Jump to content

Ταξινόμηση μουσικής ανά κατηγορία

normaden
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από πολύ καιρό συλλογής μουσικών άλμπουμ αρχίζω να τα ταξινομήσω αλφαβητικά στο EXCEL για να ξέρω τι έχω. Προσπαθώ να βρω ένα site επίσημο που να αναφέρει τι κατηγορία είναι το κάθε μουσικό άλμπουμ έτσι ώστε να το γράφω δίπλα σε κάθε τίτλο. Κάτι ανάλογο που υπάρχει και για τις ταινίες…

Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνω γιατί έχω πάνω από 400 άλμπουμ χώρια τα ελληνικά!

Τί εννοείς με το "επίσημο" δεν μπορω να καταλάβω αλλα έχω να σου προτείνω σαν ιδέα αυτό Βρίσκεις το album που θέλεις και έχει αναλυτικά κάποια πραγματα που ίσως σε βοηθήσουν
Υπογραφή....

Το πρόβλημα είναι πως θα συναντήσεις κάποια albums σε διάφορες κατηγορίες και αυτό επειδή πολλές φορές είναι δύσκολο ένας καλλιτέχνης να μείνει περιορισμένος σε ένα συγκεκριμένο ύφος και είδος.

Αυτό κάνει ένα album να έχει καταταχθεί σε παραπάνω από ένα είδος.

Ένα site που συμβουλεύομαι συνήθως, είναι το http://www.allmusic.com. :)

Καλό θα ήταν να έχεις ακούσει αυτά τα albums ώστε να μπορείς να κρίνεις και από μόνος σου κατά πόσο ταιριάζει αυτό που σου λέει το κάθε site με αυτό που ακούς. :)

Ένα site που συμβουλεύομαι συνήθως, είναι το http://www.allmusic.com. :)

Καλό θα ήταν να έχεις ακούσει αυτά τα albums ώστε να μπορείς να κρίνεις και από μόνος σου κατά πόσο ταιριάζει αυτό που σου λέει το κάθε site με αυτό που ακούς. :)

Χαχαχα το αιώνιο Χριστινάκι... :wink: :music: :love: :up: allmusic.com και τα μυαλά στα κάγκελα!

Πάντως να κατιγοριοποιήσεις την μουσική που έχεις στο PC σου δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολο καθώς κάθε κομμάτι από το κάθε album ενός καλλιτέχνη πολύ συχνά έχει και διαφορετική κατηγορία και ορισμένα τραγούδια έχουν δύο, τρεις και τέσσερις κατηγορίες... Άντε βγάλε άκρη. Εκτός αν έχεις τις πολύ βασικές κατηγορίες και απλά μαζοποιήσεις πολύ τα albums σου.

Χαχαχα το αιώνιο Χριστινάκι... :wink: :music: :love: :up: allmusic.com και τα μυαλά στα κάγκελα!

Ahm... :grin:

Παίρνω ποσοστά... :lol: :p

Πάντως να κατιγοριοποιήσεις την μουσική που έχεις στο PC σου δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολο καθώς κάθε κομμάτι από το κάθε album ενός καλλιτέχνη πολύ συχνά έχει και διαφορετική κατηγορία και ορισμένα τραγούδια έχουν δύο, τρεις και τέσσερις κατηγορίες... Άντε βγάλε άκρη. Εκτός αν έχεις τις πολύ βασικές κατηγορίες και απλά μαζοποιήσεις πολύ τα albums σου.

Ακριβώς έτσι... :)

Καλύτερα, κατά την γνώμη μου, να τα χωρίσεις σε πολύ γενικές κατηγορίες και μην μπλέξεις με τις πιο ειδικές.

Εκτός και αν έχεις τόση πολλή υπομονή και χρόνο που μπορεις να διαθέσεις για κάτι τέτοιο... :)

Εδώ θα βρεις τις βασικές κατηγορίες του Allmusic. :)