Jump to content

Lan

JuNiOr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

έχω ενα desktop και ένα laptop και θέλω να μεταφέρω αρχεία απο το ένα στο άλλο. έχω ενα καλώδιο ethernet, τα συνδέω, γίνεται σύνδεση αλλα, κ στα 2 pc έχω πολλές περισσότερες αποστολές πακέτων παρά παραλαβές.. οι παραλαβές φτάνουν μετά απο ώρα μέχρι τα 20 και μένουν εκει. με τα ip να είναι auto και στα 2 pc. βάζω εγώ ip 192,168,1,1 και 192,168,1,2 στο άλλο, gateway 255.255.255.0 όσο για dns αφήνω κενό και πάλι το ίδιο με τα πακέτα.. που γίνεται το λάθος? :confused: θέλω να βλέπω απο το desktop τον δισκο του laptop...

έχω ενα desktop και ένα laptop και θέλω να μεταφέρω αρχεία απο το ένα στο άλλο. έχω ενα καλώδιο ethernet, τα συνδέω, γίνεται σύνδεση αλλα, κ στα 2 pc έχω πολλές περισσότερες αποστολές πακέτων παρά παραλαβές.. οι παραλαβές φτάνουν μετά απο ώρα μέχρι τα 20 και μένουν εκει. με τα ip να είναι auto και στα 2 pc. βάζω εγώ ip 192,168,1,1 και 192,168,1,2 στο άλλο, gateway 255.255.255.0 όσο για dns αφήνω κενό και πάλι το ίδιο με τα πακέτα.. που γίνεται το λάθος? :confused: θέλω να βλέπω απο το desktop τον δισκο του laptop...

exeis mipos internet security kai tetoia? firewall apenergopoiises?

emana auta ta duo mou exoun dimiourgisei polla provlimata. nomizo kati tetoio paizei. ean ta exeis kanei ola auta dokimase kai me alles ip pali kontines px 192.168.10.12. kai 14

Αν έχεις xp πρέπει να τρέξεις και στα 2 τον οδηγό εγκατάστασης δικτύου, όπου θα βάλεις και τα 2 pc στο ίδιο workgroup και θα επιλέξεις την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης αρχείων. Μετά θα είσαι οκ.

Το καλωδιο ειναι σιγουρα crossover?

crossover=?

δλδ?:confused:

το ίδιο καλώδιο χρησιμοποιώ για σύνδεση desktop με router..

Όταν θέλεις να συνδέσεις δύο μηχανήματα μεταξύ τους χωρίς την παρεμβολή κάποιου switch ή hub πρέπει το καλώδιο που θα χρησιμοποιηθεί να είναι ανεστραμμένο. Εξωτερικά δεν έχει κάποια διαφορά και θα βρεις σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

το ίδιο καλώδιο χρησιμοποιώ για σύνδεση desktop με router..

Αυτο δεν ειναι ανεστραμμενο (crossover)! :p

Οπως σου ειπε ο mcde πηγαινε σε καποιο καταστημα και παρε ενα ανεστραμμενο.

τελικά τα σύνδεσα wireless(είχα ενα στικάκι κ έκανε δουλειά).

πώς μπορώ να βλέπω όλο το δίσκο του laptop απο το desktop και όχι μόνο τα shared files? και ακόμη, προσπάθησα να συνδεθώ και απο το laptop στο desktop μέσω ασύρματη σύνδεση αλλα χωρίς αποτέλεσμα...( ο τομέας που έχει εκεί κ ρωτάει τι είναι? πως θα φτιάξω έναν?)

α! και κάτι άλλο, για να πέρνει internet το laptop μέσω desktop χρειάζεται να το επιλέξω απο κάπου..? που?

Η μία λύση είναι να ορίσεις όλο το δίσκο ως shared (γενικά δεν συνίσταται και την πρώτη φορά θα αργήσει πολύ)

Η άλλη λύση (απαιτείται γνωστό administrator password ή το ίδιο και στα 2 μηχανήματα) είναι η εξής:

\\remote_host\C$

και θα δεις όλο το δίσκο C του άλλου υπολογιστή(όπου remote_host βάζεις το hostname ή την ΙΡ του άλλου υπολογιστή, πχ. \\192.168.11.56\c$)

Ο τομέας (domain) ας μη σε απασχολεί. Ακόμα και χωρίς workgroup μπορείς να έχεις πρόσβαση με την IP.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Η μία λύση είναι να ορίσεις όλο το δίσκο ως shared (γενικά δεν συνίσταται και την πρώτη φορά θα αργήσει πολύ)

Η άλλη λύση (απαιτείται γνωστό administrator password ή το ίδιο και στα 2 μηχανήματα) είναι η εξής:

\\remote_host\C$

και θα δεις όλο το δίσκο C του άλλου υπολογιστή(όπου remote_host βάζεις το hostname ή την ΙΡ του άλλου υπολογιστή, πχ. \\192.168.11.56\c$)

Ο τομέας (domain) ας μη σε απασχολεί. Ακόμα και χωρίς workgroup μπορείς να έχεις πρόσβαση με την IP.

όσο για να έχει interenet το laptop μέσω του desktop?:confused:

Για το internet θα σου χρειαστεί το ICS (internet connection sharing) που υπάρχει ήδη στα windows εδώ και πολλά χρόνια. Λεπτομέρεις για ρυθμίσεις θα βρεις ψάχνοντας εδώ στο forum. το θέμα έχει συζητηθεί άπειρες φορές στο παρελθόν.
Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

οταν κανεις αυτουσια συνδεση δυο Pc μην βαζεις ip....

αστο με dynamic ετσι και πιο γρηγορο θα ειναι και πιο ασφαλες για τα δεδομενα σου

οταν κανεις αυτουσια συνδεση δυο Pc μην βαζεις ip....

αστο με dynamic ετσι και πιο γρηγορο θα ειναι και πιο ασφαλες για τα δεδομενα σου

Το Dynamic IP προϋποθέτει ότι κάποιο από τα 2 PC θα έχει ενεργοποιημένο το DHCP Service για να μπορούν να παίρνουν αποκάπου την IP αν δεν συμβαίνει αυτό και οι δύπο υπολογιστές θα παίρνουν Automatic Private Adreess

Για να μην το κουράζουμε το θέμα και να δουλέψει με την μια...

1. Θα τρέξεις και στα 2 pcτον οδηγό εγκατάστασης δικτύου, όπου θα βάλεις και τα 2 pc στο ίδιο workgroup και θα επιλέξεις την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης αρχείων.

2. Θα βάλεις στατικά ip στα 2 pc (πχ. 10.0.0.1 και 10.0.0.2)

Έτσι θα έχεις δίκτυο μεταξύ των 2 pc και κοινή χρήση αρχείων.

Αν ενα από τα 2 (ή και τα 2) pc έχουν κωδικό θα πρέπει να πάς στο "όλοι οι υπολογιστές του δικτύου" να βρεις τον υπολογιστή που θέλεις και εκεί θα σου ζητήσει το user και το pass του άλλου υπολογιστή για να μπεις

3. Για να μοιράσεις την σύνδεσή σου θα πας στις ιδιότητες της σύνδεσης και θα ενεργοποιήσεις το ICS (aka Internet Connection Sharing) και θα πας στο άλλο pc και στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου θα βάλεις ως gateway το pc με την σύνδεση. (πιθανών να χρειαστεί να ρυθμίσεις και DNS servers)

Τόσο απλά...

Για να μην το κουράζουμε το θέμα και να δουλέψει με την μια...

1. Θα τρέξεις και στα 2 pcτον οδηγό εγκατάστασης δικτύου, όπου θα βάλεις και τα 2 pc στο ίδιο workgroup και θα επιλέξεις την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης αρχείων.

2. Θα βάλεις στατικά ip στα 2 pc (πχ. 10.0.0.1 και 10.0.0.2)

Έτσι θα έχεις δίκτυο μεταξύ των 2 pc και κοινή χρήση αρχείων.

Αν ενα από τα 2 (ή και τα 2) pc έχουν κωδικό θα πρέπει να πάς στο "όλοι οι υπολογιστές του δικτύου" να βρεις τον υπολογιστή που θέλεις και εκεί θα σου ζητήσει το user και το pass του άλλου υπολογιστή για να μπεις

3. Για να μοιράσεις την σύνδεσή σου θα πας στις ιδιότητες της σύνδεσης και θα ενεργοποιήσεις το ICS (aka Internet Connection Sharing) και θα πας στο άλλο pc και στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου θα βάλεις ως gateway το pc με την σύνδεση. (πιθανών να χρειαστεί να ρυθμίσεις και DNS servers)

Τόσο απλά...

αυτό μου βγάζει όταν πατάω το οκ μετά την επιλογή του ICS... :confused:

Ναι για να χρησιμοποιήσεις το Internet Connection Sharing των Windows απαιτείται ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με το internet να έχει διεύθυνση ΙΡ 192.168.0.1

Ναι για να χρησιμοποιήσεις το Internet Connection Sharing των Windows απαιτείται ο υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος με το internet να έχει διεύθυνση ΙΡ 192.168.0.1

οπότε στο λαν θα πρέπει η μια Ip να είναι 192,168,0,1 ..

ωραία. ρε παιδιά όμως, μετέφερα κάτι αρχεία wireless έπιασα μέχρι 1Mb/sec (καλα είναι για σύνδεση 54Mbit? ) και ακόμη μετέφετε για μισό λεπτό και μετά σταματούσε για άλλο ενα.. και πάλι το ίδιο συνέχεια.. έστελνε, σταματουσε.. , τί γίνεται? :confused:

Αν μπορειτε να με βοηθησετε κι εμενα γιατι δεν καταλαβα μεχρι στιγμης τι να κανω και εχω "μπλοκαρει" !

Λοιπον, εχω το Hubακι, εχω καλωδια συνδεσης και θελω κι εγω να τα συνδεσω μεταξυ τους και να μοιραζονται την συνδεση internet.

Αν μπορειτε βημα-βημα να μου εξηγησετε τι κανω... :confused:

π.χ συνδεω την ethernet σε μια θυρα στο hubακι, βαζω τα αλλα 2 καλωδια στις αλλες θυρες και μετα βαζω τα καλωδια στις αντιστοιχες θυρες των 2 PC... Μετα;

• 2 weeks later...
Αν μπορειτε να με βοηθησετε κι εμενα γιατι δεν καταλαβα μεχρι στιγμης τι να κανω και εχω "μπλοκαρει" !

Λοιπον, εχω το Hubακι, εχω καλωδια συνδεσης και θελω κι εγω να τα συνδεσω μεταξυ τους και να μοιραζονται την συνδεση internet.

Αν μπορειτε βημα-βημα να μου εξηγησετε τι κανω... :confused:

π.χ συνδεω την ethernet σε μια θυρα στο hubακι, βαζω τα αλλα 2 καλωδια στις αλλες θυρες και μετα βαζω τα καλωδια στις αντιστοιχες θυρες των 2 PC... Μετα;

Τι παραπάνω θέλεις από αυτό που έχω γράψει 4 post πιο πάνω?