dimangelid Δημοσιεύτηκε February 17, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 17, 2006 Θέλω να αγοράσω καινούργιο επεξεργαστή, μητρική και κάρτα γραφικών. Μνήμες έχω (όλες είναι στα 266MHz και αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να αγοράσω άλλες, δεν διαθέτω τόσα λεφτά) καθώς και 3 σκληρούς, dvd recorder, cd recorder, dvd rom, δυνατό τροφοδοτικό (550 watt) και φυσικά κουτί. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: αν πάω σε μητρική με pci express θα έχω 2-3 απλές pci θύρες που δεν μου φτάνουν με τίποτα. Στο e-shop όμως έχω βρει μερικές μητρικές με pci express ( συγκεκριμένα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523486 , http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523517 ) της MSI οι οποίες έχουν 4 απλές pci θύρες, πράγμα που με εξυπηρετεί πολύ καθώς οι περισσότερες έχουν 2-3 pci απλές. Αν πάω σε μητρική με AGP θα έχω και μητρικές με 5 pci, πράγμα που με εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο. Το ερώτημα είναι το εξής: να πάρω με pci express ή με AGP; Τι από τα δύο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο και γιατί (θέλω να μου αιτιολογήσετε γιατί μου προτείνετε το ένα ή το άλλο, ένα ξερό AGP π.χ. δεν με διαφωτίζει στο τι θα κάνω) ; Θα συνεχίσουν να βγαίνουν κάρτες γραφικών σε AGP ή μετά από ενάμιση χρόνο π.χ. που θα θέλω να βάλω καλύτερη κάρτα γραφικών την έβαψα και θα υπάρχουν μόνο σε pci express; Όριο χρημάτων 450 ευρώ. Κάρτα γραφικών θέλω να μου προτείνετε ΜΟΝΟ ATI, NVIDIA δεν αγοράζω. Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου το SLI. Υπενθυμίζω ότι προς το παρόν θα έχω τις μνήμες που έχω τώρα, οι οποίες είναι στα 266 MHz. EDIT Για επεξεργαστή έχω καταλήξει: AMD Athlon 64 3200+ (Socket 939) . Για ισχυρότερο δεν με παίρνει οικονομικά. Θέλω τα πράγματα που αναφέρω (μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) επειδή αυτά που έχω τώρα άρχισαν να μου την βιδώνουν (AMD Athlon XP 1600 Socket A, μητρική της Gigabyte με AGP 4x γιατί η άλλη που είχα με 8x κάηκε, και κάρτα γραφικών ASUS ATI RADEON 9600se) . Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doctorkostis Δημ. February 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2006 Να παρεις μητρικη με pci-express.Ειναι το μελλον,το AGP αργοπεθαινει σιγα σιγα παρα τις οποιες προσπαθειες των εταιρειων να κρατηθει λιγο ακομα.Καποια με Nforce4 ειναι οτι πρεπει πιστευω σε συνδυασμο με τον 3200+,οι 2 MSI που εχεις στο link ειναι αρκετα καλες. Μνημες μπορεις να αλλαξεις αργοτερα γιατι με τις 266 θα το κρατας λιγο πισω το συστημα.Οταν μαζεψεις λεφτα παιρνεις κατι που να τραβαει και λιγο κλοκαρισμα(σε μνημες αναφερομαι παντα).... Οσο για γραφικα απο τη στιγμη που θες μονο ΑΤΙ ξεχνας το SLI(δουλευει μονο με Nvidia).Το αντιστοιχο με ΑΤΙ λεγεται crossfire,αλλα ακομα δεν εχει κυκλοφορησει αρκετα.Οποτε απο ΑΤΙ σου προτεινω αυτην --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510513 .Αν σε παιρνει οικονομικα κοιτα και την RX800XL,ειναι λιγο καλυτερη.Βεβαια με λιγο διαβασμα η X800GTO2 κλοκαρεται σε Χ850ΧΤ αν θυμαμαι καλα οποτε ανεβαινεις τρελλα... Παράθεση Screw you guys,I'm going home......... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. February 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2006 Θέλω να αγοράσω καινούργιο επεξεργαστή, μητρική και κάρτα γραφικών. Μνήμες έχω (όλες είναι στα 266MHz και αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να αγοράσω άλλες, δεν διαθέτω τόσα λεφτά) καθώς και 3 σκληρούς, dvd recorder, cd recorder, dvd rom, δυνατό τροφοδοτικό (550 watt) και φυσικά κουτί. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: αν πάω σε μητρική με pci express θα έχω 2-3 απλές pci θύρες που δεν μου φτάνουν με τίποτα. Στο e-shop όμως έχω βρει μερικές μητρικές με pci express ( συγκεκριμένα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523486 , http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523517 ) της MSI οι οποίες έχουν 4 απλές pci θύρες, πράγμα που με εξυπηρετεί πολύ καθώς οι περισσότερες έχουν 2-3 pci απλές. Αν πάω σε μητρική με AGP θα έχω και μητρικές με 5 pci, πράγμα που με εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο. Το ερώτημα είναι το εξής: να πάρω με pci express ή με AGP; Τι από τα δύο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο και γιατί (θέλω να μου αιτιολογήσετε γιατί μου προτείνετε το ένα ή το άλλο, ένα ξερό AGP π.χ. δεν με διαφωτίζει στο τι θα κάνω) ; Θα συνεχίσουν να βγαίνουν κάρτες γραφικών σε AGP ή μετά από ενάμιση χρόνο π.χ. που θα θέλω να βάλω καλύτερη κάρτα γραφικών την έβαψα και θα υπάρχουν μόνο σε pci express; Όριο χρημάτων 450 ευρώ. Κάρτα γραφικών θέλω να μου προτείνετε ΜΟΝΟ ATI, NVIDIA δεν αγοράζω. Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου το SLI. Υπενθυμίζω ότι προς το παρόν θα έχω τις μνήμες που έχω τώρα, οι οποίες είναι στα 266 MHz. EDIT Για επεξεργαστή έχω καταλήξει: AMD Athlon 64 3200+ (Socket 939) . Για ισχυρότερο δεν με παίρνει οικονομικά. Θέλω τα πράγματα που αναφέρω (μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) επειδή αυτά που έχω τώρα άρχισαν να μου την βιδώνουν (AMD Athlon XP 1600 Socket A, μητρική της Gigabyte με AGP 4x γιατί η άλλη που είχα με 8x κάηκε, και κάρτα γραφικών ASUS ATI RADEON 9600se) . Για τις μητρικές που αναφέρω από το e-shop γνωρίζει κάτι κάποιος; Στο site της MSI αναφέρει ότι η τέταρτη PCI (με πορτοκαλί χρώμα) είναι shared. Τι σημαίνει αυτό; Θα λειτουργούν εκεί κάρτες ήχου κ.λ.π. ; Επίσης στο κουτί κάποιας από τις 2 (το έχω δει στο Multirama στην Στουρνάρη το οποίο έχει και αυτό αυτές τις μητρικές) λέει ότι είναι communication slot. Τι σημαίνει αυτό; Εμένα με ενδιαφέρει να λειτουργούν σωστά όλες οι pci. Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει να μου πει καθώς σκοπεύω να προχωρήσω σύντομα σε αυτή την αγορά. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Λοιπόν... Από μητρική αφούς θές πολές pci τότε πάς σε msi... Για Pci-e vs AGP... Κοίτα...το AGP ήδη έχει πεθάνει...η ΑΤΙ δεν έχει βγάλει ακόμα καποια λύση σε AGP(x1xxx) ενώ η nvidia έβγαλε την 7800gs....μια middle end κάρτα γραφικών... και μάλλον στα επόμενα μοντέλα δεν 8α υπάρχει καθόλου υποστίρηξη AGP Δεν είναι μόνο το μέλλον...αλλά και θέμα επιδόσεων μιας και θεωρητικά το pci-e έχει δυνατότητα διπλασιασμού του bandwith σε σχέση με το AGP.... Όσο για την κάρτα γραφικών...στα έχω ξαναπεί... ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ θες ΑΤΙ? Από ΑΤΙ best value for money είναι η Sapphire X800GTO2 που εγγυημένα με άλλο βιος γίνεται χ850ΧΤ Από nVidia είναι η 6800gs ή η 7800gs για AGP... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 2, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Λοιπόν... Από μητρική αφούς θές πολές pci τότε πάς σε msi... Για Pci-e vs AGP... Κοίτα...το AGP ήδη έχει πεθάνει...η ΑΤΙ δεν έχει βγάλει ακόμα καποια λύση σε AGP(x1xxx) ενώ η nvidia έβγαλε την 7800gs....μια middle end κάρτα γραφικών... και μάλλον στα επόμενα μοντέλα δεν 8α υπάρχει καθόλου υποστίρηξη AGP Δεν είναι μόνο το μέλλον...αλλά και θέμα επιδόσεων μιας και θεωρητικά το pci-e έχει δυνατότητα διπλασιασμού του bandwith σε σχέση με το AGP.... Όσο για την κάρτα γραφικών...στα έχω ξαναπεί... ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ θες ΑΤΙ? Από ΑΤΙ best value for money είναι η Sapphire X800GTO2 που εγγυημένα με άλλο βιος γίνεται χ850ΧΤ Από nVidia είναι η 6800gs ή η 7800gs για AGP... Με NVIDIA δεν έχω καλές εμπειρίες ούτε σε υπολογιστές φίλων, ούτε σε internet cafe. Π.χ. στα Bits & Bytes στην Γλυφάδα όταν είχε βγει το Need For Speed Underground είχα πάει για internet και είπα να παίξω λίγο. Έβαλα να παίξω και σερνόταν ΧΩΡΙΣ να πειράξω τίποτα στις ρυθμίσεις. Κάρτα NVIDIA είχαν. Υποτίθεται τότε ότι είχαν την καλύτερη κάρτα γραφικών. Επειδή λοιπόν έχω προσωπικές εμπειρίες (και όχι λόγια από φίλο φίλου κ.λ.π. ) δεν αγοράζω NVIDIA. Τώρα ATI έχω (συγκεκριμένα Ati 9600 SE) και είμαι μια χαρά. Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. March 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2006 Με NVIDIA δεν έχω καλές εμπειρίες ούτε σε υπολογιστές φίλων, ούτε σε internet cafe. Π.χ. στα Bits & Bytes στην Γλυφάδα όταν είχε βγει το Need For Speed Underground είχα πάει για internet και είπα να παίξω λίγο. Έβαλα να παίξω και σερνόταν ΧΩΡΙΣ να πειράξω τίποτα στις ρυθμίσεις. Κάρτα NVIDIA είχαν. Υποτίθεται τότε ότι είχαν την καλύτερη κάρτα γραφικών. Επειδή λοιπόν έχω προσωπικές εμπειρίες (και όχι λόγια από φίλο φίλου κ.λ.π. ) δεν αγοράζω NVIDIA. Τώρα ATI έχω (συγκεκριμένα Ati 9600 SE) και είμαι μια χαρά.\ Signwmi alla milame gia internet cafe. Ta computers se internet cafes dn einai POTE ok Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 \ Signwmi alla milame gia internet cafe. Ta computers se internet cafes dn einai POTE ok Δεν είναι μόνο το internet cafe. Έχω δουλέψει και σε σπίτια NVIDIA. Πάντα ATI είχα, από το 1999 που πήρα υπολογιστή. Οπότε ποιος ο λόγος να πάω σε NVIDIA εφόσον έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος; Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Το ότι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ nVidia και δεν ξέρεις άμα μείνεις ικανοποιημένος... Τεσπα γούστα ειναι αυτά... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 η 7400 τι λέει?καλύτερη απο την 6800??256 mb Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 10, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Είδα στο Πλαίσιο την κάρτα που θα βάλω στο link. Μου φαίνεται πολύ καλή, και ειδικά η τιμή της. Τι λέτε; Η κάρτα είναι αυτή http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174053&Catalog_Id=1&Product_Id=314927&Merchant_Id=1 Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Είδα στο Πλαίσιο την κάρτα που θα βάλω στο link. Μου φαίνεται πολύ καλή, και ειδικά η τιμή της. Τι λέτε; Η κάρτα είναι αυτή http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174053&Catalog_Id=1&Product_Id=314927&Merchant_Id=1 Κοίτα να δείς πλάκα... Εχθές πέρασα από το πλαίσιο και μίλαγα με ένα φιλαράκι πωλητή...την βλέπω στο ράφη και αρχίζω να γελάω...στο τέλος γελάγαμε μαζί... Τα 512ΜΒ τι τα θές σε μια κάρτα τέτοιας κατηγορίας? Εδώ ακόμα και τα 128 είναι αρκετά...τα 512 απλά είναι τσάμπα τα λεφτά... Πραγματικά όμως δεν θα δείς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά σε επιδόσεις... Στην θέση σου αν ήταν θα έπερνα καμιά Χ800GTO2 και άς έχει λίγα παραπάνω λεφτά....τα αξίζει όμως γιατι ξεκλειδώνει 100% και θα είναι σαν να έχεις μία x850ΧΤ(αυτό μόνο στην περίπτωση που θές αποκλειστηκα και μόνο ΑΤΙ ε...) Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 η 7400 τι λέει?καλύτερη απο την 6800??256 mb pci-e ή ΑGP? Βασικά και στα 2 η 6800 είναι ελαφρώς καλύτερη...αλλά άμα είναι να άρεις κάρτα σε agp...καλύτερα να αλλάξεις μητρική και να βάλεις pci-e κάρτα γραφικών...οπότε η 7400 σε pci-e θα είναι καλύτερη από 6800 se agp... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DVD_GR Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 να προσθεσω οτι μονο σε μεγαλες αναλυσεις θες πολυ μνημη στην καρτα γραφικων! Παράθεση Χανια - Ολα Για Τα Χανιά (mini portal) || Ονοματα .GR|| O top o/c guide! Oδηγος αναφορας για καθε PC user! http://getdot.gr/images/logo.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Ακόμα και σε μεγάλες αναλύσεις άμα ο πυρήνας της κάρτας δεν έχει την δυνατότητα να σαρώνει γρήγορα την μνήμη τι να το κάνεις....ανώφελο είναι... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts