damierom Δημοσιεύτηκε November 12, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 12, 2005 Θέλω τη βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα του υπολογιστή μου. Αρκετά συχνά κάνει μόνος του επανεκκινήσεις και ιδίως μετά από ενεργοποίηση από κατάσταση αναμονής. Ξαφνικά η οθόνη γίνεται μπλέ και γεμίζει με κάτι ακαταλαβίστικα γράμματα, σαν ιερογλυφικά. Υπόψιν ότι χρησιμοποιώ anti virus και anti hacker της kaspersky και προτύτερα norton internet security 2005 και χρησιμοποίησα αρκετά προγράμματα καθαρισμού του συστύματος και των windows. Γνωρίζει κανείς τη λύση του προβλήματος? Επίσης θα ήθελα να μου πεί κάποιος πώς θα επιταχύνω την εκκίνηση των windows και πως μπορώ συχνά και με ασφάλεια να καθαρίζω το σύστημα και να αποβάλλω οτιδήποτε άχρηστο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2005 Θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η άποψη του George Kont που από ότι βλέπω είναι καλά ενημερωμένος σε θέματα υπολογιστών. Αν μπορείς George πες μας κι άλλα κολπάκια για να βελτιώσουμε την απόδοση του υπολογιστή μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KennyDopeGr Δημ. November 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2005 με τις μπλε οθόνες, ιός των windows μου μυρίζει. απο την άλλη, οι επανεκκινήσεις μπορεί να ωφείλονται στην σκόνη μέσα στο κουτί. αυτά τα λογισμικά τύπου symantec και karpensky (πως διάλο τα λένε) δε κάνουν και τίποτα το ιδιαίτερο, μιας και πρώτα βγαίνει ο ιός και μετά το αντιβιοτικό του (αφού σου έχει πηδήξει το σύστημα δηλαδή) γενικά μια λύση για γρηγορότερη εκκίνηση, χωρίς μπλέ οθόνες και ιερογλυφικά :) και καθάρισμα του συστήματος... είναι το format. κράτα ένα μπακάπ σε εξωτερικό σκληρό δίσκο πριν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 12, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2005 Συγγνώμη αλλά πείτε μου ακριβώς πώς γίνεται το format και αν είναι απαραίτητο να προστατέψω κάτι πρίν το κάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2005 Δες αυτό το post που τα έχω γράψει αναλυτικά: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?s=&postid=348570#post348570 Είναι αρκετά παλιό και από τότε υπάρχει το Service Pack 2 για τα windows xp, οπότε σου προτείνω να το βρεις πριν ξεκινήσεις την διαδικασία. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. November 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2005 Λοιπον οι επανεκκινήσεις μπορουν να οφειλονται σε πολλους λογους οπως λανθασμενη διαχειριση ενεργειας απο τα Windows,προβλημα τροφοδοτικου ή σκονη οπως αναφερθηκε ή software ή hardaware ασυμβατο.Μου κανει εντυπωση που σχεδον ολοι εδω μεσα ριχνουν ολες τις δυσλειτουργιες ενος υπολογιστη σε ιους.Και παιδια η λυση ειναι το φορματ μονο σε εσχατη περιπτωση.Μεσα στα ιερογλυφικα που σου γραφει θα υπαρχει σιγουρα κατι με αγγλικους χαρακτηρες.Αν μπορεις γραψτο σε ενα χαρτι και στην συνεχεια στειλτο μου με πμ Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 17, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2005 Τελικώς έκανα επανεγκατάσταση των windows και το πρόβλημα εξαφανίστηκε προς το παρόν.Έκανα από την αρχή τις αναβαθμίσεις και το πρόβλημα με τη δημιουργία μπλέ οθόνης με ακαταλαβίστικα γράμματα και σύμβολα και επανεκκίνηση, επανήλθε. Τί μου προτείνετε? Από ότι γνωρίζω, εφόσον έχω τα γνήσια windows xp οι αναβαθμίσεις είναι ακίνδυνες και επιβάλλονται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Τίποτα? Κανείς δεν μπορεί να με βοηθείσει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Τίποτα? Κανείς δεν μπορεί να με βοηθείσει? Σου εχω γραψει και ποιο πανω.Στα κινεζικα που σου εμφανιζει θα υπαρχουν και μηνυματα στα αγγλικα.Γραψτα σε ενα χαρτι και ριχτα εδω να δουμε τι παιζει.Μαλλον το προβλημα πρεπει να ειναι σε καποιον driver ή προγραμμα.Αν μπορεις πες μου οταν λες οτι περασες αναβαθμισεις ποια προγραμματα εννοεις; Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα απ τα γράμματα. Είναι μερικά ανάποδα μαζί με σύμβολα και αριθμούς χωρίς καμία συνέχεια και νόημα. Επίσης κρατάει 2-3 δευτερόλεπτα και αρχίζει η επανεκκίνηση. Update έκανα στα windows μόνο. Το πρόβλημα άρχισε όταν κατέβασα το service pack 2 απ ότι κατάλαβα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 τι εβαλες μετα απο το format στο Pc ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Έβαλα το word 2002, τo ΑΤΙ, το kaspersky security suite και τίποτα άλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 δεν επρεπε να βαλεις το sp2 ιδιος αν εχεις μικρο συστημα μπορει και να φταιει η μνημη κανε εναν ελενχο με ενα προγραμμα πες μας τι συστημα εχεις εβαλες τα windows απο πανω η απο καθαρη εγκατασταση απο format μηπως εχεις κανει overvlovking? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Έβαλα το word 2002, τo ΑΤΙ, το kaspersky security suite και τίποτα άλλο. Οταν λες ΑΤΙ εννοεις τους drivers της καρτας γραφικων;Αυτοι οι αριθμοι που σου εμφανιζονται στην μπλε οθονη λενε πολλα αμα ξερεις να τους χρησιμοποιησεις.Κοιταξε να δεις τι θα κανεις για να μπορεσεις να τους καταγραψεις και να μου τους δωσεις 1)Θα πας εναρξη και δεξι κλικ στο "Ο Υπολογιστης μου" 2)Κλικ στο ιδιοτητες 3)Κλικ στο προχωρημενους 4)Κλικ στο ρυθμισεις του πεδιου εκκινηση και αποκατασταση 5)Απενεργοποιηση του πεδιου "αυτοματη επανεκκινηση" στο κατω μερος Τωρα το pc δεν θα κανει επανακκινηση και θα μπορεις να καταγραψεις αυτα που σου ειπα Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Έχω το laptop hp pavilion με pentium 4 και 3.2GHz, 512MB μνήμη. Έβαλα το cd εγκατάστασης των windows και ακολούθησα τις οδηγίες. Όταν έγραψε αν θέλω να κάνω κατάργηση των ήδη εγκατεστημένων windows είπα ναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Έχω το laptop hp pavilion με pentium 4 και 3.2GHz, 512MB μνήμη. Έβαλα το cd εγκατάστασης των windows και ακολούθησα τις οδηγίες. Όταν έγραψε αν θέλω να κάνω κατάργηση των ήδη εγκατεστημένων windows είπα ναι. Κοιτα μπορεις να κανεις κατι αλλο.Κανε εγκατασταση των Windows και μην περνας τιποτα ουτε Word , ουτε αντιικο.Χρησιμοποισε το pc για λιγες μερες και αν δεν κολλαει περνα ενα ενα τα προγραμματα να δεις ποιο σου κανει την ζημια.Παντως αν καταγραψεις αυτα που σου ειπα στην μπλε οθονη θα με βοηθησεις να βρουμε την λυση Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Έχω το laptop hp pavilion με pentium 4 και 3.2GHz, 512MB μνήμη. Έβαλα το cd εγκατάστασης των windows και ακολούθησα τις οδηγίες. Όταν έγραψε αν θέλω να κάνω κατάργηση των ήδη εγκατεστημένων windows είπα ναι. το cd εγκαταστασης του hp ? :p συγνωμη αλλα παιζει και ειναι αχρηστο ειδες να σου αργει καθολου? αν ναι πετα το cd και ζητα αλλο τα ιδια εχω παθει και εγω με αλλα hp και το cd εφταιγε που δεν εγκαθιστουσε ολα τα αρχεια των windows κανε εναν ελενχο καλου κακου αν βγει αρνητικο http://www.ati.com και http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=262d25e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&DisplayLang=en κατεβασε τα βαλε πρωτα το net framework και μετα τα drivers και κοιτα αν παλι σου βγει λαθος τοτε βγαλε ενα ss αν γινεται και φερτο να το δουμε :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 μπορεις κιολας να πας start>control panel>administrative tools>event viewer και βρες το Log που εγινει την ωρα που βγηκε η μπλε οθονη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Στην προβολή συμβάντων λέει <το πρόγραμμα οδήγησης εντόπισε σφάλμα ελεγκτή στο device/harddisk1/D" Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 στο system Πηγες? ψαξε καλα στις τρεις κατηγοριες οτι βλεπεις με κοκκινο χ βαλτο εδω να δουμε περιπου την ωρα που εγινε το συμβαν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Άν ξανακάνω εγκατάσταση θα πρέπει να ξαναπεριμένω γύρω στις 4 ώρες να ολοκληρωθούν οι αναβαθμίσεις πάλι. Τελικώς είναι απαραίτητες οι αναβαθμίσεις στα windows ή όχι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. November 18, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Όλα τα κόκκινα την ίδια ερμηνεία δίνουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hydro Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Όλα τα κόκκινα την ίδια ερμηνεία δίνουν. ο δισκος σου "κολαει" μερικες φορες?αν ναι μαλλον πας για δισκο :( τα updates δεν χρειαζονατι αν δεν εισαι στο Internet με τον υπολογιστη εγω μερικες κανω και αυτες μικρες αυτο και εγω ομως αν εσυ θες καντες αλλα οχι ολες οσες σε ενδιαφερουν τι μαρκα ειναι ο δισκος σου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
phonekiller Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 ρε παιδία εγώ ξέρω ότι οι μπλε οθόνες οφείλονται κατά κύριο λόγο σε προβλήματα της μνήμης ram και μάλιστα λέγετε ότι είναι σε ποσοστά της τάξης 90-95%...εγώ θα πρώτεινα να τρέξεις ένα MemTest το λιγότερο για 20λεπτά καλό θα ήταν για κανά 3ωρο...τώρα ότι αφορά το "performance" του υπολογιστή...άμα θέλεις να το κάνεις καλύτερο με άμεσα αποτελέσματα όπως γρηγορότερη εκκίνηση και καλύτερη σταθερότητα τότε θα χρειαστείς οποσδήποτε ένα πρόγραμμα για καθαρισμό της registry...παρακάτω σου δίνω μερικά links για να τα προμηθευτεις και να μας πεις αποτελέσματα: Registry Mechanic το χρησιμοποιώ και εγώ και είναι πανεύκολο στη χρήση με άμεσα αποτελέσματα (καθαρισμός της registry) MemTest Αυτό το τρέχεις μέσα από τα windows για να δείς άμα έχεις πρόβλημα με την μνήμη ram... Memtest86αυτό το τρέχεις από dos (στο site έχει αναλυτικές οδηγείες)...άμα σε μπερδεύει αυτό το memtest τότε χρησιμοποίησε το πρώτο που το εκτελείς από τα windows και τελειώνει η υπόθεση. Υ.Γ. πρέπει να τρέξεις οποσδήποτε ενα memtest κατα τη γνώμη μου... Υ.Γ.2 το Registry Mechanic είναι κατα κάποιο τρόπο trial οπότε θα πρέπει να βρεις το ανάλογο σπ@στιρι για να τον έχεις "κτήμα ες αεί" Υ.Γ.3 δεν μας ανέφερες πότε άρχισαν τα προβλήματα μήπως έβαλες κάποιον driver και μετά είχες αυτά τα κόλπα? ή έστω κάτι άλλο...όπως αλλαγή σε κάποιο harware? καλή τύχη!!! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stratus Δημ. November 18, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2005 Μηπως το SP2 φορτωνει κανενα προβληματικο driver για τον κοντρολερ Παράθεση Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts