οποτε δεν σε αφορα.

Το μονο αρνητικο στο ολο σχεδιο ειναι πως καθως οι αλλοι 2 δεν θα εχουν υπολογιστη θα πρεπει να τους σεταρεις εσυ το pap2. Επισης αν κατι παει στραβα (σπανια θα μπορεσεις να το δουλεψεις με την πρωτη προσπαθεια) θα πρεπει να ξανα σεταρουν το pap2 με διαφορετικες ρυθμισεις οποτε θα πρεπει να βρουν υπολογιστη + καποιο γνωστη.

Οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε :)

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση..Εαν εγώ αγοράσω ας πούμε το SPA-3000 και του δηλώσω λογαριασμό skype θα αποκτήσει ένα username (μια επαφή δλδ)..Το SPA θα λειτουργεί χωρίς την παρουσία pc..Εαν τώρα απο το pc με στημένο skype (και άρα μια 2η επαφή) κάνω κλήση στην δηλωμένη επαφή του SPA-3000 δεν θα δουλέψει?..Φαντάζομαι πως θα μπορεί να γίνει κλήση απο το pc προς το SPA αλλά όχι το ανάποδο καθότι το SPA δεν θα μπορεί να καλέσει σε επαφή αλλά σε νούμερο..Ετσι δεν είναι?..Με ενδιαφέρει κιρίως να μιλάει δωρεάν το pc τα 2 SPA-3000 (όχι φυσικά ταυτόχρονα)

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση..Εαν εγώ αγοράσω ας πούμε το SPA-3000 και του δηλώσω λογαριασμό skype θα αποκτήσει ένα username (μια επαφή δλδ)..Το SPA θα λειτουργεί χωρίς την παρουσία pc..Εαν τώρα απο το pc με στημένο skype (και άρα μια 2η επαφή) κάνω κλήση στην δηλωμένη επαφή του SPA-3000 δεν θα δουλέψει?..Φαντάζομαι πως θα μπορεί να γίνει κλήση απο το pc προς το SPA αλλά όχι το ανάποδο καθότι το SPA δεν θα μπορεί να καλέσει σε επαφή αλλά σε νούμερο..Ετσι δεν είναι?..Με ενδιαφέρει κιρίως να μιλάει δωρεάν το pc τα 2 SPA-3000 (όχι φυσικά ταυτόχρονα)

Δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το skype ουτε με το spa3000 ουτε με το pap2. Το skype δουλευει ειτε μονο με ακουστικα+μικροφωνο ουτε με δικες του συσκευες οι οποιες ειναι συνηθως ψιλο μπαχατελες :p Ο λογος που δεν μπορει να δουλεψει ειναι οτι δεν εχει protocol "ανοιχτο", ενω πχ το icall χρησιμοποιει sip. Τεσπα, για να μη μπαινουμε σε λεπτομεριες, το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορεις να ρυθμισεις αυτους τους ανταπτορες για το skype.

Οκ με το Skype..Με VoiceBuster?..Απλά θέλω να μιλάω απο το pc με το USB Phone σε μια τοποθεσία με phone adapter και ADSL εντελώς δωρεάν ..Τι μπορώ να κάνω???

Οκ με το Skype..Με VoiceBuster?..Απλά θέλω να μιλάω απο το pc με το USB Phone σε μια τοποθεσία με phone adapter και ADSL εντελώς δωρεάν ..Τι μπορώ να κάνω???

Μα σου ειπα :D Θα κανεις 3 λογαριασμους στο http://www.icall.gr ο καθε λογαριασμος θα εχει εναν εικονικο τηλεφωνικο αριθμο (πχ ο δικος μου ειναι 707 000 1197) και θα καλει ο ενας τον αλλον με αυτο τον αριθμο απολυτως δωρεαν! Φυσικα και η εγγραφη ειναι δωρεαν.

Το ιδιο μπορεις να κανεις και με το voipbuster αλλα θα σου συνηστουσα το icall γιατι ειναι στην Ελλαδα και θα εχεις καλυτερη ποιοτητα. Το voipbuster μπορεις να το χρησιμοποιεις για τις κλησεις προς σταθερα τηλεφωνα.

Οκ..Νομίζω κατάλαβα..Λέει όμως πως ο τηλεφωνικός αριθμός χρεώνεται 3 ευρώ/μήνα..Άρα δεν είναι δωρεάν..(Εκτος εαν νομίζω πως κατάλαβα)..Ποιό απο τους 2 phone adapters μου προτείνεις? (SPA-3000 ή PAP2)

Οκ..Νομίζω κατάλαβα..Λέει όμως πως ο τηλεφωνικός αριθμός χρεώνεται 3 ευρώ/μήνα..Άρα δεν είναι δωρεάν..(Εκτος εαν νομίζω πως κατάλαβα)..Ποιό απο τους 2 phone adapters μου προτείνεις? (SPA-3000 ή PAP2)

Ο τηλεφωνικος αριθμος που χρεωνεται 3 ευρω/μηνα ειναι ενας κανονικος αριθμος. Πχ εγω εχω παρει νουμερο Θεσσαλονικης και χρεωνομαι 3 ευρω/μηνα, για το νουμερο του icall ομως (αυτο που σου ειπα πιο πανω) φυσικα δεν υπαρχει καμια χρεωση.

Τωρα για τα adapters, αν θες να βαλεις και τη γραμμη του οτε πανω παρε το spa-3000, αν θες μονο να εχεις το voip παρε το pap2.

Στη θεση σου, θα επαιρνα το spa-3000 γιατι η διαφορα τους ειναι μολις 13 Ευρω http://www.play247.gr/index.php?main_page=advanced_search_result&inc_subcat=1&categories_id=193&fromcate=1&cPath=190_193&sort=4a&page=2&menu=10και σιγουρα το spa-3000 αυτη τη στιγμη ειναι η κορυφη στα voip adapters.

Αγαπητέ Nrg νομίζω ότι έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό μου χάρις στην βοήθειά σου....Σε υπερ-ευχαριστώ...(κρατάω το νούμερό σου όταν τα στήσω να σε πάρω :) )

Αγαπητέ Nrg νομίζω ότι έχω ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο μυαλό μου χάρις στην βοήθειά σου....Σε υπερ-ευχαριστώ...(κρατάω το νούμερό σου όταν τα στήσω να σε πάρω :) )

Να'σαι καλα :) Κοιτα μη παρεις πριν τις 2 το μεσημερι!! :lol: :lol: :p

Α και αυτα που σου λεω τα εχω κανει και εγω με το pap2 και λειτουργουν αψογα, οποτε μη φοβασαι :)

Kai ta alla ata tis linksys einai kala an den thelei tipota eksezitimeno.

Ta exei to play247.gr

EDIT...akiro tora eida oti ola paizoun stin idia timi.

Mutilator :shifty:

• 4 weeks later...
Kai ta alla ata tis linksys einai kala an den thelei tipota eksezitimeno.

Ta exei to play247.gr

EDIT...akiro tora eida oti ola paizoun stin idia timi.

to spa3000 diladi einai ata. pou pairnei tilefoniki syskeyi apli kai milas meso voip. Right???