Jump to content

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Έχετε; Εντυπώσεις

inactiveaccount76533
 Κοινοποίηση

Υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας? (για χρήση στο σπίτι)  

135 members have voted

1. 1. Υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας? (για χρήση στο σπίτι)

• Ναι, υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και έχω συνδεθεί με το φυσικό αέριο..
      52
    • Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου..
      41
    • Υπάρχει διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχω συνδεθεί..
      42

Recommended Posts

Μετακόμισα πρόσφατα σε μια πολυκατοικία με φυσικό αέριο.

Είμαι στον 5 όροφο, ρετιρέ.

Όλοι μου είπαν ότι τα κοινόχρηστα το χειμώνα είναι γύρω στα 80 ευρώ.

Είναι λογικό τόσα πολλά με φυσικό άεριο?

Εξαρταται απο τα τετραγωνικα του σπιτιου τα χιλιοστα θερμανσης κ.λ.π.

Να ξερεις οτι οι τελευταιοι οροφοι εχουν πολλα χιλιοστα σε ασανσερ και σε αλλες δαπανες

Εγω για αυτο εβαλα δικια μου θερμανση και ηρεμησα

φιλικα

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

52 τετραγωνικα είναι το σπίτι.

Λόγω θέρμανσης μου είπαν ότι έχει τόσα πολλά κοινόχρηστα. Γι αυτό ρωτάω.

Και στο σπίτι που έμενα, πάλι 5 όροφος ήταν, γύρω στα 60 τετραγωνικά και χωρίς φυσικό αέριο πλήρωνα γύρα στα 60 ευρώ κοινόχρηστα.

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eμείς που έχουμε πάντως κεντρική εγκατάσταση στην οικοδομή σκεφτόμαστε να βάλουμε ατομικό, γιατί οι περισσότεροι τον χειμώνα ανάβουν a/c κι έτσι πληρώνουμε εμείς τα περισσότερα...go figure
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Eμείς που έχουμε πάντως κεντρική εγκατάσταση στην οικοδομή σκεφτόμαστε να βάλουμε ατομικό, γιατί οι περισσότεροι τον χειμώνα ανάβουν a/c κι έτσι πληρώνουμε εμείς τα περισσότερα...go figure

Δεν καταλαβα τι εννοεις ..Δηλαδη αυτοι που αναβουν A/C δεν πληρωνουν το παγιο πετρελαιου??

Παντως τι καλυτερο ειναι ο καθενας ατομικη θέρμανση

Ετσι γλυτωνεις απο πολλες μουρμουρες

Σχετικα με την κοπελα πιο πανω αυτο που θα σου προτεινα ειναι να παρεις απο τον διαχειριστη εναν πινακα που αναγραφει τα χιλιοστα του διαμερισματος καθως και τα ποσοστα των δαπανων σε θερμανση ασανσερ κ.λ.π. και να τα δωσεις καπου να σου βγαλουν ενα ενδεικτικο κοστος με χρηση πετρελαιου

Πολλα μου λες για τοσα τετραγωνικα

Εγω με 100 σε ρετιρε και πληρωνω χωρις εξτρα χρεωσεις τωρα με φυσικο αεριο 35 ευρω και με πετρελαιο πληρωνα γυρω στα 110 ευρω

Με χρηση θερμανσης συνεχεια και σταθερη θερμοκρασια στους 22 βαθμους κελσιου

φιλικα

Έχουμε κεντρική εγκατάσταση φ. αερίου με ατομική ωρομέτρηση. Παρ'ολ'αυτά, κάποιοι επιλέγουν να μην τα ανάψουν. Πληρώνουν ναι μεν ενα πάγιο ποσό, αλλά όλο το υπόλοιπο πάει σε εμάς τους 2-3 που το χρησιμοποιούμε. Αν άναβαν κι άλλοι θα ερχόταν λιγότερο για όλους. Αφού λένε να το καταργήσουμε.

Μετακόμισα πρόσφατα σε μια πολυκατοικία με φυσικό αέριο.

Είμαι στον 5 όροφο, ρετιρέ.

Όλοι μου είπαν ότι τα κοινόχρηστα το χειμώνα είναι γύρω στα 80 ευρώ.

Είναι λογικό τόσα πολλά με φυσικό άεριο?

Όταν σπουδαζα Θεσσαλονική (5 χρόνια) είχαμε τα 3 πρώτα κανονική κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο και τα τελευταία 2 βάλαμε φυσικό αέριο.

Στα κοινόχρηστα δεν είδα καμιά διαφορά. Άντε το πολύ μια μείωση 2% τίποτα σημαντικό δλδ...

• 1 month later...

Σε κεντρική θέρμανση απο πετρέλαιο σε φυσικό αέριο υπαρχή μείωση απο 12%-25% (συν το κλέψιμο του πετρελαίου )

Ενω σε ατομικό λέβητα το ποσοστό μεγαλώνει εως 40%

αλλα ΟΛΑ αυτα τα ποσοστά παίζουν ρόλο απο το λέβητα της απώλειες κ.α

ΣΕ κεντρική θέρμανση οικοδομής σπανία να εχει τόσο μικρο ποσοστό 2% , αλλα αν εκτος τον ''μη σωστό'' λέβητα (αρα λιγότερη μείωση) και "μη σωστή" επαγωγή (καμινάδα) Δεν έχουν και σωστή κατανομή ποσοστών θέρμανσης

• 1 month later...

περιοχη προσφορας θεσσαλονικη :

αυτο τον καιρο ''τρεχει'' προσφορά (σε περιοχες που εχουν ηδη αεριο) για υποψήφιους πελάτες που δεν κάναν σύνδεση ακόμα για ατομική ΑΙΤΗΣΗ με 140 ευρώ

και μειώνετε ο χρόνος σύνδεσης σε (90 μέρες ΜΑΧ) ενω ηταν απο 3 εως 10 μήνες εως τώρα !

προς το παρον δεν θελω κατι τετοιο,το φοβαμαι για να πω την αληθεια,ασε μην κανω μπουρλοτο το σπιτι.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

πάντως αυτο τον καιρο ''τρεχει'' προσφορά σε οικοδομές ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εχουν ηδη αεριο για ατομικη ΑΙΤΗΣΗ με 140 ευρο

και μειώνετε ο χρόνος σύνδεσης σε (90 μέρες ΜΑΧ) ενω ηταν απο 3 εως 10 μήνες εως τώρα !

Υπάρχει κάποια προσφορά και στον εξοπλισμό; Έχουμε αέριο αλλά σκεφτόμαστε για ατομικό...

προς το παρον δεν θελω κατι τετοιο,το φοβαμαι για να πω την αληθεια,ασε μην κανω μπουρλοτο το σπιτι.

ΜΗΝ φοβάσαι το φυσικό αέριο ειναι πολυ ασφαλές σε πολλές περίπτωσης

καταρχήν είναι σε πολύ χαμηλή πίεση 25mbar με αντίθεση το υγραέριο με 10 bar ,

και κάνει ''καλούς'' ελενχους η ΕΠΑ στους εγκαταστατες που τοποθετούν το φυσικο αεριο στα σπίτια ιδιωτών ολοι την γραμμη αεριου την συσκευή και την επαγωγη της.

Υπάρχει κάποια προσφορά και στον εξοπλισμό; Έχουμε αέριο αλλά σκεφτόμαστε για ατομικό...

οχι ακόμα δεν άρχισαν οι προσφορές :

"με κάθε νεα σύνδεση αεριού δώρο ο εξοπλισμός !! " :D

απλα θα παρεις προσφορές εγκαταστάσεις και θα συγκρινεις ΚΥΡΙΩΣ ..

(τιμη και ποιότητα) του λέβητα , και στα νεα σώματα (αν βαλεις) της θερμίδες (αποδώσει) και τιμή

μολις τελειωσε η εγκατασταση του αεριου στο σπιτι μας. σε δυο μερες εγινε ολο το σπιτι. περιμενω το χειμωνα να δουμε αν τελικα αξιζει.:D

μολις τελειωσε η εγκατασταση του αεριου στο σπιτι μας. σε δυο μερες εγινε ολο το σπιτι. περιμενω το χειμωνα να δουμε αν τελικα αξιζει.:D

oταν κατάθεση την μελέτη αερίου (σε 2-3 μέρες ) ο μηχανικός του εκγαταστατη σας μπορείς να τον ρωτήσεις την ημέρα του προελέγχου

(που θα είναι περίπου ενα μήνα μετά)

• 7 months later...
Λοιπον εγω σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση εβαλα μονος μου φυσικο αεριο

Η εγκατασταση μου κοστισε γυρω στα 3500 ευρω (ειμαι ρετιρε και ειχα πολυ σωληνες)

εβαλα καυστηρα 28αρι

Με προοπτικη αργοτερα για εστια , και τζακι

Με πετρελαιο πληρωνα 130 το μηνα κοινοχρηστα, ενω τωρα πληρωνω 20- 35 το πολυ το μηνα

Σαφως εχω βαλει και για ζεστο νερο

Σαφως και στο μαγειρεμα ειναι πολυ πιο γρηγορο από το ηλεκτρικο

Εχει μια συντηρηση το χρονο γυρω στα 40 -60 ευρω ο καυστηρας

Αλλα τουλαχιστον δεν εχεις το κλεψιμο σε πετρελαιο ......

φιλικα

καλησπέρα,

Είμαι στη διαδικασία να βάλω ατομικό φυσικό αέριο και αντιμετωπίζω προβλήματα με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.

Ήθελα να σου κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Από τη στγμή που έχεις βάλει φυσικό αέριο έχεις απαλλαγεί απο το πάγιο πετρελαίου. αν ναι πως το δέχτηκαν αυτό οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας?

Επίσης τον καυστήρα τον έβαλες στο μπαλκονί? αν ναι σου δημιουργησαν καποιο θέμα οι υπόλοποι (ότι χαλαει την όψη της οικοδομής κ.τ.λ.)

Τέλος ο καυστήρασ κάνει θόρυβο? βγάζει ενοχλητικά αέρια που 8α μπορούσαν να επηρεάσουν αυτούς που μένουν απο κάτω ή από πάνω.

ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

καλησπέρα,

Είμαι στη διαδικασία να βάλω ατομικό φυσικό αέριο και αντιμετωπίζω προβλήματα με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.

Ήθελα να σου κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Από τη στγμή που έχεις βάλει φυσικό αέριο έχεις απαλλαγεί απο το πάγιο πετρελαίου. αν ναι πως το δέχτηκαν αυτό οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας?

Επίσης τον καυστήρα τον έβαλες στο μπαλκονί? αν ναι σου δημιουργησαν καποιο θέμα οι υπόλοποι (ότι χαλαει την όψη της οικοδομής κ.τ.λ.)

Τέλος ο καυστήρασ κάνει θόρυβο? βγάζει ενοχλητικά αέρια που 8α μπορούσαν να επηρεάσουν αυτούς που μένουν απο κάτω ή από πάνω.

ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Καλησπερα πρεπει να μαζεψεις το 50% συν 1 ατομο σε υπογραφες οτι σε αφηνουν να βαλεις αεριο και θα αποκοπεις απο την κεντρικη

αλλιως θα πληρωνεις το 30%

-Ο λεβητας φυσικου αεριου μπαινει μονο σε μπαλκονι (εκτος ειδικων περιπτωσεων)

-Δεν μπορουν να σε πουν τιποτα , αν ειναι παρανομα και ο μετρητης που βαζει η επα και τα ηλιακα και τα κλιματιστικα (κανονικα θελουν αδεια)

-θορυβο δεν κανει μονο ενα μοτερακι ακουγεται (σχεδον οσο ενας αποροφητηιρας )

-ουτε καπνια βγαζει (δεν ειναι τζακι) ουτε μυριζει :D

αρα πες ποσα διαμερισματα ειστε και ποση μπορει να σε υπογραψουν (απλο χαρτι οχι Υ.Δ ) ?

και εμεις εχουμε εδω και ενα χρονο και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος εως τωρα!!

πολλα πλεονεκτηματα(τιμη,δεν βρωμαει οπως το πετρελαιο:p)

Κατι ειπαν ομως οτι θα αυξηθει 40%!!!:blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα πρεπει να μαζεψεις το 50% συν 1 ατομο σε υπογραφες οτι σε αφηνουν να βαλεις αεριο και θα αποκοπεις απο την κεντρικη

αλλιως θα πληρωνεις το 30%

-Ο λεβητας φυσικου αεριου μπαινει μονο σε μπαλκονι (εκτος ειδικων περιπτωσεων)

-Δεν μπορουν να σε πουν τιποτα , αν ειναι παρανομα και ο μετρητης που βαζει η επα και τα ηλιακα και τα κλιματιστικα (κανονικα θελουν αδεια)

-θορυβο δεν κανει μονο ενα μοτερακι ακουγεται (σχεδον οσο ενας αποροφητηιρας )

-ουτε καπνια βγαζει (δεν ειναι τζακι) ουτε μυριζει :D

αρα πες ποσα διαμερισματα ειστε και ποση μπορει να σε υπογραψουν (απλο χαρτι οχι Υ.Δ ) ?

Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση σου.

η αλήθεια είναι ότι κινήθηκα απολύτως νόμιμα. δηλαδή μάζεψα τις υπογραφές έκανα αίτηση στην ΕΠΑ. πλήρωσα για να έρθει στην πολυκατοικία το φυσικό αέριο και τώρα που είμαι έτοιμη για να ξεκινήσω τις διαδικασίες της εγκατάστασης, μου δημιουργούν προβλήματα. βασικά όταν υπεγράφαν δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι δε θα πληρώνω πάγιο και ότι ο καυστήρας θα είναι στο μπαλκόνι. γι αυτό τώρα μου λένε για τον θόρυβο και τα αέρια και για την όψη της πολυκατοικίας (εννοειται οτί θα μπεί στην πλάγια όψη και όχι στην μπροστινή).

Απλά ήθελα να μάθω αν πληρώνεις πάγιο και γενικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον καυστήρα που είναι στο μπαλκόνι.

ευχαριστώ και πάλι.

• 3 months later...

βρηκα σημερα μια επιστολη με 2 λογαριασμους του 2007(η ενοικιαστρια εφυγε χωρις να πληρωσει τους λογαριασμους των τελευταιων 5 μηνων σε δεη,οτε,νερο,κοινοχρηστα και αεριο)

τελος παντως,στην επιστολη που μου εστειλαν αναφερουν κατι για χρεωση προστιμου στον επομενο λογαριασμο.γνωριζει κανεις το υψος του προστιμου αυτου?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αυτο εχει απο τον Κανονισμό Ύδρευσης και δεν ξερω αν ειναι για ολα ετσι η αν θα σε βοηθησει...

ΑΡΘΡΟ 25

Κυρώσεις

α. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης πληρωμής πέραν από την επιβολή των νομίμων προσαυξήσεων (εφόσον το οφειλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο των €150 (εκατό πενήντα ευρώ), κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης των υδροληπτών δύναται να διακόπτεται η παροχή και εφόσον εντός δύο εργάσιμων ημερών δεν εξοφληθεί το οφειλόμενο ποσό θα αφαιρείται ο υδρομετρητής και θα εφαρμόζεται ο Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.) για την είσπραξη της οφειλής.

β. Σε περίπτωση σύνδεσης του ακινήτου με το Κοινοτικό Δίκτυο Ύδρευσης χωρίς την άδεια της Κοινότητας και χωρίς καταβολή δικαιώματος σύνδεσης, σε βάρος του παραβάτη επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο τριπλάσιο του δικαιώματος σύνδεσης.

γ. Σε περίπτωση που γίνει αυθαίρετη μετατόπιση του υδρομετρητή επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το ποσό του δικαιώματος σύνδεσης.

δ. Σε ακίνητο ή κτίσμα στο οποίο υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες ή καταστήματα τοποθετείται υποχρεωτικά χωριστός υδρομετρητής για κάθε μία από αυτές.

ε. Αν διαπιστωθεί επέμβαση του υδρολήπτη στο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας, η πράξη αυτή διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 381 και 382 του Ποινικού Κώδικα και επιπλέον ο υπαίτιος χρεώνεται στο τριπλάσιο κόστος επισκευής τυχόν βλάβης που θα δημιουργηθεί.

στ. Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί, βλάβη του υδρομετρητή ή αντικατάσταση του και δεν έχει δηλωθεί στην Κοινότητα εγγράφως τότε επιβάλλεται πρόστιμο στο τριπλάσιο του δικαιώματος σύνδεσης.

ζ. Σε περίπτωση που προκληθεί ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς ή διανομής με ευθύνη τρίτου, αυτός οφείλει να ενημερώσει την Κοινότητα για τη ζημιά και υποχρεούται να καταβάλλει τα έξοδα άμεσης αντικατάστασης της, σε όποιο ύψος και αν ανέρχονται αυτά και σε περίπτωση που δεν δηλώσει οικειοθελώς στην Κοινότητα τη ζημιά τότε επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο στο τριπλάσιο του δικαιώματος σύνδεσης.

η. Στον παραβάτη του Άρθρου 12 του παρόντος Κανονισμού, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο του δικαιώματος σύνδεσης.

θ. Όποιος παραβαίνει τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού, πέρα από τις ποινές και τα πρόστιμα που προβλέπει, αυτός τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 459 του Ποινικού Κώδικα.

ι. Όλες οι βεβαιωμένες οφειλές θα εισπράττονται σύμφωνα με τον Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.).

[sIGPIC][/sIGPIC]

εχω την εντυπωση πως στο αεριο ειναι διαφορετικα.

τελικα κανεις δεν ξερει το υψος του προστιμου ε?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

• 2 months later...

Καλησπέρα.

Να ρωτήσω κάτι.

Όσοι έχετε φυσικό αέριο έχει ανοίξει η θέρμανση σε σας?

Σε μας την κλείσαν το καλοκαίρι και ακόμα δεν πρέπει να έχει ανοίξει.(Δεν ξέρω τι ακριβώς σύστημα παίζει στο αέριο που έχουμε :p)-Λογικά υπάρχει μια κεντρική βάνα και στην συνέχεια ατομική θέρμανση και ατομική χρέωση.