Jump to content

Εσπευσμένα η Apple αφαίρεσε τρεις εφαρμογές από το App Store που δημιουργούσαν περιεχόμενο πορνό


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η επίδραση της ΑΙ δεν έχει μονάχα θετικό αντίκτυπο, υπάρχουν και αρκετά μειονεκτήματα, όπως χαρακτηριστικά η περίπτωση του tool αφαίρεσης αντικειμένων στο νέο Pura 70 Ultra της Huawei που εύκολα κανείς μπορεί να αφαιρέσει ρούχα από εικόνες. Η Huawei είπε ότι θα προσαρμόσει τον αλγόριθμο σε μελλοντική ενημέρωση, ενώ τώρα αναφέρθηκε πως  η Apple εξαφάνισε τρεις εφαρμογές από το App Store που διαφήμιζαν στο Instagram και σε ιστότοπους για ενήλικες ότι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να “γδύσεις κάθε κορίτσι δωρεάν”.
Αυτές οι εφαρμογές περιγράφηκαν από το App Store ως “γεννήτριες τέχνης”, αν και αυτό που πραγματικά έκαναν ήταν να δημιουργήσουν “μη συναινετικές γυμνές εικόνες”. Τέτοιες εικόνες δεν δείχνουν πραγματικά πώς μοιάζουν αυτές οι γυναίκες χωρίς ρούχα και βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν αυτό που φαίνεται να είναι το γυμνό σώμα κάτω από τα ρούχα. Ωστόσο, αυτές οι εικόνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να φέρουν σε αμηχανία ή να ταπεινώσουν τις γυναίκες και να τις εκβιάσουν.
Η 404 Media είπε ότι η Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές, αλλά όχι πριν δώσει στον τεχνολογικό γίγαντα συνδέσμους με τις εφαρμογές και τις διαφημίσεις τους. Ενώ ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές πρόσφεραν τη δυνατότητα του γδυσίματος με την βοήθεια της AI, άλλες πραγματοποιούσαν εναλλαγές προσώπου σε εικόνες ενηλίκων.
Ήδη από το 2022 άρχισαν να εμφανίζονται ορισμένες τέτοιες εφαρμογές στο App Store και φάνηκαν αθώες τόσο για την Apple όσο και για την Google καθώς οι εφαρμογές ήταν καταχωρημένες στο App Store και στο Play Store αντίστοιχα. Προφανώς χωρίς να το γνωρίζουν οι εταιρείες τεχνολογίας, οι προγραμματιστές πίσω από αυτές τις εφαρμογές διαφήμιζαν τις δυνατότητές τους σε πορνό σε ιστότοπους για ενήλικες. Αντί να καταργήσουν αμέσως αυτές τις εφαρμογές, η Apple και η Google τους επέτρεψαν να παραμείνουν στις βιτρίνες εφαρμογών τους όσο σταματούσαν να διαφημίζονται σε ιστότοπους πορνό.
Παρά την απαίτηση της Apple και της Google, μία από τις εφαρμογές δεν σταμάτησε να διαφημίζεται σε ιστότοπους για ενήλικες μέχρι φέτος όταν η Google απέσυρε την εφαρμογή από το Play Store.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...