Βασίλης Δημοσιεύτηκε November 11, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 11, 2003 Ενα φιλαρακι εχει την παρακατω απορια,οποιος μπορει ας τον βοηθησει παιδια :) .Για οτι αποριες εχετε ρωτηστε και θα του τα μεταφερω εγω.Αυτα μου εστειλε με mail: Θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες σχετικά με το Video. Έχω έναν Pentium 4 2.4GHz 512 MB Ram. 80 Giga σκληρό. Έχω μία αναλογική Video Camera ,μία κάρτα TV (WinFast TV2000 XP WDM) με είσοδο video composite και το Pinnacle 8. Η απορία μου είναι η εξής. Σε τη ανάλυση γράφουνε οι αναλογικές Video Cameres Σε 640 Χ 480 ? Εάν ναι σε αυτή την ανάλυση πρέπει να το περάσω στον υπολογιστή για να έχω την καλύτερη εικόνα? To Pinnacle μου προτείνει στην ποιότητα best 320x240. Εάν το περάσω σε μεγαλύτερη ανάλυση θα έχω κάποιο αποτέλεσμα ή απλός θα γεμίσω τον δίσκο? Ο τελικός μου σκοπός είναι να περάσω το Video σε DVD. Θα ήθελα να μου προτείνετε τα καλύτερα Video settings στο capture format Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 To σύστημα που χρησιμοποιούμε για να δούμε τηλeόραση είναι το PAL (full 768x576, 50fps) O χώρος που χρειάζεται για raw data είναι περίπου 50GB ανά ώρα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια κάρτα video, αλλιώς πες στο φιλαράκι σου, ότι θα μέχρι να κάνει το DVD θα έχει αγοράσει νέο PC. Πρώτα θα κάνει το capture, μετά θα θα μετατρέψει το raw σε mpeg και μετά θα κάψει το δισκάκι. btw, το φιλαράκι σου στον πληθυντικό σου μιλάει? :happy: Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. November 12, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον VaradeRo To σύστημα που χρησιμοποιούμε για να δούμε τηλeόραση είναι το PAL (full 768x576, 50fps) O χώρος που χρειάζεται για raw data είναι περίπου 50GB ανά ώρα. Αυτό που χρειάζεται είναι μια κάρτα video, αλλιώς πες στο φιλαράκι σου, ότι θα μέχρι να κάνει το DVD θα έχει αγοράσει νέο PC. Πρώτα θα κάνει το capture, μετά θα θα μετατρέψει το raw σε mpeg και μετά θα κάψει το δισκάκι. btw, το φιλαράκι σου στον πληθυντικό σου μιλάει? :happy: Οχι στον ενικο! :p .Απλα αυτο το mail ετσι οπως ειναι παραπανω το ειχε στειλει και σε ορισμενα περιοδικα αλλα απαντηση ακομα δεν πηρε :worry: Αυτο που θελει να κανει αν εχω καταλαβει σωστα ειναι να βαζει ταινιες που εχει απο μια αναλογικη βιντεοκαμερα,να τις περναει στο pc να τις επεξεργαζεται με διαφορα εφφε και υποτιτλους και μετα να τις αποθηκευει στον σκληρο προς το παρων μεχρι να αγορασει dvdr. Οταν λοιπον στο pinnacle παει να διαλεξει την αναλυση που θα αποθηκευτει το εργο,αυτο του βγαζει για την καλυτερη αναλυση 320χ240 αλλα με αυτο τον τροπο πιανει πολυ χωρο στον σκληρο.Και το βασικο ερωτημα ποια ειναι η αναλυση που χρειαζεται για ταινιες που προερχονται απο αναλογικη βιντεοκαμερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Αν θέλει να τις βλέπει στο pc, τότε μπορεί να βάλει όποια ανάλυση θέλει. Αν πρόκειται να τις δει σε τηλεόραση, τότε το ΜΟΝΟ που μπορεί να κάνει είναι το PAL ή το NTSC (που δεν το συνιστώ) αν έχει ανάλογη τηλεόραση Εφέ, χωρίς κάρτα video ίσως χρειαστούν από δευτερόλεπτα μέχρι λεπτά για κάθε frame. Και μιλάμε για 25 frames ανά sec επί το όποιο σύνολο... οπότε καταλαβαίνεις. Και μιας και το PAL είναι 50Hz και το NTSC 60Ηz, πρέπει να επιλέξει και ένα εκ των odd/even στο interlace, ώστε να φαίνονται διπλά τα frames. Όσο για το χώρο, απαιτείται τεράστιος! Αν πρόκειται να περάσει και το output αναλογικά πίσω σε κασέτα (όχι σε DVD δηλαδή), θέλει και τρομερά (μα πολύ τρομερά) γρήγορους δίσκους (SCSI). Να φανταστείς ότι ενώ έχω τα πάντα από hardware/software δεν μπορώ να κάνω DVD μια κασέτα από βαφτίσια (που ήταν ο αδερφός μου νονός), καθώς οι δίσκοι μου (136 GB) έχουν γεμίσει και δεν έχω ούτε 30 GB ελεύθερα. Το έχω παραπέμψει στο μέλλον λοιπόν. Συμβουλή: πες του να ξεχάσει προς το παρόν την ιδέα. Ίσως είναι καλύτερα να πάει σε κάποιο φωτογραφείο και να ζητήσει εκεί μια κόπια σε dvd μέχρι νεωτέρας. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts