Jump to content

Vodafone Wireless Home 4G/5G

elkons
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

8 minutes ago, dasnowy said:

Το πρόγραμμα αυτό είναι το vodafone onenet lte. Το ζητάς από την εταιρική εξυπηρέτηση ή από συνεργάτη της vodafone. Γίνεται και σε ΑΦΜ ιδιώτη. Εγώ το είχα πετύχει στα 10 ευρώ. 

ευχαριστώ, γιά εμένα πέταξε το πουλί, έμεινα με οτε ... θα το έχω υπόψιν μελλοντικά, αν το δώσουν γιατί όπως είπαν η περιοχή δεν σηκώνει τηλεφωνία ... αλλά πρέπει να το πήρε γνωστός στην ίδια κεραία ...ίδωμεν την επόμενη βδομάδα θα περάσω από εκεί να δω τι γίνεται ... αν έχει πάρει τηλεφωνία θα τα πάρω στο κρανίο

Edited by babis3g

λοιπόν όντως είναι το onenet lte, ίδια τιμή πού δείξατε πιό πάνω... ΖΗΛΕΨΑ  :classic_love: ... το ίδιο με το wifi home 4G απλά εκεί δίνουν & το 5G ... τού τo κανόνισα (δεξιά,αριστερά, πλάι κλπ) όσο καλύτερα γίνεται στο παράθυρο γιατί αυτός έβγαζε μέχρι 80mbps

Xωριό Χωρεπισκόποι...έχει τηλεφωνία πού ήταν πεντακάθαρη όταν δοκιμάσαμε στα κινητά, Δεν το περίμενα, λες και ήταν από σταθερό, ίσως πιό καθαρός ήχος από όλα τα τηλεφωνήματα πού άκουσα στο nokia 3210 έχω ενεργοποιημένο το volte με κοσμοτέ ...αλλά και σε άλλα 2 σμαρτ πολύ καθαρά

3210 volte1.jpg

έχει 2 κεραίες περίπου στα 1.5χιλ πάνω κάτω ίδια απόσταση μεταξύ τους & οι 2, δεν ξέρω από ποιά κλείδωσε ... ταχύτητα στα 120mbps... τώρα αν το καλοκαίρι με τους τουρίστες κάνει θέμα η γραμμή θα δείξει, γιά τώρα όλα καλά

μού είπε δίνουν & σκέτο data κάποτε υπάρχει προσφορά, ελάχιστα πιό φτηνό ...οπότε αφού έμεινα με κοσμοτέ, αν βρω μόνο το data προσφορά, μάλλον θα το πάρω γιά την ταχύτητα ( & ας μην πιάνω εγώ σε άλλο χωριό τόσα mbps) γιατί πάνω από 10 χρόνια με 10mbps adsl κάψωσα

onenet-lte-4g.png

δεν βρήκα κάτι μέσα στο ράουτερ περί στοιχεία σύνδεσης (μόνο γιά adsl/vdsl) ούτε κάτι να δείχνει πόσα GB κατανάλωσε, μάλλον δεν θα τον κόβουν γιατί θα είχε κάποια ένδειξη τι κατανάλωσε ώστε να προσέχει

ΕDIT, τι βλέπω ? στα stats κρυφό 3G έχουν πού εκεί δεν υπάρχει κίνηση ?

τώρα παρατηρώ ότι όσο ανέβαινε λίγο το download, ανάλογα χαμήλωνε το upload

Edited by babis3g

• 2 weeks later...

Ψάχνω μία λύση για καλύτερη ταχύτητα Ιντερνετ στην περιοχή της Λαμίας όπου δεν υπάρχουν υποδομές για οπτική ίνα και οι ταχύτητες που έχω εδώ και χρόνια είναι το πολύ 10 mbps στην καλύτερη περίπτωση. Θα μπορούσα να πάρω μία τέτοια συνδρομή με ενα 5G router για να έχω ταχύτητα τουλάχιστον 100 mbps; Το σπίτι μου είναι στην περιοχή πάνω από το στρατόπεδο Τσαλτάκη. Με το κινητό μου πιάνω 5G αλλά στο ookla speed test πιάνω γύρω στα 50-51 mbps download. Αν βάλω το router της vodafone θα πιάσει 100 τουλάχιστον;

Αν με κινητό 5G με Vodafone πιάνεις 50-51 και το ρουτερ 5G τόσο θα δώσει πάνω κάτω. 

26 minutes ago, elkons said:

Αν με κινητό 5G με Vodafone πιάνεις 50-51 και το ρουτερ 5G τόσο θα δώσει πάνω κάτω. 

Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το modem του κινητού σε σχέση με ένα 5G router. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω αυτό; Εχει κανείς εμπειρία από αυτή την περιοχή σε 5G;

7 minutes ago, leas said:

Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το modem του κινητού σε σχέση με ένα 5G router. Πώς μπορώ να το διαπιστώσω αυτό; Εχει κανείς εμπειρία από αυτή την περιοχή σε 5G;

Το ίδιο θα πιάσεις και στο ρουτερ ή λίγο πιο χαμηλά.

4 minutes ago, tasosat said:

Το ίδιο θα πιάσεις και στο ρουτερ ή λίγο πιο χαμηλά.

Θέλω περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για τα router που δίνει η Vodafone. Και αν μπορώ να βάλω ένα άλλο με κάρτα SIM με απεριόριστα δεδομένα και να είναι ξεκλείδωτο σε 5G. Δεν μου αρκεί αυτή η απάντηση. Ας απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία. Η τελευταία λύση είναι η Starlink. Αλλά πριν φτάσω σ αυτή θέλω να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα με επίγεια μέσα

Edited by leas

Καμία εταιρία από τις 3 δεν δίνει ξεκλείδωτο. Τεχνικές λεπτομέρειες στην εξυπηρέτηση λένε στο site δεν αναφέρεται το μοντέλο του router. 

Και οι 3 κλειδωμένα. Καλά ρουτερ δίνουν και οι 3 εταιρείες,της Cosmote λίγο πιο δυνατό,ZTE και οι 3 δίνουν. Μοντέλο αναφέρει η Nova και η Cosmote στο site τους,η Vodafone μας το έχει μυστικό. 

1 minute ago, tasosat said:

Καμία εταιρία από τις 3 δεν δίνει ξεκλείδωτο. Τεχνικές λεπτομέρειες στην εξυπηρέτηση λένε στο site δεν αναφέρεται το μοντέλο του router. 

Οχι από τις 3 από τα ρουτερ που δίνουν. Από την αγορά. Αλλο ρουτερ καλύτερο. Θέλω περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για να αρχίσω να ψάχνω

Συνοπτικά, μόνο τη σιμ του προγράμματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις, στην ουσία δεν αγοράζεις ρουτερ δανεικό είναι για την υπηρεσία. Cosmote 5G wifi με το που λήξει το συμβόλαιο το κρατάς δεν είναι δανεικό και το κάνεις ότι θες λογικά το ξεκλειδώνει μετά. 

Just now, leas said:

Οχι από τις 3 από τα ρουτερ που δίνουν. Από την αγορά. Αλλο ρουτερ καλύτερο. Θέλω περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για να αρχίσω να ψάχνω

Ε τότε επειδή μας το λες σε αυτό το νήμα, αυτό είναι για τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Λοιπόν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είσαι; 

3 minutes ago, elkons said:

Συνοπτικά, μόνο τη σιμ του προγράμματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις, στην ουσία δεν αγοράζεις ρουτερ δανεικό είναι για την υπηρεσία. Cosmote 5G wifi με το που λήξει το συμβόλαιο το κρατάς δεν είναι δανεικό και το κάνεις ότι θες λογικά το ξεκλειδώνει μετά. 

Αν αγοράσω 5G ρουτερ εκτό από τα δικά τους, που θα πρέπει να κοιτάξω και τι χαρακτηριστικά; Πώς θα ξέρω αν είναι ξεκλείδωτο για οποιαδήποτε από τις 3; Αν δεν βρω λύση θα πρέπει να καταφύγω στη Starlink. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκεί. Παρόλο που είναι σχεδόν στο κέντρο της πόλης. Είναι απαράδεκτοι. Δεν έχουν φτιάξει καμία υποδομή αρκετά χρόνια τώρα.

Edited by leas

Αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη υπάρχουν κάρτες σιμ με απεριόριστα δεδομένα/ομιλία για ένα χρόνο στα 144€

Μετά τη σιμ απλά σε ένα ρουτερ 5G. Ένα καλό 5G ρουτερ με Voip TP-Link NX510V αλλά ακριβό γύρω στα 390€ είναι αλλιώς πας για fritz box.

4 minutes ago, elkons said:

Ε τότε επειδή μας το λες σε αυτό το νήμα, αυτό είναι για τα συγκεκριμένα συμβόλαια.

Λοιπόν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είσαι; 

Θέλω για Λαμία. Οκ. Θα το ρωτήσω σε άλλο νήμα

2 minutes ago, leas said:

Αν αγοράσω 5G ρουτερ εκτό από τα δικά τους, που θα πρέπει να κοιτάξω και τι χαρακτηριστικά; Πώς θα ξέρω αν είναι ξεκλείδωτο για οποιαδήποτε από τις 3; Αν δεν βρω λύση θα πρέπει να καταφύγω στη Starlink. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκεί. Παρόλο που είναι σχεδόν στο κέντρο της πόλης. Είναι απαράδεκτοι. Δεν έχουν φτιάξει καμία υποδομή αρκετά χρόνια τώρα.

Κατάλαβα σχεδόν παντού έτσι είναι. 

Ξεκλείδωτα είναι όλα αυτά στην αγορά από skroutz για παράδειγμα. Τα 5G όμως είναι ψιλό ακριβά..αλλά αν κάποιος πάροχος πιάνει 100+ μια χαρά. 

Αλλιώς αν δε θες να μπλέξεις με τέτοια πήγαινε κατευθείαν Starlink να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, είναι αξιόπιστο αρκετά. 

Edited by elkons

Τελικά ο φίλος τι σύνδεση έχει εκεί στη Λαμία; 😜 Το έχει ποσταρει και στις 3 εταιρείες και ακόμα δεν έχω καταλάβει, λολ 😅

22 ώρες πριν, johnny_htc said:

Τελικά ο φίλος τι σύνδεση έχει εκεί στη Λαμία; 😜 Το έχει ποσταρει και στις 3 εταιρείες και ακόμα δεν έχω καταλάβει, λολ 😅

Δεν έχω. Ψάχνω να βρω πώς θα έχω την καλύτερη δυνατή. Με cosmote και εξωτερική κεραία μου είπαν και θα πιάνει μέχρι 100 mbps και 34,20 το μήνα. 40 το μήνα έχει η Starlink με 150 mbps τουλαχιστον. Μαλλον προς τα εκεί θα καταλήξω. Ας είχαν υποδομές

On 11/2/2025 at 6:50 ΜΜ, babis3g said:

λοιπόν όντως είναι το onenet lte, ίδια τιμή πού δείξατε πιό πάνω... ΖΗΛΕΨΑ  :classic_love: ... το ίδιο με το wifi home 4G απλά εκεί δίνουν & το 5G ... τού τo κανόνισα (δεξιά,αριστερά, πλάι κλπ) όσο καλύτερα γίνεται στο παράθυρο γιατί αυτός έβγαζε μέχρι 80mbps

Xωριό Χωρεπισκόποι...έχει τηλεφωνία πού ήταν πεντακάθαρη όταν δοκιμάσαμε στα κινητά, Δεν το περίμενα, λες και ήταν από σταθερό, ίσως πιό καθαρός ήχος από όλα τα τηλεφωνήματα πού άκουσα στο nokia 3210 έχω ενεργοποιημένο το volte με κοσμοτέ ...αλλά και σε άλλα 2 σμαρτ πολύ καθαρά

3210 volte1.jpg

έχει 2 κεραίες περίπου στα 1.5χιλ πάνω κάτω ίδια απόσταση μεταξύ τους & οι 2, δεν ξέρω από ποιά κλείδωσε ... ταχύτητα στα 120mbps... τώρα αν το καλοκαίρι με τους τουρίστες κάνει θέμα η γραμμή θα δείξει, γιά τώρα όλα καλά

μού είπε δίνουν & σκέτο data κάποτε υπάρχει προσφορά, ελάχιστα πιό φτηνό ...οπότε αφού έμεινα με κοσμοτέ, αν βρω μόνο το data προσφορά, μάλλον θα το πάρω γιά την ταχύτητα ( & ας μην πιάνω εγώ σε άλλο χωριό τόσα mbps) γιατί πάνω από 10 χρόνια με 10mbps adsl κάψωσα

onenet-lte-4g.png

δεν βρήκα κάτι μέσα στο ράουτερ περί στοιχεία σύνδεσης (μόνο γιά adsl/vdsl) ούτε κάτι να δείχνει πόσα GB κατανάλωσε, μάλλον δεν θα τον κόβουν γιατί θα είχε κάποια ένδειξη τι κατανάλωσε ώστε να προσέχει

ΕDIT, τι βλέπω ? στα stats κρυφό 3G έχουν πού εκεί δεν υπάρχει κίνηση ?

τώρα παρατηρώ ότι όσο ανέβαινε λίγο το download, ανάλογα χαμήλωνε το upload

ξανά πέρασα πριν 5 μέρες ιδού από τεστ ...δεν μπήκε κόφτης & έχει καταναλώσει αρκετά με κατέβασμα ταινιών hd πού δεν είχε νετ γιά μεγάλο χρονικό διάστημα ... χτες μίλησα 40 λεπτά στο τηλέφωνο αυτό από το  σταθερό μου, ούτε κιχ γιά σπάσιμο ή eco κλπ, δεν κατάλαβα καν αν είναι από wifi

960306631_vodatesttakis.thumb.jpg.5411858ee469ebeab9a6f550a47f47d1.jpg

και γίνονταν ταυτόχρονη χρήση νετ από την μεριά του μαζί με το τηλέφωνο

4 ώρες πριν, babis3g said:

ξανά πέρασα πριν 5 μέρες ιδού από τεστ ...δεν μπήκε κόφτης & έχει καταναλώσει αρκετά με κατέβασμα ταινιών hd πού δεν είχε νετ γιά μεγάλο χρονικό διάστημα ... χτες μίλησα 40 λεπτά στο τηλέφωνο αυτό από το  σταθερό μου, ούτε κιχ γιά σπάσιμο ή eco κλπ, δεν κατάλαβα καν αν είναι από wifi

960306631_vodatesttakis.thumb.jpg.5411858ee469ebeab9a6f550a47f47d1.jpg

και γίνονταν ταυτόχρονη χρήση νετ από την μεριά του μαζί με το τηλέφωνο

Δίπλα την έχει την κεραία; Σχεδόν το έχει τερματίσει το modem. 

Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU

όχι, υπάρχουν 2 κεραίες εκεί με οπτική στους Χωροεπισκόπους,  ή μία πάνω από το χωριό Βίστωνας πρέπει να είναι 2,5 - 3χιλ μακρυά του...και η άλλη που πιστεύω περίπου στα 1.5 χιλ από το βουνό Τρουμπέτα και το ράουτερ είναι πίσω από το διπλό τζάμι παραθύρου κοιτάζει προς τις 2 κεραίες

Αν πήρε σήμα από Τρουμπέτα από εκεί έρχεται και σε εμένα σε άλλο χωριό αλλά από την άλλη μεριά του βουνού ... σε κινητό 4G (όχι 4+) μέσα σπίτι η voda μού έφερνε 80mbps & cosmote 40mbps (έχω βάλει φωτός) ... έχει καλές ταχύτητες η voda από το βουνό Τρουμπέτα

εκεί πού τα πήρα στο κρανίο είναι ότι όταν ρώτησα Αθήνα γιά να έχω & την τηλεφωνία με αυτούς μού έιπαν ότι η περιοχή δεν είναι αναβαθμισμένη και έδιναν μόνο data χωρίς τηλεφωνία και έτσι δεν προχώρησα .. ενώ αυτός ήξερε συνεργάτη και πήρε το lte με τηλεφωνία (ίδιο με το wifi home 4G) & πιό φτηνά από ότι ζήταγε η voda Αθήνα μόνο γιά tο data... και μάλλον σίγουρα από την ίδια κεραία και οι 2

Edited by babis3g
ορθογραφικά

Είναι αναβαθμισμένη η κεραία στον Τρουμπέτα και σε Cosmote, Vodafone, Nova,στις άδειες δείχνει τη Ν78 κανονοικότατα. 

ναι το είχα δεί πού το ανέφερες ευχαριστώ γιά Ν78, σύντομα θα έχω 5G κινητο να δω τι παίζει στην περιοχή .. όμως από Αθήνα & τοπικό voda είπαν δεν δίνουν τηλεφωνία, ενώ αυτός πήρε ... το είχα πεί και κάπου αλλού αποφεύγουν να την δίνουν εκεί στη voda

δεν τα ήξερα αυτά από την αρχή με την περίπτωση συνεργατών, αλλιώς θα πήγαινα σε αυτόν από την αρχή πού κοίταξα γιά ανανέωση οτε, μετά από καιρό είδα το φιλαράκι ... τέλος πάντων ότι έγινε έγινε, με την επόμενη ανανέωση βλέπουμε

Edited by babis3g
ορθογραφικά

Το πρόγραμμα onenet lte είναι επαγγελματικό και το παίρνεις μόνο από την εταιρική εξυπηρέτηση. Αν πήρες στην οικιακή εξυπηρέτηση λογικό να μην σου είπαν για αυτό το πρόγραμμα. Αν βρεις καμιά καλή τιμή, μπορείς να έχεις αυτό για internet και τον ΟΤΕ μόνο για σταθερό. 

Nova Mobile Business Unlimited + Vodafone CU

έλα όμως πού αυτό είπαν και στο τοπικό voda ότι είναι μόνο γιά επαγγελματίες και το δίνουν και σε ιδιώτες αν είναι ανάγκη πχ σε εμένα πού δεν υπήρχε χαλκός από voda... όμως ενώ μού είπαν ότι θα το δώσουν & σε ιδιώτη δεν έβαλαν τηλ. ενώ στον ιδιώτη φίλο του έβαλαν  (άλλος voda μεσολαβητής)...

εντάξει δεν το λέω παράπονο, απλά είναι ότι δεν ξεχνιέται τέτοια περίπτωση να μην δίνουν τηλ. & να πάω σε άλλον ίδια κεραία να δίνουν

αν πήγαινα σε αυτόν πού έκλεισε το deal του φίλου μου, είμαι σίγουρος θα έδιναν το ίδιο, αλλά όπως είπα δεν τα ήξερα αυτό από την αρχή

Edited by babis3g