Jump to content

Προσοχή! Νέα ύπουλη απάτη phishing με πρόσχημα συνδρομή στο Netflix!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή οι διαδικτυακοί κίνδυνοι στη πλοήγηση μας παραμονεύουν σε κάθε μας βήμα, γι’ αυτό και κάθε φορά οφείλουμε να ελέγχουμε και να κρίνουμε εάν κινδυνεύουμε από τις διάφορες απειλές. Δυστυχώς, οι ηλεκτρονικές απάτες αφθονούν και μία που προέκυψε τελευταία επιχειρεί να πείσει τους πελάτες του Netflix ότι οι λογαριασμοί τους έχουν “λήξει”,  δίνοντας τους παράλληλα την επιλογή να επεκτείνουν τη συνδρομή τους “δωρεάν” για 90 ημέρες.

Όπως συμβαίνει κάθε φορά, στέλνεται ένα e-mail “ηλεκτρονικού ψαρέματος”, το οποίο επιχειρεί να σας πείσει ότι είναι αυθεντικό, καθώς φέρει το official εικονίδιο της επωνυμίας του Netflix. Το εν λόγω mail “άπατη” είναι επίσης γραμμένο αρκετά καλά χωρίς περίεργες διατυπώσεις ή μεγάλα τυπογραφικά λάθη. Στο κάτω μέρος όμως υπάρχει μια ψεύτικη αναφορά που λέει ότι είναι πιστοποιημένη ως μη ανεπιθύμητη. Αλλά ακόμα κι αν είστε σε θέση να γνωρίζετε το πώς να ξεχωρίζετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης από τα νόμιμα, είναι ωραίο να γνωρίζετε τι υπάρχει για να προειδοποιήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας.

Πως αντιλαμβάνεστε την νέα απάτη τύπου “web phishing” στο Netflix

  • Ενώ το όνομα του email φαίνεται ότι προέρχεται από το Netflix, ένα γρήγορο πάτημα ή κλικ αποκαλύπτει ότι δεν προέρχεται από τον τομέα Netflix, άρα είναι σίγουρα απάτη.
  • Πολύ καλή για να είναι αληθινή η προσφορά – αυτή η απάτη “ηλεκτρονικού ψαρέματος” λέει ότι μπορείτε να διεκδικήσετε μια δωρεάν επέκταση 90 ημερών – αυτό είναι λίγο δύσκολο, καθώς ορισμένες υπηρεσίες streaming θα σας προσφέρουν μια συμφωνία για να σας κάνουν να εγγραφείτε ξανά, αλλά 3 δωρεάν μήνες είναι λίγο ύποπτο.
  • Ένα ακόμη red flag, είναι ότι κάτω από το κουμπί “Επέκταση δωρεάν” αναφέρει ότι θα πρέπει να εισαγάγετε την πιστωτική σας κάρτα.
  • Συνήθως, οι λογαριασμοί Netflix δεν “λήγουν”, αλλά η διατύπωση αυτής της απάτης σκοπεύει να κάνει τους χρήστες να ανησυχούν.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...