Jump to content

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

runner
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγκατέστησα έναν δίσκο Maxtor SATA 160GB αλλά δεν μπορώ να το κάνω να τον δει το σύστημα με τίποτα!Έχω ανοίξει την επιλογή SATA BOOTROM στο BIOS και μια που λέει για PROMISE CONTROLLER και την έχω βάλει σε επιλογή για IDE!Όχι RAID!

Έχω τις εξής συσκευές συνδεδεμένες:

PRIMARY MASTER:MAXTOR 15.3 HDD

PRIMARY SLAVE:YAMAHA CDRW 2100E

SECONDARY MASTER:NEC DVD REC 3520

SECONDARY SLAVE: PIONEER DVD ROM

Έχω σύστημα με μητρική ASUS K8V Deluxe!Έχω και κάτι drivers SATA οι οποίοι έχουν τις εξής ονομασίες:

378RAID

6420RAID

VIARAID

που ΟΛΟΙ έχουν μέσα ένα φάκελο που έχει σχέση με SATA!!!Ποιο θα χρησιμοποιήσω για την εγκατάσταση;;;

Εν τω μεταξύ εντελώς ξαφνικά δεν μου δουλεύει το fLOPPY!!!Έχει ανάψει το λαμπάκι και δεν λέει να σβήσει!Βάζω δισκέττα και μου λέει οτι δεν υπάρχει δισκέττα!

Δεν αντέχω!!!

Μπορείτε να μου πείτε τα βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσω;;;Αν δεν δουλέψει η οδηγός δισκέττας υπάρχει άλλος τρόπος να εγκαταστήσω τους DRIVERS???

Το σύστημά μου είναι AMD ATHLON 64 3.OGHZ,512MB DDR RAM,ASUS K8V Deluxe,Windows XP Media Center(SP2)!!!

EDIT:Τελικά βρήκα ότι χρειάζονται τα αρχεία 378RAID.Όμως αναρωτιέμαι αν έχω κάνει σωστά την σύνδεση.Έχω συνδέσει μόνο με το καλώδιο που είναι για τέτοιους δίσκους και το συνδέω σε μία από τις υποδοχές που έχει η μητρική:

PRI SATA

SEC SATA

SATA 1

SATA 2

Τώρα το έχω στο πρώτο αλλά δεν βρίσκει τίποτα!Πρέπει να βάλω και jumper για να το αναγνωρίσει;;;Δηλαδή να τον δηλώσω σαν Master/Slave όπως κάναμε με τους IDE;;;;

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Oi SATA den exoun master/slave jumbers (99% sigouros).

An katalava kala to provlhma soy einai na valeis leitourgiko? kai 8eleis drivers? An nai tote agnoise to minima pou sou leei gia drivers kai proxwra kanonika tin egkatastasi. Se enan filo moy o opoios h8ele na valei windows SP2 xp, ebale apo mono toy toys drivers.

Samsung S21 Ultra

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα!Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα δεν μου αναγνώριζε καν τον δίσκο.Δεν τον "έβλεπε" πουθενά"!Και με drivers και χωρίς!Έχω ήδη εγκατεστημένα μέσα τα Windows XP! Τελικά πρέπει να φταίει το καλώδιο τροφοδοσίας!!!Θα πάω να το αγοράσω άλλο αύριο το πρωί να δω αν όντως είναι αυτό και θα...επιστρέψω! :)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Όταν λες δεν τον έβλεπε πουθενά, υποθέτω οτι κοίταξες στο Control Panel --> Administrative Tools --> Computer management --> Disk management. Μερικές φορές πρέπει απλά να του δώσεις ένα γράμμα.