Jump to content

Αll about Blu-ray

motorolaV980
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

To VCR δεν εχει πεθάνει-Ακόμα αυτό χρησιμοποίειται για οικιακές εγγραφες,και θα περάσει 5 ετία τουλάχιστον για να αντικατασταθεί από DVD recorders, και ανάλογα την διαφήμιση και την τιμή απόκτησης των καλών τεχνολογικά συσκευών.

Το κύριο μειονέκτημά των DVDrecorders είναι ή μη "φιλική" χρήση του,καθώς στηρίζεται σε λογική λειτουργίας υπολογιστών (και πάνω από το μέσο όρο χρήστη ΗΥ)

Eπίσης τα τηλεοπτικά studio και σταθμοί χρησιμοποιούν μόνο συστήματα VCR από VHS μέχρι ψηφιακής εγγραφής πάλι σε κασσέτα (δες Betacam, DVcam,D1),ενώ για την φθηνή,εύκολη ή προσωρινή αποθήκευση το VHS κυριαρχεί απόλυτα.

Στα videoclub συμφέρει να ενοικιάζουν DVD διότι κερδίζουν περισσότερα από μια VHS ταινία (και δεν τους κάνει και όγκο ),αλλά παράλληλα οι νέες ταινίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν σε VHS επίσημα.

• 6 months later...
  • 2 months later...

Πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε η είδηση ότι κάποιοι hackers κατάφεραν να σπάσουν την προστασία DRM [Digital Rights Management] του HD DVD με τη βοήθεια ενός απλού exploit. Το ίδιο exploit χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο χρήστη και πάνω σε δίσκους Blu-ray και το αποτέλεσμα ήταν επίσης επιτυχημένο. Και τα δύο formats βασίζονται στις τεχνολογίες HDCP [High-Bandwidth Digital Content Protection] για πιστοποίηση γνησιότητας του περιεχομένου και AACS [Advanced Access Content System] για την κρυπτογράφησή του.

Στην ουσία, το hack αυτό δε σπάει, αλλά παρακάμπτει το AACS. Η συγκεκριμένη μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από δύο μέλη του forum Doom9 δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθολικά, αφού βασίζεται σε ένα κλειδί που είναι μοναδικό για κάθε ταινία. Μάλιστα, ο hacker που είναι υπεύθυνος γι' αυτό, έχει δημιουργήσει και ένα εργαλείο μεγέθους μόλις 18ΚΒ, το οποίο μπορούν να κατεβάσουν όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δικές τους δυνατότητες σε ταινίες Blu-ray.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

καλησπερα!!

εχω ενα bluray samsung BD-P1000

εχω ενα παραξενο προβλημα με τις bluray ταινιες

τα δισκακια που ειχε δωρο μεσα το πακετο

και το δισκακι που ειχε δωρο το ps3 παιζουνε

μια χαρα στο samsung.αυτες που νοικιαζω ομως απο

το video club που τις πεταει εξω η φορτωνει και σταματει

σε μια μαυρη οθονη.στο ps3 και στο pc μου παιζουνε κανονικα.

τι μπορει να φταιει και μου το κανει αυτο στο samsung??

ευχαριστω!!

[sIGPIC][/sIGPIC]