Jump to content

AGP 4x/8x???

Selespeed
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω μια motherboard η οποία παίρνει AGP 4x και θέλω να αλλάξω κάρτα οθόνης.

Βρήκα αυτήν http://www.prolink.com.tw/english/products/vga/AGP/GeForceMX4000.htm , οπού στο site του μαγαζιού γράφει ότι είναι 4x/8x, ενώ στο site της εταιρίας γράφει "AGP 4X / 2X and AGP Texturing Support".

Κάνει για τον υπολογιστή μου?

Έχω μια motherboard η οποία παίρνει AGP 4x και θέλω να αλλάξω κάρτα οθόνης.

Βρήκα αυτήν http://www.prolink.com.tw/english/products/vga/AGP/GeForceMX4000.htm , οπού στο site του μαγαζιού γράφει ότι είναι 4x/8x, ενώ στο site της εταιρίας γράφει "AGP 4X / 2X and AGP Texturing Support".

Κάνει για τον υπολογιστή μου?

Απο τη στιγμη που εχεις 4x AGP δεν εχεις προβλημα. Ολες η καρτες που ειναι 8x μπαινουν στη μητρικη σου. Ειναι αδυναμη καρτα. Φανταζομαι οτι δεν την θες για παιχνιδια... Τι υπολογιστη εχεις? Ποσα λεφτα δινεις? 50-60€ ? Μηπως παρεις κατι που να σου κρατησει πιο πολυ σε διαρκεια χρονου.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Απο τη στιγμη που εχεις 4x AGP δεν εχεις προβλημα. Ολες η καρτες που ειναι 8x μπαινουν στη μητρικη σου. Ειναι αδυναμη καρτα. Φανταζομαι οτι δεν την θες για παιχνιδια... Τι υπολογιστη εχεις? Ποσα λεφτα δινεις? 50-60€ ? Μηπως παρεις κατι που να σου κρατησει πιο πολυ σε διαρκεια χρονου.

Η motherboard γράφει 2x/4x και δεν ήξερα αν παίρνει 8x. Την κάρτα αυτή τη βρήκα λίγο κάτω από 40€, και την προτίμησα αποκλειστικά και μόνο επειδή νόμιζα ότι μόνο 4x παίρνει. Αν είναι έτσι θα κοιτάξω για κάτι πιο νέο.

Το pc μου αυτό το μήνα συμπλήρωσε 4 χρόνια ζωής και έιναι ένα P4 / 1,9MHz. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, απλά ήθελα πιο καλή απόδοση στα video. Θα με βοηθούσες πολύ, αν μου πρότεινες κάτι καλό για τη χρήση που θέλω και όσο το δυνατόν μικρότερη τιμή (αφού μάλλον του χρόνου πάει για αλλαγή το pc).

Η motherboard γράφει 2x/4x και δεν ήξερα αν παίρνει 8x. Την κάρτα αυτή τη βρήκα λίγο κάτω από 40€, και την προτίμησα αποκλειστικά και μόνο επειδή νόμιζα ότι μόνο 4x παίρνει. Αν είναι έτσι θα κοιτάξω για κάτι πιο νέο.

Το pc μου αυτό το μήνα συμπλήρωσε 4 χρόνια ζωής και έιναι ένα P4 / 1,9MHz. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, απλά ήθελα πιο καλή απόδοση στα video. Θα με βοηθούσες πολύ, αν μου πρότεινες κάτι καλό για τη χρήση που θέλω και όσο το δυνατόν μικρότερη τιμή (αφού μάλλον του χρόνου πάει για αλλαγή το pc).

Και εγω το pc μου το εχω 3+ χρονια και το mobo ειναι 4x αλλα τωρα εβαλα μια καρτα 8x και απλως την "εριξε" σε 4x.

Μπορεις να παρεις μια με το chip 9225 της ΑΤΙ ή το 5200 της NVidia. Ειναι τα chip χαμηλου κοστους ,36-50€. Αν βρεις καρτα και με ενεργη ψυξη(ανεμιστηρακι) και οχι παθητικη θα εισαι οκ. Δεν νομιζω να αξιζει να δαπανησεις χρηματα για μηχανημα που θα το αλλαξεις παντως...

Αν ησουν Θεσσαλονικη θα σου εδινα την παλια μου (Club Ati 9000 pro 128mb AGP 4x/2x) με 25€

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

εχω και εγω εναν υπολογιστη λιγο παλιο αλλα πιστευω οτι αξιζει να αλλαξω την καρτα γραφικων τωρα εχω την geforce2 MX400 με tv-out agp 4x και τωρα σκεφτομαι μια απο αυτες http://www.visionstudio.gr/prodcompare.asp?id1=3541&id2=4028&cat=5&sub=73

ποια ειναι η γνωμη σας συμφωνητε?

μηπως εχτε να προτινετε κατι αλλο?

μηλαμε πάντα για AGP

[sIGPIC][/sIGPIC]

My Youtube Channel

GreekTechstruction

@zaxos : μια μεταχειρισμενη 9600pro θα ηταν οτι καλυτερο για την περιπτωση σου.Παιζει γυρω στα 60 ευρω.Αν παλι δεν ενδιαφερεσαι για μεταχειρισμενα πιστευω οτι η 9550 θα ταιριαξει καλυτερα(ειναι αρκετα καλυτερη απο 5500 και 9250).Ενα link εδω --> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516080

Αν και προσωπικα θα το εψαχνα λιγο για μεταχειρισμενα.Βρισκεις πολλα ενδιαφεροντα πραγματα σε καλες τιμες(το μαιο που μας περασε αγορασα μια 5900XT ViVo με 85 ευρω....).Τωρα μια 9800pro παιζει στα 100€.....

Screw you guys,I'm going home.........

να ρωτησω κατι βλ΄πω τα τεχνικα χαρακτηριστικα της 9550 http://www.visionstudio.gr/prodcompare.asp?id1=2832&id2=3332&cat=5&sub=72 αλλα δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατων να ειναι καλυτερη εφοσον δεν υπερτερη πουθενα σε σχεση με αυτές που αναφέρω παραπανω.:confused: :confused:

τι πρεπει να προσεξω??

οπως καταλαβατε δεν ξερω και πολλα πανω στα τεχνικά χαρακτηριστικα.:!: γι'αυτο θελω τα φώτα σας.

Συγνωμη αν γινομαι κουραστικός :worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

My Youtube Channel

GreekTechstruction

Προσεξε,μην αγορασεις SE/LE εκδοση,ειναι "κομμενες" σε σχεση με τις κανονικες,εχουν χαμηλοτερες επιδοσεις.Εχει διαφορα δηλαδη η 9550 απο την 9550SE.

Οσο για τις ταχυτητες πυρηνα και μνημων,αυτες εχουν νοημα οταν συγκρινουμε 2 ιδια(η εστω παρομοια) τσιπακια.Μη συγκρινεις δηλαδη 9250 και 9550,εχουν διαφορετικους πυρηνες...

Επιμενω παντως να τσεκαρεις 2nd hand stuff.....

Screw you guys,I'm going home.........