sadiagraxa Δημ. December 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 αν σε ενδιαφερει η αξιοπιστια σε ενδιαφερουν και τα μηχανικα. αν θελεις να οδηγεις με ασφαλεια, τοτε σε ενδιαφερει το στησιμο και η ενεργητικη ασφαλεια του καθε αυτοκινητου. μην τα παραμελεις αυτα. Οχι βεβαια, δεν τα παραμελω ! Αλλωστε αυτοκινητο θελω οχι "νεκροφορα" :D Απο ασφαλεια ειναι και τα δυο τα ιδια περιπου και νομιζω οτι το TF εχει παρει και καποιο βραβειο... Απο μηχανικα πανω-κατω τα ιδια ειναι γιατι εχω ακουσει απο MX-5ακιδες οτι το καινουριο 1800 δεν εχει καμια σχεση με το παλιο MX-5 1800 ! Περισσοτερο παει προς το παλιο 1600 απο επιδοσεις... Μην με ρωτησετε γιατι ! Δεν το γνωριζω... Ετσι κι αλλιως εγω θελω 1600αρι ;) Αυτο που σιγουρα το παραδεχονται ολοι ειναι ο τροπος οδηγησης που διαφερει πολυ... Το MX-5 ειναι πιο Fun to drive (οπως λεει κι ο amelidis :cool: ) απο το TF. Ειναι και τα δυο 50-50 οσον αφορα την κατανομη αλλα το TF ειναι πιο απροβλεπτο απο το MX-5... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Εχεις δικιο sandiagraxa, τα λεμε απο κοντα Εχεις παει απο της αντιπρωσοπιες για ανα ρωτισεις απορες κτλ η μονο απο το νετ τα εχεις ψαξει; Παντος απο πλευρας αξιοπιστιας πιστευω ειναι τα ιδια, τα MG ειναι Βρετανικα με ολα οσα συνεπαγετε ενω απο mazda ξερεις. Τα κυβικα παιζουν αρκετα μεγαλο ρολο. Απα τα 1600 στα 1800 εκτος απο τα μηχανικα που δεν σε ενδιαφερουν, αλλαζει και η καυση, η φορολογια και η συντιριση Για εσωτερικο και για εξοπλισμο δεν ξερω τι παιζει με αυτα τα αμαξια Τα μηχανικα ευοσον ειναι πανω κατω τα ιδια τοτε δεν υπαρχει λογος να δωσεις συμασια. Και εμεις οταν το σκευτομασταν ακομα γι ατο αμαξι δεν τα κοιταγαμε διαφορες σε 1-2 δευτερολεπτα για τα 100 και σε 5-6 χλμ τελικη και πιστευω ετσι διαλεγουν ολοι εκτος απο αυτους που θελουν το καθαρο γκαζι. Παρολα αυτα θα επρεπε να το κοιταξεις λιγο το θεμα, απλα για να δεις στο περιπου τι διαφορες παιζουν, που πιστευω μια και ειναι σπορ-καμπριο δεν θα εχουν διαφορες που να σε "τρομαξουν". Δυστυχως το MX-5 δεν εχει φτασει ακομα στη Ροδο... Το περιμενω απο μερα σε μερα για να το δω κι απο κοντα ! Το TF το εχω δει, μπηκα μεσα, εκανα ολα τα 1α Check, πολυ ωραια εσωτερικα και με χωρους ουτε πολους αλλα ουτε λιγους για ενα 2θεσιο Cabrio :) Απλα περιμενω και το αλλο για να τα κανω Test Drive την ιδια μερα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. December 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Αυτο που σιγουρα το παραδεχονται ολοι ειναι ο τροπος οδηγησης που διαφερει πολυ... Το MX-5 ειναι πιο Fun to drive (οπως λεει κι ο amelidis :cool: ) απο το TF. Ειναι και τα δυο 50-50 οσον αφορα την κατανομη αλλα το TF ειναι πιο απροβλεπτο απο το MX-5... Η βασικη τους διαφορα ειναι οτι το TF ειναι κεντρομηχανο και το κανει πολυ... αποτομο στις αντιδρεσεις του στο οριο! Το Mx5 απο την αλλη ειναι μπροστομηχανο και αντιδρα πιο ηρεμα! ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. December 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Δυστυχως το MX-5 δεν εχει φτασει ακομα στη Ροδο... Το περιμενω απο μερα σε μερα για να το δω κι απο κοντα ! Το TF το εχω δει, μπηκα μεσα, εκανα ολα τα 1α Check, πολυ ωραια εσωτερικα και με χωρους ουτε πολους αλλα ουτε λιγους για ενα 2θεσιο Cabrio :) Απλα περιμενω και το αλλο για να τα κανω Test Drive την ιδια μερα... Πρραγματι ενα Test Drive θα σε "φωτισει" παραπολυ. Εμεις τουλαχιστων χαρι στο τεστ drive πειραμε το Sportage 2,7, αν δεν ητανε το τεστ drive θα ειχαμε παρει ειτε το 2 ειτε καπιο αλλο αμαξι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Η βασικη τους διαφορα ειναι οτι το TF ειναι κεντρομηχανο και το κανει πολυ... αποτομο στις αντιδρεσεις του στο οριο! Το Mx5 απο την αλλη ειναι μπροστομηχανο και αντιδρα πιο ηρεμα! ;) Αυτο ακριβως ;) Το MX-5 σε προειδοποιει οτι θα σου "πεταξει κωλο" ενω το TF σου "πεταει κωλο" αποτομα ! (Περιγραφη πια... :X Σαν δεν ντρεπομαστε :innocent: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 14, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Μα γιατι να σκεφτεις να αγορασεις ενα αυτοκινητο το οποιο εστω και αν ειναι... ομορφο ειναι παρα πολυ παλιο?!?! Το Mx5 ειναι παρα πολυ φρεσκο και ταυτοχρονα ειναι και πολυ fun to drive! Για εμενα δεν θα υπηρχε καν το προβλημα σου! ;) Βασικα το προβλημα ειναι οτι τα 2 αυτα αυτοκινητα ειναι εντελως διαφορετικα απο πλευρας νοοτροπιας σχεδιασμου... Το ενα ειναι πιο επιθετικο (TF) και το αλλο πιο κλασσικο (MX-5)... Μου αρεσουν και τα 2 γμτο :wacko: Εκει εχω κολλησει :cry: Το οτι ειναι "παλιο" το TF πρφανως το λες απο θεμα σχεδιου; Εξοπλισμου; Τι ακριβως; Σημειωση: Μπορειτε φυσικα, να με βγαλετε απο το αδιεξοδο αν μου κανετε δωρο ενα απο τα δυο αυτοκινητα τωρα που πλησιαζουν τα Χριστουγεννα, ωστε να παρω εγω το αλλο και να τα εχω και τα δυο !!! :wacko: :blink: :X :p :lol: :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. December 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Βασικα το TF δεν εχει τυχει να το οδηγησω ακομα αλλα οταν λεω οτι ειναι παλιο το λεω γενικα... Σε οτι αφορα την εμφανιση ειναι αρκετα χρονια στην αγορα και το ματι (τουλαχιστον το δικο μου) το εχει συνηθισει! Απο αποψη εξοπλισμου δεν γνωριζω τι περιλαμβανει αλλα φανταζομαι δεν θα υπαρχει προβλημα! Ακομα δεν γνωριζω για τα μηχανικα του μερη τα οποια ειναι προφανως ξεπερασμενα... Αληθεια απο ποτε κυκλοφορει το εν λογω μοντελο?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
broxopoios Δημ. December 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 to MG apo mesa to exeis dei? den leo, apo eksw entipwsiako alla apo mesa einai xeirotero apo yugo (xoris plaka) kai egw gia mg imoun, alla eida to mx-5 apo mesa kai kolisa. Dioti pio oraio to mg apo eksw alla apo mesa einai datsun! Bebaia meta apofasisa mr2. telika pira ducati ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. December 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2005 Σταθερος στις αποψεις σου... :p ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2005 to MG apo mesa to exeis dei? den leo, apo eksw entipwsiako alla apo mesa einai xeirotero apo yugo (xoris plaka) kai egw gia mg imoun, alla eida to mx-5 apo mesa kai kolisa. Dioti pio oraio to mg apo eksw alla apo mesa einai datsun! Bebaia meta apofasisa mr2. telika pira ducati ;) Και μετα θελεις να παρω σοβαρα την αποψη σου; :blink: (πλακιτσα... ;) :p ) Το προηγουμενο μοντελο του MX-5 δεν διαφερει και τοσο πολυ στο εσωτερικο, απλα τα υλικα ειναι λιγο πιο καλα σε σχεση με το TF... Τωρα για το καινουριο δυστυχως δεν το εχω δει γιατι δεν υπαρχει εδω ακομα :( EDIT: Να σας δυσκολεψω λιγο ακομα; Παρτε και αυτο το site και πειτε μου σε σχεση με τα αλλα... OPEL Το εντελως ασχετο αλλα παρολαυτα μεσα στις επιλογες μου !!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. December 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2005 Εμφανισιακα μου αρεσει περισοτερο το Astra. Ομως απο εκει και περα δεν ξερω τπτ για αυτο το αυτοκινιτο. Θα σε βολεψει ομως σε περιπτωση που το αυτοκινιτο δεν ειναι απλα για εσενα αλλα βαζεις που και που και την παρεα σου. Αν πχ μια μερα θελετε να πατε καπου εσυ, το κοριτσι σου, ενας φιλος του και το κοριτσι του τοτε θα χρηαστειτε δυο οχηματα εαν εχεις καπιο διθεσιο ενω με το Astra θα πηγενατε ολοι με ενα. Βεβαια δεν ειναι προβλημα αυτο εφοσων οδηγει αλλος ενας απο τν παρεα, εστω και μηχανακι. Αλλα ειναι αλλη φαση ειδικα αμα θελετε να κανετε εκδρομες προς τα νοτια του νησιου (αμα θελετε να πατε μια μερα μεχρι το Πρασονιση πχ) Αλλα ειναι και αλλη οδηγικη αιστιση ενα διθεσιο και αλλη ενα 4θεσιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 15, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2005 Την παρεα ασ΄την να ερχεται οπως θελει !!! :D Το πολυ πολυ θα τους δενω πατινια απο πισω και θα τους "τραβαω" :p :lol: Νομιζεις οτι και στο Opel θα τους αφηνω να μπαινουν; ! Να πω απλα οτι και τα 3 αυτοκινητα ειναι στην ιδια τιμη περιπου... 500ευρω πανω κατω εχουν διαφορα, και οτι το Opel προσφερει πολυ καλο εσωτερικο εξοπλισμο... Μηπως να σας postαρω τι εχει και τι δεν εχει το καθενα περιλιπτικα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DarthStergius Δημ. December 15, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2005 και εγω θεωρω το mg ποιο ομορφο εξωτερικα αλλα σαν γενικο συνολο εννοειται mx-5 οχι ομως τη φθηνη εκδοση!!τα τασια τα εχεις δει??!!!! :lol: :lol: Παράθεση http://www.myspace.com/deadbydawngr Μπορείτε να προσθέσετε μια εικόνα μέγιστων διαστάσεων 420 x 150 pixels και μέγιστου μεγέθους 16,3Kb Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 16, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2005 και εγω θεωρω το mg ποιο ομορφο εξωτερικα αλλα σαν γενικο συνολο εννοειται mx-5 οχι ομως τη φθηνη εκδοση!!τα τασια τα εχεις δει??!!!! :lol: :lol: Δεν τα εχω δει κι ουτε πιστευω πως θα τα δω, αμεσως πηγα για την εκδοση -mid-... Πραγματικα "περιεργη" η κινηση της mazda να βγαλει το 2θεσιο με τασια... Ειναι δυνατον να παρει καποιος roadster με τασια; :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. December 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2005 Το Astra θα ειναι πιο ανετο (και πιθανος) πιο πολυτελες απο τα διθεσια στο εσωτερικο. Πιο πολυ πιστευω πρεπει να σκευτης το εσωτερικο παρα το εξωτερικο καθος εσυ το εσωτερικο θα τρως στην μουρη. Γιατι να μην παρει καπιος roadster με τασια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. December 16, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2005 Μπορει καποιος να θελει να του βαλει απο την αρχη aftermarket ζαντες οποτε δεν υπαρχει λογος να πληρωνει τζαμπα και βερεσε τις αλουμινιου απο το εργοστασιο... Ουτως η αλλως οι εργοστασιακες δυσκολο πουλιουνται μετα οποτε... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
crAss Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 to MG apo mesa to exeis dei? den leo, apo eksw entipwsiako alla apo mesa einai xeirotero apo yugo (xoris plaka) kai egw gia mg imoun, alla eida to mx-5 apo mesa kai kolisa. Dioti pio oraio to mg apo eksw alla apo mesa einai datsun! Bebaia meta apofasisa mr2. telika pira ducati ;) Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται και γράφεις ανυπόστατα πράγματα. Συγγνώμη αλλά δεν έχεις δει σίγουρα τις τελευταίες εκδόσεις όλων των MG που κυκλοφορούν ακόμα? Και προφανώς δημιουργείς εντυπώσεις από την άγνοιά σου. Είναι λογικό και κατανοητό να ΜΗΝ σου αρέσει ένας διάκοσμος αλλά ο τρόπος έκφρασής σου είναι εριστικός και σε εκθέτει. Για τους υπόλοιπους δείτε τον διάκοσμο στις παρακάτω φωτογραφίες και κρίνετε μόνοι σας. http://mg.mg-rover.gr/tf4/images/internal-2-zoom.jpg http://mg.mg-rover.gr/tf4/images/internal-5-zoom.jpg http://mg.mg-rover.gr/tf4/images/internal-6-zoom.jpg http://mg.mg-rover.gr/tf4/images/internal-1-zoom.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Η τελευταία φωτογραφία με το κόκκινο είναι κορυφή! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. December 17, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Μπορει καποιος να θελει να του βαλει απο την αρχη aftermarket ζαντες οποτε δεν υπαρχει λογος να πληρωνει τζαμπα και βερεσε τις αλουμινιου απο το εργοστασιο... Ουτως η αλλως οι εργοστασιακες δυσκολο πουλιουνται μετα οποτε... ;) Σε αυτο εχεις δικιο αλλα δυστυχως δεν μπορεις να κανεις δικες σου "συνθεσεις" στα μοντελα που πουλανε, τουλαχιστον οχι αυτη την περιοδο... Π.χ στην εκδοση Base που ειναι με τα "τασια" λειπουν πολλα σημαντικα extras που δεν μπορεις να τα βαλεις παραγγελνοντας το αυτοκινητο. Εχεις τη δυνατοτητα να τα αγορασεις μετα απο την αντιπροσωπεια αλλα θα σου βγει ο "κουκος αηδονι" απο τα χρηματα που θα πληρωσεις :( Γι'αυτο το λογο ειπα την παραπανω φραση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PERRY Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Δεν θα σου μιλήσω για επιδόσεις, απλά θα σου πω την άποψη μου σχετικά με την άνεση στο ταξίδι με το MG TF . Δεν ξέρω εάν βγήκε καινούριο μοντέλο MG αλλά έχω ένα φίλο που έχει MG-TF 2003 μοντέλο , και είχαμε 3 μήνες που κάναμε Πάτρα – Αθήνα 2 φόρες την εβδομάδα. Το τι κουραστικός ήταν ο θόρυβος από τον αέρα δεν περιγράφετε. Καλό χρυσό γρήγορο, 1600 cc είναι αυτό που λέω , 220km έχουμε πιάσει , αλλά τι να το κάνεις που η κουκούλα ήταν λες και δεν υπήρχε . Έμπαζε από τους πάντες. Το παλικάρι αυτό επειδή γουστάρει τέτοια αυτοκίνητα την έψαξε την υπόθεση και είδε ότι και άλλοι κάτοχοι του εν λόγο αυτοκίνητου είχαν το ίδιο παράπονο με τον θόρυβο και την στεγανοποίηση της κουκούλας. Καλά όταν έβρεχε αστό δεν το συζητώ… κάποιες σταγόνες μπορούσες να τις διακρίνεις . Το είχε πάει αρκετές φορές για στεγανοποίηση αλλά πάντα το ίδιο αποτέλεσμα είχε… Άποψη μου είναι επειδή θα σκάσεις κιόλας αρκετά ευρουλακια για τέτοιο αμάξι εάν έχεις κάποιο γνωστό που έχει κάποιο από αυτά τα δυο αυτοκίνητα να σε πάει μια βόλτα. Βγείτε εθνική και πηγαίνετε με 120 km και πάνω για να δεις εάν και πόσο θόρυβο κάνει ο αέρας και φυσικά να σου πει και τα προβλήματα που του έχει βγάλει.. Αυτά από εμένα. Loipon file moy epidh eimai katoxos enos MGTF se mena POTE den exei mpei h paramikrh stagona mesa akoma kai phgainaontas me 180 kai kataraktwdh broxh PATRA-THESSALONIKI. Kai epeidh kanw syxna thn diadromh exw na pw: 1. To roadster genika den to pairneis gia na kaneis aneta taksidia!!!! an thes aneta taksidia pairneis ena CITROEN C5 poy einai apaisio emfanisiaka alla tha kaneis taksidi kai den tha katalabeis tipote!!! 2. Ta perissotera roadsters alla kai CC exoyne problhma staganothtas se extreme synthikes kai se ayta perilambanonatai: - MGTF - MX5 - MERCEDES SLK - BMW Z3 -Z4 kai alla polla....rwta kai thn filh moy me thn kainoyrgia SLK se kathe broxh!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PERRY Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Εμφανισιακα??? Mx-5.... E, oxi kai emfanisiaka to MX-5 re paidia!! ti goysto einai ayto? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PERRY Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Η βασικη τους διαφορα ειναι οτι το TF ειναι κεντρομηχανο και το κανει πολυ... αποτομο στις αντιδρεσεις του στο οριο! Το Mx5 απο την αλλη ειναι μπροστομηχανο και αντιδρα πιο ηρεμα! ;) 800% LATHOS eisai!!!!! kai toy dienis kai symboylh!!!!!!!!!! O logos poy exei to Tf thn mahxanh sto kentro einai gia na exei katanomh baroys swsth 50-50 wste na MHN einai aproblepto opws ayta me thn mhxanh mprosta!!!!!! GIATI les tote na mphkane ston kopo na baloyne ton kinhthra sto kentro!!!!!!?????????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PERRY Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Βασικα το TF δεν εχει τυχει να το οδηγησω ακομα αλλα οταν λεω οτι ειναι παλιο το λεω γενικα... Σε οτι αφορα την εμφανιση ειναι αρκετα χρονια στην αγορα και το ματι (τουλαχιστον το δικο μου) το εχει συνηθισει! Pali LATHOS. To TF kykloforhse prwth fora sthn Agglia kai argotera edw to 2002!!! poy einai ta "polla" xronia??? Ακομα δεν γνωριζω για τα μηχανικα του μερη τα οποια ειναι προφανως ξεπερασμενα... Αληθεια απο ποτε κυκλοφορει το εν λογω μοντελο?? Wraies symboyles pali...."den gnwrizw apo mhxanika merh", alla "tha einai rpofanws kseperasmena"!!!!!!!!!!!!! :w00t: :w00t: :w00t: Dhladh oti den gnwrizeis file moy einai kseperasmeno????????? eleos!!!!! An einai kseperasmena ta mhxabnika merh toy TF tote tah einai kai twn: - LOTUS ELISE - CATERHAM - LAND ROVER FREELANDER kai allwn aytokinhtwn me ta opoia to TF idiaitera ta 2 prwta exoyne koina toso ton kinhthra oso kai kibwtio taxythtwn!!!!!!!! Kalytera einai an den kseroyme kati na mhn milame mono kai mono epeidh eimaste prokathllhmenoi.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PERRY Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 to MG apo mesa to exeis dei? den leo, apo eksw entipwsiako alla apo mesa einai xeirotero apo yugo (xoris plaka) kai egw gia mg imoun, alla eida to mx-5 apo mesa kai kolisa. Dioti pio oraio to mg apo eksw alla apo mesa einai datsun! Profanws h' den exeis dei to TF apo mesa h' ta YUGO exoyne pleon pragmatika eksairetiko eswteriko gia na einai kalytera toy TF!!!! Kai tonizeis to "xwris plaka" kiolas!!!! Na loipon to esweriko toy YUGO kai alles fotos toy: http://www.joy.gr/files/2004/12/15/99485/mg-interior.jpg http://www.joy.gr/files/2004/10/21/99485/MG-Sunset.jpg http://www.joy.gr/files/2004/9/15/99485/mgtf.jpg http://www.richii.com/albums/MGTF_80LE/mgtf_80le_interior.jpg http://bilddatenbank.mgrover.de/albums/albun38/BMR_0104_1482.sized.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. December 17, 2005 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2005 Σε τι να πρωτοαπαντησω...? Ξεκιναω λοιπον! ΔΕΝ θα κρινεις εσυ το γουστο μου... Εμενα λοιπον μου αρεσει ΠΟΛΥ περισσοτερο το MX5 αισθητικα και οπως φαινεται αρεσει και στην πλειοψηφια αυτων που απαντησαν στην δημοσκοπηση (21-10 υπερ του MX)! Αλλωστε ποσο αντικειμενικος μπορει να εισαι εσυ σαν κατοχος του αυτοκινητου?? Συνεχιζω με την οδικη του συμπεριφορα! Δυστυχως δεν ειμαι κανενας σπουδαιος οδηγος για να κρινω ενα αυτοκινητακι αλλα θα καταφυγω στην επικληση της αυθεντιας για να σου τεκμηριωσω την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ! Θα σου παραθεσω λοιπον μερικα αποσπασματα απο το τευχος 396 (Σεπτεμβριος 2003) των 4Τροχων στο οποιο συγκρινουν το MG TF160 με το MR2 και το παλιο MX-5! Εμφανώς πιο βαρύ πίσω είναι το MG TF, με το 56,1% της μάζας του να βρίσκεται στον πίσω άξονα. Eπί της ουσίας, όχι η διάταξη, αλλά η... επιμονή των μηχανικών είναι αυτή που θα καθορίσει τελικά το ζύγισμα και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου και κάπου εδώ βρίσκεται η απάντηση στις πιο απότομες αντιδράσεις του βρετανικού ρόουντστερ. «Άμα γυρίσει, το 'χασες...» είναι η πρώτη επισήμανση του Σ.X., βγάζοντας το κράνος του έπειτα από μερικούς γύρους στην πίστα των Mεγάρων Eίναι αλήθεια ότι το πιο δύστροπο των τριών, σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, είναι όντως το MG TF, που δε βοηθιέται καθόλου και από τη συμπεριφορά του κινητήρα του. Παρότι είναι ο δυνατότερος των τριών και παρά την ύπαρξη μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, η δύναμη εμφανίζεται μόνο ψηλά, μετά τις 4.500 σ.α.λ., κάνοντας τα πράγματα ιδιαίτερα δύσκολα. Συνάμα, η θέση οδήγησης, με το χαμηλά τοποθετημένο τιμόνι (δε «σώζεται» ούτε από το αισθητά ασύμμετρο σχήμα του), δεν είναι ό,τι καλύτερο, ενώ οι εποχές που το... «μέγκλαν» (made in england ελληνιστί) ήταν συνώνυμο της ποιότητας φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι ουκ ολίγοι τριγμοί δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με τη στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος Πραγματικά, στείψαμε το κεφάλι μας για να βρούμε κάποια σημεία υπεροχής του MG TF, πέραν του σχεδιασμού και των επιδόσεων. Tο ντιζάιν είναι, όμως, κάτι καθαρά υποκειμενικό, ενώ εφάμιλλες επιδόσεις διαθέτει και το MR2, οπότε το ευρωπαϊκό ρόουντστερ πραγματικά δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να σταθεί επί ίσοις όροις απέναντι στους δύο Iάπωνες. Ασε λοιπον το κυρηγμα και την δημιουργια εντυπωσεων στην ακρη... Το MG σε σχεση με το νεο MX5 ειναι... παραχωρημενο! Το αρθρο, αν σε ενδιαφερει να το διαβασεις, ειναι αυτο: http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=324&article=9173 ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ οτι τα λεγομενα των ειδικων δημοσιογραφων δεν ειναι ιδιαιτερα κολλακευτικα για το MG TF! ;) Αν εχεις και αλλες αποριες εγω ειμαι εδω για να σου τις λυσω.. Απλα ρωτα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts