Jump to content

Μεταφορά λειτουργικού.

sagiadinos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω win XP sp2 Ελληνικά.Εχω τοποθετημένο ένα δίσκο στο PC με σύνδεση IDE καθώς και δύο DVD και έναν αφαιρούμενο δίσκο IOMEGA οπότε οι συνδέσεις IDE ATAPI είναι όλες καλυμένες.Θέλω να βάλω έναν Δίσκο ακόμα SATA στον οποίο θέλω να μεταφέρω όλο το λειτουργικό ούτως ώστε να μπου τάρω πλέον από τον νέο SATA δίσκο. Πώς γίνεται αυτό;Ευχαριστώ.

Ξέρω ότι γίνεται αλλά δεν θυμάμαι πως. Στα εργαστήρια κατασκευής υπολογιστών από έναν δίσκο που έχει το λειτουργικό το μεταφέρουν ταυτόχρονα σε πολλούς υπολογιστές και πολύ γρήγορα.

Ginetai me to Norton Ghost, den kserw pws giati den to exw kanei pote.

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

η καλύτερη λύση είναι του peiraiotakos.. o/s installation σε καθαρό δίσκο. Χωρίς μανούρες και μεταφορές (και καθαρό σύστημα πλεόν)

για την ολική κάλυψη IDE που αναφέρεις, μπορείς να αγοράσεις ένα εξωτερικό κουτί 3.5' και να πλαγκάρεις ένα σκληρό δίσκο σαν αυτούς που τοποθετούμε μέσα στα κουτιά. Πρόσεχε το κουτί να υποστηρίζει δίσκους μεγάλης χωρητικότητας, και αν είναι δυνατό να είναι combo (firewire/usb2). Ψάξου για το αν μπορείς να κάνεις boot απο external device στο pc σου πριν αγοράσεις κάτι απο αυτά.

Εχω win XP sp2 Ελληνικά.Εχω τοποθετημένο ένα δίσκο στο PC με σύνδεση IDE καθώς και δύο DVD και έναν αφαιρούμενο δίσκο IOMEGA οπότε οι συνδέσεις IDE ATAPI είναι όλες καλυμένες.Θέλω να βάλω έναν Δίσκο ακόμα SATA στον οποίο θέλω να μεταφέρω όλο το λειτουργικό ούτως ώστε να μπου τάρω πλέον από τον νέο SATA δίσκο. Πώς γίνεται αυτό;Ευχαριστώ.

Μάθε να χρησιμοποιείς το Norton Ghost ή το Acronis True Image.

Kάνουν την δουλειά που θες,αλλά σε γλυτώνουν και από format.

To Norton Ghost θ αοσυ κανει τη δουλεια πολυ ευκολα και γρηγορα!

Το ιδιο ακριβως εκανα και εγω οταν εβαλα δισκο SATA.

Prosoxh ομως, το παλιο καλο Ghost (ekdosh 8 nomizo) den yposthrizei δισκους SATA, θες το καινουργιο, εκδοση 2005 που θα κανει τη δουλεια.

Αφου το εγκαταστησεις ΤΡΕΞΕ πρωτα το live update. Μετα απλα πατας 3 κουμπακια και εισαι ετοιμος!!!!

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Πιθανότατα γίνεται με το Ghost, όμως εξαρτάται από τη μητρική. Αν δηλαδή έχει κάποιο chipset με embedded τον sata controller -λογικά- δεν θα έχεις πρόβλημα (τέτοια είναι π.χ. τα 865 και 875 της Intel). Αν όμως ο sata controller είναι τρίτου κατασκευαστή, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα καταφέρεις. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις (δεν είναι τόσο πολλές πλέον) που όταν εγκαθιστάς το λειτουργικό (στην αρχή του setup) βάζεις τους drivers με το F6 εκεί που λέει "Press F6 if you want to install a third party adapter".

Θα χρειαστείς to ghost αλλά πρόσεχε να έχει υποστήριξη sata, ο καινούργιος δίσκος θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον παλιό που έχεις είδη. Θα κάνεις boot από το cd και θα ξεκινήσεις την διαδικασία. Θα σε ρωτήσει για το ποιος δίσκος θα είναι source (εκεί βάζεις τον παλιό) και ποιος destination (εκεί θα δηλώσεις τον καινούργιο). Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Είναι σαν να φτιάχνεις πανομοιότυπους δίσκους!