Jump to content

Ολα για την ασφάλεια (σπιτιών / εσωτερικών χώρων)

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να βάλω ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι μου (μικρό διαμέρισμα).

Σκέφτηκα να βάλω αυτό >>> http://www.marvel-tech.gr/products.html (home alarm 2). Αυτό θα με ειδοποιεί στο κινητό τηλέφωνο για κάποια κίνηση ενώ παράλληλα θα χτυπάει ο συναγερμός. Επίσης θα μπορώ μέσω υπολογιστή (adsl) π.χ. στη δουλειά να δω τί γίνεται μέσα στο σπίτι. Γενικά η ιδέα μου νομίζω είναι απλή και οικονομική. Επίσης το όλο σύστημα του συναγερμού δεν χρειάζεται ρεύμα (έως 2 ημέρες είναι αρκετές για μένα για να κρατήσει τουλάχιστον η μπαταρία του κινητού). Απλά ψάχνω φτηνή κάμερα για υπολογιστή με υπέρυθρες για το σκοτάδι. Γενικά έχετε να προτείνετε κάτι άλλο???

Καλό θα ήταν να κρατήσουμε ενεργό αυτό το τόπικ για να ανταλλάσουμε πληροφορίες και ιδέες για το πώς μπορούμε να κάνουμε χρήση κινητών τηλ., υπολογιστών και ίντερνετ για να προστατεύσουμε ως έναν βαθμό (και οικονομικά) την μικρή μας περιουσία ή γενικά τον προσωπικό μας χώρο.

http://www.gadgethouse.net/html/wireless_12leds.html

logika uparxoun k pio fthnes ensurmates...

αλλα η συνδεση που λες απαιτει κ ενα pc online gia na deis thn kamera.

sto parapanw systhma einai mono gia ena anixneyth kinhshs ή συν το υπαρχον ?

δεν καταλαναινω ολες αυτες οι πλακετες πως επικοινωνουν με τον συναγερμο...βαζουν αλλη πλακετα εκει?

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=125271

Εγω παλι θελω ενα συστημα συναγερμου για 3οροφο σπιτι +καμερα εισοδου. Εχετε να προτεινετε κατι;

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Nα ένα θέμα που σκεφτόμουν να ανοίξω γιατί με ενδιαφέρει άμεσα :!: Τη νύχτα στις 3:00 προσπάθησαν να μου διαρρήξουν το κατάστημα (έχω σύστημα συναγερμού-κάμερας) Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν γιατί έχω θωρακισμένη πόρτα και οι βλάκες προσπάθησαν να τη σπάσουν με τα καπάκια από τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ στο πεζοδρόμιο (ξέρετε αυτά τα μαύρα τα σιδερένια) :blink: και φυσικά δεν τα κατάφεραν :shifty: Αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι πώς θα καταφέρω όταν είμαι σπίτι να βλέπω τι παίζει ανά πάσα στιγμή στο μαγαζί μου,κι επίσης όταν χτυπάει ο συναγερμός να ειδοποιούμαι.Πώς θα το καταφέρω στην πράξη αυτό;Τι εξαρτήματα θα χρειαστώ;Η εταιρεία που συνεργάζομαι μου πρότεινε να πληρώνω το χρόνο κάποιο ποσό ώστε να συνδεθώ με το αστυνομικό τμήμα,και σε περίπτωση απόπειρας να κινητοποιηθούν από εκεί.Έχει κάνει κάποιος κάτι τέτοιο,ή κάτι από τα παραπάνω;

Η εταιρια για την οποια δουλευω εχει ενα beeper (η pager) και καθε φορα που χτυπαει ο συναγερμος, χτυπαει και αυτο. Χρησιμοποιει τηλεφωνικο δικτυο, οποτε δε χρειαζεται να εισαι κοντα στο χωρο σου για να δουλευει.

Επισης, μπορουμε να βλεπουμε ανα πασα στιγμη τι γινεται μεσω της καμερας (των καμερων δηλαδη, εχει καμια 15αρια) μεσω ιντερνετ.

Θελεις να μαθω περισσοτερα; Δε μπορω να σου πω ποιο προγραμμα κτλ χρησιμοποιουμε, ειναι ολα αυτοματοποιημενα, εγω ενα κωδικο βαζω!

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Η εταιρια για την οποια δουλευω εχει ενα beeper (η pager) και καθε φορα που χτυπαει ο συναγερμος, χτυπαει και αυτο. Χρησιμοποιει τηλεφωνικο δικτυο, οποτε δε χρειαζεται να εισαι κοντα στο χωρο σου για να δουλευει.

Επισης, μπορουμε να βλεπουμε ανα πασα στιγμη τι γινεται μεσω της καμερας (των καμερων δηλαδη, εχει καμια 15αρια) μεσω ιντερνετ.

Θελεις να μαθω περισσοτερα; Δε μπορω να σου πω ποιο προγραμμα κτλ χρησιμοποιουμε, ειναι ολα αυτοματοποιημενα, εγω ενα κωδικο βαζω!

Όχι βρε,σιγά που θα σε βάζω σε κόπο!Ευχαριστώ πάντως!Απλά ήθελα να μάθω πρώτα απ'όλα αν γίνεται γιατί δεν είχα ιδέα!Τώρα που κατάλαβα ότι είναι εφικτό θα το ψάξω! :)

Η εταιρεία που συνεργάζομαι μου πρότεινε να πληρώνω το χρόνο κάποιο ποσό ώστε να συνδεθώ με το αστυνομικό τμήμα,και σε περίπτωση απόπειρας να κινητοποιηθούν από εκεί.Έχει κάνει κάποιος κάτι τέτοιο,ή κάτι από τα παραπάνω;
Η συνδρομή αυτή είναι για ένα κέντρο λήψης σημάτων συναγερμου δηλαδή ο συναγερμός σου θα στέλνει εκεί μέσω τηλεφώνου ένα κωδικοποιημένο σήμα και αυτοί θα ειδοποιούν την αστυνομία και εσένα.

Αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι πώς θα καταφέρω όταν είμαι σπίτι να βλέπω τι παίζει ανά πάσα στιγμή στο μαγαζί μου,κι επίσης όταν χτυπάει ο συναγερμός να ειδοποιούμαι.Πώς θα το καταφέρω στην πράξη αυτό;Τι εξαρτήματα θα χρειαστώ;
Το θέμα τις ειδοποίησης καλύπτεται πιο πάνω, για να βλέπεις τι γίνεται ζωντανά υπάρχουν κάρτες σύνδεσης του υπολογιστή με την/τις κάμερες που έχεις και τις βλέπεις στην οθόνη του υπολογιστή σου ενώ η εικόνα καταγράφεται στον σκληρό σου δίσκο. Επίσης μπορείς μέσω internet (εάν έχεις dsl) ή μέσω τηλεφωνικής γραμής να "μπαίνεις" στον υπολογιστή σου και να βλέπεις τι γίνεται ή να δεις τι έχει καταγραφεί.

• 2 months later...

THelw na balw ena systhma synegermou gia epaggelmatiko xwro..me aisthitires (optikous) wste na synrgazode me kapoia syskeyh pou na me calei apo statheo ekei sto kinhto mou...(i apo kinhto se kinhto..) exei kapoios na mou proteinei kati? (thelw na ftiaksw kati autonomo xwris na mesolaboun etairies,pagia ktl)

thanks

nick

THelw na balw ena systhma synegermou gia epaggelmatiko xwro..me aisthitires (optikous) wste na synrgazode me kapoia syskeyh pou na me calei apo statheo ekei sto kinhto mou...(i apo kinhto se kinhto..) exei kapoios na mou proteinei kati? (thelw na ftiaksw kati autonomo xwris na mesolaboun etairies,pagia ktl)

thanks

nick

Η Olympia Electronics έχει κάτι συναγερμούς που σε ειδοποιούν μέσω ηχογραφημένου μηνύματος σε περίπτωση παραβιάσης του χώρου. Εγω εχω συναγερμό με συνδρομή, διαθέτει κρουστικούς, συχνότητας (το γυαλί όταν σπάει προκαλεί ήχο μιας συγκεκριμένης συχνότητας που γίνεται ντιληπτός απο ανάλογο αισθητήρα ), επαφές και ρανταρ. Κάνει καθημερινή αναφορά για την λειτουργία του (μπαταρία, κυκλώματα κλπ) και η εταιρία αμα θέλω μου δίνει αναφορά (σαν τον λογαριασμό του ΟΤΕ) για το ποιός έκανε Login και Log Out. Δεν έχω απογοητευτεί απο αυτό το σύστημα και το έχουμε 6 χρόνια.

Γιαυτό που ζητάς κοίτα http://www.olympia-electronics.gr και πήγαινε στην κατηγορία των συναγερμών.

Ο συναγερμός μας είναι της Caddx (Αμερικάνικο προϊόν). Απο Olympia είναι η πυρανίχνευση και τα φώτα ασφαλείας στο σπίτι μας :)

diabasa se ena entheto thns nokia oti uparxei mia kamera aksias 130eurw kai ama exeis to n90 h to n91 montelo mporeis na thn sundeseis kai opou kai na eisai mporeis na parakoloutheis to xwro sou h na erxetai mhnuma oti kapoios perase apo to shmeio pou exeis topothethsei thn kamera,to brhka polu eksupno kai endiaferon.kserete mhpws ginetai auto to susthma na ginei me kapoio allo montelo kinhtou?,p.x.opws anatherthikate poio prin alla den to katalaba allazeis plaketa h kati tetoio?:O
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι σχέση έχει το κινητό? Η κάμερα αυτή δέχεται κάρτα GSM και με τις ανάλογες ρυθμίσεις στέλνει τη φωτογραφία σε οποιοδήποτε κινητό εμείς της έχουμε δηλώσει, μέσω MMS.

Δεν εχω πάρει την κάμερα αλλά έχω ενημερωθεί σχετικα. Ρώτα με να δω αν μπορώ (και ξέρω) για να βοηθήσω.

• 2 years later...

χαιρετω ολα τα παιδια του φορουμ και θα ηθελα αν καποιοσ γνωριζει να με βοηθησει να προβω στην προμηθεια ενος συναγερμου για μια αποθηκη.απαραιτητη προυποθεση ο συναγερμοσ να λειτουργει με μπαταριεσ μια και στην αποθηκη δεν υπαρχει ρευμα.

ευχαριστω για τον χρονο σας

• 2 months later...
παιδια χρειαζομαι επιγοντως τα φωτα σας !!! καιγομαι!!! ή καηκε η ασφαλεια για τα φωτα στο σπιτι μου !!!! δουλευουν μονο δυο πριζες !!! Μολις γυρισα απο τις διακοπες ....τοσο ατυχος ειμαι πια!!!!!!!!!!!!!!!!!! σωστα υπεθεσα οτι εχει καει η ασφαλεια ???? Και να ναι... τι μπορω να κανω????? ...βοηθεια παρακαλω!!!!

Nα ένα θέμα που σκεφτόμουν να ανοίξω γιατί με ενδιαφέρει άμεσα :!: Τη νύχτα στις 3:00 προσπάθησαν να μου διαρρήξουν το κατάστημα (έχω σύστημα συναγερμού-κάμερας) Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν γιατί έχω θωρακισμένη πόρτα και οι βλάκες προσπάθησαν να τη σπάσουν με τα καπάκια από τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ στο πεζοδρόμιο (ξέρετε αυτά τα μαύρα τα σιδερένια) :blink: και φυσικά δεν τα κατάφεραν :shifty: Αυτό που με ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι πώς θα καταφέρω όταν είμαι σπίτι να βλέπω τι παίζει ανά πάσα στιγμή στο μαγαζί μου,κι επίσης όταν χτυπάει ο συναγερμός να ειδοποιούμαι.Πώς θα το καταφέρω στην πράξη αυτό;Τι εξαρτήματα θα χρειαστώ;Η εταιρεία που συνεργάζομαι μου πρότεινε να πληρώνω το χρόνο κάποιο ποσό ώστε να συνδεθώ με το αστυνομικό τμήμα,και σε περίπτωση απόπειρας να κινητοποιηθούν από εκεί.Έχει κάνει κάποιος κάτι τέτοιο,ή κάτι από τα παραπάνω;

υπάρχουν κάμερες που μπορεις να βάλεις και να παρακολουθεις απο το pc μέσω ιντερνετ ότι ώρα θέλεις

απλά διπλα στην κάμερα τοποθέτουν και ένα ασύεματο μόντεμ ώστε η κάμερα να ειναι συνδεδεμένη με νέτ.

[sIGPIC][sIGPIC]

παιδια χρειαζομαι επιγοντως τα φωτα σας !!! καιγομαι!!! ή καηκε η ασφαλεια για τα φωτα στο σπιτι μου !!!! δουλευουν μονο δυο πριζες !!! Μολις γυρισα απο τις διακοπες ....τοσο ατυχος ειμαι πια!!!!!!!!!!!!!!!!!! σωστα υπεθεσα οτι εχει καει η ασφαλεια ???? Και να ναι... τι μπορω να κανω????? ...βοηθεια παρακαλω!!!!

να αλλαξεις ασφαλεια,ανοιξε πινακα και δες αν εχει καει η ασφαλεια,φαινεται στο κωλαρακο θα εχει φυγει το καψουλι,ξεβιδωσε τη και βαλε μεσα καινουργια ασφαλεια,μετα βιδωσε τη,οχι οτι να ναι,το ιδιο νουμερο.

• 5 years later...

Καλησπερα παιδια! Μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει;

Το προβλημα μου ειναι το εξις- εχω ενα συναγερμο ενσυρματο Sigma Proteus με δυο εξωτερικα ρανταρ Optex VX-402 .Oταν το οπλιζω σε περιμετρικη οπλιση ειναι ολα καλα ενω οταν το βαζω σε ολικη οπλιση ενα απο τα δυο τα ρανταρ το μπροστινο μου βγαζει ψευδη συναγερμο και παντα μεσημερι απο 2 εως 5 το απογευμα.Το εχω αντικαταστησει με καινουργιο Optex VX-402 μηπως ειναι χαλασμενο και παλι τα ιδια! Τι μπορει να φταιει?