Jump to content

Πρόβλημα ups; (mge nova avr600)

Gka
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πριν από περίπου 20 ημέρες αγόρασα ένα ups mge nova 600

avr. Μόλις σήμερα ανακάλυψα ότι όταν κλείνει το ρεύμα για κάποιο λόγο

το ups δεν είναι ικανό να διατηρήσει τη κεντρική μονάδα ανοικτή

περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα (ενώ τις προηγούμενες 2-3 ημέρες ήταν

συνδεδεμένο στο ρεύμα) με προφανώς πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Στο ups

δεν υπάρχει τίποτα άλλο συνδεδεμένο εκτός από τη κεντρική μονάδα, η

οποία έχει τροφοδοτικό 400Watt chieftec

Το σύστημα: Athlon 64 3700+, ASUS A8N SLI, 1X ASUS GeForce 6600gt, 2X512 ram 400mhz, 1 HDD X sata II 250GB, 1X12cm, 1X8cm fans.

Πληροφοριακά όταν το συνδεώ με ένα celeron 600mhz σύστημα το κρατάει για αρκετή ώρα (τουλάχιστον 7 λεπτά που το δοκίμασα)

Τι φταίει, τόσο πολύ ρεύμα καίει το συστημά μου; (Υπάρχουν φίλοι μου που με παρόμοια συστήματα και 500άρι ups δεν έχουν πρόβλημα). Φταίει το τροφοδοτικό;

σίγουρα δεν ειναι θέμα κατανάλωσης, εγώ έχω ένα mge protection center 675, και κρατάει γύρω στη μισή ώρα τη μονάδα, οθόνη ρούτερ κτλ... το έχεις μήπως συνδέσει με κάποιον τρόπο με το pc?
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

σίγουρα δεν ειναι θέμα κατανάλωσης, εγώ έχω ένα mge protection center 675, και κρατάει γύρω στη μισή ώρα τη μονάδα, οθόνη ρούτερ κτλ... το έχεις μήπως συνδέσει με κάποιον τρόπο με το pc?
Το έχω συνδέσει κανονικά, όπως πρέπει.

μιλάω για usb/serial σύνδεση, όχι για καλώδιο ρεύματος, αν αυτό εννοείς. Το έχεις συνδέσει με USB ή αλλιώς?

μιλάω για usb/serial σύνδεση, όχι για καλώδιο ρεύματος, αν αυτό εννοείς. Το έχεις συνδέσει με USB ή αλλιώς?
Αυτό δεν έχει σχέση. Δεν το έχω συνδέσει με το pc με καλώδιο. Μόνο ρεύμα του δίνω.

εχει σχέση, αν το έχεις συνδέσει στο pc, μπορεί να είναι ρυθμισμένο να κλεινει αυτόματα οταν μπαίνει σε κατάσταση μπαταρίας. Δες στον πίνακα ελέγχου στις ρυθμίσεις ενέργειας,,,

εχει σχέση, αν το έχεις συνδέσει στο pc, μπορεί να είναι ρυθμισμένο να κλεινει αυτόματα οταν μπαίνει σε κατάσταση μπαταρίας. Δες στον πίνακα ελέγχου στις ρυθμίσεις ενέργειας,,,
Εσύ θα με τρελάνεις. Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά το πρώτο post μου. Το πρόβλημα είναι ότι αντί να μένει έστω 10 λεπτά ανοικτός κλείνει στα 2 δευτερόλεπτα. Πρέπει να καταλάβεις ότι δε χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο το ups με καλώδιο ώστε να τον κρατήσει ανοικτό το pc. Ας απαντήσει please κάποιος που ξέρει.

τακα τακα που λέμε. Μαζι μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε. Δυστυχώς τυχαίνει να ξέρω μάλλον περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε μη φωνάζεις. Το οτι ειμαι 15, δε σημαινει οτι ειμαι και ασχετος. Σου είπα οτι δεν είναι θέμα αυτονομίας, καθώς δεν ειναι συνατόν να τραβάει τοσο ρεύμα το pc (μιλάμε για kW), άρα το πρόβλημα ειναι αλλού. Αφού λες οτι κρατάει τον celeron 7 λεπτά τουλάχιστον, θα έπρεπε να κρατάει και το pc σου τοσο (λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το τροφοδοτικο) Σε περίπτωση που το έχεις συνδέσει στο pc με καλώδιο επικοινωνίας, πχ να σου λέει πόσο τοις εκατό έμεινε μπαταρία, μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει την δυνατότητα να κλείνει το pc μόλις αντιληφθεί οτι τρέχει σε μπαταρία... Το καλό ειναι οτι εγώ κατάλαβα τι λες, αλλά όχι το αντίθετο :cool:

φιλικά,

Ορέστης

τακα τακα που λέμε. Μαζι μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε. Δυστυχώς τυχαίνει να ξέρω μάλλον περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε μη φωνάζεις. Το οτι ειμαι 15, δε σημαινει οτι ειμαι και ασχετος. Σου είπα οτι δεν είναι θέμα αυτονομίας, καθώς δεν ειναι συνατόν να τραβάει τοσο ρεύμα το pc (μιλάμε για kW), άρα το πρόβλημα ειναι αλλού. Αφού λες οτι κρατάει τον celeron 7 λεπτά τουλάχιστον, θα έπρεπε να κρατάει και το pc σου τοσο (λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το τροφοδοτικο) Σε περίπτωση που το έχεις συνδέσει στο pc με καλώδιο επικοινωνίας, πχ να σου λέει πόσο τοις εκατό έμεινε μπαταρία, μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει την δυνατότητα να κλείνει το pc μόλις αντιληφθεί οτι τρέχει σε μπαταρία... Το καλό ειναι οτι εγώ κατάλαβα τι λες, αλλά όχι το αντίθετο :cool:

φιλικά,

Ορέστης

Δεν έχεις καταλάβει. Δεν θέλω να κλείνει αυτόματα ούτε να μου λέει πόσο % μπαταρία έχει. Θέλω να τον κρατάει όσο πρέπει (10-15 λεπτά ας πούμε) και θα τον κλείνω χειροκίνητα. Για να καταλάβεις ότι δεν είναι απαραίτητο το καλώδιο το συγκεκριμένο ups δεν περιείχε στη συσκευασία του τέτοιο καλώδιο.

Επαναλαμβάνω το πρόβλημα, μήπως ξέρει κάποιος τι φταίει. Το ups (mge nova 600) δε μπορεί να κρατήσει το pc ανοικτό με τη μπαταρία του ούτε 2sec!

Το σύστημα αποτελείται από: Athlon 64 3700+, ASUS A8N SLI, 1X ASUS GeForce 6600gt, 2X512 ram 400mhz, 1 HDD X sata II 250GB, 1X12cm, 1X8cm fans.

Δε θα έπρεπε να το διατηρεί ανοικτό τουλάχιστο 10 λεπτά με τη μπαταρία του;

Αν λες ότι κρατάει έναν celeron 600MHz για 7 λεπτά, είναι αναμενόμενο να αντέχει πολύ λιγότερο με το μηχάνημα που έχεις. Τα δύο μηχανήματα έχουν μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Μην αποκλείεις την περίπτωση να είναι ελλατωματικο το UPS.

Gka αυτό που σωστά σου λέει ο oresti$ είναι ότι αφού δεν το έχεις συνδέσει με το pc δεν μπορείς να δεις μέσω του software του αν έχει ρυθμιστεί να κλείνει αυτόματα όταν έχει διακοπή.Οχι δεν είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένο το ups με τον υπολογιστή αλλά είναι απαραίτητο να γίνει αυτό έστω και μια φορά για να τσεκάρεις την επιλογή στην πόση ώρα θα κλείνει μετά την διακοπή ρεύματος.

Gka αυτό που σωστά σου λέει ο oresti$ είναι ότι αφού δεν το έχεις συνδέσει με το pc δεν μπορείς να δεις μέσω του software του αν έχει ρυθμιστεί να κλείνει αυτόματα όταν έχει διακοπή.Οχι δεν είναι απαραίτητο να είναι συνδεδεμένο το ups με τον υπολογιστή αλλά είναι απαραίτητο να γίνει αυτό έστω και μια φορά για να τσεκάρεις την επιλογή στην πόση ώρα θα κλείνει μετά την διακοπή ρεύματος.
Ναι αλλά δεν έχω περάσει κανένα software οπότε ο υπολογιστής δε το βλέπει καν σαν hardware οπότε δε μπορεί να ρυθμίσει τίποτα. Το pc δεν κλείνει κανονικά με shut down αλλά απότομα, που σημαίνει ότι πέφτει ξαφνικά η τάση της μπαταρίας. Οπότε δεν είναι θέμα ρύθμισης. Τέλος έστειλα mail στην mge και σήμερα μου απάντησαν ότι δεν έχει σχέση αν είναι συνδεδεμένο με καλώδιο και να το πάω για να ελέγξουν τη μπαταρία ;)

Πάλι δε με κατάλαβες ακριβώς :) Σε ρώτησα αν το έχεις συνδέσει, και δε μου απάντησες. Και λέω, ΕΑΝ το είχες συνδέσει, μπορεί να υπήρχε περίπτωση να κανει SHUTDOWN το pc. ΕΑΝ το είχες συνδέσει. Ακόμη ξέρω πως ΔΕ χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με usb για να το κρατήσει ανοιχτό.

mcde

παρ'όλο που το κύριο σύστημα του Gka είναι πιο ενεργοβόρο απο το Celeron, δεν ειναι σίγουρο οτι καιει και παραπάνω, καθώς τα παλια τροφοδοτικά δεν έχουν PFC (Power Factor Correction) το οποίο αν δε κάνω λάθος, εκτός απο εξισορρόπηση αρμονικών των συχνοτήτων, μπορεί να κανει ένα σύστημα να "καει λιγότερο".Δηλαδή το τροφοδοτικό του celeron, αν γράφει 300W, το πιθανότερο ειναι να αποδίδει 300W, ενώ καιει πχ 350. Ακόμη, αυτά ειναι σταθερά, ανεξάρτητα απο τον φόρτίο που πρέπει να δώσει. Σε αντίθεση με αυτό, τα σύγχρονα τροφοδοτικα εχουν αυτό το PFC που τους επιτρέπει να μην καίνε 500W ενώ απάνω έχεις ένα όχι ενεργοβόρο μηχάνημα, δηλαδή προσαρμόζονται. Ανάλογα με το ρεύμα που πρέπει να δώσει, καιει το τροφοδοτικο. Ακόμη ειναι αδύνατο να κρατάει 7 λεπτά το celeron και 2 δευτερόλεπτα το Athlon. για δοκίμασε να συνδέσεις και τα δυο μηχανήματα απάνω! Εγώ σας λέω με MGE protection center 675 έχω κανα μισάωρο αυτονομία, με P4 απάνω και οθόνη... Το ίδιο το τροφοδοτικό μπορει να κρατήσει το σύστημα για ενα δευτερολεπτο!! Σε μπλακ αουτ οταν δεν ειχα το UPS, δεν έκλεινε! Αν ο celeron καιει 300W και μενει 7 λεπτα ανοιχτός, πόσα W καέι το κανονικό σύστημα και κρατιέται 2 sec?? :p καλα είπα kiloWatts...

Πάλι δε με κατάλαβες ακριβώς :) Σε ρώτησα αν το έχεις συνδέσει, και δε μου απάντησες. Και λέω, ΕΑΝ το είχες συνδέσει, μπορεί να υπήρχε περίπτωση να κανει SHUTDOWN το pc. ΕΑΝ το είχες συνδέσει. Ακόμη ξέρω πως ΔΕ χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με usb για να το κρατήσει ανοιχτό.

Όπως είπα 2-3 φορές παραπάνω δε θέλω να κάνει shut down δεν είναι αυτό το πρόβλημα άρα δε παίζει ρόλο το ότι δε το έχω συνδέσει με serial. Αντι να κρατάει 2 δευτερόλεπτα και να κλείνει (χωρίς shut down) θέλω να κρατάει 15-20 λεπτά που θα έπρεπε και να κλείνει (χωρίς shut down επαναλαμβάνω). Άρα η ερωτησή σου αν το έχω συνδέσει ήταν άκυρη γιατί δε παίζει ρόλο στο πρόβλημά μου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο χρόνο που κρατάει το μηχάνημα ανοικτό και όχι στο τρόπο που κλείνει. Ελπίζω να με κατάλαβες ;)

εσυ μάλλον με κοροιδεύεις, ή έχω αρχίσει να μην εκφράζομαι σωστά... ΛΕΜΕ ΕΑΝ το ειχες συνδέσει θα έκανε μονο του ShutDown. Δεν σου ειπα να το συνδεσεις ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ SHUTDOWN... ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ... Μπορεί να μην μπορεί να δώσει τόσα W...? (χλωμό)

εσυ μάλλον με κοροιδεύεις, ή έχω αρχίσει να μην εκφράζομαι σωστά... ΛΕΜΕ ΕΑΝ το ειχες συνδέσει θα έκανε μονο του ShutDown. Δεν σου ειπα να το συνδεσεις ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ SHUTDOWN... ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ... Μπορεί να μην μπορεί να δώσει τόσα W...? (χλωμό)
Όμως δε το έχω συνδέσει οπότε τέλος με αυτό. Η γνώμη του τεχνικού που μίλησα είναι ότι πρέπει να έχει πρόβλημα η μπαταρία δηλαδή ότι είναι θέμα αυτονομίας. Αλλά για να μη συζητάμε άσκοπα μόλις το πάω στο service θα μάθουμε αν έχει πρόβλημα ή όχι. ;)

file GKa pisteuw oti prepei na ftaiei h mpataria toy ups h to trofodotiko toy sys soy.......sthn prwth periptwsh poy fteei h mpataria einai malon oti meth diakoph toy reymatos to trofodotiko trabaei to megisto reyma poy mporei se poli nikro xroniko diasthma ........ta 2sec pou les........... me apotelesma h mpataria na gonatizei ....... kai mallon kapia prostasia tou ups na stamata thn paroxh reymatos gia na mhn psithei to pc soy .... opote den exeis swsth h exeis xalasmenh mpataria (den exei sxesei an doyleuei o 600aris ....... xreizete mikroterh isxy gia na doylepsei , opote den epibarinei kai poly thn mpataria) .:D :D :D ;) ;)

sthn allh periptwsh pou fteei to trofodotiko tote kapia anoxh kapioy eksarthmatos toy trofodotikoy exei alaksei h akoma exei kaei to eksarthma (to trofodotiko mporei na doyleyei kanonika , mporei na mhn einai emfanes h blabh) me apotelesma na trabaei perisotero reyma apo to kanoniko kai na gonatizei th mpataria kai na ginete oti eipa parapanw (otan to ups einai swsto gia ta watt poy leei) ;) ;)

ypopsin ta ups den antapokrinintai sigoura sta watt poy anagrafoyn oi kataskeyastes ....... bale 30 panw 30katw...... mi soy pw kai perisotera watt;) ;)

file GKa pisteuw oti prepei na ftaiei h mpataria toy ups h to trofodotiko toy sys soy.......sthn prwth periptwsh poy fteei h mpataria einai malon oti meth diakoph toy reymatos to trofodotiko trabaei to megisto reyma poy mporei se poli nikro xroniko diasthma ........ta 2sec pou les........... me apotelesma h mpataria na gonatizei ....... kai mallon kapia prostasia tou ups na stamata thn paroxh reymatos gia na mhn psithei to pc soy .... opote den exeis swsth h exeis xalasmenh mpataria (den exei sxesei an doyleuei o 600aris ....... xreizete mikroterh isxy gia na doylepsei , opote den epibarinei kai poly thn mpataria) .:D :D :D ;) ;)

sthn allh periptwsh pou fteei to trofodotiko tote kapia anoxh kapioy eksarthmatos toy trofodotikoy exei alaksei h akoma exei kaei to eksarthma (to trofodotiko mporei na doyleyei kanonika , mporei na mhn einai emfanes h blabh) me apotelesma na trabaei perisotero reyma apo to kanoniko kai na gonatizei th mpataria kai na ginete oti eipa parapanw (otan to ups einai swsto gia ta watt poy leei) ;) ;)

ypopsin ta ups den antapokrinintai sigoura sta watt poy anagrafoyn oi kataskeyastes ....... bale 30 panw 30katw...... mi soy pw kai perisotera watt;) ;)

Και εγώ σε αυτά τα 2 έχω καταλήξει. Οπότε αν μου πουν ότι η μπαταρία είναι εντάξει, θα αρχίσω να ψάχνω μήπως είναι τροφοδοτικό :cry: Ελπίζω να είναι μπαταρία.

Και εγώ σε αυτά τα 2 έχω καταλήξει. Οπότε αν μου πουν ότι η μπαταρία είναι εντάξει, θα αρχίσω να ψάχνω μήπως είναι τροφοδοτικό :cry: Ελπίζω να είναι μπαταρία.

me ena polymetro mporeis na kitakseis tis taseis poy bgazei to trofodotiko kai an apoklinwn kata poly apo toy kataskebasth ( dhladh an o kataskeyasths leei 5volt kai esei metras 5.5volt ) tote exeis problima ..... kitakse to .... h apoklish poy prepei na exoyn ta trofodotika prepei na einai to POLY 0.2volt......alliws arxizoyn ta paratragoyda....:wacko: :wacko: :cry: :cry: ....... ypopshn sta trofodotika den ftiaxnontai........ ena lathos eksarthma na alakseis h estw na pirakseis .....mporei na apobei mireo.. to petas ston koyba kai perneis kainoyrio h to bazeis se kana palio sys poy de se endiaferei.....

Ναι, τα τροφοδοτικά μην τα ανοίγετε, γιατί έχουν πυκνωτές που μπορούν να σας ρίξουν... κεραυνούς, ακόμα και όταν δεν είναι στο ρεύμα.

Ναι, τα τροφοδοτικά μην τα ανοίγετε, γιατί έχουν πυκνωτές που μπορούν να σας ρίξουν... κεραυνούς, ακόμα και όταν δεν είναι στο ρεύμα.

oi puknotes den einai kai tpt.......... ena tsaf sta grigora kai tpt allo ....ante kai ligo gelio:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..... to thema einai mhn peiraxtoyn ta eksarthmata kai kaei kana pc......

Δεν είναι αστείο, μπορεί να πάθεις ηλεκτροπληξία.

exw xtypithei apo apeiroys piknotes ..... mexri kai ths taksews twn 400volt (forthsmenoys).........h ekenosh einai stigmiea.san to statiko hlektrismo......... to poli poli na swkaristeis kai na fobitheis .......... pantos mhn paizete me piknotes .....proxoxh mpws.. an to pothetothoyn anapoda gia toys ylektrolitikoys milaw (kinws ta "barelakia" gia wsoys den kseroyn) yparxh kindinos na skasoyn kai o ylektroliths sas kanei sobara egkaymata h akoma kai na sas tyflwsei........... opote prosoxh me toys puknotes:wink: :wink: :wink:

ypopsin file GKa mhn ksexaseis na mas peis pio einai to problhma telika.

Τελικά δεν ήταν θέμα του ups. Ο υπολογιστής έκλεινε λόγω αδυναμίας του τροφοδοτικού, οπότε έβαλα καινούργιο και λύθηκε το πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το θέμα μπορεί να κλειδωθεί ;)