Jump to content

DVD Προσφορές

VeCo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να αναφέρω μια "μαϊμού" προσφορά για αντικατάσταση DVDs με BLU-RAYs από τη FNAC.

Όσοι είστε μέλη του FNAC CLUB πιθανώς να είδατε την προσφορά στο τευχάκι που στέλνουν σπίτι για επιδότηση 5€ για κάθε παλιό DVD που επιστρέφετε στο FNAC και αγορά BLU-RAY.

Ως εδώ καλά. Μάλιστα είχα δει κάποια BLU-RAYs που με ενδιέφεραν (AUSTRALIA, ROMANCING THE STONE, MUMMIE 1 και 2, κ.α. ) που είχαν τιμή για αρκετό καιρό 12,90 € στο FNAC. Όταν είδα την προσφορά σκέφτηκα να επιστρέψω κάποια DVDs που είχα διπλά (επειδή τα είχα αγοράσει ξανά σε καλύτερη έκδοση) και να πάρω BLU-RAYs στά 7,90€.

Όπως η προσφορά θα ισχύσει από 19/2 όχι άμεσα!! Χμμμμ...

Περνώντας σήμερα από το FNAC είδα έκπληκτος να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τα "φθηνά" BLU-RAYs και όλα όσα με ενδιέφεραν να έχουν πάει στα 16,90€!! Άρα η έκπτωση στα BLU-RAYs που με ενδιαφέρουν είναι ουσιαστικά 1€ (δίνοντάς τους ένα DVD που ίσως να πουλήσουν σε κανένα τμήμα μεταχειρισμένων στο μέλλον) αν αφήσουν αυτές τις τιμές μέχρι 19/2 και δεν τα ακριβήνουν και άλλο.

Η πλάκα είναι ότι έχουν βάλει μια τεράστια ταμπέλα απέξω "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ!!" - μόνο που στα BLU-RAYs ήταν τελικά ΚΥΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ!!

Δεν λατρεύετε τη Ελλαδάρα μας με τις λαμογιές της;

Βασικά δεν είναi ακριβώς έτσι.

Επειδή έχω ψάξει αρκετές φορές τις τιμές των blu-ray (αλλά και καταστήματα που να έχουν ποικιλία και όχι 1-2 τίτλους για ξεκάρφωμα), η προσφορά που λες (στα 12.90€) ήταν μια προσφορά που ίσχυε από περίπου τα μέσα μέχρι και τέλη Ιανουαρίου - το έλεγαν σε ένα φυλλάδιο που είχανε μοιράσει κάποια φάση πριν τις εκπτώσεις.

(BTW άσχετο αλλά εγώ στη συγκεκριμένη προσφορά τσίμπησα Silence of the Lambs, Hannibal και Across the Universe σε Blu-Ray :p).

Επειδή λοιπόν είχα σταμπάρει κάποιους τίτλους (όπως το Hannibal) και είχα δει και το φυλλάδιο, είπα να περιμένω, όντως έπεσε στα 12.9€ και το πήρα. Αφού τελείωσε η συγκεκριμένη προσφορά είναι λογικό να ξανανέβουν οι τιμές. Δε νομίζω πως έχει σχέση το ένα θέμα με το άλλο (την επιστροφή των DVD που είδα και εγώ στο φυλλάδιο του Club). Άλλωστε και η Fnac - ή η κάθε "Fnac", δηλαδή Public, Πλαίσιο, Metropolis κτλ - είναι εμπορικά καταστήματα που αγοράζουν με ένα Χ κόστος το κάθε προϊόν. Δε μπορεί δηλαδή να αγοράζει π.χ. 9€ το Blu-ray και να στο πουλάει εσένα 7 ή 8, γιατί πολύ απλά αν συνεχίσει για πολύ καιρό κάτι τέτοιο δε θα υπάρχει...για πολύ καιρό η Fnac ή το Public ή το Πλαίσιο ή το Metropolis.

Υπό αυτή την έννοια, δε θεωρώ μαϊμού μια προσφορά η οποία ισχύει από μια προκαθορισμένη ημερομηνία και δεν συμπέφτει με άλλη προσφορά.

Τώρα για τις τιμές, εννοείται πως είναι ακριβότερα στην Ελλάδα - δεν ξέρω το γιατί και η δικαιολογία ότι είναι εισαγωγής δεν φτάνει μερικές φορές να καλύψει τη διαφορά στην τιμή. Όπως άλλωστε και τα CD, και τα DVD (κυρίως παλιότερα όταν ήταν στα φόρτε τους) και -πικρή ιστορία - τα παιχνίδια. Επίσης, εννοείται πως το play συμφέρει, αν και για να πω την αλήθεια λίγοι το ξέρουν.

hasiotis: έχω την εντύπωση πως το Shrek ακόμα 9.9€ το έχουνε.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 734
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φίλε DesertSMisSRaiN , δεν με νοιάζει καθόλου πόσο τα αγοράζουν εδώ ... ας πρόσεχαν να τα έβρισκαν φτηνότερα και να ήταν στην τελική όλοι μας κερδισμένοι και εμείς και αυτοί!

Δυστυχώς όμως αυτοί φταίνε όλοι που βρίσκουμε φτηνότερες λύσεις από εξωτερικό...

η πλάκα είναι ότι από τα λίγα που έχω πάρει από εδώ , μερικά έχουν μικροπροβληματάκια (εννοώ σπασίματα μικρά στα κουτιά που δεν φαίνονται με την ζελατίνα) ... ΟΣΑ έχω πάρει από Play που έρχονται από Αγγλία , ΟΛΑ είναι τέλεια ως τώρα!!!

Μέχρι και το Superman 13 disk *(Steel box) και το Band of Brothers (Steel box) ... (και πολλά άλλα) ήρθαν σε ΤΕΛΕΙΑ κατάσταση και όλοι ξέρουμε πόσο εύκολα στραπατσάρετε το μεταλλικό κουτί !!! Αν πάτε να δείτε στο Fnac στο Mall το μεταλλικό κουτί του Σούπερμαν έχει μια τρύπα στο κουτί σα να το έχεις πυροβολήσει!!:p (εννοείτε καμιά έκπτωση για αυτό , ίσα ίσα που ήταν 4πλάσια τιμή πάνω από το play)

Οπότε ... ΜΑΚΡΥΑ!!!!

(δυστυχώς έτσι!!! , μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα και να στήριζα τα μαγαζιά εδώ, αλλά... :rolleyes:)

*το Fnac που αναφέρω είναι τυχαίο , όλα τα μαγαζιά εδώ είναι στο ίδιο καζάνι!!! Για να μην παρεξηγήσουμε και το μαγαζί!!!

Υ.γ. για το Shrek μπορεί να κάνω λάθος , ή έστω να έπεσα στις γνωστές αλλαγές τιμών της μιας ημέρας!!!:p

Βέβαια, το play.com είναι e-shop με ότι αυτό συνεπάγεται για την εταιρεία που το διαχειρίζεται (μηδαμινό κόστος προσωπικού, χαμηλά λειτουργικά κόστη κτλ).

όχι ότι αυτό πρέπει να μας νοιάζει, απλά είναι λογικό να μην έχουν τις ίδιες τιμές έτσι κι αλλιώς, αλλά ναι, συμφωνώ πως στο εξωτερικό είναι φτηνότερα, αυτό το θεωρούμε δεδομένο.

Όσο για το Superman τι να πω...μπορεί να θέλανε να τσεκάρουνε αν είναι όντως ο ...Man of steel :p :p

...........................................................................................................

Όσο για το Superman τι να πω...μπορεί να θέλανε να τσεκάρουνε αν είναι όντως ο ...Man of steel :p :p

:lol::lol::lol: :)

Βασικά δεν είναi ακριβώς έτσι.

Επειδή έχω ψάξει αρκετές φορές τις τιμές των blu-ray (αλλά και καταστήματα που να έχουν ποικιλία και όχι 1-2 τίτλους για ξεκάρφωμα), η προσφορά που λες (στα 12.90€) ήταν μια προσφορά που ίσχυε από περίπου τα μέσα μέχρι και τέλη Ιανουαρίου - το έλεγαν σε ένα φυλλάδιο που είχανε μοιράσει κάποια φάση πριν τις εκπτώσεις.

(BTW άσχετο αλλά εγώ στη συγκεκριμένη προσφορά τσίμπησα Silence of the Lambs, Hannibal και Across the Universe σε Blu-Ray :p).

Επειδή λοιπόν είχα σταμπάρει κάποιους τίτλους (όπως το Hannibal) και είχα δει και το φυλλάδιο, είπα να περιμένω, όντως έπεσε στα 12.9€ και το πήρα. Αφού τελείωσε η συγκεκριμένη προσφορά είναι λογικό να ξανανέβουν οι τιμές. Δε νομίζω πως έχει σχέση το ένα θέμα με το άλλο (την επιστροφή των DVD που είδα και εγώ στο φυλλάδιο του Club). Άλλωστε και η Fnac - ή η κάθε "Fnac", δηλαδή Public, Πλαίσιο, Metropolis κτλ - είναι εμπορικά καταστήματα που αγοράζουν με ένα Χ κόστος το κάθε προϊόν. Δε μπορεί δηλαδή να αγοράζει π.χ. 9€ το Blu-ray και να στο πουλάει εσένα 7 ή 8, γιατί πολύ απλά αν συνεχίσει για πολύ καιρό κάτι τέτοιο δε θα υπάρχει...για πολύ καιρό η Fnac ή το Public ή το Πλαίσιο ή το Metropolis.

Υπό αυτή την έννοια, δε θεωρώ μαϊμού μια προσφορά η οποία ισχύει από μια προκαθορισμένη ημερομηνία και δεν συμπέφτει με άλλη προσφορά.

Τώρα για τις τιμές, εννοείται πως είναι ακριβότερα στην Ελλάδα - δεν ξέρω το γιατί και η δικαιολογία ότι είναι εισαγωγής δεν φτάνει μερικές φορές να καλύψει τη διαφορά στην τιμή. Όπως άλλωστε και τα CD, και τα DVD (κυρίως παλιότερα όταν ήταν στα φόρτε τους) και -πικρή ιστορία - τα παιχνίδια. Επίσης, εννοείται πως το play συμφέρει, αν και για να πω την αλήθεια λίγοι το ξέρουν.

hasiotis: έχω την εντύπωση πως το Shrek ακόμα 9.9€ το έχουνε.

Το φυλλάδιο που λες ότι ανέφερε την προσφορά των 12,90 εγώ δεν το είδα. Αλήθεια ανέφερε μέχρι πότε θα ισχύει; Επίσης τα BLU-RAY δεν είχαν πάνω τους ταμπελάκι "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ή κάτι παρόμοιο όπως π.χ. τα DVD που δίνανε 20€ τα 5. Απλώς την τιμή: 12,90€.

Σαν αγοραστής δεν με ενδιαφέρει πόσο τα αγοράζουν. Ας τα αγοράζουν από εκεί που τα πέρνουν το Play, Sendit, hmv, SelectCheaper,... Η τιμή πάντως φυσικά και μπορεί να πέσει κάτω από την τιμή αφοράς για πολλούς λόγους: Για να καθαρίσουν το stock από εμπόρευμα που θα πουληθεί πολύ δύσκολα ( τα συγκεκριμένα BLU-RAYs δεν ήταν ότι πιο καινούργιο...) ή για λόγους προώθησης (για να προωθήσουν το BLU-RAY σε σχέση με το DVD ώστε ο καταναλωτής να δει την καλύτερη ποιότητα του BLU-RAY και να δημιουργηθεί αγορά), ανταγωνισμού με άλλο κατάστημα, ...

Τελικά δεν θεωρείς καροϊδία ότι μπαίνοντας σε ένα μαγαζί που έχει ταμπέλα "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ" να μπαίνεις και να βλέπεις τις τιμές αυξημένες;

Το φυλλάδιο που λες ότι ανέφερε την προσφορά των 12,90 εγώ δεν το είδα. Αλήθεια ανέφερε μέχρι πότε θα ισχύει; Επίσης τα BLU-RAY δεν είχαν πάνω τους ταμπελάκι "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ή κάτι παρόμοιο όπως π.χ. τα DVD που δίνανε 20€ τα 5. Απλώς την τιμή: 12,90€.

Σαν αγοραστής δεν με ενδιαφέρει πόσο τα αγοράζουν. Ας τα αγοράζουν από εκεί που τα πέρνουν το Play, Sendit, hmv, SelectCheaper,... Η τιμή πάντως φυσικά και μπορεί να πέσει κάτω από την τιμή αφοράς για πολλούς λόγους: Για να καθαρίσουν το stock από εμπόρευμα που θα πουληθεί πολύ δύσκολα ( τα συγκεκριμένα BLU-RAYs δεν ήταν ότι πιο καινούργιο...) ή για λόγους προώθησης (για να προωθήσουν το BLU-RAY σε σχέση με το DVD ώστε ο καταναλωτής να δει την καλύτερη ποιότητα του BLU-RAY και να δημιουργηθεί αγορά), ανταγωνισμού με άλλο κατάστημα, ...

Τελικά δεν θεωρείς καροϊδία ότι μπαίνοντας σε ένα μαγαζί που έχει ταμπέλα "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ" να μπαίνεις και να βλέπεις τις τιμές αυξημένες;

Όχι, αν δε γράφει πως έχουν "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ" σε Βlu-Ray.

Nαι δεν είχανε ταμπελάκι, αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει ποτέ ταμπελάκι "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" στη Fnac.

Και στα DVD που λες, ναι όντως έχουν, αλλά εκεί είναι αναγκαίο για να ξεχωρίζουν ποια υπάγονται στην προσφορά και ποιά όχι οπότε να ξέρεις από ποιά μπορείς να επιλέξεις 5.

Όταν σου λέει "Blu-Ray από 12,90" (κάπως έτσι το έλεγε στον κατάλογο) δε χρειάζεται ταμπελάκι "προσφορά" (φαντάζομαι).

Όσο για τις ταινίες που λες, εντάξει μην είμαστε και υπερβολικοί. Τι έπρεπε δηλαδή; Να βάλουν το Inglourious Basterds που βγηκε πριν καμια βδομάδα στα 12,90€; Αν και εγώ δεν είδα μόνο πσλιές ταινίες και εκτίμησα και το γεγονός πως σε αντίθεση με μια παρόμοια προσφορά της Media Markt ΔΕΝ είχανε μόνο 3-4 τίτλους από 800 κομμάτια στον καθένα, αλλά είχανε τεράστια ποικιλία. π.χ. Το No Country For Old Men θα το έλεγες παλιά ταινία; Ή το Twilight;

Το ξέρω ότι δε σε νοιάζει πόσο αγοράζουν, ούτε εμένα με νοιάζει. Αλλά...νομίζω... πως νοιάζει αυτούς, man. :) To Play, απ'όπου και να τα παίρνει, έχει τρομακτικά λιγότερα λειτουργικά κόστη, μην το ξεχνάς αυτό. Δεν έχει καταστήματα, πωλητές, έξοδα συντήρησης και πολλά ακόμα.

Όχι, αν δε γράφει πως έχουν "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ" σε Βlu-Ray.

Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να βάλουν την ταμπέλα απ' έξω, και μέσα να έχουν μεγαλύτερη έκπτωση MONO στα μαύρα bluetooth ακουστικά για ipods. Οκ δεν είπαμε ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ για TV, κάμερες, παιχνίδια, βιβλία, CDs, ... ενοούσαμε μόνο 1 είδος!!

Nαι δεν είχανε ταμπελάκι, αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει ποτέ ταμπελάκι "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" στη Fnac.

Και στα DVD που λες, ναι όντως έχουν, αλλά εκεί είναι αναγκαίο για να ξεχωρίζουν ποια υπάγονται στην προσφορά και ποιά όχι οπότε να ξέρεις από ποιά μπορείς να επιλέξεις 5.

Όταν σου λέει "Blu-Ray από 12,90" (κάπως έτσι το έλεγε στον κατάλογο) δε χρειάζεται ταμπελάκι "προσφορά" (φαντάζομαι).

Ας βάζανε. Θέλω ταμπελάκι για να ξέρω ποιά θα ακριβήνουν την επόμενη βδομάδα.

Όσο για τις ταινίες που λες, εντάξει μην είμαστε και υπερβολικοί. Τι έπρεπε δηλαδή; Να βάλουν το Inglourious Basterds που βγηκε πριν καμια βδομάδα στα 12,90€; Αν και εγώ δεν είδα μόνο πσλιές ταινίες και εκτίμησα και το γεγονός πως σε αντίθεση με μια παρόμοια προσφορά της Media Markt ΔΕΝ είχανε μόνο 3-4 τίτλους από 800 κομμάτια στον καθένα, αλλά είχανε τεράστια ποικιλία. π.χ. Το No Country For Old Men θα το έλεγες παλιά ταινία; Ή το Twilight;

Δεν είπα κάτι τέτοιο. To TWILIGHT πάντως είχε πέσει πολύ γρήγορα η τιμή του σαν DVD για λόγους που δεν γνωρίζω. Λογικό το βρίσκω να κάνει 12,90€ το BLU-RAY τώρα. Το No Country For Old Men δεν ήθελα να το αγοράσω και δεν παρακολούθησα την τιμή του οπότε δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί ήταν στο 12,90€ αν ήταν όπως λες.

Το ξέρω ότι δε σε νοιάζει πόσο αγοράζουν, ούτε εμένα με νοιάζει. Αλλά...νομίζω... πως νοιάζει αυτούς, man. :) To Play, απ'όπου και να τα παίρνει, έχει τρομακτικά λιγότερα λειτουργικά κόστη, μην το ξεχνάς αυτό. Δεν έχει καταστήματα, πωλητές, έξοδα συντήρησης και πολλά ακόμα.

Και πάλι δεν με ενδιαφέρει. Εγώ ανάφερα στο μύνημά μου ότι η πρακτική του να διαφημίζεις μια προσφορά και πριν την εφαρμόσεις να ανεβάζεις τις τιμές για να σου έρθουν στα ίδια είναι "μαϊμού" προσφορά. Είναι όπως πριν τις εκπτώσεις στα ρούχα να ανεβάζεις τις τιμές για να κάνεις μετά μια εβδομάδα "προσφορές". Η τελική τιμή με ενδιαφέρει και που μπορώ να βρω την καλύτερη. Τα υπόλοιπα είναι θέματα αυτουνού που έχει την επιχείρηση. Εγώ κάνω άλλη δουλειά στη ζωή μου και δεν τους ζητάω να σκεφτούν πως να την κάνω καλύτερα. Έτσι και εγώ (εμείς) δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτόμαστε τις δυσκολίες τους και γιατί πουλάνε ακριβότερα από κάποιον άλλο. Ο καθένας στον τομέα του. Θα πρέπει μήπως να αγοράζουμε από λύπηση γιατί έχουν ακριβά έξοδα; Μπορεί βέβαια και κάποιος να πει ναι γιατί του αρέσει το περιβάλλον του FNAC, αλλά ο καθένας επιλέγει από μόνος του. Εγώ απλώς ανέφερα μια κακή πρακτική. Δεν μπορείς να με πείσεις ότι στην ουσία του μυνήμαυτός μου έχω λάθος και η πρακτική του FNAC ήταν με αθώες προθέσεις.

Εγώ απλώς ανέφερα μια κακή πρακτική. Δεν μπορείς να με πείσεις ότι στην ουσία του μυνήμαυτός μου έχω λάθος και η πρακτική του FNAC ήταν με αθώες προθέσεις.

Βασικά, δεν είναι και σκοπός μου να σε πείσω για κάτι τέτοιο γιατί υποθέτω μόνο και δεν ξέρω σίγουρα πως ήταν με αθώες προθέσεις.

Επίσης, δε με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα ούτε εμένα το κόστος λειτουργίας της Fnac ή του play ή του amazon.co.uk, απλά προσπαθώ να σου δώσω έναν από τους λόγους που βρίσκεις πιο φτηνά τα DVD από τα online καταστήματα. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι (γιατί είπαμε δε μπορεί ένα DVD να το έχουν στην Ελλάδα 20€ και στο play 10€ και να είναι μόνο το παραπάνω θέμα που αυξάνει την τιμή, απλά σου λέω πως (μας ενδιαφέρει ή μη) είναι ένας λόγος που υπάρχει η συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική.

Προσωπικά, μου αρέσει να ψωνίζω από το play.com. Από την άλλη όμως, μου αρέσει να υπάρχουν και καταστήματα σαν τη Fnac ή το Public (το πλαίσιο, η media και τα saturn μου αρέσουν πολύ λιγότερο :p), γιατί θέλω να ξέρω πως θα μπορώ να βρω μια ταινία που θέλω να αγοράσω ΤΩΡΑ και όχι να περιμένω μια βδομάδα για να μου έρθει και πως μπορεί να βρω κανένα πωλητή που να ξέρει δυο πράγματα και να μου πει τη γνώμη του για ένα δώρο (γιατί αυτό δεν το αλλάζουν τα "Suggestions" του play ή του amazon). Συν του ότι οι συγκεκριμένες αλυσίδες (μαζί βέβαια με τις υπόλοιπες που δεν μου αρέσουν και τόσο :p) αυξάνουν τον ανταγωνισμό και έτσι πλέον δεν έχουμε μόνο 1-2 επιλογές (οπότε και πανάκριβα μόνο προϊόντα).

Για τις προσφορές, διαφωνώ, αλλά δικαίωμά σου να θέλεις τα πράγματα όπως τα έχεις συνηθίσει (αν και πάλι δε νομίζω πως ήταν τελείως λάθος η πρακτική τους - τα είχαν σηματοδοτήσει με τις στρογγυλές κόκκινες τιμές που σηματοδοτούν προσφορα/χαμηλή τιμή και τα είχανε σε ξεχωριστό χώρο όχι μαζί με τα υπόλοιπα).

Επίσης, ήταν πολλά blu-ray σε προσφορά - καινούργια και παλιά. π.χ. το No Country For Old Men και το play.com σήμερα το έχει 20.99€. Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ταινία, απλά την είδα και μου έκανε εντύπωση η τιμή της.

Και τελειώνω λέγοντας πως αν η κανονική τιμή των blu-ray που ανέβασαν την τιμή τους ήταν τα 12,90€ (και δεν ήταν δηλαδή σε προσφορά μέχρι τέλη Γενάρη) θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Νομίζω όμως πως είναι τελείως διαφορετικό π.χ. να έχω το Harry Potter στα 19,9€, να τον βάζω σε προσφορά στα 12,9€ μέχρι τέλος Ιανουρίου και μετά να τον επιστρέφω στα 19,9€ και ΤΕΛΕΙΩΣ άλλο αυτό που λες εσύ "μαϊμού" έκπτωση. Δηλαδή να τον είχα εξαρχής 12,9€ και να τον βάλω μετά 19,9€ για να μην έχω "χασούρα".

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε γιατί νιώθω πως τόση ώρα υπερασπίζομαι 1) τον καπιταλισμό - και ΔΕΝ μου αρέσει αυτό χαχαχαχα και 2) τη Fnac - χωρίς να έχω κάτι να κερδίσω από αυτό και κυρίως χωρίς να θέλω να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για κανεναν.

Βασικά, δεν είναι και σκοπός μου να σε πείσω για κάτι τέτοιο γιατί υποθέτω μόνο και δεν ξέρω σίγουρα πως ήταν με αθώες προθέσεις.

Επίσης, δε με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα ούτε εμένα το κόστος λειτουργίας της Fnac ή του play ή του amazon.co.uk, απλά προσπαθώ να σου δώσω έναν από τους λόγους που βρίσκεις πιο φτηνά τα DVD από τα online καταστήματα. Σαφώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι (γιατί είπαμε δε μπορεί ένα DVD να το έχουν στην Ελλάδα 20€ και στο play 10€ και να είναι μόνο το παραπάνω θέμα που αυξάνει την τιμή, απλά σου λέω πως (μας ενδιαφέρει ή μη) είναι ένας λόγος που υπάρχει η συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική.

Προσωπικά, μου αρέσει να ψωνίζω από το play.com. Από την άλλη όμως, μου αρέσει να υπάρχουν και καταστήματα σαν τη Fnac ή το Public (το πλαίσιο, η media και τα saturn μου αρέσουν πολύ λιγότερο :p), γιατί θέλω να ξέρω πως θα μπορώ να βρω μια ταινία που θέλω να αγοράσω ΤΩΡΑ και όχι να περιμένω μια βδομάδα για να μου έρθει και πως μπορεί να βρω κανένα πωλητή που να ξέρει δυο πράγματα και να μου πει τη γνώμη του για ένα δώρο (γιατί αυτό δεν το αλλάζουν τα "Suggestions" του play ή του amazon). Συν του ότι οι συγκεκριμένες αλυσίδες (μαζί βέβαια με τις υπόλοιπες που δεν μου αρέσουν και τόσο :p) αυξάνουν τον ανταγωνισμό και έτσι πλέον δεν έχουμε μόνο 1-2 επιλογές (οπότε και πανάκριβα μόνο προϊόντα).

Για τις προσφορές, διαφωνώ, αλλά δικαίωμά σου να θέλεις τα πράγματα όπως τα έχεις συνηθίσει (αν και πάλι δε νομίζω πως ήταν τελείως λάθος η πρακτική τους - τα είχαν σηματοδοτήσει με τις στρογγυλές κόκκινες τιμές που σηματοδοτούν προσφορα/χαμηλή τιμή και τα είχανε σε ξεχωριστό χώρο όχι μαζί με τα υπόλοιπα).

Επίσης, ήταν πολλά blu-ray σε προσφορά - καινούργια και παλιά. π.χ. το No Country For Old Men και το play.com σήμερα το έχει 20.99€. Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ταινία, απλά την είδα και μου έκανε εντύπωση η τιμή της.

Και τελειώνω λέγοντας πως αν η κανονική τιμή των blu-ray που ανέβασαν την τιμή τους ήταν τα 12,90€ (και δεν ήταν δηλαδή σε προσφορά μέχρι τέλη Γενάρη) θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Νομίζω όμως πως είναι τελείως διαφορετικό π.χ. να έχω το Harry Potter στα 19,9€, να τον βάζω σε προσφορά στα 12,9€ μέχρι τέλος Ιανουρίου και μετά να τον επιστρέφω στα 19,9€ και ΤΕΛΕΙΩΣ άλλο αυτό που λες εσύ "μαϊμού" έκπτωση. Δηλαδή να τον είχα εξαρχής 12,9€ και να τον βάλω μετά 19,9€ για να μην έχω "χασούρα".

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε γιατί νιώθω πως τόση ώρα υπερασπίζομαι 1) τον καπιταλισμό - και ΔΕΝ μου αρέσει αυτό χαχαχαχα και 2) τη Fnac - χωρίς να έχω κάτι να κερδίσω από αυτό και κυρίως χωρίς να θέλω να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για κανεναν.

Άρα τελικά, αν κατάλαβα καλά, η ουσία της διαφωνίας σου είναι ότι τα συγκεκριμένα BLU-RAY ήταν σε προσφορά και όχι η κανονική τους τιμή. Εγώ νομίζω ότι ήταν η κανονική τους τιμή και έστω ότι κάνω λάθος. Όμως, δεν νομίζεις ότι όταν ένας "ψαγμένος" πελάτης τους, που είναι μέλος και κοιτάει τι γράφουν στο φυλλάδιό τους (στο μέτρο που το κάνω), που ψάχνει και συγκρίνει τιμές σε διάφορα παρόμοια καταστήματα, δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι σε προσφορά και ποια όχι, ίσως δεν πολύ-κάνουν καλά την δουλειά τους. Φαντάσου αυτόν που δεν πολυασχολείται πως θα του φαινόταν αν κατά τύχη πρόσεχε την αύξηση τιμής... Ίσως δεν το επικοινώνησαν σωστά! Τι να πω!

Πάντως δεν μου άρεσε και τελικά ο πρώτος και ο τελευταίος που πρέπει να είναι ευχαριστημένος ότι πληρώνει τη σωστή τιμή για αυτό που αγοράζει είναι ο πελάτης. Και ιδιαίτερα ο πελάτης που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Γιατί τελικά αν κάνεις πολλά κολπάκια (ή ίσως λάθη) στο τέλος θα κλείσεις και θα αναρωτιέσαι αν φταίει η κακή οικονομική συγκυρία που δεν πέτυχες...

Άρα τελικά, αν κατάλαβα καλά, η ουσία της διαφωνίας σου είναι ότι τα συγκεκριμένα BLU-RAY ήταν σε προσφορά και όχι η κανονική τους τιμή. Εγώ νομίζω ότι ήταν η κανονική τους τιμή και έστω ότι κάνω λάθος.

Ακριβώς εκεί διαφωνούμε. Και σαν "προσφορά" με ηεμρομηνία λήξης όπως όλες οι προσφορές, το θεωρώ απολύτως θεμιτό να επιστρέψουν οι τιμές στα προηγούμενα επίπεδα (ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις "αρχικές τιμές").

Όμως, δεν νομίζεις ότι όταν ένας "ψαγμένος" πελάτης τους, που είναι μέλος και κοιτάει τι γράφουν στο φυλλάδιό τους (στο μέτρο που το κάνω), που ψάχνει και συγκρίνει τιμές σε διάφορα παρόμοια καταστήματα, δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι σε προσφορά και ποια όχι, ίσως δεν πολύ-κάνουν καλά την δουλειά τους. Φαντάσου αυτόν που δεν πολυασχολείται πως θα του φαινόταν αν κατά τύχη πρόσεχε την αύξηση τιμής... Ίσως δεν το επικοινώνησαν σωστά! Τι να πω!

Α εδώ συμφωνώ. Και εγώ σου είπα σε ένα φυλλάδιο που είχαν μοιράσει στο Μοναστηράκι το είδα, δεν ήταν η συγκεκριμένη προσφορά στο φυλλάδιο για τα μέλη (αν θυμάμαι καλά). Αφορούσε την περίοδο των εκπτώσεων και προσωπικά εκτός από το φυλλάδιο των μελών δε μου ήρθε κανένα άλλο φυλλάδιο στο σπίτι εκείνη την περίοδο. Ίσως να έπρεπε να το είχαν στείλει και αυτό μαζί στα μέλη.

Πάντως δεν μου άρεσε και τελικά ο πρώτος και ο τελευταίος που πρέπει να είναι ευχαριστημένος ότι πληρώνει τη σωστή τιμή για αυτό που αγοράζει είναι ο πελάτης. Και ιδιαίτερα ο πελάτης που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Γιατί τελικά αν κάνεις πολλά κολπάκια (ή ίσως λάθη) στο τέλος θα κλείσεις και θα αναρωτιέσαι αν φταίει η κακή οικονομική συγκυρία που δεν πέτυχες...

Και λογικό είναι αφού νόμισες πως ανέβασαν τις τιμές χωρίς λόγο να μη σου αρέσει. Ούτε εμένα θα μου άρεσε φυσικά. Απλά έτυχε στη συγκεκριμένη προσφορά να δω πως όντως υπήρξε και δεν ήταν μαϊμού (π.χ. το Across The Universe το είχα δει πριν 2-3 μήνες στη Fnac Γλυφάδας 20- 20κάτι ευρώ, το ίδιο και το Silence of the Lambs και το The Day The Earth Stood Still).

Ίσως λοιπόν να ήταν λάθος του marketing ή του καταστήματος, δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν μαϊμού η προσφορά γιατί όντως υπήρξε. Οπότε, δεν ξέρω τι κόλπα μπορεί να κάνουν αλλά το συγκεκριμένο δεν ήταν κόλπο. Τώρα βέβαια, αμα θες το πιστεύεις. Μπορείς να πιστέψεις άλλωστε πως είμαι ο υπεύθυνος του τμήματος DVD και ότι λέω ότι μου έρθει, δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσω για το αντίθετο (και frankly, I don't really care that much :p )

Ακριβώς εκεί διαφωνούμε. Και σαν "προσφορά" με ηεμρομηνία λήξης όπως όλες οι προσφορές, το θεωρώ απολύτως θεμιτό να επιστρέψουν οι τιμές στα προηγούμενα επίπεδα (ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις "αρχικές τιμές").

Α εδώ συμφωνώ. Και εγώ σου είπα σε ένα φυλλάδιο που είχαν μοιράσει στο Μοναστηράκι το είδα, δεν ήταν η συγκεκριμένη προσφορά στο φυλλάδιο για τα μέλη (αν θυμάμαι καλά). Αφορούσε την περίοδο των εκπτώσεων και προσωπικά εκτός από το φυλλάδιο των μελών δε μου ήρθε κανένα άλλο φυλλάδιο στο σπίτι εκείνη την περίοδο. Ίσως να έπρεπε να το είχαν στείλει και αυτό μαζί στα μέλη.

Και λογικό είναι αφού νόμισες πως ανέβασαν τις τιμές χωρίς λόγο να μη σου αρέσει. Ούτε εμένα θα μου άρεσε φυσικά. Απλά έτυχε στη συγκεκριμένη προσφορά να δω πως όντως υπήρξε και δεν ήταν μαϊμού (π.χ. το Across The Universe το είχα δει πριν 2-3 μήνες στη Fnac Γλυφάδας 20- 20κάτι ευρώ, το ίδιο και το Silence of the Lambs και το The Day The Earth Stood Still).

Ίσως λοιπόν να ήταν λάθος του marketing ή του καταστήματος, δεν ξέρω, αλλά δεν ήταν μαϊμού η προσφορά γιατί όντως υπήρξε. Οπότε, δεν ξέρω τι κόλπα μπορεί να κάνουν αλλά το συγκεκριμένο δεν ήταν κόλπο. Τώρα βέβαια, αμα θες το πιστεύεις. Μπορείς να πιστέψεις άλλωστε πως είμαι ο υπεύθυνος του τμήματος DVD και ότι λέω ότι μου έρθει, δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσω για το αντίθετο (και frankly, I don't really care that much :p )

Λες και ξαναλές ότι δεν έχεις σχέση με τη FNAC (χωρίς να σε κατηγορήσω για κάτι) και ότι δεν σε ενδιαφέρει αλλά συνεχίζεις να απαντάς απόλυτα ότι η προσφορά δεν είναι μαϊμού και γνωρίζεις επακριβώς τις τιμές τους σε πολλά δισκάκια και τα διαφημιστικά τους. Δεν θα ήθελα λοιπόν ποτέ να διαφωνήσουμε για κάτι που πραγματικά ενδιαφέρεσαι.

Ο επιδόρπιος είναι cylon! There! I said it!

Get back on topic guys!

Sorry, Demis αλλά νόμιζα ότι είμαι on-topic. Αν ξέφυγα ζητώ συγγνώμη.

Πάντως αυτό με τον επιδόρπιο δεν το κατάλαβα... :( :)

ε, εμένα μου φάνηκε ότι "μαλλώνετε" για τις προσφορές των καταστημάτων.

αντί να ποστάρετε DVD προσφορές.

ο επιδόρπιος είναι ο Desert :p :p

Χα χα. Είμαι Cylon Επιδόρπιο, ναι!

Τώρα αν μπορούσα να έχω και την Νο6 θα ήμουν happy cylon επιδόρπιο.

bill_tag, ειλικρινά δεν προσπαθούσα να σου αλλάξω γνώμη, τώρα βέβαια και εγώ θα μπορούσα να πω πως είσαι από τα Public και κάνεις δυσφήμιση, αλλά...ε και;;

Love is in the air πάλι σήμερα :lol::p

Σίγουρα δεν ήταν σκοπός μου να "μαλώσω" ακόμα και με εισαγωγικά. Νόμιζα ότι απλώς διαφωνούσα... εποικοδομητικά... :D

Και η διαφωνία ήταν πάνω σε προσφορές BLU-RAY (με αντικατάσταση DVD). Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος σε παρακαλώ, αλλά νόμιζα ότι το forum δεν είμαι μόνο για να ποστάρουμε προσφορές αλλά και συζήτηση γύρω από αυτές. :confused:

Για αυτό που έχω επιφυλάξεις είναι αν μπορώ να αναφέρομαι και στα BLU-RAYs ή μόνο σε DVDs. Άλλωστε τώρα πια τα περισσότερα DVDs σε προσφορά είναι.

Χα χα. Είμαι Cylon Επιδόρπιο, ναι!

Τώρα αν μπορούσα να έχω και την Νο6 θα ήμουν happy cylon επιδόρπιο.

bill_tag, ειλικρινά δεν προσπαθούσα να σου αλλάξω γνώμη, τώρα βέβαια και εγώ θα μπορούσα να πω πως είσαι από τα Public και κάνεις δυσφήμιση, αλλά...ε και;;

Love is in the air πάλι σήμερα :lol::p

Πάντως από Public δεν έχω αγοράσει σχεδόν τίποτα γιατί δεν πετυχαίνω καλές προσφορές. Αντίθετα το FNAC το έχω "χτίσει" γι'αυτό και με πείραξε η κοροϊδία.

Πάντως από Public δεν έχω αγοράσει σχεδόν τίποτα γιατί δεν πετυχαίνω καλές προσφορές. Αντίθετα το FNAC το έχω "χτίσει" γι'αυτό και με πείραξε η κοροϊδία.

Και ο Demis, αναφέρει όλη την ώρα προσφορές από το amazon.co.uk. Δεν μπορεί, για να ξέρει τις τιμές τους (και πότε αλλάζουν αυτές) θα έχει προσωπικό όφελος από το amazon.co.uk :rolleyes:

Βασικά, bill_tag, τυχαίνει να μην έχεις "χτίσει" μόνο εσύ τα Fnac αλλά και άλλοι (όπως εγώ). Το ότι ξέρω τις τιμές 4-5 Blu-ray που είτε μου έκαναν εντύπωση είτε πρόσεξα στην τελευταία φορά που πήγα να δω, σημαίνει κατι;

Και η διαφωνία μου δεν έχει να κάνει με τη Fnac ή τα Public ή τα Metropolis ή whatever. Γενικά δεν μπορώ να ακούω πράγματα που με τη δική μου λογική δε βγάζουν νόημα. Αν π.χ. έλεγες ότι στον Κωτσόβολο έχουν μια ηλεκτρική σκούπα σε μούφα προσφορά και τύχαινε εγώ αυτόν τον καιρό να έψαχνα επίσης για σκούπα, και είχα δει τιμή προ και μετά έκπτωσης, σημαίνει πως έχω προσωπικό όφελος ΚΑΙ από τον Κωτσόβολο; :rolleyes: :rolleyes:

Και, η διαφωνία μας δεν ήταν πάνω σε αυτό. Ήταν πάνω στο αν υπήρξε όντως η προσφορά - εγώ λέω πως υπήρξε, εσύ παραπάνω λες όχι.

Και ο Demis, αναφέρει όλη την ώρα προσφορές από το amazon.co.uk. Δεν μπορεί, για να ξέρει τις τιμές τους (και πότε αλλάζουν αυτές) θα έχει προσωπικό όφελος από το amazon.co.uk :rolleyes:

κάθε κλικ που κάνετε στα λινκς που δίνω ισοδυναμεί με 1% επιπλέον έκπτωση στις παραγγελίες μου :X

Αν σου κάνω κλικ όλη νύχτα, θα πάρεις με "έκπτωση προσωπικού" το BSG για μένα;; :rolleyes: :p

Αν σου κάνω κλικ όλη νύχτα....

μπορεί να φταίει και η μέρα αλλά αυτό ακούστηκε κάπως βρώμικο :lol::lol:

Βασικά, bill_tag, τυχαίνει να μην έχεις "χτίσει" μόνο εσύ τα Fnac αλλά και άλλοι (όπως εγώ). Το ότι ξέρω τις τιμές 4-5 Blu-ray που είτε μου έκαναν εντύπωση είτε πρόσεξα στην τελευταία φορά που πήγα να δω, σημαίνει κατι;

Και η διαφωνία μου δεν έχει να κάνει με τη Fnac ή τα Public ή τα Metropolis ή whatever. Γενικά δεν μπορώ να ακούω πράγματα που με τη δική μου λογική δε βγάζουν νόημα. Αν π.χ. έλεγες ότι στον Κωτσόβολο έχουν μια ηλεκτρική σκούπα σε μούφα προσφορά και τύχαινε εγώ αυτόν τον καιρό να έψαχνα επίσης για σκούπα, και είχα δει τιμή προ και μετά έκπτωσης, σημαίνει πως έχω προσωπικό όφελος ΚΑΙ από τον Κωτσόβολο; :rolleyes: :rolleyes:

Και, η διαφωνία μας δεν ήταν πάνω σε αυτό. Ήταν πάνω στο αν υπήρξε όντως η προσφορά - εγώ λέω πως υπήρξε, εσύ παραπάνω λες όχι.

Άκου DesertSMisSRaiN εγώ δεν είπα ότι έχεις προσωπικό όφελος ούτε ότι είσαι ιδιοκτήτης του FNAC. Αντίθετα σχολίασα το γεγονός ότι δεν αφήνεις να πέσει τίποτα κάτω για κάτι που λες ότι δεν σε ενδιαφέρει. Επίσης εσύ επανηλημένα θέλησες να διευκρινήσεις ότι δεν έχεις σχέση με τα FNAC ενώ δεν είπα ποτέ ότι είχες σχέση. Δηλαδή αν έκανα σχόλιο αρνητικό για κάτι που πραγματικά σε ενδιαφέρει τι παραπάνω θα έκανες, θα μου'στελνες εξώδικο;

Ενώ αρχικά είδες ότι κάποιοι συμφώνησαν μαζί μου ότι η προσφορά φαίνεται μούφα, δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να μου αποδείξεις. Ότι δεν είναι; Οκ συμφωνώ δεν είναι! Είναι τίμιοι στη FNAC αλλά άχρηστοι στο marketing. Καταφέρανε να κάνουν 2 προσφορές τους να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ αρνητκά.

Αν κάποιοι από τη FNAC το διαβάζουν θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι που κάθομαι και ασχολούμαι με αυτούς να πουν ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις μου και να διορθωθούν στο μέλλον. Άρα καλό τους κάνω όχι κακό. Έτσι άλλωστε με αντιμετωπίζουν όλα τα καταστήματα στο εξωτερικό. Κακό θα ήταν να δω την αλλαγή τιμής να συχτιρίσω να μην αρχοληθώ και να μην ξαναγοράσω από αυτούς στο μέλλον.

Eχεις βρώμικο μυαλό!! Είπαμε να μας κάνεις έκπτωση, όχι να μας κλικάρεις κιόλας!

Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζετε κάποιο e-shop όπου μπορώ να αγοράσω τον τελευταίο "terminator, salvation" σε dvd;

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅