Jump to content

Μητρική τεκνατζού!!!


atsalakwtos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια γρηγορη ερωτηση(που δυστυχως δε βρηκε γρηγορα απαντηση στο search).

Εχω μητρική την QDI Advance10E.Ξερω,ολιγον τι αρχαια:D ! Η μαμα γραφει στο επισημο site της οτι η δικια μου σηκωνει μαξ 1GHz P3.

Ξερει κανενας(κατι μου λεει πως θα ξερουν όλοι :cry: γιατι ειμαι εντελως ασχετος επι του προκειμενου:zzz: ) να μου πει αν μπορω να βαλω P4 γυρω στα 2GHz?........καλα μη βαρατε αμα ειπα κοτσανα:O

Στο τελος τελος βρε αδερφρε εχει δοκιμασει κανεις να σεταρει μεγαλυτερον απο 1 Γκιγκα και δη Ρ4?

Αμα.....λεμε αμα γινεται κατι χρειαζεται να κανω και καμια αλλη αλλαγη όπως πχ στο τροφοδοτικο?Τωρα ειμαι δυομισαρης(ελπιζω και διχρονος εν ευθετω χρονο;) :p :cool: ).Να τον κανω ας πουμε τρισιμισι(RD i'm coming)????

Link to comment
Share on other sites

Οι Pentium 3 έχουν εντελώς διαφορετικό socket από τους Pentium 4 (και άπειρες άλλες διαφορές), επομένως αυτό που λες δεν γίνεται.
Link to comment
Share on other sites

ναι αυτά που είπες ολίγον είναι κοτσάνα.Αν λέει 1ghz και pentium 3 δεν γίνεται να βάλεις pentium 4 2ghz.

όπως είπε ο mcde

Pentium 3 με σύγκριση Pentium 4(στην ίδια ταχύτητα ghz) ό Pentium 4 βγαίνει νικητής.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.

Παρτε μια φωτο απο τον πυργο μου να μου πειτε αν μπορω να του βαλω μητρικη για Ρ4.Αν ξερετε καμια καλη για τις απαιτησεις ενος Ρ4 γυρω στα 2GHz θα ηταν μεγαλη διευκολυνση.Να τα βρω και τα δυο μεταχειρισμενα και να κανω με ελαχιστα χρηματα αισθητη αναβαθμισουλα στο Ρ3 @866 που εχω τωρα.

Αληθεια υπαρχει τετοια μητρικη που να δεχεται SDRAM? Μην πανε και στραφι οι υπαρχουσες!Οι οποιες ειναι PC133.Βεβαια αν υπαρχει και ειναι χωμα καλυτερα να μην περιοριστω.

 

Τα αλλα στοιχεια του υπολογιστη μου ειναι κυριως μια 32αρα γραφικων MSI 8818,ενα dvd-rom Pioneer X16, Quantum Fireball 20αρης @7200 και μια καρτουλα ethernet 10/100

http://img73.imageshack.us/img73/1504/pirgos1cy.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις μαλλον να χωρεσεις μια στο κουτακι σου :) Θα βρεις φτηνες μητρικες για P4 αφου εχουν μεινει stock και τις πουλανε φτηνα. Πυρηνα northwood εχει ο P4 που θελεις να βαλεις? Αν ναι τοτε ψαχνεις μητρικη με socket 478 και διστυχος θα αλλαξεις και μνημες γιατι θα παιρνει DDR...

 

Πολυ πιθανο να εχει επανω ethernet καρτα το Mobo , Μην περιμενεις να παιζεις τα παιχνιδια καλυτερα με την καρτα που εχεις μονο επειδη θα αλλαξεις cpu. Μπορεις να βρεις μια καλυτερη μεταχειρισμενη με 20-30€.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

Θυμαμε πως το ειπε o mcde καποτε πως P3 στο 1GHz και P4 downclocked στο 1GHz νικα ο P3. Εξαλλου P4 στο 1GHz δεν υπαρχει.

 

Και επισης ο PIII-S 1,26 (O 1,4 ειναι πολυ-πολυ σπανιος) ονομαζεται και tualatin και χρησιμοποιειται ακομα και τωρα σε server...οι επιδοσεις του πλησιαζουν εναν P4 στα 2GHz!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι είχα γράψει παλιότερα γι'αυτή την ιστορία. Ο Pentium 3 με τον πυρήνα Τualatin ήταν ένας πολύ καλός επεξεργαστής που εγκαταλήφθηκε τότε επειδή έπρεπε να προωθήσουν τον Pentium 4. Βέβαια επανήλθε, με την έννοια ότι σ'αυτόν βασίστηκε ο αρχικός Pentium M.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...