Jump to content

Πρόβλημα με CRT οθόνη

ael1964
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω την 17άρα Mitsubishi Diamond Pro 740 SB, πρίν απο δύο χρόνια μετά τον καθαρισμό της με Azax, παρατήρησα κάτι γρατσιουνιές στην οθόνη, ξανακαθαριζοντάς την προχτές, είδα οτι οι γρατσουνιές εξαφανιζόνται, όμως όπως διαπιστώσα δεν είχε γρατσουνιές αλλά σε κάποια σημεία η οθόνη είχε υποστεί αλλοιώση το αντιστατικό και αντιθαμβωτικό της στρώμα, με αποτέλεσμα σχεδόν απο την μισή οθόνη να έχει εξαφανιστεί αυτό το στρώμα και η διαφορά να είναι εμφανής, στο σημείο που υπάρχει ακόμη το υλικό είναι πιο φιμέ η οθόνη, ενώ στο σημείο που δεν υπάρχει δεν αντέχεις να την παρακολουθείς για πολύ ώρα και συν τοις άλλοις συνεχώς όταν ανάβει πετά σπίθες απο τον στατικό ηλεκτρισμό.... Υπάρχει περίπτωση να επιδιορθωθεί αυτή η ζημιά, ή είμαστε για καινούρια?
Hello moto....!

Έχω την 17άρα Mitsubishi Diamond Pro 740 SB, πρίν απο δύο χρόνια μετά τον καθαρισμό της με Azax, παρατήρησα κάτι γρατσιουνιές στην οθόνη, ξανακαθαριζοντάς την προχτές, είδα οτι οι γρατσουνιές εξαφανιζόνται, όμως όπως διαπιστώσα δεν είχε γρατσουνιές αλλά σε κάποια σημεία η οθόνη είχε υποστεί αλλοιώση το αντιστατικό και αντιθαμβωτικό της στρώμα, με αποτέλεσμα σχεδόν απο την μισή οθόνη να έχει εξαφανιστεί αυτό το στρώμα και η διαφορά να είναι εμφανής, στο σημείο που υπάρχει ακόμη το υλικό είναι πιο φιμέ η οθόνη, ενώ στο σημείο που δεν υπάρχει δεν αντέχεις να την παρακολουθείς για πολύ ώρα και συν τοις άλλοις συνεχώς όταν ανάβει πετά σπίθες απο τον στατικό ηλεκτρισμό.... Υπάρχει περίπτωση να επιδιορθωθεί αυτή η ζημιά, ή είμαστε για καινούρια?

εισαι για καινουργια:!:

δεν εχεις ακουσει την διαφημιση που λεει..:confused:

azax για τα τζαμια..κανει τα τζαμια αορατα:up:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δυστυχώς το Azax και όλα τα αντίστοιχα καθαριστικά τζανιών καταστρέφουν τις ειδικές επικαλύψεις που έχουν οι οθόνες γενικά...Οπότε μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν...Καλύτερα καθάρισμα μόνο με ένα υγρό πανί και τίποτα άλλο... τώρα φυσικά που έπαθες τη ζημιά δεν μπορείς να κάνει και τίποτα για να το διορθώσες...

• 2 weeks later...

Ήδη από το 1991 το έλεγαν οι έμποροι που μας πουλούσαν τα pc: καθαρίστε με Azax παντού εκτός από την οθόνη. Ουσιαστικά αλλοιώνει την ειδική επίστρωση που βάζει ο κατασκευαστής και που παίζει τον ρόλο ενός φίλτρου. Λυπάμαι, που σε στενοχωρώ κι εγώ με την σειρά μου.

Αν ενδιαφέρεσαι πάντως, μου περισσεύει μια CRT 17" με καλά χαρακτηριστικά και σχεδόν αμεταχείριστη. Μετακόμισα και δεν έχω που να την βάλω.

το προστατευτικο φιλτρο αλλαζει (δεν ειμαι 100& σιγουρος). Ρωτηστε καποιο computer shop της γειτονιας σας (οχι αλυσιδες... οι μικροι συνηθως κανουν τετοια ;) )