Jump to content

Πολιτικές συζητήσεις και ΟΠΧ

manoz
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διαβάζοντας σήμερα μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ OveLix και Αρχιμήδη σχετικά με την "απαγόρευση" πολιτικών/κομματικών συζητήσεων, μου δημιουργήθηκε η απορία για το τι πραγματικά απαγορεύεται από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης του Φόρουμ και τι όχι.

Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν κατάφερα να βρω κάποιον όρο, που να απογορεύει τις πολιτικές/κομματικές συζητήσεις, ούτε όμως και τις αθλητικές (ξέρετε εσείς τι εννοώ... ;) )

Ενόψει των παραπάνω θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως στον συντάκτη των ΟΠΧ και να του ζητήσω να προβεί σε σχετικές διευκρινήσεις:

1. Υφίστανται οι απαγορεύσεις αυτές ή όχι;

2. Αν ναι, που προβλέπονται;

3. Η έννοια της πολιτικής συζήτησης είναι σαφώς ευρύτερη από αυτήν της κομματικής. Η τυχόν απαγόρευση αφορά γενικότερα τις πολιτικές συζητήσεις ή μόνο τις κομματικές;

4. Μήπως είναι καιρός για αναθεώρηση των ΟΠΧ; (που χρόνος για τέτοια...)

Φιλικά

Μάνος

Koita na deis που ισως εχεις και δικιο :p

Οι κανονες αυτοι ηταν στη περιγραφη του C&F, η οποια ομως σε καποιο update εφυγε....

Θα αποκατασταθει συντομα. :)

Παντως γενικα απαγορευονται οι αθλητικες κουβεντες, εξαιρουνται οι εθνικες επιτυχιες [οπου εθνικο=γαλαζιο για να μη μπερδευονται καποιοι], οι κομματικες κουβεντες [πχ ΠΑΣΟΚ V NΔ, και οχι οι πολιτικες , π.χ. Τσεναι]. Στα θρησκευτικα ζητηματα απαιτειται συνεονοηση με τον αρμοδιο moderator, kaθοτι το ζητημα ειναι πολυ λεπτο για καποιους.

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης

Παραμένουν εδώ: http://www.myphone.gr/forum/announcement.php?s=&forumid=36

Έκτακτα!!!

Παραμένουν αναπάντητα τα 3 (κυρίως) και 4.

Ευχαριστώ.

Manoz, για το 3 υπάρχει ανοχή όταν θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος αποκτούν και πολιτική διάσταση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ανεκτές συζητήσεις που εξ αρχής είναι εκτός ορίων, όπως επίσης δεν είναι ανεκτό να γίνονται κομματικές ή αθλητικές.

Για το 4, γιατί είναι καιρός για αναθεώρηση;

Είμαστε όλοι εδώ

Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV

Παντως γενικα απαγορευονται οι αθλητικες κουβεντες, εξαιρουνται οι εθνικες επιτυχιες [οπου εθνικο=γαλαζιο για να μη μπερδευονται καποιοι], οι κομματικες κουβεντες [πχ ΠΑΣΟΚ V NΔ, και οχι οι πολιτικες , π.χ. Τσεναι]

Παράδειγμα (άλλο):

Επιτρέπεται δηλαδή να συζητήσω π.χ. για φιλευθερισμό, καπιταλισμό, κομμουνισμό, φασισμό, προοδευτικούς, συντηρητικούς, αναρχικούς, ρεπουμπλικάνους, δημοκρατικούς, σαντινίστας, βασιλικούς, χουντικούς, εθνικόφρονες, συμμορίτες.......(στέρεψα :o )

Παρακαλώ διαγράψτε ότι απαγορεύεται.

Είναι δύσκολο, ξέρω, κι εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση και την εκάστοτε διατύπωση. Πρόθεσή μου είναι να δοθούν κάποιες εξηγήσεις/κατευθύνσεις, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Εγώ πάντως είμαι της άποψης να απαγορευθούν οι κομματικές και όχι οι πολιτικές συζητήσεις, ή, διαφορετικά, οι πολιτικές συζητήσεις με σαφές κομματικό υπόστρωμα. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσω τους λόγους.

Για το 4, γιατί είναι καιρός για αναθεώρηση;

Για να ενσωματωθούν οι επί μέρους απαγορεύσεις στο βασικό κείμενο των ΟΠΧ.

Απαγορεύεται να συζητάς αν ο καπιταλισμός είναι καλύτερος του κομμουνισμού αλλά επιτρέπεται να συζητάς αν οι Ολυμπιακοί αγώνες ωφελούν ή όχι τη χώρα. Το δεύτερο είναι πολιτική συζητήση μόνο με την ευρεία έννοια...
Είμαστε όλοι εδώ

Θα ήθελα να επιμείνω στην πρότασή μου για αναθεώρηση/κωδικοποίηση των ΟΠΧ, με ενσωμάτωση σ' αυτούς των διάσπαρτων κανόνων που υπάρχουν στα διάφορα υπό-φόρουμ. Να γίνει επίσης αποστολή των αναθεωρημένων όρων στα μέλη για έγκριση/επιβεβαίωση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, διαφορετικά να γίνεται απενεργοποίηση του λογαριασμού του μέλους.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει κι ένα ξεκαθάρισμα όσο αφορά στα ενεργά/μη ενεργά μέλη.

Ξέρω ότι είναι μεγάλη φασαρία.... :)

Προτού γίνει αυτό / αν γίνει αυτό σε παραπέμπω στους Ο.Π.Χ. όπου αναφέρεται ότι απαγορεύονται συζητήσεις που παραβιάζουν την ελληνική νομοθεσία. Ο ρατσισμός για παράδειγμα είναι αντίθετος από την ελληνική νομοθεσία. Αρκετά όμως με το Chat & Fun, αρκετά... και αυτό γιατί με μεγάλη μου χαρά το κλείνω ως forum σήμερα κιόλας αν είναι να ηρεμήσουμε όλοι και να μην βγάζουμε εκεί το άχτι μας :)
[sIGPIC][/sIGPIC]

manoz σε ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις...

Όλες θα ληφθούν σοβαρά υπ'οψην. Αυτή τη στιγμή όμως τρέχουν εκατοντάδες πραγματικά θέματα στο site που είναι πολύ πιο σημαντικά.

Thanx again...

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Αρχικό Μήνυμα από τον MsK

Προτού γίνει αυτό / αν γίνει αυτό σε παραπέμπω στους Ο.Π.Χ. όπου αναφέρεται ότι . Ο ρατσισμός για παράδειγμα είναι αντίθετος από την ελληνική νομοθεσία. Αρκετά όμως με το Chat & Fun, αρκετά... και αυτό γιατί με μεγάλη μου χαρά το κλείνω ως forum σήμερα κιόλας αν είναι να ηρεμήσουμε όλοι και να μην βγάζουμε εκεί το άχτι μας :)

Εδώ νομίζω ότι έχεις κάνει κάποια παρανόηση. Για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμά σου, μπορεί μεν ο ρατσισμός (με την έννοια των διακρίσεων που γίνονται με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία, τη γλώσσα κ.α) να απαγορεύεται, η συζήτηση για το ρατσισμό όμως δεν απαγορεύεται.

Για να το πω αλλιώς, η ελληνική νομοθεσία για ελάχιστα θέματα απαγορεύει τη συζήτηση. Επομένως η γενική διατύπωση

Απαγορεύεται η δημοσίευση υλικού, που ... είναι ... αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.

μάλλον άλλο περιεχόμενο έχει και όχι αυτό που γράφεις παραπάνω, ενώ η διατύπωση

δεν επιτρέπονται ποδοσφαιρικές, πολιτικές και Θρησκευτικές συζητήσεις.

που υπάρχει στην ανακοίνωση του vampyre, είναι πολύ πιο σαφής και κατανοητή, γι' αυτό και πρότεινα την ενσωμάτωσή της στους ΟΠΧ.

Γνωρίζω ότι έχετε πολλές ασχολίες Mythozz :)

Αρχικό Μήνυμα από τον manoz

που υπάρχει στην ανακοίνωση του vampyre, είναι πολύ πιο σαφής και κατανοητή, γι' αυτό και πρότεινα την ενσωμάτωσή της στους ΟΠΧ.

Γνωρίζω ότι έχετε πολλές ασχολίες Mythozz :)

Καταρχήν σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου και για το έντονο ενδιαφέρον σου για το Chat & Fun. Ειλικρινά. Ωστόσο, πιστεύω πολλούς από τους επιμέρους κανόνες των forums έχουν γραφτεί μόνο γι αυτά και σίγουρα δεν θα μπουν σε αυτήν τη θέση στους γενικούς Ο.Π.Χ. που κάνουν λόγο για τη γενικότερη συμπεριφορά των μελών στο myPhone.gr και όχι για επιμέρους περιπτώσεις. Σαφέστατα, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει, ωστόσο αυτό θα απαιτούσε και αρκετό κόπο από μέρους μου και κατά δεύτερον, σίγουρα δεν θα αφορούσε ένα μεγάλο ποσοστό μελών. Υπάρχουν μέλη που γράφονται για να κατεβάσουν software, υπάρχουν μέλη που γράφονται για να παρακολουθήσουν τις γενικότερες συζητήσεις και υπάρχουν και μέλη που γράφονται για το chat & fun.

Ισχύουν κάποιοι παραπόνο κανονσμοί στο Chat & Fun, οι οποίο δημιουργήθηκαν όταν δημιουργήθηκε και το forum - από τις ανάγκες που προέκυψαν. Αυτές άλλωστε επισημαίνονται στη γνωστή ανακοίνωση σε αυτήν τη περιοχή.

Πολύ ευχαρίστως λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα γύρω από τη συμπεριφορά - αν έχεις τόσες απορίες - ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αλλαγή των Ο.Π.Χ., ούτε στην προκειμένη στιγμή να μπω/μπούμε σε αυτήν τη διαδικασιά.

Το Chat & Fun δημιουργήθηκε για να μην γίνονται άσχετες συζητήσεις στα υπόλοιπα "μη Fun" forum. Για να βρούμε ένα μέρος για να εκτονόμαστε. Όπως καταλαβαίνεις είναι άσχετο με τη θεματολογία του site, ωστόσο όπως αποδείχθηκε έιμαστε αρκετά ευχάριστοι και σε αυτού του είδους τις συζητήσεις και έτσι συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος.

Σε προηγούμενο θέμα σου αναφέρεις περί Boxing Thread, ώστε να εκτονώνονταιοι συζητήσεις του Chat & Fun. Αυτό το απορρίπτω, αφού απλούστατα το Chat & Fun δημιουργήθηκε για να εκτονωνόμαστε από τα υπόλοιπα fora. Εντελώς unmoderated και boxing thread περιοχή δεν θα υπάρξει - εκτός και αν θέλετε να σας φτιάξω ένα site που θα λέγεται boxing-myphone.com, το οποίο θα στεγάζεται σε άλλο server, και υπόσχομαι ότι δενθα πατήσω ποτέ το πόδι μου εκεί :p Στο myphone όχι δεν χωράει.

Και για να στο πω πιο απλά. Δεχόμαστε το Chat & Fun ως έχει - για την εκτόνωση από τα υπόλοιπα "κινητά/τεχνολογικά" fora. Για να ξεσκάσουμε. Για να ανταλλάξουμε μια κουβέντα παραπάνω από το "κινητό μου κάνει αυτό / εκείνο, το δικό σου τι κάνει;" Αν τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν εξυπηρετεί αυτό το σκοπό μου είναι πολύ πιο εύκολο απλά να το διαγράψω ως forum - αφού άλλωστε είναι άσχετο με τη θεματολογία του site. Μέχρι τότε αν θέλεις να βοηθήσεις θα σε λάβω σοβαρά υπ' όψην μου στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επόμενου moderator στο Chat & Fun :p (νομίζω ότι έχεις τα κατάλληλα προσόντα).

Αυτά για την ώρα :o

p.s. για περισσότερες λεπτομέριες τα λέμε και από κοντά όποτε θες.

[sIGPIC][/sIGPIC]