Jump to content

Apple: Βρήκε τρόπο να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, χωρίς να αυξήσει το μέγεθος!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σημαντική πρόοδο έχει σημειώσει η Apple όσον αφορά τη δημιουργία νέων τύπων μπαταριών και αυτή τη φορά πληροφορηθήκαμε πως εξασφάλισε ένα πρωτοποριακό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων και Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Με τη νέα της “πατέντα”, εστιάζει στη βελτίωση της τεχνολογίας της μπαταρίας του iPhone για να αυξήσει σημαντικά τη χωρητικότητα της μπαταρίας και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής, χωρίς να χρειάζεται μεγέθυνση της συσκευής. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με τίτλο “Battery Cells with Tabs at Right Angles”, υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και δημοσιεύτηκε επίσημα στις 26 Μαρτίου 2024, ρίχνοντας φως στα καινοτόμα βήματα που έχει κάνει η Apple στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών.

Στην τεκμηρίωση της πατέντας της, η Apple εμβαθύνει σε διάφορες μεθοδολογίες που στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη απόδοση της μπαταρίας. Η εταιρεία διερευνά καινοτόμες τεχνολογίες όπως οι διαχωριστές μπαταριών, διπλωμένα διαχωριστικά και διασυνδεδεμένα εξαρτήματα μπαταριών, έχοντας ως στόχο της να ωθήσει τα όρια της χωρητικότητας της μπαταρίας πέρα ​​από τα τρέχοντα πρότυπα. Εφαρμόζοντας αυτές τις νέες τεχνικές, η Apple στοχεύει όχι μόνο να ενισχύσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας αλλά και να βελτιώσει τη συνολική απόδοση της.

Ένα από τα βασικά σημεία της πατέντας της Apple είναι η εισαγωγή μιας λύσης επισήμανσης μέσω στρατηγικών προσαρμογών στην τοποθέτηση. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση, επιτρέπει τη δημιουργία μελλοντικών μπαταριών iPhone που όχι μόνο θα είναι μεγαλύτερες σε χωρητικότητα, αλλά και θα ενσωματώνουν υποδοχές και ετικέτες σε διαφορετικές γωνίες για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των χωρικών περιορισμών. Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο υποδοχών με γλωττίδες που εκτείνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρτελών που είναι κάθετες στην κύρια κατεύθυνση, ο σχεδιασμός της Apple όχι μόνο βελτιστοποιεί τη χρήση του χώρου, αλλά ενισχύει επίσης τη δομική ακεραιότητα της μπαταρίας, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένη απόδοση.

Και μόνο το γεγονός πως έγινε η αποκάλυψη αυτή της πατέντας, αντιλαμβανόμαστε πως η Apple επιθυμεί να ανατρέψει τα πάντα στην τεχνολογία των μπαταριών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τις παραπάνω κινήσεις, θέτει τις βάσεις έτσι ώστε όλα τα μελλοντικά μοντέλα iPhone να διαθέτουν μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας. Ανυπομονούμε ν α δούμε τι θα βγάλει από τα συρτάρια της!

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...