Jump to content

Linksys waag354g ασυρματο δικτυο σε 2 οροφους

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρετω το forum. Ας περασω κατευθειαν σε αυτο που θελω να ρωτησω για να μην μακρυγορουμε κιολας. Λοιπον 1ον) εχω το (router) linksys wag354g και θελω να φτιαξω ενα ασυρματο δικτυο αναμεσα σε 2 οροφους και σε 2 υπολογιστες. Ομως το σημα δεν φτανει στον πανω οροφο στον υπολογιστη ο οποιος εχει μια ασυρματη καρτα. Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση; (προφανως θα ενισχυεται καπως το σημα αλλα αν μπορει καποιος να προτεινει μια λυση την οικονομικοτερη δυνατη.) Μαλλον πρπει να αναφερω οτι το router δεν εχει καμια κεραια πανω αλλα απο οτι εχω δει εχει μια υποδοχη για να παρει, ενω η ασυρματη καρτα στον αλλο υπολογιστη εχει μια κεραια (τωρα αν ειναι της πλακας δεν ξερω). Και ας περασω στην 2η ερωτηση η οποια μαλλον επρπε να ειναι και 1η αλλα τεσπα. Μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βρω τις ρυθμισεις στα Windows για να στησω το δικτυακι. Εχω Win XP Professional.

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

Αμα δεν πέρνει το ΑΡ εξωτερική κεραία για να βάλεις λίγο ποιό μεγάλη να το βοηθήσεις είναι πρόβλημα.

Δοκίμασε να μετακινήσεις το ΑΡ τουλάχιστον να είναι ακριβώς από κάτω από το άλλο pc στον πάνω όροφο, για να περνάνε το πάτωμα κάθετα (όσο ποιό κάθετα τόσο ποιό μικρή απόσταση διανύουν μέσα του). Πάρε μια ποιό μεγάλη κεραία εσωτερικού χώρου για το PC και προσπάθησε να την βάλεις να κοιτάει το πάτωμα (ή το ταβάνι άμα είναι από πάνω).

Θα βάλεις IPw και τους δύο υπολογιστές ως εξείς :

192.168.0.1 το ΑΡ

192.168.0.2 το 1ο PC

192.168.0.3 το 2ο PC

192.168.0.xxx για ότι άλλη συσκευή θες

Subnet mask 255.255.255.0

Gateway : 192.168.0.χχχ (όπου χχχ η ΙΡ αυτού που θα σας βγάλει στο ίντερνετ, είτε ενός από τα PC εάν κάνεις Ιnternet Sharing, είτε του adsl router εάν υπάρχει και είναι συνδεδεμένος με ethernet επάνω στο δίκτυο).

DNS Server : είτε το ίδιο με το Gateway είτε του ISP που χρησιμοποείτε (πχ για ΟΤΕΝΕΤ 195.170.2.1)

Θυμίσου να ρυθμίσεις τα τυχόν υπάρχοντα firewalls ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση στα άλλα PC

Στο PC με την κάρτα θα το βάλεις να συνδεθεί στο AP δίνοντας του το SSID που έχεις βάλει και ρυθμίζοντας να παίζει σε Infrastructure mode (On by default).

Άμα ξαναέχεις απορεία ξαναρίχτην, αλλά κόψε τα "μέντορας" γιατί θα καβαλήσω κανα καλάμι, και είμαι χοντρός, θα σπάσει και θα χτυπήσω :P

Καμια προταση σε κανενα site να δω για κεραιες inbound υπαρχει; Αν ναι τι οικονομικη κεραια μπορω να βαλω και ποσο κοστιζει περιπου ; Ακουω προτασεις

:D

Tελικα ουτε repeater ουτε ΑΡ ουτε τιποτα δεν χρειαστηκε να παρω. Λιγο με τα Channels επαιξα και το προβλημα λυθηκε. Και πιανει και μια χαρα το σημα και ας μην ειναι ακριβως κατω απο το ιδιο δωματιο για να περναει το σημα καθετα.

Tελικα ουτε repeater ουτε ΑΡ ουτε τιποτα δεν χρειαστηκε να παρω. Λιγο με τα Channels επαιξα και το προβλημα λυθηκε. Και πιανει και μια χαρα το σημα και ας μην ειναι ακριβως κατω απο το ιδιο δωματιο για να περναει το σημα καθετα.

Ωραία, τυχερός είσαι. :)

Πολλές φορές από όροφο σε όροφο δεν πιάνει, ενώ έχω πετύχει περίπτωση να μην πιάνει από τον τέταρτο στον τρίτο, αλλά να πιάνει στον πρώτο, από ανάκλαση στο απέναντι κτύριο ! :D

• 1 month later...