Jump to content

Το fitness έγινε μόδα – και η Xiaomi οδηγεί την τάση στα bands!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτή τη φορά, στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των bands δεν βρίσκεται η Apple, αλλά… η Xiaomi!

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Omdia για το δεύτερο τρίμηνο του 2025, η Xiaomi κατάφερε να ξεπεράσει όλους τους ανταγωνιστές της, κατακτώντας την πρώτη θέση στις παγκόσμιες αποστολές – χάρη σε μια εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 61%. Η Huawei ακολούθησε στη δεύτερη θέση με ετήσια αύξηση που άγγιξε το 47%, ενώ η Apple, παρά την premium εικόνα της, υποχώρησε στην τρίτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Συνολικά, οι αποστολές wearables έφτασαν τα 50,2 εκατομμύρια τεμάχια το τρίμηνο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 13%. Η ζήτηση για fitness trackers και smart bands δείχνει πιο ισχυρή από ποτέ — με τις πιο οικονομικές συσκευές, όπως τα Xiaomi Band και Redmi Band, να κυριαρχούν στα ράφια παγκοσμίως.

Από τα νούμερα στο ευρύτερο νόημα

Η Omdia προβλέπει ότι η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 8% το 2025 και 9% το 2026. Όμως η μεγάλη αλλαγή δεν βρίσκεται μόνο στα νούμερα, αλλά κάτω από το hardware.

Η μάχη των οικοσυστημάτων

Αυτή η μετατόπιση αλλάζει το παιχνίδι. Οι κατασκευαστές πλέον δεν ανταγωνίζονται μόνο σε προδιαγραφές, αλλά σε οικοσυστήματα.

Ξεκάθαρα πάντως, η Η Xiaomi επενδύει στο HyperOS, με στόχο να συνδέσει αρμονικά τα wearables με smartphones, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές του brand. Η Huawei, από την πλευρά της, χτίζει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υγείας μέσω της εφαρμογής Huawei Health, που συνδυάζει hardware, αναλύσεις δεδομένων και υπηρεσίες συνδρομής.

Η Apple, αν και εξακολουθεί να διατηρεί ένα ισχυρό οικοσύστημα, σημείωσε πτώση 1% στις αποστολές, ενώ η Samsung κινήθηκε με ήπια ανοδική πορεία.
Την πεντάδα συμπληρώνει η ινδική Noise, αποδεικνύοντας πως η Ινδία αναδεικνύεται σε νέα δύναμη στον χώρο των fitness bands. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Huawei όπως έχουμε ήδη δει αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία εταιρεία στα wearables στο σύνολο της αγοράς, περιλαμβάνοντας στο προϊοντικό portfolio της τόσο smartwatches όσο και bands.

back to the Article

 

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

 

Link to comment
Share on other sites

Εκτός Κίνας δεν υπάρχει οικοσύστημα…όποιος θέλει βέβαια πετάει τα λεφτά του σε HUAWEI κινητό και ρολόι δικαίωμα του.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...