Jump to content

Έλεγχος κάρτας γραφικών

t300
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω μια GeForce2MX400 η οποία πρέπει να είναι αυτή που οφείλεται σε κάποια κολλήματα-restarts του Η/Υ (τα ΧΡ βγάζουν μήνυμα ότι έφταιγε ο driver της κάρτας γραφικών). Δοκίμασα όλους τους drivers από τους τελευταίους μέχρι τους παλιότερους και δεν είχα αποτέλεσμα. Το μόνο που απομένει είναι να έχει hardware problem η κάρτα. Πώς μπορώ να το ελέγξω αυτό; Υπάρχει κανένα utility για αυτόν τον σκοπό; Ή αν όχι, μπορώ να πάω σε κάποιον και να την ελέγξει; Η τιμή της βέβαια δεν είναι μεγάλη, αλλά θέλω πρώτα να επιβεβαιώσω ότι φταίει αυτή, πρίν πάρω νέα.

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Η άποψή μου είναι να αλλάξεις κάρτα είται φταίει είται όχι.

Πάντως μπορεί να φταίει και η μητρική

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker

Η άποψή μου είναι να αλλάξεις κάρτα είται φταίει είται όχι.

Eπειδή δεν είμαι fan των παιχνιδιών, αυτή τη στιγμή δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω άσκοπα για νέα κάρτα, εαν δεν είναι ανάγκη.

Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker

Πάντως μπορεί να φταίει και η μητρική

Αυτό πώς μπορώ να το καταλάβω; Και αν όντως φταίει η m/b πώς μπορεί να "χτυπάει" στην κάρτα γραφικών; (Ρωτάω από περιέργεια)

Και γω το ιδιο προβλημα ειχα (το ειχα αναφερει και σε αντιστοιχο θεμα που ειχα δημιουργισει). Δυστυχως δοκιμασα τα ΠΑΝΤΑ (απο drivers μεχρι αναβατθμιση BIOS και αλλαγη καρτας)

Βρηκα την υγεια μου βαζοντας windows 2000!!! xp sucks!

http://www.artsforge.com/gallery_new/legends/morpheus_tn.jpg

M.O.R.P.H.E.U.S.: Mechanical Obedient Replicant Programmed for Hazardous Exploration and Ultimate Sabotage

Αρχικό Μήνυμα από τον t300

Και αν όντως φταίει η m/b πώς μπορεί να "χτυπάει" στην κάρτα γραφικών; (Ρωτάω από περιέργεια)

Είναι πιθανό να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. Είχα πετύχει μια τέτοια περίπτωση πέρυσι. Σε καινούργιο μηχάνημα που δούλευε κανονικά με win2k, δεν μπορούσα να κάνω καν setup με τα xp. Κι αυτό γιατί έφταιγε ένας scsi controller ο οποίος βέβαια ήταν απόλυτα συμβατός με τα xp σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Απλά υπήρχε πρόβλημα στον συνδυασμό μητρικής/controller/λειτουργικού. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δανειστείς από έναν φίλο μια άλλη vga και να δεις τι γίνεται. Για να δεις τουλάχιστον αν όντως φταίει η κάρτα γραφικών.

Ξέχασα να πω ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε πρόβλημα, το οποίο υποθέτω σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα συμβατότητας αλλιώς θα είχα αντιμετωπίσει το πρόβλημα από τη στιγμή που έκανα setup τον Η/Υ.

Τότε δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα hardware όμως. Η μάλλον είναι πιο πιθανό να είναι πρόβλημα software. Προσπάθησε να θυμηθείς πότε άρχισε να εμφανίζεται το πρόβλημα και αν έκανες εκείνη την περίοδο κάποια αλλαγή στο μηχάνημα. Για παράδειγμα να εγκατέστησες κάτι.

Allios h monh lysh gia na mhn xrew8is kainourgia VGA na kaneis ena BackUp t' arxeia sou kai meta ena omorfo format to opoio 8a ananewsei kai to PC sou!!!