Jump to content

How to: Optimise your PC!

Zanat0s
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Ετοιμάζομαι να κάνω ένα(ακόμη) Format. Καθώς έγραφα σε ένα χαρτί το ποιά βήματα θα κάνω για να βελτιστοποιήσω την απόδοση του υπολογιστή μου ήρθε η ιδέα για το παρών θέμα.

Σκόπος αυτού του θέματος είναι να συγκεντρώσουμε, αρχικά, κατά κατηγορίες ποιά προγράμματα πιστεύουμε, εμείς οι χρήστες, ότι αξίζουν και πραγματικά βοηθούν. Έχψαξα σε διάφορα sites για προγράμματα που "υπόσχονται" αποτελέσματα. Έχω βαρεθεί να εκγαθιστώ και να διαγράφω προγράμματα που απλώς πιάνουν χώρο. Πιστεύω πως έαν πει ο καθένας σας ποιά προγράμματα τον βοηθούν πραγματικά

Τα προγράμματα θα τα παρουσιάζουμε στο δεύτερο μύνημα(μέσω edit)αυτού του θέματος. Για το κάθε πρόγραμμα σκέφτομαι να γράφουμε μια μικρή περιγραφή για τα υπέρ και αρνητικά. Εγώ βρίσκω την ιδεά πολύ ενδιαφέρουσα. Και πραγματικά θα ήθελα να ανακαλύψω ποιά προγράμματα χρησιμοποιείτε και αξίζουν.

Οι Κατηγορίες προγραμμάτων που έχω υπόψη είναι:

Antivirus/ SPyware/ Firewall

Internet Boosters

Windows Optimization

Hardware(CPU, Memmory and Motherboard) Optimisation

Video card/ Graphics Optimisation

περιμένω αντιδράσεις για να δω εάν θα συνεχίσουμε το τοπικ. Μια επισήμανση είναι απαραίτητη.

Καλησπέρα σας. Ετοιμάζομαι να κάνω ένα(ακόμη) Format. Καθώς έγραφα σε ένα χαρτί το ποιά βήματα θα κάνω για να βελτιστοποιήσω την απόδοση του υπολογιστή μου ήρθε η ιδέα για το παρών θέμα.

Σκόπος αυτού του θέματος είναι να συγκεντρώσουμε, αρχικά, κατά κατηγορίες ποιά προγράμματα πιστεύουμε, εμείς οι χρήστες, ότι αξίζουν και πραγματικά βοηθούν. Έχψαξα σε διάφορα sites για προγράμματα που "υπόσχονται" αποτελέσματα. Έχω βαρεθεί να εκγαθιστώ και να διαγράφω προγράμματα που απλώς πιάνουν χώρο. Πιστεύω πως έαν πει ο καθένας σας ποιά προγράμματα τον βοηθούν πραγματικά

Τα προγράμματα θα τα παρουσιάζουμε στο δεύτερο μύνημα(μέσω edit)αυτού του θέματος. Για το κάθε πρόγραμμα σκέφτομαι να γράφουμε μια μικρή περιγραφή για τα υπέρ και αρνητικά. Εγώ βρίσκω την ιδεά πολύ ενδιαφέρουσα. Και πραγματικά θα ήθελα να ανακαλύψω ποιά προγράμματα χρησιμοποιείτε και αξίζουν.

Οι Κατηγορίες προγραμμάτων που έχω υπόψη είναι:

Antivirus/ SPyware/ Firewall

Internet Boosters

Windows Optimization

Hardware(CPU, Memmory and Motherboard) Optimisation

Video card/ Graphics Optimisation

περιμένω αντιδράσεις για να δω εάν θα συνεχίσουμε το τοπικ. Μια επισήμανση είναι απαραίτητη.

Kali idia mou fenete , merika programata pou ine must gia mena :

-Reg Run II Watch Dog ( kratai back up tis Reg ana taktika diastimata & tin elenxi gia alages , o xristis mpori na orisi to xroniko diastima pou 8a ginete o elenxos, episis mas idopie gia ka8e alagi pou ginete )

-ZoneAlarm pro.

Security

Antivirus: Το AVguard είναι ένα πολύ καλό και ελαφρύ antivirus. To Θεωρώ άψογο για να αντιμετωπίζεις trojans και worms. είναι δωρεάν http://www.free-av.com

ΑΛλά Antivir δεν τα ξέρω επαρκώς.

ερώτηση: Τι είναι το hardware Firewall?

Firewal: χρησιμοποιώ το Zone Alarm Pro. Δεν είναι αρκετά βαρύ, ούτε δωρεάν. Είναι τοσο αποτελεσμάτικό που όμως δημιουργεί πρόβλημα σε άλλες εφαρμογές(δες emule)

Spyware: To adaware δεν αξίζει μια πια. Προσωπικά χρησιμοποιώ το ZOne alarm Pro. Θα ήθελα να βρω κάποιο καλύτερο.

Windows Optimization:

Ashampoo Winoptimiser: Αψογο προγραμματάκι. Για αρχάριους χρήστες και όχι μόνο. Δεν έχει καλό defrag. Υποστηρίζει καθαρισμό σκληρού, registry και dll.

δεν χρησιμοποιώ δυστυχώς άλλα.

Multimedia εφαρμογές

real player: είναι αρκετά βαρύς και αργός. Προσφέρει όμως ολοκληρομένες λύσεις και δεν είναι της Microsoft.

Internet booster

δεν γνωρίζω κανενα καλό πρόγραμμα σε αυτό τον τομέα...

Χρησιμοποιώ Opera. Θεωρώ ότι είναι καλύτερος από τον Firefox.

3D Boosting

Ati tray tools: ένα πρόγραμμα απαραίτητο για gamers για ATI κάρτες