sadiagraxa Δημοσιεύτηκε November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 11, 2005 Εβαλα ηχεια 5.1 στο PC μου και εκανα ολα τα απαραιτητα test για να δω αν μου δουλευουν καλα... Στο Test λειτουργουν ολα τα ηχεια (sub, left, right, right surround, left suround, center) αλλα οταν βαζω μουσικη απο το Winamp τοτε λειτουργουν μονο τα 2 (left, right). Γιατι γινετε αυτο; Τι δεν εχω ρυθμισει σωστα; :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ma to winamp apoti xerw pote den epeze se surround... mono stereo! Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ma to winamp apoti xerw pote den epeze se surround... mono stereo! Κι αυτο σημαινει οτι βγαζει ηχο μονο απο τα 2 ηχεια left και right; Εμενα με ενδιαφερει να βγαζει ηχο και απο 5 ηχεια ανεξαρτητα αν ειναι surround η οχι... Εκει εχω προβλημα και δεν μπορω να καταλαβω τι πρεπει να κανω :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IVIetaCreatoR Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Για χρησιμοποίησε τον windows media player. Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Για χρησιμοποίησε τον windows media player. Τιποτα :( Μονο left και right παλι... :cry: Μα το περιεργο ειναι οτι στο test που κανει ακουγονται ολα κανονικα αλλα μονο στην αναπαραγωγη μουσικης δεν παιζουν τα αλλα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Τα συνηθισμένα τραγούδια/μουσική είναι στερεοφωνικά, αυτό σημαίνει ότι έχουν πληροφορία για δύο κανάλια, αριστερό και δεξί. Επομένως πως περιμένεις να παίξουν στα υπόλοιπα; Δες αυτά τα topics: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=82339 http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=40733 Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Nai prepei kai to mousiko arxeio na einai 5kanalo! Alliws xrisimopoia to PowerDVD gia ta mp3s sou pou analamvanei na paixei oti mp3 tou valeis se 5.1 + ! Kanei to legomeno upmix se 5.1 (dialegeis esi sta audio options tou) Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Τι λετε ρε παιδια? Δεν χρειαζεται να ειναι πεντακαναλο το τραγουδι για να το ακουσεις και απο τα 5 ηχεια. Προφανως θα θελει καποια ρυθμιση για να παιξουν ολα τα ηχεια σου. Οταν ειχα την 5.1 δουλεβαν ολα τα ηχεια (δοκιμασμενο σε ηχεια 4.1 και 7.1) και τωρα που εχω την 7.1 με τα 7.1 τα ηχεια παλι απο ολα τα ηχεια ακουγεται. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 PCMan προφανώς μπορούν να παίξουν και τα 5 ηχεία mp3, μόνο που το αποτέλεσμα δε θα είναι κανονικός πεντακανάλος ήχος, αλλά ο δικάναλος upmixed σε 5 κανάλια. Κοινώς μια μπούρδα και μισή. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάς την ποιότητα του κομματιού για να ακούς από ένα κανάλι παραπάνω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Και εγω 5,1 εχω αλλα παιζουν και τα πεντε (τα 4 τωρα πια μια και το ενα εμεινε χωρις καλωδιο :p ). Καπια ρυθμιση μαλλον πρεπει να κανεις στο προγραμα που τα ρυθμιζει, Ψαξε το λιγο πιο καλα. Μπορει να φταει και η ρυθμιση στα windows, τσεκαρες αν ειναι ολα τα ηχεια στο full; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 PCMan προφανώς μπορούν να παίξουν και τα 5 ηχεία mp3, μόνο που το αποτέλεσμα δε θα είναι κανονικός πεντακανάλος ήχος, αλλά ο δικάναλος upmixed σε 5 κανάλια. Κοινώς μια μπούρδα και μισή. Δεν υπάρχει λόγος να χαλάς την ποιότητα του κομματιού για να ακούς από ένα κανάλι παραπάνω. Ο sadiagraxa δεν θελει να ακουσει πεντακαναλο ηχο(ανεξαρτητο ηχο απο ολα τα ηχεια), θελει να ακουσει ηχο και απο τα 5 ηχεια. Γιατι μια μπουρδα και μιση? Απλα ακους τον δικαναλο ηχο σε 5 η περισσοτερα καναλια με αποτελεσμα τον διπλασιασμο/τριπλασιασμο της εντασης (watt), δεν χαλαει η ποιοτητα. Εχετε δει πουθενα τραγουδι 4καναλο, 5καναλο, 7καναλο?(εκτος dvd) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ναι ρε παιδες, δεν με ενδιαφερει να ειναι 5καναλο και καθαρο το κομματι που θα ακουω :D Με ενδιαφερει να βγει ηχος απο τα 5 ηχεια κι ας μην ειναι και τοσο καλος... Να φανταστειτε οτι ουτε το sub παιζει τωρα ! :( Τελικα πως το κανω να ακουγετε και απο τα 5 ηχεια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ναι ρε παιδες, δεν με ενδιαφερει να ειναι 5καναλο και καθαρο το κομματι που θα ακουω :D Με ενδιαφερει να βγει ηχος απο τα 5 ηχεια κι ας μην ειναι και τοσο καλος... Να φανταστειτε οτι ουτε το sub παιζει τωρα ! :( Τελικα πως το κανω να ακουγετε και απο τα 5 ηχεια; Τσεκαρε τα καλωδια αν ειναι σωστα βαλμενα. Κανε τεστ να δεις αν δουλευουν Αν δουλευουν οοοολα αλλα δεν δουλευουν στα τραγουδια ψαξε τις ρυθμισεις στο software της καρτας ηχου σου. Αν δεν δουλευουν ξανατσεκαρε τα καλωδια και ξανακανε εγκατασταση το software της καρτας ηχου σου. Τι καρτα ηχου εχεις? Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Τσεκαρε τα καλωδια αν ειναι σωστα βαλμενα. Κανε τεστ να δεις αν δουλευουν Αν δουλευουν οοοολα αλλα δεν δουλευουν στα τραγουδια ψαξε τις ρυθμισεις στο software της καρτας ηχου σου. Αν δεν δουλευουν ξανατσεκαρε τα καλωδια και ξανακανε εγκατασταση το software της καρτας ηχου σου. Τι καρτα ηχου εχεις? Τα εβαλα ολα τα καλωδια απο την αρχη, εκανα test και δουλευουν αψογα μονο στο test :O Εψαξα ολες τις ρυθμισεις και καμια δεν ενεργοποιουσε και τα 5 ηχεια ! Ομως και παλι ρε παιδια, αντε και καλα οτι παιζουν μονο το left και το right σε αυτη τη ρυθμιση που ειναι, το sub γιατι δεν παιζει; Αφου και καλα ειναι για τα μπασα... Η καρτα ηχου λεει κατι C-Media High Definition Audio Device και τις εχω κατεβασει τους τελευταιους drivers... ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 A einai onboard i karta? episis des edw: http://img169.imageshack.us/img169/63/5kanalo9sh.th.jpg etsi to exeis kai esi? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 A einai onboard i karta? episis des edw: http://img169.imageshack.us/img169/63/5kanalo9sh.th.jpg etsi to exeis kai esi? Ναι ετσι το εχω :) Ναι onboard πρεπει να ειναι η καρτα αλλα απ'οτι φαινεται ειναι καλη... (κι εχει και ωραιο προγραμματακι ρυθμισεων :) ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Siemenakias Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Εννοείται φίλε sadiagraxa πως μπορείς να ακούσεις μουσική και από τα 5 ηχεία... Εφόσον από τον πινακα ελέγχου έχεις επιλέξει 6 κάναλο ηχοσύστημα (Όπως στην παραπάνω εικόνα) το πρόβλημα είναι σε αυτό το ωραίο προγραμματάκι ρυθμίσεων που λες... Ψάξει εκεί μέσα... Εκεί βρίσκεται το πρόβλημά σου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Εισαι τυχερος εχω την ιδια. :) Λοιπον η εικονα που εβαλες και οι ρυθμισεις που εκανες δεν εχουν καμια σχεση με το ποια ηχεια θα βγαζουν ηχο. Θεωρητικα ετσι ειναι αλλαστην πραξη οχι. Αν εχει γινει σωστα η εγκατασταση των drivers και του λογισμικου, στο tray (διπλα στο ρολοϊ) θα βρεις το εικονιδιο που βλεπεις στην δευτερη εικονα. [Αν δεν το βρεις πηγαινεις root > windows > system, και ανοιγεις αυτο > cmicnfg.cpl] Αφου το ανοιξεις θα δεις αυτο στην πρωτη εικονα Τα καλωδια πρεπει να ειναι ετσι: 1"(μπροστα)πρασινο=αριστερα δεξια" 2"(πισω)μαυρο=αριστερα δεξια" 3"(κεντρικο/woofer)πορτοκαλλι=κεντρικο/woofer" Αν δεν ειναι ετσι τοτε πατα το βελακι στο audio jack και καντα οπως τα εχω εγω. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Leolipop Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Με το Winamp ειχα το ιδιο προβλημα και ετσι κατεβασα απο την σελιδα του ενα plugin για 5.1. Για να μην ταλαιπωρεισαι φιλε κανε το εξης.Τα τρια καρφια που εχεις να βαλεις στην καρτα ηχου συγχωνευσε τα σε ενα.Εγω πριν το εφαρμοσω αυτο, δεν μου επαιζε το κεντρικο ηχειο, μετα την εφαρμογη του ολα δουλευουν αψογα.Η μονη συνδεση που χρειαζεται ειναι να βαλεις την μια ακρη που εχεις στην πρασινη τρυπουλα στην καρτα ηχου.Αυτο μονο..δοκιμασε και πες μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Αν το κανει αυτο τοτε δεν θα δουλευει το surround στα πισω ηχεια, δεν θα εχει echo και αλλα διαφορα εφε και το κεντρικο ηχειο θα παιζει ή στην δεξια μπαντα ή στην αριστερη. Ετσι χανεις τις δυνατοτητες την καρτας ηχου σου, την ποιοτητα του ηχου και μπορει να προκαλεσεις ζημια στην καρτα ηχου και στα ηχεια. Γινεται, δεν το συνηστω ομως. edit: αντι να κανεις αυτο, βαζεις τα καλωδια στην θεση τους, κατεβαζεις το matrix mixer και επιλεγεις απο εκει ποια ηχεια θα παιζουν πως θα παιζουν κτλ. Το ειχα δοκιμασει οταν ειχα την creative με 5 καναλια και δουλευα τα 7.1 ηχεια μου. :D Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Ο sadiagraxa δεν θελει να ακουσει πεντακαναλο ηχο(ανεξαρτητο ηχο απο ολα τα ηχεια), θελει να ακουσει ηχο και απο τα 5 ηχεια. Γιατι μια μπουρδα και μιση? Απλα ακους τον δικαναλο ηχο σε 5 η περισσοτερα καναλια με αποτελεσμα τον διπλασιασμο/τριπλασιασμο της εντασης (watt), δεν χαλαει η ποιοτητα. Εχετε δει πουθενα τραγουδι 4καναλο, 5καναλο, 7καναλο?(εκτος dvd) Είναι μπούρδα γιατί δεν "αντιγράφει" τον ήχο από τα 2 κανάλια σε άλλο ένα, αλλά "χωρίζει" τα 2 κανάλια σε 5 με αποτέλεσμα να παίρνεις ένα ψευτό5.1 αποτέλεσμα με flat ήχο και λιγότερα μπάσα. Δε θα έχει λοιπόν ένα κανάλι παραπάνω για να ακούει, αλλά μερικές συχνότητες από τα γύρω κανάλια, να έχουν τραβηχτεί εκεί. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
azzazel Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Είναι μπούρδα γιατί δεν "αντιγράφει" τον ήχο από τα 2 κανάλια σε άλλο ένα, αλλά "χωρίζει" τα 2 κανάλια σε 5 με αποτέλεσμα να παίρνεις ένα ψευτό5.1 αποτέλεσμα με flat ήχο και λιγότερα μπάσα. Δε θα έχει λοιπόν ένα κανάλι παραπάνω για να ακούει, αλλά μερικές συχνότητες από τα γύρω κανάλια, να έχουν τραβηχτεί εκεί. Φιλε gkr41 θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου. Εχω Creative Audigy 2 zs και υπαρχει επιλογη CMSS 3d, την οποια και εχω επιλεγμενη, οπου (οπως χαρακτηριστικα αναφερει) κανει το stereo σε 2xStereo ή 3xStereo, αναλογα με τον αριθμο των ηχειων που εχεις. (πχ εγω εχω 5.1 και μου το κανει 2xStereo) Οσον αφορα του ποσο αποδοτικο ειναι το να ακους στερεο σε πανω απο 2 ηχεια, πιστεψε με εχει τεραστια διαφορα, περαν του πολλαπλασιασμου της ισχυος οπως αναφερε ενας φιλος σε προηγουμενο post, υπαρχει και καλυτερη διαχυση του ηχου, ιδιαιτερα σε ενα σχετικα μεγαλο δωματιο και η οφελιμη περιοχη οπου οντως ακουγεται Stereo, διευρυνεται κατα πολυ. Παράθεση Xiaomi Redmi Note 3 Pro Γιάννης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Εισαι τυχερος εχω την ιδια. :) Λοιπον η εικονα που εβαλες και οι ρυθμισεις που εκανες δεν εχουν καμια σχεση με το ποια ηχεια θα βγαζουν ηχο. Θεωρητικα ετσι ειναι αλλαστην πραξη οχι. Αν εχει γινει σωστα η εγκατασταση των drivers και του λογισμικου, στο tray (διπλα στο ρολοϊ) θα βρεις το εικονιδιο που βλεπεις στην δευτερη εικονα. [Αν δεν το βρεις πηγαινεις root > windows > system, και ανοιγεις αυτο > cmicnfg.cpl] Αφου το ανοιξεις θα δεις αυτο στην πρωτη εικονα Τα καλωδια πρεπει να ειναι ετσι: 1"(μπροστα)πρασινο=αριστερα δεξια" 2"(πισω)μαυρο=αριστερα δεξια" 3"(κεντρικο/woofer)πορτοκαλλι=κεντρικο/woofer" Αν δεν ειναι ετσι τοτε πατα το βελακι στο audio jack και καντα οπως τα εχω εγω. Σ'ευχαριστω για την αναλυτικη απαντηση σου :) Ετσι τα ειχα κι ετσι τα εχω δυστυχως (λεω δυστυχως γιατι σημαινει οτι ολα τα εχω κανει σωστα αλλα παρολαυτα δεν λεει να βγαλει ηχο :( ) Για να καταλαβω γιατι ψιλομπερδευτικα :O : -Ολα ενταξει και αντε οτι δεχομαι οτι θα παιζει μονο απο τα 2 ηχεια, το subwoofer πρεπει να παιζει ναι ή οχι; -Τελικα πρεπει να βαλω καποιο plug in η καποιο προγραμμα σαν το matrix mixer για να βγαλω ηχο και απο τα 5 ηχεια ή υπαρχει καποια ρυθμιση που δεν εχω βαλει; (οι ρυθμισεις εχουν πειραχτει απειρες φορες χωρις κανενα αποτελεσμα αλλα αν ειναι και μου πειτε ναι, τοτε θα το ξαναψαξω :p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sadiagraxa Δημ. November 11, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Με το Winamp ειχα το ιδιο προβλημα και ετσι κατεβασα απο την σελιδα του ενα plugin για 5.1. Για να μην ταλαιπωρεισαι φιλε κανε το εξης.Τα τρια καρφια που εχεις να βαλεις στην καρτα ηχου συγχωνευσε τα σε ενα.Εγω πριν το εφαρμοσω αυτο, δεν μου επαιζε το κεντρικο ηχειο, μετα την εφαρμογη του ολα δουλευουν αψογα.Η μονη συνδεση που χρειαζεται ειναι να βαλεις την μια ακρη που εχεις στην πρασινη τρυπουλα στην καρτα ηχου.Αυτο μονο..δοκιμασε και πες μας. Να σου πω την αληθεια ηταν το 1ο πραγμα που σκεφτηκα αλλα ειπα μηπως υπαρχει αλλη λυση... Αν ηταν ετσι θα μαζευα ολα τα ηχεια απο το σπιτι μου και θα εκανα ενα δικο μου 10.1 :p :D Σ'ευχαριστω παντως για την ιδεα σου :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2005 Να σου πω την αληθεια ηταν το 1ο πραγμα που σκεφτηκα αλλα ειπα μηπως υπαρχει αλλη λυση... Αν ηταν ετσι θα μαζευα ολα τα ηχεια απο το σπιτι μου και θα εκανα ενα δικο μου 10.1 :p :D Σ'ευχαριστω παντως για την ιδεα σου :) Το γελας? πριν κανα 6μηνο ειχα βαλει μαζι τα 4.1 και τα 7.1. Να προσθεσω οτι στα 7.1 εβαλα ενα ακομα woofer και το εχω ακομα. Δηλαδη ειχα 11.3 :lol: Μιλαμε κατσε καλα ηχος... Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts