Jump to content

Ολική Επεξεργασία Φωτογραφίας

sadiagraxa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους :)

Θελω να επεξεργαστω εναν αρκετα μεγαλο αριθμο φωτογραφιων και οπως καταλαβαινετε, η καθεμια θελει την "προσωπικη" της επεξεργασιουλα (???)

Αυτο που ψαχνω ειναι ενα προγραμμα που να μπορει να κανει ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

Δηλαδη:

1. Να κοβει μερος της και να το αποθηκευει ξεχωριστα
  2. Να μπορεις να επιλεξεις ενα σημειο της φωτογραφιας (οπως κεφαλι π.χ) και να το προσαρμοζεις σε μια αλλη φωτογραφια
  3. Να μπορει να "ομαλοποιει" τον θορυβο που εχουν συνηθως οι φωτογραφιες που τραβηχτηκαν απο κινητα
  4. Να κανει κατι σαν Focus σε φωτογραφιες που ειναι "κουνημενες"

Αυτα μου ερχονται στο μυαλο αυτη τη στιγμη (αφου ειδα περιπου τι χρειαζεται να κανω). Αν καποια στιγμη δω οτι χρειαζομαι και ακατι αλλο, θα ρωτησω...

Ευχαριστω προκαταβολικα κι ελπιζω οτι ολα αυτα θα μπορουν να υπαρχουν σε 1 προγραμμα :)

Αν απο την αλλη εχετε να προτεινετε και ξεχωριστα προγραμματα τα οποια κανουν κι αυτα καλα την δουλεια τους, εστω και σε ενα απο τα παραπανω, τοτε θα σας ειμαι υποχρεος :) ;)

Βρηκα το Photoshop CS2...

Αυτο προτεινετε ως το πιο καλο ή υπαρχει καποιο συγκεκριμενο Photoshop για αυτες τις δουλειες;

To Photoshop μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, όμως εκτός από το πρώτο, όλα χρειάζονται χρόνο και ενασχόληση.

To Photoshop μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, όμως εκτός από το πρώτο, όλα χρειάζονται χρόνο και ενασχόληση.

Τι εννοεις? :confused:

Μπορεις να επιλεξεις ενα μερος και με copy paste σε new να κανεις ενα αρχειο. Ή με τις επιλογες του select. Νομιζω αυτο ρωτησε το παλικαρι. Εσυ τι καταλαβες? Μηπως δεν καταλαβα εγω και ζηταει κατι πιο εξειδικευμενο :worry:

edit: Εγω το 4 δεν ξερω πως να το κανω :D

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

ψαξε ετοιμες διαδικασιες με photoshop actions,θα σε βοηθησουν πολυ!

Αυτο που το βρισκω; Αν μπορεις πες μου πιο λεπτομερως γιατι χαθηκα με τις τοσες επιλογες που εχει :O

Τι εννοεις? :confused:

Μπορεις να επιλεξεις ενα μερος και με copy paste σε new να κανεις ενα αρχειο. Ή με τις επιλογες του select. Νομιζω αυτο ρωτησε το παλικαρι. Εσυ τι καταλαβες? Μηπως δεν καταλαβα εγω και ζηταει κατι πιο εξειδικευμενο :worry:

edit: Εγω το 4 δεν ξερω πως να το κανω :D

Αυτο ρωτησα περιπου :)

Για παραδειγμα, σε ενα παλιοτερο προγραμμα μπορουσες να "κοψεις" ενα μερος μιας φωτογραφιας (π.χ μια γλαστρα ή ενα ζωο) και να το επικολησεις σε οσες αλλες ηθελες αλλα αν εβγαινες απο το προγραμμα επρεπε μετα να το ξαναεπιλεξεις προσεκτικα και η ολη ιστορια ηταν κουραστικη :(

Με ενδιαφερει να το σωζει σαν ξεχωριστο αντικειμενο χωρις να το κανει merge πανω στον λευκο φοντο...

Eννοούσα ότι το 1. από αυτά που θέλεις να κάνεις, είναι απλό. Τα άλλα χρειάζονται ενασχόληση ή/και επιπλέον plug-ins. Πάντως το 1. γίνεται με διάφορους τρόπους. Μπορείς ας πούμε να επιλέξεις την περιοχή που θέλεις με κάποιο από τα selection tools, όποιο βολεύει κατά περίπτωση και μετά να αποθηκεύσεις την επιλογή σε ένα νέο αρχείο που θα φτιάξεις το οποίο θα έχεις επιλέξει να είναι διάφανο (File --> New --> Background contents --> transparent). Eκεί αν έχεις κάνει copy προηγουμένως το selection που σε ενδιαφέρει, θα έχουν μπει αυτόματα οι διαστάσεις του.

Αυτο που το βρισκω; Αν μπορεις πες μου πιο λεπτομερως γιατι χαθηκα με τις τοσες επιλογες που εχει :O

στο google αν ψαξεις ετσι photoshop actions,μπορεις να βρεις αρκετα.

Βασικα αυτα ειναι ετοιμες διαδικασιες που πρεπει να τις βαλεις εσυ,δεν εχει αποσο θυμαμαι καποια ιδιαιτερα actions το photoshop default.ψαξε απο το google και παρε και μερικα απο εδω.

Photoshop Actions

Eννοούσα ότι το 1. από αυτά που θέλεις να κάνεις, είναι απλό. Τα άλλα χρειάζονται ενασχόληση ή/και επιπλέον plug-ins. Πάντως το 1. γίνεται με διάφορους τρόπους. Μπορείς ας πούμε να επιλέξεις την περιοχή που θέλεις με κάποιο από τα selection tools, όποιο βολεύει κατά περίπτωση και μετά να αποθηκεύσεις την επιλογή σε ένα νέο αρχείο που θα φτιάξεις το οποίο θα έχεις επιλέξει να είναι διάφανο (File --> New --> Background contents --> transparent). Eκεί αν έχεις κάνει copy προηγουμένως το selection που σε ενδιαφέρει, θα έχουν μπει αυτόματα οι διαστάσεις του.

Πολυ καλο αυτο !!! :) ;)

Σ'ευχαριστω για το Tip ;)

στο google αν ψαξεις ετσι photoshop actions,μπορεις να βρεις αρκετα.

Βασικα αυτα ειναι ετοιμες διαδικασιες που πρεπει να τις βαλεις εσυ,δεν εχει αποσο θυμαμαι καποια ιδιαιτερα actions το photoshop default.ψαξε απο το google και παρε και μερικα απο εδω.

Photoshop Actions

Ευχαριστω DVD_GR ;)

Οφειλω να πω οτι εχω χαθει απο τις δυνατοτητες που εχει το Photoshop CS2 !

Θα ασχοληθω λιγο παραπανω και αν εχω αποριες (σιγουρα θα εχω :p ) θα σας τις γραψω εδω :)

Σας ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια :)