Jump to content

Πως μπορώ να κάνω Share - Private Folders...?

gfdimopo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα...Έχω το εξης πρόβλημα...Έχουμε ένα τοπικό δίκτυο με έναν ADSL Router - Thomson Speetouch ...και θα ήθελα να κάνω ένα φάκελο share, αλλα να μπορεί να το δουν μόνο οι δυο από τους τέσσερις υπολογιστές....ή να τον βλέπει οποιοσδήποτε έχει ενα κωδικό (κοινός για όλους)....Σκεφτηκα να τον κάνω Private και να τον κάνω share έπειτα στο δίκτυο...Όμως όταν επιλέγω να γίνει Private o φάκελος, η επίλογή για Sharing απενεργοποιήται....Μπορώ να τους κάνω Share με καποιον τρόπο...? Αλλιώς πώς μπορεί να γίνει κατι τέτοιο....?

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το Remote Desktop....

Ευχαριστώ Προκαταβολικά....

D.G.

Κι εγώ έχω ένα παρόμιο πρόβλημα:

Θέλω να μην μπορούν να δούν ένα φάκελο άλλοι χρήστες (που προφανώς δεν έχουν "δικαιώματα administrator") στον υπολογιστή μου (ο οποίος δεν είναι σε δίκτυο και έχει WinXP prof).

Μια σκέψη είναι να βάλω αυτό το φάκελο μέσα στα MyDocuments, οπότε δεν θα έχει πρόσβαση κανένας άλλος εκτός από εμένα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν με βολεύει και έτσι πήγα να κάνω το εξής: Κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο φάκελο πήγα Properties -> Sharing -> Local Sharing and Security, αλλά η επιλογή Make this folder private είναι ανενεργή!!!

Γιατί;;;

Q σου λεβέντη μου!!!

Καλημέρα...Έχω το εξης πρόβλημα...Έχουμε ένα τοπικό δίκτυο με έναν ADSL Router - Thomson Speetouch ...και θα ήθελα να κάνω ένα φάκελο share, αλλα να μπορεί να το δουν μόνο οι δυο από τους τέσσερις υπολογιστές....ή να τον βλέπει οποιοσδήποτε έχει ενα κωδικό (κοινός για όλους)....Σκεφτηκα να τον κάνω Private και να τον κάνω share έπειτα στο δίκτυο...Όμως όταν επιλέγω να γίνει Private o φάκελος, η επίλογή για Sharing απενεργοποιήται....Μπορώ να τους κάνω Share με καποιον τρόπο...? Αλλιώς πώς μπορεί να γίνει κατι τέτοιο....?
Αν δεν έχουν κωδικούς τα μηχανήματα, βάλε και ταυτόχρονα απενεργοποίησε το Simple file sharing που υπάρχει στο folder options --> view. Μετά φτιάξε έναν χρήστη στο μηχάνημα που υπάρχει ο φάκελος που θέλεις να κάνεις share. Όρισε ένα password για τον χρήστη αυτόν που θα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να δει τα περιεχόμενα του φακέλου από άλλο μηχάνημα.

• 4 months later...

Το PC μου τρέχει XP Pro και είναι συνδεδεμένο σε δύο LAN και θέλω να κάνω το εξής:

Στο 192.168.1.x: shared 1-2 φακέλους και ένα partition

Στο 192.168.2.x: shared ολόκληρος ο σκληρός

Ενεργοποίησα το advanced file sharing, αλλά πάλι δεν έβγαλα άκρη. Υποθέτω πως πρέπει να φτιάξω νέο χρήστη και να του δώσω pass, αλλά πως ακριβώς γίνεται;