Jump to content

Bluetooth adaptor + Nokia PC Suite

melanitty
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρετε ποιον bluetooth adaptor (μάρκα) να αγοράσω για να λειτουργεί με το Nokia PC Suite? Νομίζω πρέπει να μην έχει πρόγραμμα απλά drivers για να είναι συμβατό (δεν κάνουν όλοι). Μπορεί κανείς να βοηθήσει καθώς το 7380 συνδέεται μόνο με bluetooth?
Aπό το περίσσευμα της καρδιάς μιλάει το στόμα...;)

τι εννοείς sp2 και windows? Εγώ ρωτάω αν κάνει για το pc suite. Είμαι τελείως άσχετη και sorry αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη τί παίζει. Πρέπει να έχω κατεβάσει και το sp2 των windows?
Aπό το περίσσευμα της καρδιάς μιλάει το στόμα...;)

Και εγώ έναν της Level 1 έχω και κανένα πρόβλημα τώρα γιά το SP2 δέν ξέρω εγώ έχω SP1 και δέν έχω κανένα πρόβλημα μην ξεχνάς ότι το ΒΤ έχει δικούς του Drivers από την Toshiba π.χ.

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_driver_details.jsp?ID=44498&OSID=10&driverLanguage=42&selectedLanguage=13&driverCountry=41&selectedCountry=0

Πάντως να αποφύγεις αυτούς της mobile action (ΜΑ) καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά προβλήματα, τα οποία ναι μεν λύνονται αλλα καλό είναι να μην μπλέξεις... :rolleyes:

τι εννοείς sp2 και windows? Εγώ ρωτάω αν κάνει για το pc suite. Είμαι τελείως άσχετη και sorry αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη τί παίζει. Πρέπει να έχω κατεβάσει και το sp2 των windows?

Το Service Pack 2 :).

Δεν είναι απαραίτητο απλά αναφέρω ότι αν το έχεις τότε δε χρειάζεται να κάνεις τπτ παραπάνω από το να συνδέσεις το BT στο USB :D.

Για να δεις αν το έχεις, πάτα "δεξί click" "My Computer/Ο Υπολογιστής μου" και "Properties/Ιδιότητες" ;)

• 9 months later...

Εγώ έχω ένα Tornado 202 της IVT με drivers από BlueSoleil. Γενικότερα αυτό που πρέπει να προσέξεις δεν είναι η εταιρεία που το πουλά αλλά το να είναι συμβατοί οι drivers του Bluetooth dongle με το PC Suite. Περισσότερα μπορείς να δεις σε αυτή τη λίστα:

*Supported Bluetooth software (Bluetooth stacks):

-Microsoft Windows XP Bluetooth (included in XP SP2) κυρίως ενσωματωμένοι σε laptops

-Toshiba Bluetooth stack for Windows XP/2000 v4.0

-WIDCOMM BTW 1.4, 3.0, 4.0, 5.0

-IVT BlueSoleil Bluetooth stack for Windows XP/2000, driver version 1.6.1.4

• 2 weeks later...
Εγώ έχω ένα Tornado 202 της IVT με drivers από BlueSoleil. Γενικότερα αυτό που πρέπει να προσέξεις δεν είναι η εταιρεία που το πουλά αλλά το να είναι συμβατοί οι drivers του Bluetooth dongle με το PC Suite. Περισσότερα μπορείς να δεις σε αυτή τη λίστα:

-Microsoft Windows XP Bluetooth (included in XP SP2) κυρίως ενσωματωμένοι σε laptops

Γεια σου.

Έχω και εγώ τον ίδιο, αγορασμένο από πλαίσιο αλλά δεν μπορώ να τον κάνω να συνεργαστεί με το πρόγραμμα της νοκια .

Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?

M. K.

• 2 weeks later...

Δεν έχει σημασία αφού τα περισσότερα είναι generic, είτε με drivers widcomm είτε με bluesoleil.

Για τον φίλο kokkalhs, δοκίμασε να φτιάξεις μία εικονική πόρτα COM και να συνδεθείς από εκεί με το nokia pc suite.

Χαίρεται...Λοιπόν, μόλις χτές αγόρασα ένα BT adaptor για το πισι (Xp w/SP2). Ένα SWEEX, απο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το πιο φτηνό τελος πάντων (:D). Κι έχω ένα πρόβλημα, στο PC Suite (στην τελευταία έκδοση του). Όταν κάνει αναζήτηση για ΒΤ δεν το βρίσκει. Το βρήκε μάλλον την 1η φορά και λέει έτοιμο για χρήση, αλλά το πρόγραμμα δείχνει ότι είναι unplugged η συσκευή.. Το κινητό στο μενού ΒΤ δείχνει ότι έχει συνδεθεί με τον ΗΥ.

Νοκια 6233 έχω. Το presenter λειτουργεί μια χαρά όμως (αυτό το πρόγραμμα όμως στέλνει απο το κινητό... πιστεύω πως στα εξερχόμενα απο τον ΗΥ παίζει το πρόβλημα)

(άσχετο, στην προηγούμενη έκδοση του PC suite του cd που είχα το έβρισκε στην αναζήτηση συσκευών, αλλά όταν το επέλεγα έβγαζε σφάλμα (δεν θυμάμει τι ακριβώς :-/ )

αυτό πάνω κάτω... Μπορεί να με βοηθήσει κανείς;;; Ευχαριστώ :)

edit: Ο ΗΥ το αναγνωρίζει το κινητό μια χαρά και του εχει δώσει 3 θύρες (1 εισερχόμενη & 2 εξερχόμενες(η μία για το pc suite)) αλλά το pc suite δεν λέει να το βρει στην αναζήτηση συσκευών!!! ΤΙ παίζει;;; επίσης το ΒΤ δεν είχε πρόγραμμα στο cd...

• 2 weeks later...
Γεια σου.

Έχω και εγώ τον ίδιο, αγορασμένο από πλαίσιο αλλά δεν μπορώ να τον κάνω να συνεργαστεί με το πρόγραμμα της νοκια .

Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?

Που ακριβώς έχεις πρόβλημα;

Που ακριβώς έχεις πρόβλημα;

Έχω κάνει εγκατάσταση το TORNADO στο κομπιούτερ και βρίσκει οποίο τηλέφωνο είναι δίπλα του.

Όταν όμως ανοίγω το nokia PS Suite δεν βρίσκει το TORNADO

Σε ευχαριστω

M. K.

Κατ' αρχήν ελπίζω να έχεις ήδη κάνει τη διαδικασία "pairing" του κινητού με το Bluetooth. Μετά από αυτό, επιλέγεις στο κινητό "Ορατό σε όλες" και στη διαχείρηση συνδεδεμένων συσκευών (αξιόπιστες συσκευές), για το Tornado επιλέγεις "Αυτόματη σύνδεση χωρίς επιβεβαίωση".

Τώρα άνοιξε το πάνελ του Nokia PC Suite και πήγαινε στην εφαρμογή "Διαχείριση συνδέσεων - Manage Connections". Εκεί σου δίνει 2 επιλογές για σύνδεση μέσω bluetooth. H μία είναι η "Bluetooth (Microsoft)" και η άλλη (που μας ενδιαφέρει) είναι η "Bluetooth (IVT BlueSoleil). Εσύ τσεκάρεις μόνον τη 2η.

Μετά πηγαίνεις στην επιλογή "Get Connected" (κάτω δεξιά στο πάνελ του PC Suite, είναι 2 βελάκια που κινούνται κυκλικά). Εκεί ακολουθείς τα βήματα του οδηγού σύνδεσης και στο ανάλογο πεδίο επιλέγεις σύνδεση Bluetooth. Θα χρειαστεί να κάνεις τη διαδικασία μόνον μία φορά.

Σημειωτέον πως στην αντίστοιχη εφαρμογή του Tornado δεν πειράζεις τίποτα, ούτε δημιουργείς σύνδεση απευθείας με το κινητό.

Σε ευχαριστώ πολύ. Από αύριο που θα έχω χρόνο θα προσπαθήσω. Αν δεν τα καταφέρω θα σου ξαναγράψω σε ευχαριστώ και πάλι.
M. K.

• 4 weeks later...
Πάντως να αποφύγεις αυτούς της mobile action (ΜΑ) καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά προβλήματα, τα οποία ναι μεν λύνονται αλλα καλό είναι να μην μπλέξεις... :rolleyes:

Εγώ φίλοι μου έχω τον αντάπτορα του ΜΑ-730...Το Nokia PC Suite (...την τελευταία έκδοση έχω κατεβάσει) ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝ !!!!!

Στο πρόγραμμα του ΜΑ-730 δουλεύει μιά χαρά,αλλά στο Nokia PC Suite ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!

Θα μπορούσε να μου πει κανείς τι να κάνω???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων........

Εγώ φίλοι μου έχω τον αντάπτορα του ΜΑ-730...Το Nokia PC Suite (...την τελευταία έκδοση έχω κατεβάσει) ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝ !!!!!

Στο πρόγραμμα του ΜΑ-730 δουλεύει μιά χαρά,αλλά στο Nokia PC Suite ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!

Θα μπορούσε να μου πει κανείς τι να κάνω???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων........

Πιο πάνω είχα αναφέρει τους συμβατούς drivers για το PC Suite:

Το πρόβλημα με την Mobile Action είναι ότι έχει δικούς της drivers. Κάπου είχε αναφερθεί μία λύση αλλά μάλλον δεν λειτουργεί με τα νέα προϊόντα της Mobile Action :(

Πιο πάνω είχα αναφέρει τους συμβατούς drivers για το PC Suite:

Το πρόβλημα με την Mobile Action είναι ότι έχει δικούς της drivers. Κάπου είχε αναφερθεί μία λύση αλλά μάλλον δεν λειτουργεί με τα νέα προϊόντα της Mobile Action :(

Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.....

Πέταξα αυτή τη μ*****α - το Bluetooth της Mobile Action το ΜΑ-730,αγόρασα ένα της Level One (όπως μας είπαν τα παιδιά παραπάνω....) ΚΑΙ ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ!!!

Το συγκεκριμένο Bluetooth της Level One ταίριαξε απόλυτα με το Νόκια PC Suite!!

το Bluetooth της Mobile Action το ΜΑ-730,αγόρασα ένα της Level One

Την καλυτερη δουλεια εκανες .;)

Δεν εχω ακουσει εναν ,να ειναι ευχαριστημενος με τα bt της ΜΑ

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ,που ξέχασα να σας αναφέρω!!!!

Κατά την εγκατάσταση του Bluetooth Adaptor της Level One που αγόρασα, ΔΕΝ έβαλα καν μέσα το CD εγκατάστασης!!!!!

Απλά συνέδεσα τον Adaptorα και περίμενα ο υπολογιστής μου, μόνος του να τον αναγνωρίσει (...τα drivers).Ξέρετε... - Found New Hardware και μετά- Your New Hardware was Installed and ready for use.......

Άρα οι συμβατοί με το Nokia PC Suite Bluetooth Adaptors ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!

Άρα οι συμβατοί με το Nokia PC Suite Bluetooth Adaptors ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!

Αυτό δεν ισχύει σε όλους τους ΒΤ adaptors.

ΥΓ. Χαίρομαι που επιτέλους βρήκες λύση κι έμαθες στον ΜΑ-730 τα... μυστικά της βαρύτητας :lol: :lol: :lol:

Αυτό δεν ισχύει σε όλους τους ΒΤ adaptors.

ΥΓ. Χαίρομαι που επιτέλους βρήκες λύση κι έμαθες στον ΜΑ-730 τα... μυστικά της βαρύτητας :lol: :lol: :lol:

Α,παιδια ξέχασα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα.....Τώρα με αυτόν τον Bluetooth adaptor της Level One που εγκατέστησα πως θα συνδέω άλλες συσκευές με το υπολογιστή μου όπως π.χ. ένα SE K700i που έχω ή και άλλες μη-τηλεφωνικές συσκευές ????

Πώς δηλαδή και από πού, στον υπολογιστή (από ποιό πρόγραμμα...) θα ανιχνεύει τις άλλες συσκευές έτσι ώστε να ξεκινάω την μεταφορά αρχείων??

Θα το αναγνωρίζει ως Removable Disk ???

Γιατί τώρα τον adaptorα αυτόν τον δουλεύω αποκλειστικά με το Nokia PC Suite..!!!

Ξέρει κανείς να μου δώσει τα φώτα του????

Ευχαριστώ.......

Α,παιδια ξέχασα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα.....Τώρα με αυτόν τον Bluetooth adaptor της Level One που εγκατέστησα πως θα συνδέω άλλες συσκευές με το υπολογιστή μου όπως π.χ. ένα SE K700i που έχω ή και άλλες μη-τηλεφωνικές συσκευές ????

Πώς δηλαδή και από πού, στον υπολογιστή (από ποιό πρόγραμμα...) θα ανιχνεύει τις άλλες συσκευές έτσι ώστε να ξεκινάω την μεταφορά αρχείων??

Θα το αναγνωρίζει ως Removable Disk ???

Γιατί τώρα τον adaptorα αυτόν τον δουλεύω αποκλειστικά με το Nokia PC Suite..!!!

Ξέρει κανείς να μου δώσει τα φώτα του????

Ευχαριστώ.......

Πήγαινε my bluetooth places και κάνε αναζήτηση. Αφού κάνεις pair με τη συσκευή που θες, άνοιξε τη με διπλό κλίκ. Αν η συσκευή υποστηρίζει OBEX File Transfer, θα μπορέσεις να περιηγηθείς στους φακέλους της ανοίγοντας το ανάλογο εικονίδιο. Δηλαδή κάτι σαν removable disk αλλά με ταχύτητες bluetooth. Πρέπει επίσης να σου πω οτι για να γίνει αυτό, πρέπει τόσο ο adaptor σου όσο και η συσκευή που θες να συνδέσεις να υποστηρίζουν το πρότυπο OBEX File Transfer :O