Jump to content

Δεν θες Raspberry Pi; Υπάρχει και το OrangePi Kunpeng Pro με μυστηριώδη CPU...


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Huawei και OrangePi συμμαχούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους! Το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης δεν ήταν άλλο από το OrangePi Kunpeng Pro, μια μικρή πλακέτα ανάπτυξης που απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές, ακόμη και καταναλωτές που έχουν το μεράκι !

Είναι ένας υπολογιστής μονής πλακέτας, όπως το μοντέλο Raspberry Pi, ο οποίος διαθέτει έναν μυστηριώδη τετραπύρηνο επεξεργαστή ARM 64-bit και έναν dedicated επεξεργαστή AI, που θα βοηθάει στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι ιδιαιτερότητες του επεξεργαστή παραμένουν κρυφές και η Huawei δεν έχει καν αποκαλύψει το όνομα του chip. Ωστόσο, μια αναφορά από την γνωστή σελίδα: Tom’s Hardware, αναφέρει ότι βασίζεται σε έναν προσαρμοσμένο σχεδιασμό CPU Huawei Kunpeng.

Το OrangePi Kunpeng Pro, εκτελείται στο λειτουργικό σύστημα openEuler και έρχεται προεγκατεστημένο με τη βάση δεδομένων openGauss. Περιλαμβάνει επίσης μια σειρά εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού, διαδικτυακών εφαρμογών και λογισμικού παραγωγικότητας, καθιστώντας το μια ευέλικτη πλατφόρμα για διάφορα έργα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του Kunpeng Pro είναι η χρήση μιας προσαρμοσμένης CPU Huawei Kunpeng σε συνδυασμό με μια AI Field-Programmable Gate Array (FPGA). Δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι επεξεργαστές είναι ξεχωριστά chiplet ή ενσωματωμένοι σε ένα ενιαίο καλούπι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο επεξεργαστής AI διαθέτει 8 TOPS υπολογιστικής ισχύος, τοποθετώντας τον αρκετά πίσω από ανταγωνιστές όπως ο Qualcomm Snapdragon X Elite (45 TOPS) και το μοντέλο Apple M4 (38 TOPS) όσον αφορά τις πρωτογενείς επιδόσεις. Ωστόσο, για προγραμματιστές και φοιτητές που εργάζονται σε έργα Τεχνητής Νοημοσύνης, το Kunpeng Pro θα πρέπει να είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για την τιμή του.

Οι επιλογές συνδεσιμότητας στο Kunpeng Pro περιλαμβάνουν δύο θύρες HDMI για σύνδεση οθονών 4K, διεπαφή τροφοδοσίας τύπου C, Wi-Fi 5 και Gigabit Ethernet. Η πλακέτα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω κινεζικών λιανοπωλητών με αρχική τιμή 1.076 γιουάν ή περίπου 148 $.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...